בשבילך רוזי

• פותח הנושא gtr
  • פורסם בתאריך

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אתה ממשיך בקו סנטימנטלי-התרשמותי שאין לו שום אחיזה במציאות.

אז היתה לך חוויה מאירת עיניים (וחד פעמית) עם אקיופייז. מגניב. אני מקנא בך (באמת) אבל אתה בונה על זה תיאוריות שלמות על גישות לפיתוח, שנות ניסיון וכו' כאילו מינימום הבעלים של שתי החברות היו איתך בגן ואתה יודע איך גייסו מהנדסים, מה היתה האסטרטגיה השיווקית/פיתוחית של כל אחת מהחברות וכו'. מה אתה יודע על מה היו התהליכים שעברו כל אחת מהחברות ב-30 שנה האחרונות?

זה בסדר להגיד שאקיופייז יותר טובה מלקסמן. זה אבל הנימוקים שלך שמנסים לצאת מהחוויה שלך ולבסס את הרושם שלך - הם חסרי ביסוס עובדתי.

איזה ביסוס עובדתי יש בתחום שלנו?

בכל מקרה, לא חושב שיש מישהו כאן או בפורומים בחו"ל שבאמת מאמין שלקסמן ברמה של אקופייז נכון להיום. כנס לאודיוגון וכל שאר הפורומים ותקרא חוות דעת וביקורות. זה נכון שיש בין החברות סוג של תחרות ברשת כיוון שהן מאותה ארץ, אבל לגבי התדמית והביקורות.. ללקסמן יש עוד דרך טובה.
זה ממש לא אומר שלקסמן לא מעולים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יש מערכות שהלקסמן ישב יותר טוב והפוך.
אקיופייז היא אינה אקסיומה. מוצרים נהדרים, חא הכי טובים שיש, לא מתאימים לכל רמקול.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
יניב, נא לדייק, לקסמן תמיד עבדה ביפן וההנהלה שלה היא עדיין מהמשפחה שהקימה אותה! זה שיש לה היום מזרים כסף מסין לא שינה במאומה את התכנון של המוצרים. גם Land rover היא היום בבעלות סינית, זה בדיוק אותו הדבר, הידע והניסיון שם
פשוט הבעל הבית מביא את הכסף ממקום אחר, לא היה שם שום מערבולת, תיכנס ותראה איך נראים דגמי על משנות ה80, ה90 וה2000 ותראה קו מקשר בין כולם.
אם היה לך ניסיון עם מוצרי לקסמן במהלך השנים, היית רואה את זה בעצמיך, אבל אין לך וה"נייר" סופג הכל ... גם לקסמנים ואקופייזים ביפן מתומחרים מאוד דומה בדגמים מקבילים, הפערים הגדולים הם אצל הדילרים הבינ"ל!
לאקופייז יש ליין רחב יותר שנוגע גם בRC וקולנוע ביתי שללקסמן אין, כמו כן סדרה יוקרתית יותר כמו ה1000 של לקסמן שכרגע לא בייצור.
אני לא בקטע של להתנצח מי יותר טוב, כי שניהם מעולים והם פשוט שונים באופי, אבל אתה באופן ססטמתי למשנה עובדות בצורה מניפולטיבית בכדי להצדיק את עצמיך ולנפח את החזה .

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

בכל מקרה, לא חושב שיש מישהו כאן או בפורומים בחו"ל שבאמת מאמין שלקסמן ברמה של אקופייז נכון להיום. כנס לאודיוגון וכל שאר הפורומים ותקרא חוות דעת וביקורות. זה נכון שיש בין החברות סוג של תחרות ברשת כיוון שהן מאותה ארץ, אבל לגבי התדמית והביקורות.. ללקסמן יש עוד דרך טובה.

חרשתי את כל האינטרנט ובדקתי, לא מצאתי הצדקה לדבריך, כולל הרבה מאוד תרגומים מיפנית. אולי אני יודע לסנן חרטטנים קצת יותר טוב ממך , כי יש כל מיני חבר'ה שטוענים את מה שאתה טוען- אך ששואלים אותם האם הם שמעו/ השוו , אין להם ניסיון. וכך גם לגבי הכותבים פה בפורום הזה.
חוץ מרוזי1 ,לא מכיר מישהו שהשווה ראש בראש על אותה מערכת בינהם.
ישנם רמקולים שאקיופייז מתאימים להם יותר, וישנם כאלו שלקסמן מתאימים להם, כי הם לא כ"כ דומים באופי וזה מבלי להכנס לVFM....

