TakeOne
חבר משקיען
- מעורבות
- 865
- נקודות
- 113
הצמד הזה שודך למגבר קולנוע ביתי.
זה לא המגבר שהייתי ממליץ לחבר אליו.
גם המקור היה לא ממש אודיופילי.
המסקנה בתום הסשן: תחושה שיש לרמקולים האלה פוטנציאל גדול. חבר אותם להגברה טובה, בטח מקור טוב, וזה כנראה ישמע הרבה יותר טוב.
רמקולים בתצורת Open baffle מנגנים מה שמכונה effortlessly- ללא מאמץ, שזה אומר המון אוויר בין הכלים, דינמיות גדולה, כל העסק זורם כאילו בקלילות ואתה מקבל תחושה שאתה בתוך המוזיקה. נשמע קלישאה, אבל באמת כמו לשבת בשורות הראשונות, מול הנגנים. הצליל גדול, ממלא את החלל ללא שום קושי. הבס נהדר, גם הוא גדול, אבל לא הדוק כמו שתשמע ברמקולים של נמר למשל (קשה למצוא בס הדוק וטוב כמו זה שבמערכת של נמר).
אני חושב שהרמקול הזה צריך גם העמדה קצת שונה ממה שרואים בתמונה: מנחש שהרחקה רצינית מהקיר ( לפחות מטר) תשפר הרבה יותר את הבמה ותשחרר את הרמקולים אפילו עוד יותר. אני מנחש ( לא בדקתי) שהרמקול הזה רגיש להעמדה יותר מרמקול קופסתי.
Open baffle כמו אלה, במידה מסויימת כמו ריבונים וחלק מהאלקטרוסטטיים, מספקים חוויה מיוחדת ומערבים מאוד את המאזין. יש תחושה של "צליל נכון".
בשורה התחתונה, יש לא מעט יתרונות (וחסרונות...) כשיוצאים מהקופסא. מאוד ממליץ להקשיב להם. אני אשמח לשמוע שוב, והפעם בחיבור להגברה מתאימה יותר.