ביקור בהיכל של רן מויאל

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
סיום הסגר שנכפה בגין נגיף הקורונה הביא עמו פריחה מחודשת של מפגשים עם ידידים לתחביב האודיו, לאחר מפגש חברים כזה בשבת נפגשתי שוב עם רן והפעם אצלו בבית.

על אף הפרפקציוניזם שמלווה את רן בתחומים רבים בחייו, האיש הוא אחד החובבים הכי חייכניים ומאירי פנים שהכרתי.

החלל אצל רן גדול, מעוצב בקו נקי ואינו מטופל אקוסטית, בקיר ממול ספת הישיבה נמצא מסך קבוע ענקי (רמז לתחביב הנוסף של בעלי הבית) ולצידי המסך נמצאים זוג ווילסונים מדגם Sasha DAW המוגברים בעזרת מונו בלוקים של חברת Nagra מסדרת ה Classic, בין הרמקולים ומתחת למסך המקרן נמצא סאב האחראי על התחום התחתון, השליטה על כול התזמורת נעשית באמצעות פרה דיגיטלי של חברת Trinnov.

טרם אנחנו מתיישבים להאזין רן מראה לי את מערכת ההפעלה של Trinnov, את המדידות, עקומות היענות במרחב, היכולת לשלוט בכל רמקול בנפרד מבלי להתייחס לשאר, יכולת למקם את נקודת האזנה במקומות שונים בחדר ועוד. מדובר במערכת החלומות של room correction, הניסיון שלי אצלי בבית עם RoomCorrection מסתיים עם הגרסאות הבכירות של Audissey – אין בכלל מה להשוות.

פתחנו בשמיעת קטעים שונים ומגוונים כמעט על סגנון מוזיקה אפשרי, הסאונד אצל רן גדול, לא מתחנף, אפשר לשמוע כול רחש קטן בהקלטה ואם זאת השילוב המוצלח של ה Nagra והווילסונים מצליח לשמור על עידון או "פינס" האחראי לכך שגם בווליום גבוה המערכת הזו לא חותכת לי את האוזן – התוצאה במילה אחת, פנומנלית. הופעה חיה נשמעת הופעה חיה, קונצרט של להקת רוק נשמע כאילו קיבלת את המושבים הכי טובים בפארק ומצד שני קולה האינטימי של זמרת ווקאל בחדר קטן אכן נשמע כאילו היא שרה מטר וחצי ממך על הבמה. המהירות והסלאם של התחום התחתון במערכת הזו מדהימים, זו הפעם הראשונה שאני שומע שילוב וחפיפה כל כך מושלמת בין רמקול ריצפתי לסאב, צריך להיות שם כדי להבין לאיזו שלמות החפיפה הזו מגיעה.

כל הטוב הזה לא היה אפשרי ללא ה"מוח" של Trinnov, ההבדל אם ובלי פעולה של ה Room Correction או ישיבה בנקודה ה"חמה" או מחוץ לנקודה ה"חמה" אליה מכוונת מערכת ההפעלה של Trinnov היא חוויה בפני עצמה, ההבדל....חתיכת הבדל.

תודה לרן שפתח בפני את ביתו המקסים ועל החוויה לשמוע את אחת המערכות המהנות ומהמיוחדות ששמעתי עד היום. (ורד)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
תודה גיא על המילים החמות. היה כיף להפגש כרגיל.

ה- Trinnov , אכן מהווה את לב המערכת הזו ואומנם מדובר במערכת מאוד מורכבת, שעל מנת להגיע למיקסום היכולות שלה (אפשר גם להגיע ליכולות טובות בהחלט גם לבד...) יש לצערי צורך להעזר באנשי מקצוע בכירים, עם ידע, ציוד ותוכנות שונות.

אנשי המקצוע, שאגב, הם לא תמיד בעלי אותן גישות (לדוגמא האמריקאי שהיה בישראל, שונה מגישת האוסטרי שהיה בישראל) מטפלים במספר נושאים הקשורים למערכת ובכלל זה, מדידת החלל באמצעות מספר רב של מיקרופונים, הפרוסים בנקודות שונות בחלל והזנת הנתונים לתוך המערכת של Trinnov , כל זאת עוד טרם ביצוע הכיול של Trinnov עצמה.

