- מעורבות
- 751
- נקודות
- 113
שרשור תגובות עבור המאמר: ביקורת תקליטור: La Spagna בהוצאת BIS
מסוג הכתבות שעושות חשק.
תודה.
אשמח לקבל המלצות לכמה דיסקים "חובה" שיעזרו להכנס קצת לתקופת המוזיקה העתיקה.
אהלן,
מצאתי קישור למה שהמלצתי.
http://www.jpc.de/jpcng/classic/det...-Middle-Ages-to-the-20th-Century/hnum/5915277
זה עדיין קיים בשוק, וממש מומלץ לכל מי שמתעניין במוזיקה קולית, דתית.
תעיפו מבט ברשימת המבצעים... והיצירות...
המחיר נמוך ביותר. נדמה לי שזו הוצאה מיוחדת במספר עותקים מוגבל. הסט הקודם שהוציאה הרמוניה מונדי הצרפתית נעלם אחרי כמה חודשים... זה עדיין קיים..
אכן קיימים היום הרכבים רבים המקליטים מוסיקה מוקדמת (מאות 13-14), רנסנס (15-16) ובארוק (17-18). הלייבלים שהוזכרו כאן הם המובילים היום באירופה, וניתן להתרשם מההקלטות באתרים שלהם ברשת (אפשר דרך הקישורים באתר של מאסטרו אודיו).
אזכיר כאן רק שני הרכבים בתחום: ראשון הוא הרכב L'Arpeggiata בהובלת כריסטינה פלוהר, המקליטה בלייבלים שונים מוסיקה מוקדמת דתית וחילונית, וכן מוסיקה עממית. הרכב נוסף שפעל בשנות התשעים היה "מועצת הפירות הנדירים" בהובלת הכנר מנפרדו קרמר: דיסק נהדר שלו משנת 2001 (בלייבל אסטרי/נאיב) נקרא Rariora & Marginalia - יצירות "שוליות ונדירות" של מלחינים מהמאות ה- 16 וה- 17. אלה כמובן רק המלצות "על קצה האוזן", ואני מאחל האזנה ערבה לכל חובבי המוסיקה המוכנים להתנסות ולטעום מהפירות הנפלאים שמוצעים כיום באיכויות הקלטה מעולות.
שמח לראות שיש לא מעט חברים המכורים כמוני למוסיקת ברוק ומה שקדם לה.
מכיוון שאני תמיד מחפש את היצירה שפיספסתי, מציע שכל אחד יחלוק איתנו את 10 היצירות הנחשבות בעיניו (ואם אפשר גם את המבצע).
אריה