לדעתי זו שאלה של גישה. אם אתה/אתם... רוצים להוציא את המיטב מהמערכת - ולדעתי כל מערכת לאו דווקא סטריאו - קודם כל צריך לוודא שכל מה שאפשר וצריך להיות אכן נמצא ופועל במיטבו. אם חסר משהו, או רכיב לא נמצא במיטבו אז כל תופעה שלא תקרה, קשה יהיה לשייך אותה לסיבה. בעיני (לא רק בעיני, לא אני הגיתי את הרעיון הזה...) התקנת המערכת חייבת להיות מושלמת. זה אומר מעמד כמו שצריך, רכיבים שמונחים כמו שצריך, חיבורים לחשמל, איכות השקע בקיר, וכל הכבלים בין המכשירים. אין למשל טעם - כך לדעתי - לטפל באקוסטיקה של החדר אם המערכת לא עומדת על מעמד מתאים. אין מה להחליף רכיבים, אם המערכת לא עומדת על מעמד מתאים. קודם התקנה מושלמת ורק אז אפשר להתחיל לפתור בעיות אם תהיינה.
אני סבור, ויסלח לי כל מי שנפגע מכך, שמי שמוכר מערכת בייחוד יקרה, מבלי שהוא דואג להעמדה אצל הלקוח - חוטא כלפי הלקוח. באותה הנשימה, מי שחושב שלהשקיע 20,000 ש"ח במגבר טוב ולא להשקיע 10,000 ש"ח במעמד טוב זה נכון, חבל על הכסף שהוא שם על המערכת. אני רואה לא פעם תמונות "מזעזעות" מבחינתי, של רכיבים מאוד יקרים שמונחים ברישול רב על ארוניות שונות במקרים רבים גם לא ייעודיות. אני לא מבין את התופעה הזו. אם מישהו לא שומע הבדל בין מערכת שיושבת "סתם" לבין מערכת שיושבת על מעמד מתאים - מה יש לו להשקיע הון ברכיבים שונים???
לסיכום הפלספנות הזו שלי - לפני שפותרים בעיות, להעמיד את המערכת כמו שצריך מ"א" ועד "ת".
הערה נוספת לגבי חשמל, למיטב ידיעתי החשמל אצלנו מדוייק מספיק הן מבחינת התדר והן מבחינת המתח ולא הייתי ממהר להשקיע כספים במייצבים שונים. לפני שהייתי קונה מערכת, הייתי שואל את המוכר האם המערכת עובדת במלוא תכונותיה בחיבור ישיר לקיר בלי תוספות. אם המוכר אומר שלא - הייתי שוקל מערכת אחרת ולא מתחיל להסתבך בחיבור רכיבים שונים בין הקיר למערכת. הדרישה שמערכת תעבוד היטב בחיבור ישיר לקיר היא לדעתי דרישת מינימום שכל רכיב חייב לעמוד בה.
אריה