המטרה מאחורי אותן מדידות, היא למעשה להקל על המערכת של Trinnov "מביזבוז" משאבי חישוב למינהם ולפנות את כל כח העיבוד שלה, לפטנטים האחרים שלהם.

בנוסף, אותם אנשי מקצוע, באמצעות תוכנות מיוחדות, מטפלים בפילטרים מסוג IIR ו- FIR , אשר גם הם מוזנים למערכת.
ולבסוף, לאחר ביצוע התיקון של Trinnov עצמה, הם "מתאימים" את הסאונד לרצונו של הלקוח, באמצעות אין ספור כלים הנמצאים באותה מערכת.

מדובר בתהליך שאורך יומיים מלאים ומאומצים, שבסופם, דרושים לאוזניים שלך ימים ארוכים של מנוחה.

היתרונות של התהליך ברורים, אך לצערי גם החסרונות ברורים ובכלל זה הכספים שנדרשים כאן והעובדה שהחלפת רכיב, כדוגמת רמקול, או החלפת חלל, תצריך לעשות את הכל מהתחלה.

יש כאן עוד רכיבים שכמובן אחראים על התוצאה הסופית ובכלל זה סאב הדגל המיוחד של B&W ה- DB1D, כמובן 2 הנאגרות, אבל יותר מכולם, הרמקול.

רכישת ה- DAW הייתה כ- שנתיים וחצי בלבד לאחר רכישת ה- Sasha 2 שהסב לי הרבה נחת ובכנות, לא הייתה לי שום מחשבה להחליפו בשנים הקרובות, אך הסיטואציה בה הלך לעולמו מר דיויד ווילסון זצ"ל והצהרת הכוונות של החברה, לפיה היא מתכוונת להנציח את שמו באמצעות הוצאת רמקול חדש מסדרת הסאשה (שהיא למעשה מחליפת סדרת הוואט/פאפי, שזיכתה את מר ווילסון בתהילת עולמים) גרמה לי להבין, עוד לפני שראיתי בכלל את תמונת הרמקול, שהם הולכים להוציא כאן משהו מאוד מיוחד ולבצע כאן קפיצת איכות מאוד גדולה.

בהתאם לכך ובשל הבנה כי יהיה כאן סוג של Waiting List לא קצר, בוצעה הרכישה מיידית, עוד טרם פורסמו בכלל נתונים לגבי הרמקול (שיחה עם מר דריל ווילסון גם עזרה כמובן..) ...ואני בהחלט חושב שהם אכן שיחקו אותה.
מוצר בהחלט מוצלח, אשר ממשיך את הקו של The New Wilson Sound.

רן

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לדעתי החיסרון העיקרי בתהליך שמתואר בפוסט הזה ושאר הפוסטים של המערכת שלך הוא חיסרון הטעם האישי, חיסרון התהליך הארוך של בניית מערכת.
אין חלל אידאלי מבחינה אקוסטית ואין בית ללא מגבלות אובייקטיביות, חלק מתהליך בניית מערכת הוא האזנה למוזיקה וניטרול ההפרעות, חלון גדול מחזיר סאונד כמו מראה ושומעים את זה אז מתקינים וילון, הפינות בחדר מחזירות ושומעים את זה אז אצלי שמתי למטה עציצים ולמעלה תליתי פופים מלאים בחול, וכך לאט לאט בתהליך ארוך של הקשבה יוצרים חלל מותאם אישית, בלי עזרה של בעלי מקצוע שיודעים איך צריך לשמוע, אבל עם טעם אישי.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כן דוד.
מבין לחלוטין את כוונתך.

למען הסדר, חשוב להבין שבעלי המקצוע, אחראים על המקצוע שנקרא אקוסטיקה, הם אינם אחראים לתוצאה הסופית, לכך אחראי הלקוח.

בעלי המקצוע נדרשים להתמודד עם הבעיות האקוסטיות הקיימות בחלל, באמצעות הכלים (הרבים שמעניק ה Trinnov) והידע שיש ברשותם.

בכל הקשור לתוצאה הסופית , הם כמובן יכולים להמליץ, כשם שחבר יכול להמליץ, אבל בסופו של יום, אתה הוא הבעלים של המערכת והיא חייבת להתאים לסיגנון שלך ולאהבות שלך, עם כל הכבוד להמלצות למינהן...

