matanoosh
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,631
- נקודות
- 113
תראה, זה הופך דיון של שניים אוחזין, מתפלפל וקצת מנותק.... זה בעיני הלב של פורום אודיו.
...
הרעיון הוא שלא רוצים להסתמך רק על כתבים באשר הם, מסיבות מובנות, כמו בכל תחום.
...
האתר הספציפי הזה הוא בבעלות של נמר, אישית אני מעריך את מאמציו לקידום התחום ונהנה מהם, באמת, אבל אבל אם האתר הזה רוצה להצדיק את כינויו - פורום, אז הוא צריך לשרת את חברי הפורום ואנחנו צריכים לייעץ אחד לשני בכנות ובפתיחות, זה הרעיון של פורומים..
כן, עקרונית, תיאורטית, היפוטתית, ברור שאתה צודק. ואפילו הבאת נקודות יחסית חדשות לעניין, כמו מידת ההשקעה של יבואן במותג שאותו הוא מקדם שהיא - איך נאמר בעדינות - לא בהכרח אדירה. אני לא אתייחס לנקודה ספציפית זאת למרות שאני חושב שגם היא לא תמיד מדוייקת ותלויה ביבואן, אלא למצב הכללי יותר:
שמע, ראשית אני באמת לא חושב שיש מוצרים שעולים הרבה אלפים של שקלים שיש קונצנזוס לגביהם שהם רעים. טובים כן. רעים לא. זה מאד ענין של טעם והעדפה.
שנית, כמות האנשים שאני - אודיופיל ותיק עם קצת קילומטארז' על האזניים - סומך עליהם, בייחוד בפורום הזה, ניתן לספור אותה על אצבעות גפיים עליונות בלבד.
כמה זבי חוטם שלומדים למבחנים סימסטר א' עם אוזניות של AUDEZEE יש לך, שחושבים שהם יודעים לשמוע ויש להם הרבה דעות נחרצות? לא מעט. כמה מהם, דעתם רלוונטית לגבי מערכת סטראו מבוססות רמקולים? מעטים. לכן, אם ילד כזה כותב שקרמיים צורחים או שמגברי מנורות X הוא הדבר, זה חסר ערך בעיניי.
אני לא מתרגש מביקורות שליליות, ולא מחיוביות. אני מתרגש רק מדעות של אנשים שאני סומך עליהם, וממה שהאוזניים שלי אומרות לי.
יש בתחום הזה הרבה אגו, הרבה מאד אינטואיציה שמוכחת כשגויה פעם אחר פעם והרבה מאד דעות נחרצות בסגנון "לדעתי המערכת קצת צעקה ואפשר לשפר את זה עם הגברה ששולטת יותר בתחום התחתון". יאללה יאללה.
לכן, ווטסון, אני לא חושב שזה נננננננננננוווווווווררררא נננוורררררררררראאא חשוב שכל כסיל שני יביע את דעותיו האמיתיות כל הזמן. פשוט, כי ברב המקרים, דעותיו לא שוות כלום, ורב הנזק שהן עושות - מהתועלת.
קבל דוגמא משעשעת:
היו אצלי בשנים האחרונות משהו כמו ... סתם זורק, 20 אנשים שונים שבאו לשמוע את המערכת. אנשים מרקעים אתניים שונים (סתם), עם מערכות שונות וניסיון מגוון בהאזנה. חלקם אמרו לי שהבס שלי קצר ורזה מדי, חלקם אמרו לי שיש יותר מדי בס. חלקם אמרו שיש גל עומד ב- X KHZ, אחרים אמרו שהחדר נשמע נפלא. כל אלה, היו אצלי ושמעו אצלי, ואני יודע איזה רכיבים מנגנים, ואני יודע מה שמעו, באיזה חדר ובאיזה ווליום. כלומר, המשתנה היחידי הוא האדם. וגם פה, על אותו נתון ספציפי (איכות הבס), קיבלתי מגוון דעות. אז... איך אפשר להתייחס אליהן ברצינות, וכמה חשיבות צריך לתת להן? לדעתי, מועטה מאד.
נערך לאחרונה ב: