קרא שוב את הפוסטים, זה שלי וזה שלו הגבתי, תבין, אני מקווה, די בקלות שהאבחנה הזו מוכרת לי. ההתייחסות שלי נגעה לאופן שבו החבר yb7 הצמיד תכונות, יכולות ואופי כמאפיינות גזעים, לא צבע עור או צורת העיניים. חבל שהענין הזה לא מספיק ברור, חבל יותר שהענין הזה לא מטריד יותר מדי, אבל זה כנראה חלק מקהות החושים שסיגלנו לעצמנו כחברה. הטיעון הזה שלך ולפיו הטוען לגזענות הוא לרוב הגזען, מעבר להיותו מבולבל וחסר שחר כמובן, הוא דמגוגי ומיותר, לא פחות מהטענה המוזרה ש"כולנו גזענים".רועי.
קודם כל יש הבדל בין גזעים שונים. גם בכלבים, גם בבהמות וגם, מה לעשות, בין בני אדם.
השוני בין גזעים הוא צבע העור, תרבות, ואיזור מחיה גיאוגרפי. אם לא היה הבדל/שוני בין גזעים, המילה ״גזענות״ לא היתה קיימת. הבעיה היא לא במילה עצמה אגב, הבעיה היא שהיא נשלפת לעיתים קרובות מידי וזה על מנת להראות שהטוען לגזענות הוא אינו גזען. בשורה התחתונה, ברוב המקרים (אולי לא במקרה הספציפי הזה) הטוען לגזענות הוא הגזען.
לשאר הגולשים
לא יודע איך הגעתם לגזעים וענפים אך יש לי משהו חשוב לספר לכם. כולנו גזענים! ומי שלא כזה יש לו בעיה קשה עם קבלת המציאות כפי שהיא או שהוא שא תמים חסר תקנה. תמיד יש גם את האופציה שהוא משקר.
ועכשיו אחרי שסידרנו את העניין הזה, אפשר לחזור לאודיו.
רק לענין ה"מילה" וערכה, היא נגעה לשיח המשותף שלנו, לא לזה שלי עם חברים אחרים כאן.זו זכותי הלגיטימית להחזיק בדעה שיש הבדלים וישנם... ללא איומים והפחדות בסכנות שונות, והדבקת כינויים וסטיגמות, שזה בעיקר מה שצבועים שכמותך יודעים לעשות.
ובנוסף לכל השאר, גם המילה שלך היא לא מילה...
ההתייחסות שלי נגעה לאופן שבו החבר yb7 הצמיד תכונות, יכולות ואופי כמאפיינות גזעים
תן להם קצת זמן, השוק המקומי שלהם גדול, פחות תובעני מבחינת דרישות ומספק אותם ככה שהם רק "משחקים" עם השוק העולמי ואף לועגים לו לדעתי (היה פרסום על חיקויים אחד לאחד של כל מיני רכבים שגרמו לסקנדל לא קטן). ברגע שהם ירצו לעמוד בתקנים הארופאיים ויחליטו לשבור את השוק הם יעשו את זה. שוב פעם הכל שאלה של רצון
[/QUOTE]זאב.
אתה רציני.. נראה לך שהסינים יכולים לייצר רכבים בליגה האירופאית המשובחת.
נראה לך שמי שמשגר חלליות מאוישות לחלל לא יכול לייצר סטריאו משובח? קצת פרופורציות.
מה לעשות... לא כל אחד יכול לייצר למבורגיני. או פרארי, מרצדס וכו'
נראה לך שמי שמשגר חלליות מאוישות לחלל לא יכול לייצר סטריאו משובח? קצת פרופורציות.
אריה
אבל להעתיק כמעט כל אחד יכול...
אנחנו לא מדברים על קוסמים וכשפים. אנחנו מדברים על ידע ועל יכולת כלכלית. קח לדוגמה את נושא הצמיגים לרכב. יצרנים סינים שכרו מהנדסים מהטובים בתחום והם מייצרים היום צמיגים שמתחרים בטופ.
אם ירצו, כל המהנדסים של פרארי יעברו לסין בהינף המחאה סינית אחת - ודברים כאלה כבר קרו בעבר.
כנראה שיש עוד אנשים בעולם המערבי שלא מבינים מה זה סין.
אריה
הם אולי יכולים לייצר סטיראו משובח , השאלה היא האם זה ימצא חן בעיניך....
אולי אתה תעדיף NAIM??
אי אפשר לדעת, זה עניין של טעם.
[/QUOTE]זאב.
אתה רציני.. נראה לך שהסינים יכולים לייצר רכבים בליגה האירופאית המשובחת.
תן דוגמה לצמיג סיני. שמותקן על רכבים שמשתתפים בתחרויות, ראלי, פורמולה, ועוד.
הייתה פעם בסין? הם בונים ערים שלמות בפרק זמן שלוקח "לנו" לבנות בניין. הם אוכלים, שותים וישנים בעבודה אז כן, אני רציני, ברגע שמישהו בממשלה הסינית יחליט לפרק את השוק העולמי בכל תחום אז הם יעשו את זה. אל תזלזל בתרבות עתיקה שהביאה לעולם הרבה המצאות