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
כמו שציינתי מוקדם יותר בשרשור אקיופייז מחוץ לאסיה הם יקרים, אבל בוא ניקח לדוגמא את קדם המגבר שהוא ספינת הדגל שלהם:
http://www.accuphase.com/model/c-3850.html
המחיר ביפן הוא 1,629,000 ין שזה 53000 ש"ח, לא יקר בעליל מבחינת מיתוג מיצוב וכו' למכשיר הכי טוב של חברה עם יומרה כזו.
בארה"ב גם לקסמן וגם אקיופייז יקרים משמעותית מהארץ, למרות זאת ערן במספר מקרים אני כן מוצא העדפה של אקיופייז על לקסמן.
אני לא יודע אם לייחס את זה ל fanboys של המותג שהוא לא דבר רע כשלעצמו, זה הופך להיות רע כשאתה מתחיל להגן על הרכישה שלך ועל המותג כאילו היית היבואן עצמו או היצרן, ובדרך להשמיץ את האחרים בדביקות משמע היו מחנה עפרה חזה נגד ירדנה ארזי.
לא הייתי ממהר להיות נחרץ לאף צד, יש נטיה גם לטובים מבינינו להפעיל כלל אצבע משונה בו יקר יותר משמע טוב יותר.
שמעתי אקיופייז אחד בארץ אצל איציק(רוזי 1) אינטגרייטד שלא ממותג גבוה מדי בליין המגברים שלהם וממה שהספקתי להתרשם, בהחלט איכותי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כמו שציינתי מוקדם יותר בשרשור אקיופייז מחוץ לאסיה הם יקרים, אבל בוא ניקח לדוגמא את קדם המגבר שהוא ספינת הדגל שלהם:
http://www.accuphase.com/model/c-3850.html
המחיר ביפן הוא 1,629,000 ין שזה 53000 ש"ח, לא יקר בעליל מבחינת מיתוג מיצוב וכו' למכשיר הכי טוב של חברה עם יומרה כזו.
בארה"ב גם לקסמן וגם אקיופייז יקרים משמעותית מהארץ, למרות זאת ערן במספר מקרים אני כן מוצא העדפה של אקיופייז על לקסמן.
שמעת את הפרה הכי טוב שלהם שהזכרת פה, לעומת ה- 900 של לקסמן? זאת השוואה בעיניי מעניינת. כי אם אני מבין נכון, התימחור די דומה (עלותו של ה- 900 היא כ- $12,500 ביפן).

באיזה סיטואציה העדפת אקיופייז על לקסמן? עם איזה מכשירים?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113

ביסוס עובדתי זה יוסי שכותב לך למטה שהוא העדיף את אקיופייז. עכשיו נשאר לראות איך השווה, מה השווה וכמה עלה כל רכיב.

לגבי הפורומים וכו', ערן קצת הקדים אותי פה אבל אני מעולם לא נתקלתי בעדויות שחותרות ל"מיצוב" של החברה כ"גבוהה" יותר מלקסמן ספציפית. מצד שני, אני לא חופר פורומים כמו אנשים אחרים. למדתי מזמן שפורומים הם לעיתים רחוקות מאד מדד שאפשר להסתמך עליו.
אשמח לקבל ממך לינקים לכמה שירשורים שראית שאומרים שאנשים הישוו את שתי החברות, או עדויות אחרות לכך שאקיופייז "ממותגת" גבוה יותר. מעניין אותי איך השתרש הדימוי הזה של המותג, כי אני מעולם לא נחשפתי לזה.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
מתנוש כפרות איפה בהודעה שלי רשום שהשוויתי או שמעתי לקסמן מול אקיופייז והעדפתי אקיופייז ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנוש כפרות איפה בהודעה שלי רשום שהשוויתי או שמעתי לקסמן מול אקיופייז והעדפתי אקיופייז ?
כלומר, אתה בעצם רק מעיד שקראת על חוות דעת של אחרים?
אז זה מעניין ת'תחת. לא מכיר אותם, לא יודע איזה ניסיון היה להם קודם, לא יודע אם הם לא סטודנטים בני 23 שמתלהבים מהמערכת של הדוד.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
כלומר, אתה בעצם רק מעיד שקראת על חוות דעת של אחרים?
אז זה מעניין ת'תחת. לא מכיר אותם, לא יודע איזה ניסיון היה להם קודם, לא יודע אם הם לא סטודנטים בני 23 שמתלהבים מהמערכת של הדוד.
הפעם הבנת נכון,המשפט "אני מוצא העדפה" הייתה התייחסות שלי לנקודה שערן חרש פורומים בחו"ל מה שעשיתי גם, אין לי מושג האם שם הסיבה להתרשמות המועדפת היא מתוך היותם"מעריצים סוגדים" למותגים כמו שיש גם פה, או המחיר היקר שמפעיל רפלקס פאבלובי של בהכרח טוב יותר .
במידה וגישת מעניין לי ת'תחת שאתה אומר הוא אקסיומה אז אפשר לזרוק את DTOWN לפח, הכל פה בבל"ת, אני מנסה לברור את המוץ מן התבן, למצוא את האיזון ,מחד גיסא אני נוקט בגישה האמריקאית- take everything with a grain of salt-מתייחס בספקנות,מאידך גיסא אם מצוי ואפשר הולך לשמוע באוזן.
אתה בטח אוטוריטה מנוסה ממני באינטרנט, יש באודיוגון ועוד כמה אתרים חברה רציניים ומוכרים עם מערכות שעולות כמו בית בישראל, בשונה מהארץ הם גם עכברי פורומים(תוכל למצוא חבר'ה מוכרים מקהילתנו הקטנה בארץ), אפשר לראות פרופילים וסרטונים שהם מעלים ליוטיוב.
חוץ מזה אתה יודע שיש להם עוד יתרונות עלינו מלבד הכסף: כוח קניה גדול יותר, זמינות, קהילה גדולה, סתם דוגמא יש להם את "קייבל קומפני" כמעט כל כבל חשמל, רמקול או אינטרקונקט שעולה בדעתך זמין לתקופת נסיון, אני רוצה לומר לא הייתי שולל כל מה שנכתב שם.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אולי אקיופייז יותר טוב ,לא ממש שמעתי מוצרים שלהם כבדים ,ואיטגרייטד קטן לא מתאים למערכת שלי ,
אבל מה שאני כן יכול לכתוב על לקסמן - שהגיע אלי הלקסמן (זוג מונובלוקים 240W לצד מודל 800 ) היה לי בבית ASR ,וזוג מונובלוקים שפופרתיים של CAT , הלקסמן גרם לי להבין חד משמעית ששניהם מיותרים , מילא שהלקסמן הרבה יותר טוב מהASR ,אבל זה שהוא גרם לי למכור את השפופרות בגלל שהוא יותר חלק מהם יותר חזק ויותר נקי ,אז יכול להיות שאקיופייז היה גורם לי לחשוב שהוא יותר טוב ,אבל הלקסמנים כל כך טובים ,עם טונליות שאני מת עליה ,
ואלו העובדות היבשות ,ואני ממש הייתי קשור למגברים שמכרתי .

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
במידה וגישת מעניין לי ת'תחת שאתה אומר הוא אקסיומה אז אפשר לזרוק את DTOWN לפח

אני רואה זאת אחרת ממך.
לדידי האתר הוא סוג של מקור מידע.
כשאני מחליט לקנות רמקול, אני מחליט על תקציב.
מאידך, כמות הרמקולים שקיימים בתקציב הזה....היא גדולה.
אין ברשותי את הזמן, כח וסבלנות, לבדוק את כל הרמקולים!
ואז ....בדיוק כמוך אני קורא הרבה ביקורות, דעות וכו.
וזאת כדי לצמצם את כמות הרמקולים שאני מעוניין לבדוק.
מתוך 10 סוגי רמקולים, אני רואה כי על 4... הכיוון מאוד חיובי ומחמיא.
אלו 4 הרמקולים שאני אלך לבדוק.
(דוגמה בלבד כמובן. אך זה העיקרון).
זו הסיבה, שאתר כזה משמש אותי בצורה מאוד חיובית.
(מעבר כמובן לעניין, סקרנות והנאה)
אדרבה, אשמח לקרוא כמה שיותר חוות דעת על הכל, מכמה שיותר חברים.
מה שכן, וזה להבדיל ממך ....
קשה לי לומר על מוצר מסויים שהוא עדיף על מוצר אחר....
רק מכיוון שנכתב עליו יותר, או מוחמא יותר וכו ....
בעיקר ... אם בכלל לא שמעתי את שניהם בהשוואה.
(כפי שציינת).
המקסימום, זה שהוא יהא הראשון שאני ארוץ לשמוע.

נערך לאחרונה ב:

yoav12

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הקדם c-3850 של אקיופז עולה ביפן 1964000 ין שהם כ16100 דולר ואילו ה c-900u של לקסמן עולה 1188000 ין שהם כ 9900 דולר. אלו מחירי ריטייל שעליהם מקבלים אוטומטית 20% הנחה ברשתות היפניות שמוכרות את החברות האלו. קדם הדגל של Ayre ה KX-R עולה ביפן כ 3100000 שהם כ-25600 דולר ויש יפנים שמעדיפים לרכוש אותו על הקדמים של אקיופז ולקסמן. זו רק דוגמא אחת. כך שזה ענין של טעם.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
הקדם c-3850 של אקיופז עולה ביפן 1964000 ין שהם כ16100 דולר ואילו ה c-900u של לקסמן עולה 1188000 ין שהם כ 9900 דולר. אלו מחירי ריטייל שעליהם מקבלים אוטומטית 20% הנחה ברשתות היפניות שמוכרות את החברות האלו. קדם הדגל של Ayre ה KX-R עולה ביפן כ 3100000 שהם כ-25600 דולר ויש יפנים שמעדיפים לרכוש אותו על הקדמים של אקיופז ולקסמן. זו רק דוגמא אחת. כך שזה ענין של טעם.

רובוקופ.. מטורף

ayre_2.jpg

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מעלה שתי תמונות שצילם gtr:

תמונות מצורפות

• image11.jpg
    image11.jpg
    KB 195.5 · צפיות: 533
  • image21.jpg
    image21.jpg
    KB 196.3 · צפיות: 523

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
והנה סרטון שצילם איתן בחנות:

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
תודה ליאור

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
תודה לך איתן

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אי אפשר להתמודד עם הסגנון הזה. כשתרכוש אקיופייז נפרגן לך. מבטיח.

כל זה ואין לך בכלל אקיופייז?
כבר חשבתי שאני חייב לבוא לשמוע את הפלא...
עזוב אותך וויכוחים על מה ש-"קראת" "ספרו לך" וכד'.
גם אני "סגדתי" לכל מיני יצרנים ומוצרים ספציפים בתחום.
אממה,
עם הזמן, הנסיון וההתנסיות במיוחד בבית ו/או בתנאים נכונים... הרבה מהמוצרי "אלים" הללו מתפוגגים.
הרשימה הזאת לאט לאט נהיית קצרה יותר ויותר ככל שאתה לומד להכיר מה יש בחוץ ומה באמת לטעמך.
אין דעה והכרה אישית טובה יותר מחווית אמת. עזוב אותך... כתבות וביקורות יביאו אותך רק עד נקודה מסוימת.
לא משנה כמה המוצר הוא נחשב.
אתה יודע כמה מקרים של "מערכת על" / "סאונד מושלם" / "לא פחות ממדהים" ספרו לי ובמציאות זה סיפור אחר לגמרי...
(אגב קרה לי גם הפוך).
כפי שאמר אדון לוי,
כשיהיה לך אקיופייז, תקבל פרגון מפה ועד אילת. מבטיח לך.
אבל חייב לומר לך,
בכל הקשור ללקסמן, לדעתי אתה טועה ובגדול.
ואני אומר את זה מניסיון עם כמה לקסמנים בכמה סט אפים שונים לחלוטין לרבות רמקולים שבחנתי לרכישה בעצמי.
ולומר על לקסמן שהוא חיקוי זאת כבר אמרה לא לעניין.
לא כאן, בפורום של אנשים מבינים, מנוסים ועם "קבלות".

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור