שמע, אני מסכים איתך לגבי ה"סירוס", אבל הוא לא בגלל הפורום. הסירוס נובע מגודל השוק, ומכך שהיחס עם היבואנים הוא בדר"כ אישי.
במקרה שלי, קניתי מערן, מלסרי, מרועי (קודו), ממישל שכבר לא בתחום ומאייל פור ז"ל. היחס שנוצר עם כולם הוא אישי, ואני מעריך את כולם ברמה המקצועית והאישית. אגב, מי שאני לא מעריך אותו, בין אם ברמה אישית או מקצועית, אני גם לא אקנה ממנו. למה? ככה אני. כשאני קונה מאדם שמתפרנס מכך באופן כ"כ ישיר (בניגוד ליבואן גדול שמפיץ לחנויות), אני נזהר שבעתיים מלהגיד דברים שיפגעו בו כי הפגישה היא *אישית* והנזק הוא רב יותר לפעילות. אגב, זה גם עובד הפוך. כמה פעמים בשנים האחרונות ראינו טרנדים של מותגים שעשו באז כמה חודשים טובים, מכרו יחסית הרבה יחידות, ואז נעלמו כלעומת שבאו? או לכל הפחות, נרגעו משמעותית? מותגים שאני באופן אישי לא הייתי נוגע בהם עם מקל. אז מה? ללכת וללכלך עליהם בפורומים? בשביל מה? שאחרים ייראו שיש דעות נגד?
ככה בנוי השוק בארץ, ואין לזה קשר לפורום. וכן, זה קצת פוגע בכל פורום, שהדבר היחיד הוא פירגון וורדים ואגודלים מורמות. וכמו שאמרת, רואים את זה בפורום של אלוני ביתר שאת, ולכן אני לא מבקר שם כמעט. רק כשנגמר הפיד בפייסבוק והישיבה בשירותים ארוכה במיוחד.
אבל כשזה מגיע לשיג ושיח על אודיופיליה וסטראו, הביצה הקטנה שיש פה ב- DTOWN היא הדבר הכי טוב שתמצא בארץ, מתוך האפשרויות המוגבלות.
ראשית אני מעריך את זה שאתה כותב בכנות.
בעיני לשתף אחרים בחוויות ההאזנה שלך לסט-אפ שלם או לרכיב כלשהו אם אתה מרגיש שהצלחת לבודד אותו באמצעות האזנה אליו מחובר במספר סט-אפים, או בסט אפ שאתה מכיר היטב שבו החלפת אותו ברכיב אחר, זה בעיני הלב של פורום אודיו.
כתיבת חווית האזנה מפורטת על יתרונותיו וחסרונותיו של אותו רכיב או סט -אפ בעיניך זו הדרך להכיר את התחום וללמוד ואז לנסות לחדד לעצמך את ההבדלים. ברור שאם מישהו הזמין אותך אליו הביתה ואירח אותך לא תרוץ על הסט-אפ האישי שלו, אבל אין שום בעיה לכתוב על רכיב כזה או אחר אחרי האזנות מצליבות.
הרעיון הוא שלא רוצים להסתמך רק על כתבים באשר הם, מסיבות מובנות, כמו בכל תחום.
שוב, החלפת הדעות הזו היא בעיני הלב של הפורום ולא הגיוני שיהיו רק מחמאות כדי לפרגן ליבואנים כי זה לא אמין.
כאמור, היבואנים לא מפתחים את המוצר במשך עשרות שנים ומושקעים בו בהון עתק, אלא בסה"כ מביאים אותו לארץ וממילא מביאים כמעט רק מול הזמנה ספציפית, אז זה לא שנתקע אותם עם מלאי או משהו.
אם המוצר בעל vfm גבוה, או נשמע מעולה במוסיקה מסויימת, או בכל סוגי המוסיקה, או להיפך לא נותן תמורה ראויה לעלותו או שהוא לא מספיק טוב, או שסתם יש לו חסרונות כאלו ואחרים, זה בדיוק המקום לשתף. אם לא בפורום אודיו אז איפה ????
אנחנו ה"אודיופילים" עם או בלי מרכאות, חברי הפורום (לא חשוב כרגע אם זה הפורום הזה או אחר) ואם זה באמת פורום אז הוא נועד בשביל חברי הפורום.
האתר הספציפי הזה הוא בבעלות של נמר, אישית אני מעריך את מאמציו לקידום התחום ונהנה מהם, באמת, אבל אבל אם האתר הזה רוצה להצדיק את כינויו - פורום, אז הוא צריך לשרת את חברי הפורום ואנחנו צריכים לייעץ אחד לשני בכנות ובפתיחות, זה הרעיון של פורומים.
אחרת זה אתר יח"צ ואז כל תעבורת האינפורמציה בו תהיה חשודה מראש, לא אמינה ולא מהימנה.
ואני לא מאמין שיש מישהו שרוצה בזה, גם לא נמר, גם לא היבואנים ובטח שלא אנחנו.