טעם אישי זה אחד מהדברים הכי בסיסיים שיש בתחביב הזה.

אתה יכול להתחבר לכך שהמערכת משקפת את אופי בעליה..?:)

רן

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כן דוד.
מבין לחלוטין את כוונתך.

למען הסדר, חשוב להבין שבעלי המקצוע, אחראים על המקצוע שנקרא אקוסטיקה, הם אינם אחראים לתוצאה הסופית, לכך אחראי הלקוח.

בעלי המקצוע נדרשים להתמודד עם הבעיות האקוסטיות הקיימות בחלל, באמצעות הכלים (הרבים שמעניק ה Trinnov) והידע שיש ברשותם.

בכל הקשור לתוצאה הסופית , הם כמובן יכולים להמליץ, כשם שחבר יכול להמליץ, אבל בסופו של יום, אתה הוא הבעלים של המערכת והיא חייבת להתאים לסיגנון שלך ולאהבות שלך, עם כל הכבוד להמלצות למינהן...

טעם אישי זה אחד מהדברים הכי בסיסיים שיש בתחביב הזה.

אתה יכול להתחבר לכך שהמערכת משקפת את אופי בעליה..?:)

רן
כל החלטה שלי בנוגע לשדרוג או הצבת אביזר אקוסטי כלשהו לוקח לי הרבה יותר זמן מזה שיש לאותם בעלי מקצוע ולכן אני לא יכול להרשות לעצמי את הפריבילגיה. אין לי ספק שבמעכת קולנוע ביתית אין מנוס מלהגיע למצב אופטימלי. אני מבין שאצלך יש שילוב בין שני התחביבים אבל אני במקום לגמרי שונה.
מתחבר לגמרי שהמערכת שלך משקפת את מה שאליו כיוונת, התהליך והתיאור שלו מדהימים בעיני ורק רציתי להציג אופציה אחרת ...

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
אני מרשה לענות בשם רן (כי הוא סיפר לי באריכות על התהליך שעבר):
1. גם בטיפול אקוסטי, מביאים בעל מקצוע שמטפל על בסיס ניסיונו (ולפי טעמו של המאזין).
2. לגבי הכיול של הטרינוב, אותם בעלי מקצוע אומנם שהו אצלו 3 ימים, אבל רן שתה להם את הדם עם קשית עד שקיבל בדיוק מה שהוא רצה.

נכון, הניסיון הוא של אותם מכיילים אבל הטעם והתוצאה הסופית היא של רן ושל רן בלבד!
(התגובה נכתבה לדעתי ולדעתי בלבד בהסתמך מביקור אצל רן ושיחות מרובות איתו בנושא).

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני מרשה לענות בשם רן (כי הוא סיפר לי באריכות על התהליך שעבר):
1. גם בטיפול אקוסטי, מביאים בעל מקצוע שמטפל על בסיס ניסיונו (ולפי טעמו של המאזין).
2. לגבי הכיול של הטרינוב, אותם בעלי מקצוע אומנם שהו אצלו 3 ימים, אבל רן שתה להם את הדם עם קשית עד שקיבל בדיוק מה שהוא רצה.

נכון, הניסיון הוא של אותם מכיילים אבל הטעם והתוצאה הסופית היא של רן ושל רן בלבד!
לא שללתי את התהליך שרן עשה והדרך שבה הוא הרכיב את המערכת שלו, הצגתי דרך קצת שונה. במקרה (או שלא במקרה) אני מכיר אנשים מהתחום ולמדתי מהם המון, אבל הדבר הכי חשוב שלמדתי בתחביב הוא להקשיב, כשאני מקשיב לפסנתר דרך המערכת אני מנסה להבין איפה הציבו מיקרופונים, לא רק אם שומעים סבבה... הייתי לא מעט באולפני הקלטות, הופעות, קונצרטים, ליד כלי נגינה קרוב קרוב ושם נמצא הרפרנס שלי. בחדר שבו אני שומע מוזיקה אני מקשיב לרמקולים ולחדר וקם ומקשיב לפינות ולצד הלא נכון של הרמקול ולאיזורים שהם הכי לא סוויט ספוט וחוזר למקום שבו אני יושב, לאט לאט מתקן את מה שאני מצליח ומתפשר על מה שאני לא יכול להתגבר (המון). רן עשה את זה אחרת ולגמרי יכול להיות שהדרך שלו הרבה יותר נכונה אבל אני שואל באמת בתמימות אם הטעם האישי נכנס לתהליך כשמצבים לוז לביצוע משימה מהסוג הזה?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
עכשיו שאתה מחדד את הדברים, אני מבין טוב יותר למה אתה מכוון.

וזו שאלה מעניינת, שקבוצה קטנה של בעלי Trinnov בישראל התחבטו לגביה, לפני הבאת אנשי מקצוע, במהלך ביקורם בארץ וגם לאחר לכתם.

היכולת שלך "להעביר" לאדם נוסף את טעמך, על מנת שזה יתפור אותה לתוך מערכת מורכבת, דורשת גם זמן וגם יכולות וגם -"אוזניים" של אותו צד ג', להביא את המערכת לאן שאתה, כלקוח, רוצה לקחת אותה.

יכול להעיד (לא בשם אחרים שעברו את התהליך..) שזה אפשרי, אבל דורש ממך להיות סופר ממוקד, חד וברור ולא פחות חשוב שבן הזוג לתהליך, יהיה גם הוא חד ועם יכולת הבנה/חיבור כאלה, שיאפשרו לו להגיע למקום שאתה רוצה להגיע אליו.

שני דברים בהקשר זה:

1. אותם אנשי מקצוע, הם אכן אנשי מקצוע שמתפרנסים מזה והם אקוסטיקאים מהמעלה הראשונה שבד"כ שוהים בביתם ימים ספורים כל חודש, היות והם "מבלים" את מירב זמנם בטיסות ברחבי העולם, הנה אחד מהם לדוגמא:

https://homeacoustics.org/profile/appelz@gmail.com/

יש להם נסיון עצום, לא רק באקוסטיקה, או בטיפול במערכות כל כך מורכבות, אלא בחיבור והבנה לרצונות של הלקוחות הספציים אליהם הם מגיעים.

2. ה- Trinnov הוא אכן "ייצור" מורכב, אבל דווקא הפן של ההתאמה האישית, זה תחום שאפשר להשתלט עליו לבד, כך שגם לאחר לכתו של אותו בעל מקצוע, חובב מיומן, יכול לבצע את התפירה הסופית לבדו...

רן

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
@pruym
אני רוצה להוסיף הערה קטנה, החלל אצל רן מעוצב בעיצוב המכתיב מגבלות מסויימות, להכניס אלמנט אקוסטי לא תמיד אפשרי, בייחוד כשרוצים לשמור על קו מסוים לטובת העיצוב. כאן בדיוק הגדולה של Room Correcetion הוא דואג לאקוסטיקה החסרה ומעצב/משלים את החסר, במקרה של רן בעזרת ה Trinnov ומי שכייל אותו התוצאה פנומנלית וזאת מבלי להתפשר בין העצוב לאיכות הסאונד המתקבל, או אם תרצה, זה כמו להחזיק במקל משני הקצוות.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
תודה גיא על המילים החמות. היה כיף להפגש כרגיל.

ה- Trinnov , אכן מהווה את לב המערכת הזו ואומנם מדובר במערכת מאוד מורכבת, שעל מנת להגיע למיקסום היכולות שלה (אפשר גם להגיע ליכולות טובות בהחלט גם לבד...) יש לצערי צורך להעזר באנשי מקצוע בכירים, עם ידע, ציוד ותוכנות שונות.

אנשי המקצוע, שאגב, הם לא תמיד בעלי אותן גישות (לדוגמא האמריקאי שהיה בישראל, שונה מגישת האוסטרי שהיה בישראל) מטפלים במספר נושאים הקשורים למערכת ובכלל זה, מדידת החלל באמצעות מספר רב של מיקרופונים, הפרוסים בנקודות שונות בחלל והזנת הנתונים לתוך המערכת של Trinnov , כל זאת עוד טרם ביצוע הכיול של Trinnov עצמה.

המטרה מאחורי אותן מדידות, היא למעשה להקל על המערכת של Trinnov "מביזבוז" משאבי חישוב למינהם ולפנות את כל כח העיבוד שלה, לפטנטים האחרים שלהם.

בנוסף, אותם אנשי מקצוע, באמצעות תוכנות מיוחדות, מטפלים בפילטרים מסוג IIR ו- FIR , אשר גם הם מוזנים למערכת.
ולבסוף, לאחר ביצוע התיקון של Trinnov עצמה, הם "מתאימים" את הסאונד לרצונו של הלקוח, באמצעות אין ספור כלים הנמצאים באותה מערכת.

מדובר בתהליך שאורך יומיים מלאים ומאומצים, שבסופם, דרושים לאוזניים שלך ימים ארוכים של מנוחה.

היתרונות של התהליך ברורים, אך לצערי גם החסרונות ברורים ובכלל זה הכספים שנדרשים כאן והעובדה שהחלפת רכיב, כדוגמת רמקול, או החלפת חלל, תצריך לעשות את הכל מהתחלה.

יש כאן עוד רכיבים שכמובן אחראים על התוצאה הסופית ובכלל זה סאב הדגל המיוחד של B&W ה- DB1D, כמובן 2 הנאגרות, אבל יותר מכולם, הרמקול.

רכישת ה- DAW הייתה כ- שנתיים וחצי בלבד לאחר רכישת ה- Sasha 2 שהסב לי הרבה נחת ובכנות, לא הייתה לי שום מחשבה להחליפו בשנים הקרובות, אך הסיטואציה בה הלך לעולמו מר דיויד ווילסון זצ"ל והצהרת הכוונות של החברה, לפיה היא מתכוונת להנציח את שמו באמצעות הוצאת רמקול חדש מסדרת הסאשה (שהיא למעשה מחליפת סדרת הוואט/פאפי, שזיכתה את מר ווילסון בתהילת עולמים) גרמה לי להבין, עוד לפני שראיתי בכלל את תמונת הרמקול, שהם הולכים להוציא כאן משהו מאוד מיוחד ולבצע כאן קפיצת איכות מאוד גדולה.

בהתאם לכך ובשל הבנה כי יהיה כאן סוג של Waiting List לא קצר, בוצעה הרכישה מיידית, עוד טרם פורסמו בכלל נתונים לגבי הרמקול (שיחה עם מר דריל ווילסון גם עזרה כמובן..) ...ואני בהחלט חושב שהם אכן שיחקו אותה.
מוצר בהחלט מוצלח, אשר ממשיך את הקו של The New Wilson Sound.

רן

תודה על השלמת התמונה ושלל הפרטים.
אם תשאל אותי, הן העלויות, ויקר מכך זמנך שהושקעה במחשבה, בתכנון ובכיול שווים את התוצאה הסופית - פנומנלי :כל-הכבוד:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אז בעצם, שורה תחתונה, חייבים כיול של איש מקצוע כשקונים מכשיר כזה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113

לא חייבים אבל הפערים משמעותיים. זה לא שהם קוסמים, הם פשוט יודעים טוב יותר כיצד המכשיר מתנהג.

ולגבי מה שנכתב על המערכת של רן - אני מוכן לחתום על כל מילה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

כפי שרן כתב, כדי להפיק את המירב מה Trinnov רצוי איש מקצוע ולפנות זמן ורצון (אחרי הכל שום איש מקצוע לא יוכל לכוון את המערכת לטעמך אם לא תדע להגדיר לו מהו טעמך ולתת הזון חוזר לשינויים שעורך המכייל).

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא חייבים אבל הפערים משמעותיים. זה לא שהם קוסמים, הם פשוט יודעים טוב יותר כיצד המכשיר מתנהג.

ולגבי מה שנכתב על המערכת של רן - אני מוכן לחתום על כל מילה.

כפי שרן כתב, כדי להפיק את המירב מה Trinnov רצוי איש מקצוע ולפנות זמן ורצון (אחרי הכל שום איש מקצוע לא יוכל לכוון את המערכת לטעמך אם לא תדע להגדיר לו מהו טעמך ולתת הזון חוזר לשינויים שעורך המכייל).
בקיצור חייבים, אחרת זה סתם לקנות מכשיר עם יכולות ולא לנצל אותן.
אז אם זה לא מידע סודי, אפשר לשאול כמה עולה המכשיר + כיול של איש מקצוע מטעם החברה?
תודה

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בקיצור חייבים, אחרת זה סתם לקנות מכשיר עם יכולות ולא לנצל אותן.
אז אם זה לא מידע סודי, אפשר לשאול כמה עולה המכשיר + כיול של איש מקצוע מטעם החברה?
תודה

לגבי מכשירים, תלוי בדגם ובמספר הערוצים - יש מ 2 ועד 32, נדמה לי שהמכשיר הבסיסי עולה בסביבות 6000-8000$, דו ערוצי כולל פרה באזור ה 10,000$ ועבור אלה של 16 ו 32 ערוצים תצטרך להיפרד מ 16,000$ ויותר מ 20,000$ בהתאם.

לגבי עלותו של מכייל מקצועי, רן יוכל לענות על השאלה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
לגבי עלותו של מכייל מקצועי, רן יוכל לענות על השאלה.

לא רחוק ממחיר המוצר הבסיסי...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

לדעתי כבר התייחסתי לזה, אבל אין לי בעיה להתיחס לכך שוב.

הכל מתחיל ונגמר ברצון, או אי הרצון, של המשתמש למקסם את יכולות המערכת שלו.

ה Trinnov היא מערכת סופר מורכבת, אשר מערכת ההפעלה שלה מציגה בפני המשתמש עמודים על גבי עמודים של שלל קונפיגורציות, אופטימיזציה ומידע.

מצד שני, למערכת יש גם אפשרות לפשט את הדברים למשתמש והיא מעניקה לו את האפשרות להשתמש ב Wizard, קל, פשוט ואינטואיטיבי אשר מוביל את המשתמש בצעדים פשוטים מרגע הפעלת המערכת, עובר בקונפיגורציה הבסיסית של המשתמש (סטריאו, או שמא קולנוע ביתי, או שמא שניהם), כיול המערכת וקבלת תוצאה סופית.

התוצאה המתקבלת בשימוש ב Wizard היא בהחלט טובה והיא זו שלמעשה גרמה לי לרכוש את המכשיר ולהחליף את ה Lyngdorf MP50 שהיה ברשותי.

עכשיו נשאלת השאלה, אם המשתמש מסתפק באותה תוצאה (טובה!), או ברצונו לשפר (באופן ניכר) את התוצאה באמצעות איש מקצוע. זו כמובן שאלה אישית.

הרוב המוחלט של משתמשי Trinnov ברחבי העולם לא עוצר ב Wizard.

אין באמת הרבה אנשי מקצוע בעולם שהם מיומנים, מבחינת השכלה בכל הנושא של סאונד, נסיון באקוסטיקה והתמקצעות ספציפית מאוד במכשיר (Trinnov מעניקה דרגות הסמכה).

אנשי המקצוע מגיעים עם Sound Generator , שלל מיקרופונים רגישים ויקרים ומבצעים מדידות, הערכות, משנים מיקומים, מזינים נתונים למערכת, הכל עוד טרם ביצוע הכיול של Trinnov.

גם עצם ביצוע הכיול ב Trinnov מתבצע טכנית ברמות שונות של מורכבות, ביחס לאותו Wizard ולבסוף, כפי שכבר ציינתי הם תופרים את הסאונד על פי רצונו של הלקוח.

מדובר בהליך ארוך של יומיים (יתכן גם יותר) שכולל המון test signals המון מוזיקה, המון אינפורמציה, ולא מעט דיאלוג בין איש המקצוע ללקוח.

היות ולמערכת יש 29 זכרונות עצמאיים, קל להשוות בלחיצת כפתור איפה היה המשתמש טרם הגעת איש המקצוע ואיפה נמצאת המערכת עכשיו.

כמובן, שההבדלים קלים מאוד לאבחנה.

רן

* לגביי מחירים. תלוי במכשיר הנרכש, לדעתי זה מתחיל באזור ה 6,000 דולר ומטפס עד כ-40,000 דולר.
לגביי אנשי מקצוע, זה גם תלוי באיש המקצוע הרלוונטי, צריך לקחת בחשבון: הטסה, לינה, אוכל וכמובן השכר (השעתי) שלו.
היות ויש כאן מספר בעלים של Trinnov, אז חלק מהעלויות הן יחסיות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לדעתי כבר התייחסתי לזה, אבל אין לי בעיה להתיחס לכך שוב.

הכל מתחיל ונגמר ברצון, או אי הרצון, של המשתמש למקסם את יכולות המערכת שלו.

ה Trinnov היא מערכת סופר מורכבת, אשר מערכת ההפעלה שלה מציגה בפני המשתמש עמודים על גבי עמודים של שלל קונפיגורציות, אופטימיזציה ומידע.

מצד שני, למערכת יש גם אפשרות לפשט את הדברים למשתמש והיא מעניקה לו את האפשרות להשתמש ב Wizard, קל, פשוט ואינטואיטיבי אשר מוביל את המשתמש בצעדים פשוטים מרגע הפעלת המערכת, עובר בקונפיגורציה הבסיסית של המשתמש (סטריאו, או שמא קולנוע ביתי, או שמא שניהם), כיול המערכת וקבלת תוצאה סופית.

התוצאה המתקבלת בשימוש ב Wizard היא בהחלט טובה והיא זו שלמעשה גרמה לי לרכוש את המכשיר ולהחליף את ה Lyngdorf MP50 שהיה ברשותי.

עכשיו נשאלת השאלה, אם המשתמש מסתפק באותה תוצאה (טובה!), או ברצונו לשפר (באופן ניכר) את התוצאה באמצעות איש מקצוע. זו כמובן שאלה אישית.

הרוב המוחלט של משתמשי Trinnov ברחבי העולם לא עוצר ב Wizard.

אין באמת הרבה אנשי מקצוע בעולם שהם מיומנים, מבחינת השכלה בכל הנושא של סאונד, נסיון באקוסטיקה והתמקצעות ספציפית מאוד במכשיר (Trinnov מעניקה דרגות הסמכה).

אנשי המקצוע מגיעים עם Sound Generator , שלל מיקרופונים רגישים ויקרים ומבצעים מדידות, הערכות, משנים מיקומים, מזינים נתונים למערכת, הכל עוד טרם ביצוע הכיול של Trinnov.

גם עצם ביצוע הכיול ב Trinnov מתבצע טכנית ברמות שונות של מורכבות, ביחס לאותו Wizard ולבסוף, כפי שכבר ציינתי הם תופרים את הסאונד על פי רצונו של הלקוח.

מדובר בהליך ארוך של יומיים (יתכן גם יותר) שכולל המון test signals המון מוזיקה, המון אינפורמציה, ולא מעט דיאלוג בין איש המקצוע ללקוח.

היות ולמערכת יש 29 זכרונות עצמאיים, קל להשוות בלחיצת כפתור איפה היה המשתמש טרם הגעת איש המקצוע ואיפה נמצאת המערכת עכשיו.

כמובן, שההבדלים קלים מאוד לאבחנה.

רן

* לגביי מחירים. תלוי במכשיר הנרכש, לדעתי זה מתחיל באזור ה 6,000 דולר ומטפס עד כ-40,000 דולר.
לגביי אנשי מקצוע, זה גם תלוי באיש המקצוע הרלוונטי, צריך לקחת בחשבון: הטסה, לינה, אוכל וכמובן השכר (השעתי) שלו.
היות ויש כאן מספר בעלים של Trinnov, אז חלק מהעלויות הן יחסיות.
תודה רבה רן על ההסבר המפורט (כמו גם הקודמים לו).
מאחל לך הרבה שעות הנאה!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם מחליפים מגבר או רמקול למשל - האם צריך לעשות כיול חדש ע"י איש מקצוע ע"מ להגיע לתוצאות האפשריות הטובות ביותר?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כל החלפה של רכיב (כדוגמת רמקול, או סאבוופר) או שינוי אקוסטי בחלל, החלפת חלל, או הזזת הרמקולים וכיוצ"ב יביאו מן הסתם לשינוי בתוצאות המדידה האקוסטית ולכן מצריכים כיול מחדש.

בספק לגביי מגבר, אם כבר בעניין ההתאמה החשמלית למכשיר.

אומנם, הבדיקות מגברים שביצעתי היו בזמן שהיו כאן אנשי מקצוע, קרי: בוצע כיול, אבל בספק רב אם החלפת רכיב שכזה מצריכה כיול מחדש.

רן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור