ביקורת תקליטור: La Spagna בהוצאת BIS

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
751
נקודות
113
שרשור תגובות עבור המאמר: ביקורת תקליטור: La Spagna בהוצאת BIS

R177

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
כבוד לDTOWN שאיש כשמעון בוזגלו כותב בקורת מוסיקלית.
כמי שבחן את שמיעתו בזהוי בצועים דרך טלפון של בזק ונדהם מיכולתו לזהות בצועים דרך הטלפון(אל תנסו את זה בבית), אני יכול להגיד שמדובר במישהו עם טעם משובח ושמיעה נדירה, שלא להגיד איש ספוג תרבות.
ר.א.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
כל הכבוד על הסקירה. נהנתי מכל שניה.

הסקירה שלך היתה עבורי פינה חמה ביום די מעצבן בפורום.

מחכה לבאות!

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
נהניתי לקרוא את הסקירה, אם כי זאת לא מוסיקה לה אני נוהג להאזין.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על התגובות.
יהושע, ההרכב הזה הוא כלי מצוין להתוודע דרכו למוזיקה לפני בך.
השילוב בין המוזיקה הנפלאה, הביצוע הרענן והלא שגרתי, וההקלטה המעולה, עשויים לקרב אותך למוזיקה הזאת הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אחלה כתבה שמעון.
מהנה ומעניין.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מסוג הכתבות שעושות חשק.
תודה. (ורד)
אשמח לקבל המלצות לכמה דיסקים "חובה" שיעזרו להכנס קצת לתקופת המוזיקה העתיקה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כתבה מהנה ומעניינת, אחלה(great).

תומר

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מסוג הכתבות שעושות חשק.
תודה. (ורד)
אשמח לקבל המלצות לכמה דיסקים "חובה" שיעזרו להכנס קצת לתקופת המוזיקה העתיקה.

בשמחה.
האם אתה מתכוון למוזיקה עד הברוק, כולל, או למוזיקה הטרום ברוקית?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
לא מכיר את ההבדל.....
אני מניח שהיוצרים שאני אוהב לשמוע במוזיקה הקלאסית, כולם באו בתקופה המאוחרת יותר. אולי יהיה לי יותר קל להתחבר בהתחלה למוזיקת בארוק, מה גם שלאבא שלי יש כנראה באוסף דיסקים ותקליטים מהתקופה הזו.

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
קח אחד,
אם אתה בענין של מוזיקה דתית, אז יש אוסף מצוין של הרמוניה מונדי הצרפתית. 29 דיסקים של מוזיקה דתית מביזנטץ ועד ברנשטיין. הרבה מוזיקה קדומה וגם ברוק.
זו הייתה הוצאה מוגבלת אז לא יודע אם יש עוד בשוק... עלה 50 יורו...
בצועים מהשורה הראשונה.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
טייק 1,
לא קל להמליץ על תקליטורי "חובה" כשמדברים על תקופה כל כך ארוכה.
אולי כדאי קודם כל להבין מי נגד מי בפרק הזמן העצום הזה.
לשם כך אני ממליץ לך, ולכל מי שרוצה להתקרב למוזיקה "אמנותית" בכלל, לגשת לדיסק סנטר (בדיזנגוף סנטר) ולקנות כמה תקליטורים מן הסדרה "A HISTORY OF MUSIC" בהוצאת הרמוניה מונדי.
מדובר בסדרה בת 20 תקליטורים המכסה את תולדות המוזיקה "האמנותית" מיוון העתיקה ועד למלחינים בני זמננו.
זו סדרה שערוכה בטוב טעם ובתבונה, עם הסברים מאלפים (באנגלית ובצרפתית) למתחיל, וכל הקטעים לקוחים מתוך הרפרטואר הגדול של החברה, המוקלט מצוין - כרגיל בחברה הזאת. המחיר הוא שלושה תקליטורים ב-100 ש"ח, זול משמעותית מחו"ל, כך שמדובר ממש במציאה.
בתור התחלה אני מציע לך לקנות את תקליטורים 14-11, המכסים את תקופת הברוק, ואם אתה מעוניין לטעום גם קצת מן הרנסנס, קנה את תקליטורים 10-8 (תענוג!). למי שהמוזיקה האמנותית זרה לו לגמרי, אני ממליץ לקנות את כל הסדרה (600 ומשהו ש"ח בלבד).

עם זאת, אתה צריך לזכור שמדובר בטעימה קלה בלבד, והדרך מכאן ועד היכרות טובה של התקופות השונות רחוקה מאוד. כמו כן, מטבע הדברים שחלק מן היצירות מוגשות רק בחלקן. לכן אל תתפתה להישאר באזור האסופה הזאת בלבד.

אני חושב שכדי לגשת למוזיקה הטרום קלסית ברגל ימין, רצוי להתחיל בברוק, ומוטב, בברוק המאוחר - בך, ויולדי, הנדל... רצוי גם להתחיל ביצירות כליות, ומשם, בד בבד, לעבור לקוליות.

אם בכל זאת תתעקש על כמה "תקליטורי חובה", גש באמת לאתר של עופר (מאסטרו אודיו) ובדוק את ההצעות שלו. אם אתה הולך לאיבוד, אני אעזור לך.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
וואו....תודה לכם - עופר, רמקול ושמעון.
המצאי באמת עצום, וקשה להחליט היכן מתחילים, אם כי נראה לי שההצעות האחרונות של שמעון יכולות להקל.
אני מאזין ואוהב מוזיקה קלאסית, אבל רחוק מאוד מלהיות מומחה (אם כי דווקא אבא שלי תותח לא קטן). מעבר למוזיקה המאוחרת יותר מכיר קצת גם את באך, ויואלדי, הנדל ואחרים, מכיר מעט מוזיקה דתית ומיסות , ואוהב להאזין למקהלות, גם בקונצרטים (בשבוע שעבר הייתי בקונצרט של האנסבל הקולי החדש, שביצעו את המיסה החגיגית של ג'קיאנו רוסי).
אבל במוזיקת בארוק ובמוזיקה עתיקה אני מכיר עוד פחות. לכן הטיפים האלה יכולים לעזור.
תודה (ורד)

ramkol

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן,

מצאתי קישור למה שהמלצתי.
http://www.jpc.de/jpcng/classic/det...-Middle-Ages-to-the-20th-Century/hnum/5915277
זה עדיין קיים בשוק, וממש מומלץ לכל מי שמתעניין במוזיקה קולית, דתית.
תעיפו מבט ברשימת המבצעים... והיצירות...

המחיר נמוך ביותר. נדמה לי שזו הוצאה מיוחדת במספר עותקים מוגבל. הסט הקודם שהוציאה הרמוניה מונדי הצרפתית נעלם אחרי כמה חודשים... זה עדיין קיים..

אורן - חיפה

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מוסיקה עתיקה/מוקדמת - המלצות

אכן קיימים היום הרכבים רבים המקליטים מוסיקה מוקדמת (מאות 13-14), רנסנס (15-16) ובארוק (17-18). הלייבלים שהוזכרו כאן הם המובילים היום באירופה, וניתן להתרשם מההקלטות באתרים שלהם ברשת (אפשר דרך הקישורים באתר של מאסטרו אודיו).
אזכיר כאן רק שני הרכבים בתחום: ראשון הוא הרכב L'Arpeggiata בהובלת כריסטינה פלוהר, המקליטה בלייבלים שונים מוסיקה מוקדמת דתית וחילונית, וכן מוסיקה עממית. הרכב נוסף שפעל בשנות התשעים היה "מועצת הפירות הנדירים" בהובלת הכנר מנפרדו קרמר: דיסק נהדר שלו משנת 2001 (בלייבל אסטרי/נאיב) נקרא Rariora & Marginalia - יצירות "שוליות ונדירות" של מלחינים מהמאות ה- 16 וה- 17. אלה כמובן רק המלצות "על קצה האוזן", ואני מאחל האזנה ערבה לכל חובבי המוסיקה המוכנים להתנסות ולטעום מהפירות הנפלאים שמוצעים כיום באיכויות הקלטה מעולות.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אהלן,

מצאתי קישור למה שהמלצתי.
http://www.jpc.de/jpcng/classic/det...-Middle-Ages-to-the-20th-Century/hnum/5915277
זה עדיין קיים בשוק, וממש מומלץ לכל מי שמתעניין במוזיקה קולית, דתית.
תעיפו מבט ברשימת המבצעים... והיצירות...

המחיר נמוך ביותר. נדמה לי שזו הוצאה מיוחדת במספר עותקים מוגבל. הסט הקודם שהוציאה הרמוניה מונדי הצרפתית נעלם אחרי כמה חודשים... זה עדיין קיים..

רמקול, תודה על הקישור.
למי שמתעניין, ראיתי כמויות נכבדות מן הסט הזה בחנות התקליטורים בפואיה של תיאטרון ירושלים (שרובר).
עם זאת, כדי לקבל תמונה רחבה, שיטתית, ומסודרת כרונולוגית בכל הז'נרים, ולא רק במוזיקה דתית (שביסודה היא כמובן קולית), אני חושב שכדאי למתחיל להתמקד בסדרה שהצעתי לטייק 1.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אכן קיימים היום הרכבים רבים המקליטים מוסיקה מוקדמת (מאות 13-14), רנסנס (15-16) ובארוק (17-18). הלייבלים שהוזכרו כאן הם המובילים היום באירופה, וניתן להתרשם מההקלטות באתרים שלהם ברשת (אפשר דרך הקישורים באתר של מאסטרו אודיו).
אזכיר כאן רק שני הרכבים בתחום: ראשון הוא הרכב L'Arpeggiata בהובלת כריסטינה פלוהר, המקליטה בלייבלים שונים מוסיקה מוקדמת דתית וחילונית, וכן מוסיקה עממית. הרכב נוסף שפעל בשנות התשעים היה "מועצת הפירות הנדירים" בהובלת הכנר מנפרדו קרמר: דיסק נהדר שלו משנת 2001 (בלייבל אסטרי/נאיב) נקרא Rariora & Marginalia - יצירות "שוליות ונדירות" של מלחינים מהמאות ה- 16 וה- 17. אלה כמובן רק המלצות "על קצה האוזן", ואני מאחל האזנה ערבה לכל חובבי המוסיקה המוכנים להתנסות ולטעום מהפירות הנפלאים שמוצעים כיום באיכויות הקלטה מעולות.

שלום אורן, אכן - פירות גן עדן!
ואם אתה מזכיר כבר את כריסטינה פלוהר, אז הנה תקליטור "חובה":
STEFANO LANDI, Homo fugit velut umbra (ALPHA 20)I

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אכן כתבה מרננת לב

שמח לראות שיש לא מעט חברים המכורים כמוני למוסיקת ברוק ומה שקדם לה.
מכיוון שאני תמיד מחפש את היצירה שפיספסתי, מציע שכל אחד יחלוק איתנו את 10 היצירות הנחשבות בעיניו (ואם אפשר גם את המבצע).
אריה

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שמח לראות שיש לא מעט חברים המכורים כמוני למוסיקת ברוק ומה שקדם לה.
מכיוון שאני תמיד מחפש את היצירה שפיספסתי, מציע שכל אחד יחלוק איתנו את 10 היצירות הנחשבות בעיניו (ואם אפשר גם את המבצע).
אריה

תודה, אריה

לעניין ההצעה שלך, אתה יודע איך זה, או לפחות ככה זה אצלי - מה שפעם עמד בראש, פינה מקום לאחר, ורק טבעי שזה יקרה.
אני אישית מעדיף לחלוק אלו יצירות ו/או אלו תקליטורים/תקליטים ריגשו אותי בזמן האחרון
(כמובן, ובלי קשר להעדפתי, אשמח לשמוע מה היצירות שאתה אוהב).

ובכן, אני חופר להנאתי הרבה במוזיקה הצרפתית מן הברוק ומטה, ובמסגרת המוזיקה הזאת הקשבתי לאחרונה כמה וכמה פעמים לשני תקליטורים נפלאים:
1. חג המולד הבא עלינו לטובה גרם לי לשלוף מהספרייה תקליטור עם שתי יצירות לכבוד חג המולד מאת שרפנטייה (Charpentier). האחת, האורטוריה הקצרה (הן תמיד קצרות אצל הצרפתים...) IN NATIVITATEM DOMINI CANTICUM, והשנייה, המיסה MESSE DE MINUIT. שתיהן בביצוע Les Arts Florissants בניצוחו המופלא של וויליאם כריסטי (הוצאת ERATO). היצירות האלה הן מופת של חגיגיות, אצילות, קלילות מרחפת (אבל לא פשטנית!) ומורכבות שאינה צועקת את זה. בך נשמע פתאום ליד המוזיקה הזאת קצת, איך לומר, לוחץ מדי.

2. אני שם עין על כל מה שעושה ההרכב האיטלקי המצוין LA REVERDIE. מדובר בארבע נשים (שני זוגות אחיות) וגבר אחד, שעושים את הבלתי יאומן: שרים ומנגנים בכלים שונים וברמה פנטסטית! הרפרטואר שלהם מתרכז בימי הביניים האמצעיים עד הרנסנס המוקדם, ואין אצלם את המתיקות המתיפייפת של כמה הרכבים אחרים, בעיקר מאזור אנגליה. ההרכב הזה מקליט ב-ARCANA - חברה המצטיינת באיכות ההקלטות שלה. הפעם הקשבתי לאסופה נהדרת של המלחין הצרפתי הגדול גיום דופיי (Dufay), בשם VOYAGE EN ITALIE. דופיי הצרפתי (1477-1400 בערך) חי בצעירותו באיטליה, והאסופה מתרכזת במוזיקה שכתב המלחין בשהותו באיטליה, וכן במוזיקה של כמה מלחינים אחרים, קצת יותר מבוגרים ממנו, שהשפיעו עליו. זוהי מוזיקה פוליפונית מלודית צלולה ובשלה, בלי היסוס ובלי פתוס. שימוש קל ומושכל בכלי נגינה, כשהקול נמצא בחזית. ממתק מעודן!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור