גאווה ישראלית: Pure Audio Project רמקולים מודולרים עם תיבה פתוחה...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
:)

הצמד הזה שודך למגבר קולנוע ביתי.
זה לא המגבר שהייתי ממליץ לחבר אליו.
גם המקור היה לא ממש אודיופילי.
המסקנה בתום הסשן: תחושה שיש לרמקולים האלה פוטנציאל גדול. חבר אותם להגברה טובה, בטח מקור טוב, וזה כנראה ישמע הרבה יותר טוב.

רמקולים בתצורת Open baffle מנגנים מה שמכונה effortlessly- ללא מאמץ, שזה אומר המון אוויר בין הכלים, דינמיות גדולה, כל העסק זורם כאילו בקלילות ואתה מקבל תחושה שאתה בתוך המוזיקה. נשמע קלישאה, אבל באמת כמו לשבת בשורות הראשונות, מול הנגנים. הצליל גדול, ממלא את החלל ללא שום קושי. הבס נהדר, גם הוא גדול, אבל לא הדוק כמו שתשמע ברמקולים של נמר למשל (קשה למצוא בס הדוק וטוב כמו זה שבמערכת של נמר).

אני חושב שהרמקול הזה צריך גם העמדה קצת שונה ממה שרואים בתמונה: מנחש שהרחקה רצינית מהקיר ( לפחות מטר) תשפר הרבה יותר את הבמה ותשחרר את הרמקולים אפילו עוד יותר. אני מנחש ( לא בדקתי) שהרמקול הזה רגיש להעמדה יותר מרמקול קופסתי.

Open baffle כמו אלה, במידה מסויימת כמו ריבונים וחלק מהאלקטרוסטטיים, מספקים חוויה מיוחדת ומערבים מאוד את המאזין. יש תחושה של "צליל נכון".

בשורה התחתונה, יש לא מעט יתרונות (וחסרונות...) כשיוצאים מהקופסא. מאוד ממליץ להקשיב להם. אני אשמח לשמוע שוב, והפעם בחיבור להגברה מתאימה יותר.

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
טייק, תודה רבה.
מאוד מסקרן אותי, בצורה כזו של רמקול ...
האם הבס נשמע 'שמן' ?
בעייתי קמעה, כשאין לו תיבה/נפח. לא?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
טייק, תודה רבה.
מאוד מסקרן אותי, בצורה כזו של רמקול ...
האם הבס נשמע 'שמן' ?
בעייתי קמעה, כשאין לו תיבה/נפח. לא?

ממש לא "שמן". גם לא מרוח.
קצת מפוזר, לדעתי עם מגבר טוב יישמע הרבה יותר הדוק וטוב.
(כמו כל רמקול...).

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
אני לא בטוח, שאני נהיר.
כשאני אומר 'שמן', אני לא מתכוון למרוח.
(ואין קשר להדוק).
אלא שיש לסאונד (בבס) שלו 'בשר'.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
יש בשר, יש עומק ושים לב שבדגם הזה יש ארבעה וופרים 15" בכל רמקול !

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
שכוייח.
כל הכבוד לבחור.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
:)

הצמד הזה שודך למגבר קולנוע ביתי.
זה לא המגבר שהייתי ממליץ לחבר אליו.
גם המקור היה לא ממש אודיופילי.
המסקנה בתום הסשן: תחושה שיש לרמקולים האלה פוטנציאל גדול. חבר אותם להגברה טובה, בטח מקור טוב, וזה כנראה ישמע הרבה יותר טוב.

רמקולים בתצורת Open baffle מנגנים מה שמכונה effortlessly- ללא מאמץ, שזה אומר המון אוויר בין הכלים, דינמיות גדולה, כל העסק זורם כאילו בקלילות ואתה מקבל תחושה שאתה בתוך המוזיקה. נשמע קלישאה, אבל באמת כמו לשבת בשורות הראשונות, מול הנגנים. הצליל גדול, ממלא את החלל ללא שום קושי. הבס נהדר, גם הוא גדול, אבל לא הדוק כמו שתשמע ברמקולים של נמר למשל (קשה למצוא בס הדוק וטוב כמו זה שבמערכת של נמר).

אני חושב שהרמקול הזה צריך גם העמדה קצת שונה ממה שרואים בתמונה: מנחש שהרחקה רצינית מהקיר ( לפחות מטר) תשפר הרבה יותר את הבמה ותשחרר את הרמקולים אפילו עוד יותר. אני מנחש ( לא בדקתי) שהרמקול הזה רגיש להעמדה יותר מרמקול קופסתי.

Open baffle כמו אלה, במידה מסויימת כמו ריבונים וחלק מהאלקטרוסטטיים, מספקים חוויה מיוחדת ומערבים מאוד את המאזין. יש תחושה של "צליל נכון".

בשורה התחתונה, יש לא מעט יתרונות (וחסרונות...) כשיוצאים מהקופסא. מאוד ממליץ להקשיב להם. אני אשמח לשמוע שוב, והפעם בחיבור להגברה מתאימה יותר.

ועל כך הייתי שואל: To box or not to box הדילמה הקבועה שמרטין לוגן ניסו לפתור ע"י הפרדת הוופר לתוך קופסה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היום הייתי אצל זאב מ-Pure Audio Project בביתו, מחר אמשיך את רשמיי.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

1313.jpg

מאיר מרדכי בעל הבית של מוראל בכבודו ובעצמו והשותף של זאב.

תמונות מצורפות

• 1313.jpg
    1313.jpg
    KB 77 · צפיות: 224

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אתמול הייתי בערב קסום מעל ל-3 שעות, זאב אירח אותנו בביתו ברמת גן עם קפוצ'ינו ועוגיות. זאב והשותף בחברה מחויכים, שמחים ומרגישים שיש להם קלף מנצח ביד עם הסדרה הנוכחית. הרמקולים החדשים עם 4 דרייברים 10 אינטש (וופרים) בכל צד וטיווטר/מידרינג' שופרי בכול צד וקרוסאובר של מונדורף. הם מודולרים עם תיבה פתוחה כמובן, נשמעים מאוד מיוחדים, עברו ברייק-אין של 70 אוחז מהזמן שהם צריכים לעבור. הוא טס להציג בערוכת אודיו בפלורידה בעוד 3 שבועות.

9.jpg

איך הם נשמעים?

אספר לכם בשבוע הבא :).

תמונות מצורפות

• 9.jpg
    9.jpg
    KB 98.3 · צפיות: 157
נערך לאחרונה ב:

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
מאיר מרדכי בעל הבית של מוראל בכבודו ובעצמו והשותף של זאב.

הבחור המזוקן הוא יונתן גרבז, בחור שבכלל מגיע מתחום ההיטק\תוכנה. כשסיפר לי שהוא עוסק ביצור רמקולים די נדהמתי. בכלל אני מתרשם שיונתן וזאב מנהלים את החברה כמו סטראטאפ לכל דבר.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
מעניין כמה עולה הווקסאטיב הזה??
בכל זאת מאוד שמח על ייצוג ישראלי נוסף פרט לYG מג'יקו ומוראל.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
הדרייברים של ווקסאטיב עולים לכל הסט ולזוג 4,000 אירו.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
הי,
התמזל מזלי וחייתי בשכנות ל- 2 האנשים הנפלאים האלה עד לפני 6 שנים, והייתי כצופה מהצד ב"פרויקט" בהתהוותו.
זאב- איש של מוסיקה בכל רמ"ח איבריו... ניהל את "הליקון", או "הד-ארצי", אם אני לא טועה... ויעידו כמויות הדיסקים (ללא הפלסטיקים) שיש בביתו. יונתן (ה"מהנדס")- משלים אותו בצורה נפלאה (מזכיר קצת את "מג'יקו", עם אלון וולף ויאיר תמם...).

האזנתי לרמקולים האלה ואומר שבסלון עם העמדה נאותה וציוד אלקטרוני מתאים, הרמקולים האלה נשמעים מ-ד-ה-י-ם, חווית ה in your face ושאתה חלק מהמוסיקה, ללא ספק תורמת, גם הקלות (effortless וה"אוויר" שבין הכילים, מהנה מאוד). היום, 6 שנים אחרי אני בטוח שעם הרכיבים החדשים (mondoff!!!!!!), הם בטוח נשמעים טוב יותר.
המון הצלחה זאב ויונתן ומחכה לקפוץ להאזין שוב.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
235
נקודות
63
חשבתי שFEASTREX הכי יקרים.
הניסיון שלי עם פולריינג'ים מסתכם ביחידות של ג'ורדן שהיו טובות מאוד וגם נצילות למרות הנתון של 84DB.
ניגנו משמעותית גבוה יותר מכל רמקול אחר בעל קרוס אצלי.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היה נחמד לשחק עם דרייברים פול-ריינג' שעולים בארה"ב כמו פורשה...

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
802
נקודות
113
איך ההתרשמות?

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גנאדי, לא הבנתי את השאלה?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור