ביקורות

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
הנפילות הכי חזקות שלי באודיו היו כשקניתי על סמך סקירות וביקורות משתפכות.

סקירות זה נחמד וטוב למקררים/תנורי אפייה/פטישונים. לא לאודיו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז זהו? לסגור את האתרים?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
אז זהו? לסגור את האתרים?

גם בחירות לא סוגרים בגלל "שקר הסקר"

פרופ' גבי וימן תבע את המונח "שקר הסקרים", כוונתו - סקרי בחירות בתקשורת הם לא יותר משעשוע למשיכת הציבור.

דברים דומים ניתן לומר על רוב הסקירות - רובם אינם יותר משעשוע להמונים, כמטרה בפני עצמה זה אינו דבר רע, אבל בטח לא ערבון או תחליף לבדיקה אישית.

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
גם בחירות לא סוגרים בגלל "שקר הסקר"

פרופ' גבי וימן תבע את המונח "שקר הסקרים", כוונתו - סקרי בחירות בתקשורת הם לא יותר משעשוע למשיכת הציבור.

דברים דומים ניתן לומר על רוב הסקירות - רובם אינם יותר משעשוע להמונים, כמטרה בפני עצמה זה אינו דבר רע, אבל בטח לא ערבון או תחליף לבדיקה אישית.
הלוואי ש"ההמונים" היו "נוהרים" לסקירות, אם לא לאודיו.

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
בקיצור, הדמוקרטיה לא מחבבת מומחים, כי הרי כל אחד מומחה מטעם עצמו...
ולענייננו, כן, ביקורות חשובות, בתנאי שהן נכתבות על ידי מומחים ובתנאי שהן משתדלות ככל האפשר להיות נטולות פניות. השלב הבא, או המקביל, הוא שיקול דעתו של הקורא.
העובדה שהמון פעמים ביקורות, בעולם בכלל, נכתבות על ידי חובבנים, לא צריכה לגרום לאיש הנבון להתייאש מביקורות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
לא מתיאשים בכלל , אבל לוקחים בערבון מוגבל ,אפילו את מייקל פררררררררררררר

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
מעדיף את החברים שלי

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
בכלל יש כאן המון חברה וגם בחול שמתקשים להזיז המערכת למעלה , מזיזים בעיקר שמאלה ימינה , מתלהבים ונרגעים , גם אני ככה , האמת שאין לי חשק בכלל להחליף כלום ,מקסימום בקטנה איזה שפופרת ,כבל ,פיוז ,כאלו .....
מי צריך עכשיו איזה מגבר או רמקול או ממיר , רק בעיות יעשה וצריך לקרקר סביבם בכדי לאזן לאוזן שלך , יאללה , מספיק מה יש , גם ככה בסדר ,ואם יש מישהו שיש לו יותר טוב ,שמח בשמחתו , אני אפילו מקלקל לפעמים הצליל בשביל המצב רוח , נניח יותר באס באובר , טוב לשישי שבת ,קדם פסיבי מעפאן בשביל המצב רוח ברביעי , מה רע ?

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אז זהו? לסגור את האתרים?
נמר, יש הרבה מאוד סתירות ואפילו חוסר היגיון בסקירות, אם הכל נשמע מדהים, לציוד שונה באופי הצליל מהותית.

או נניח בדיקת הגברות על רמקולים מסויימים, שהיו לי אותם, והם נשמעים חד משמעית רע מאוד עם אותן ההגברות, אך הסוקר טוען שהשילוב וואו, מעולה ועוד סופרלטיבים שמנותקים מהמציאות.

אז או שהסוקר לא מבין כלום ולא נחשף מספיק לציוד אודיו או האופציה הפחות סבירה אבל גם הגיונית, שהוא מפחד לקטול את המוצר.

אני נתקל בלא מעט מקרים כאלו, שההתרשמות שלי ושל הרבה אחרים, שונה מהותית מההתרשמות המשתפכת בסקירות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תן לי דוגמאות לסקירות כאלה כאן.

שנית. הסוקר הוא הרפרנס שלך. שמע את מה שהוא אהב ולא אהב, אם אתם חולקים את אותן מסקנות - פיגוז. תקשיב לו, תתייחס אליו. אם המסקנות שלכם הפוכות - פיגוז. תקשיב לו תתייחס אליו. ומדוע? משום שכל מה שהוא אוהב כנראה לא יתאים לך ולהיפך.

אני נתקל מעט מאוד במקרים שאני ואחרים חשנו את ההיפך. אתן לך דוגמא אחת שיכולה לייצג. אני למשל מאוד שיבחתי את הקדמגבר של nat. כמה שיבחתי? פעמיים היה אצלי מוצר השנה, בביקורת ממש נשפכתי עליו. שנה (אולי קצת יותר) נעשתה השוואה עיוורת אצל אלדר, מלא קדמגברים שהוא בניהם. תנחש באיזה קדמגבר כולם בחרו (פה אחד כמעט). נכון, באותו קדמגבר שאני כתבתי שנה קודם שהוא אחד הטובים שמסתובבים פה.

לפני כמה שנים קיבלתי רמקול של אודיום לביקורת מיבואן עבר בשם ניל. הרמקול היה נשמע רע עד כדי מקולקל. לא כתבתי עליו בטענה שזה לא רמקול גרוע אם כי תקלה. לאחר חודש עלתה כתבה מאוד מחמיאה באתר מתחרה. חודש לאחר הכתבה המחמיאה שם, שלח לי ניל ריקול של החברה - הקרוס לא תקין. קיבלתי אותו שוב, אחרי החלפת קרוס, נשמע מצוין.

ועכשיו לחלק החשוב.

ביקורות הן לא אקסיומה. לא כל מה שאני כותב זו תורה מסיני. אבל בזכות הפעילות הזו של ביקורות, סקירות, מאמרים, השוק הזה נושם. תוריד את זה והמקסימום אודיופיליה שתישאר לך זה מחסני חשמל.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
תן לי דוגמאות לסקירות כאלה כאן.

שנית. הסוקר הוא הרפרנס שלך. שמע את מה שהוא אהב ולא אהב, אם אתם חולקים את אותן מסקנות - פיגוז. תקשיב לו, תתייחס אליו. אם המסקנות שלכם הפוכות - פיגוז. תקשיב לו תתייחס אליו. ומדוע? משום שכל מה שהוא אוהב כנראה לא יתאים לך ולהיפך.

אני נתקל מעט מאוד במקרים שאני ואחרים חשנו את ההיפך. אתן לך דוגמא אחת שיכולה לייצג. אני למשל מאוד שיבחתי את הקדמגבר של nat. כמה שיבחתי? פעמיים היה אצלי מוצר השנה, בביקורת ממש נשפכתי עליו. שנה (אולי קצת יותר) נעשתה השוואה עיוורת אצל אלדר, מלא קדמגברים שהוא בניהם. תנחש באיזה קדמגבר כולם בחרו (פה אחד כמעט). נכון, באותו קדמגבר שאני כתבתי שנה קודם שהוא אחד הטובים שמסתובבים פה.

לפני כמה שנים קיבלתי רמקול של אודיום לביקורת מיבואן עבר בשם ניל. הרמקול היה נשמע רע עד כדי מקולקל. לא כתבתי עליו בטענה שזה לא רמקול גרוע אם כי תקלה. לאחר חודש עלתה כתבה מאוד מחמיאה באתר מתחרה. חודש לאחר הכתבה המחמיאה שם, שלח לי ניל ריקול של החברה - הקרוס לא תקין. קיבלתי אותו שוב, אחרי החלפת קרוס, נשמע מצוין.

ועכשיו לחלק החשוב.

ביקורות הן לא אקסיומה. לא כל מה שאני כותב זו תורה מסיני. אבל בזכות הפעילות הזו של ביקורות, סקירות, מאמרים, השוק הזה נושם. תוריד את זה והמקסימום אודיופיליה שתישאר לך זה מחסני חשמל.

אני כמובן לא אלבין את פני חבריי ברבים, ומקבל את דעתם, גם אם היא לא נכונה מהותית.

המקרים שציינת הם פרטניים ולא מעידים על הכלל. קיימת בעייתיות מובנית אם יש סקירה לרמקולים מסויימים, ומסביב לכתבה כמה באנרים מפוצצים של היבואן.

להזכירך, שגם לפני 20 שנה פלוס, השוק היה אפילו חזק יותר משמעותית, כשהדבר היחידי שהסתמכנו עליו היו עיתוני אודיו בסטימצקי, במדף העליון ליד הפלייבוי :).

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
הנה רעיון לסקירות (קצת יותר מאתגר ליישום).
במקום סוקר אחד, לו היה אפשר ששני אנשים היו סוקרים את הציוד וכותבים במקביל את התרשמותם מ"הנבחן".

אפשר היה לקבל נקודות מבט שונות/משלימות, דעה רחבה יותר כמו גם ללמוד יותר על הנסקר.
מודע לכך שאופרציה כזו מורכבת, שלא לדבר על כך שהיא יקרה יותר ובכל זאת ....Never say never.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
המקרים שציינת הם פרטניים ולא מעידים על הכלל. קיימת בעייתיות מובנית אם יש סקירה לרמקולים מסויימים, ומסביב לכתבה כמה באנרים מפוצצים של היבואן.

שתי אופציות שיכולות לפתור את הבעיה הזו בקלות.

1- שחרר מהכיס שלך את מה שאני משחרר מהכיס שלי בשביל שהאתר הזה יתקיים.

2- אל תחשוד בכשרים.

בהתחשב בקורונה, המצב הכלכלי בישראל אני ממליץ לך להתנפל במהירות על אופציה מספר 2.

אבל בכל זאת אאתגר אותך.

מה עם כתבות מפוצצות של כאלה שאין להם באנרים באתר? או כתבות פושרות על כאלה שיש להם באנרים באתר? זה מסדר לך את המחשבות?

אז נכון. התעקשת לא להלבין אדם ברבים. אממה? הלבנת את כל האתר והמפעילים שלו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הנה רעיון לסקירות (קצת יותר מאתגר ליישום).
במקום סוקר אחד, לו היה אפשר ששני אנשים היו סוקרים את הציוד וכותבים במקביל את התרשמותם מ"הנבחן".

אפשר היה לקבל נקודות מבט שונות/משלימות, דעה רחבה יותר כמו גם ללמוד יותר על הנסקר.
מודע לכך שאופרציה כזו מורכבת, שלא לדבר על כך שהיא יקרה יותר ובכל זאת ....Never say never.

ניסינו. לא פשוט. המוצר אצלך לזמן מוגבל, אין תמיד עצבים לארח (והאתר הזה מבצע המון סקירות) ובטח שלא ניתן לנייד את המוצרים מבית לבית.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני אוהב לקרוא ביקורות וסקירות, גם ״מקצועיות״ וגם של חברים לתחביב שטורחים וכותבים. הנושא קרוב ללב ולכן תמיד מעניין. קריאה של ביקורת על ציוד היי אנד נותנת לי רגע של הנאה וכיף בשגרת היומיום (וכנ״ל גם בתחום המוטורי).
התנאי היחידי שלי הוא שהביקורת/סקירה תהיה אינטליגנטית וכתובה היטב. ברוב המכריע של המקרים זה אכן כך.
הראש יודע שאין למסקנות הביקורת ולא כלום לשיקולים הסובייקטיביים שאמורים להיות לי כאשר אני שוקל רכישה, כי המשתנים רבים מידי על מנת לבודד וליישם על הסיטואציה שיש לי בבית, ולמרות זאת, הלב יש לו עניינים משלו ויהיה זה שקר לומר שהביקורות לא עושות לי כלום בשיקולי הרכישה. אני בטוח שאם יש מוצר שהוא מהולל בפי כל ומקבל ציונים גבוהים, זה ישפיע עלי עוד לפני ששמעתי אותו בכלל.
לעומת זאת, יש מקרים בודדים שקראתי מספיק סקירות של בודק מסויים על מנת לגבש עליו דעה שלילית ואז לא משנה מה יכתוב, זה לא ישנה לי כלום, ובמקרים יותר נדירים, הכתיבה שלו כל כך לא אינטליגנטית ונפוחה מחשיבות עצמית, שלא אטרח אפילו לקרוא.

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
שתי אופציות שיכולות לפתור את הבעיה הזו בקלות.

1- שחרר מהכיס שלך את מה שאני משחרר מהכיס שלי בשביל שהאתר הזה יתקיים.

2- אל תחשוד בכשרים.

בהתחשב בקורונה, המצב הכלכלי בישראל אני ממליץ לך להתנפל במהירות על אופציה מספר 2.

אבל בכל זאת אאתגר אותך.

מה עם כתבות מפוצצות של כאלה שאין להם באנרים באתר? או כתבות פושרות על כאלה שיש להם באנרים באתר? זה מסדר לך את המחשבות?

אז נכון. התעקשת לא להלבין אדם ברבים. אממה? הלבנת את כל האתר והמפעילים שלו.
ראשית, אין כלל מחלוקת שאתה משקיע כסף וזמן לטובת הקהילה, בטח לעומת האתר השכן, שאין בו כלל עניין והרמה מסתכמת ברמקולים לקריוקי.

אני לא חושד בכשרים והבעתי את דעתי על באנרים שבאתר שהופיעו סביב רמקולים שאני, איך להגיד בעדינות, לא נפלתי מהם.

אבהיר זאת שוב, ההשקעה שלך באתר היא מעל ומעבר, גם בתכנים וגם באיכות האנשים.
כפי שהבנת, התייחסותי במה שכתבתי לא נגעה אליך ספציפית.

שבת שלום.

אגב, לא מנהל איתך מלחמה על גודל, ואתה לא צריך בכל כמה זמן לרשום את ההשקעה שלך באתר.
גם אני משקיע המון לטובת הקהילה, במיוחד למלגות ליוצאי מגלן וחיילים בודדים, על מנת שהם יתקיימו בכבוד.
סדר גודל של לפחות פי 2 ממה שאתה משחרר מהכיס על האתר, כך שהקורונה לא הזיזה לי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ראשית, אין כלל מחלוקת שאתה משקיע כסף וזמן לטובת הקהילה, בטח לעומת האתר השכן, שאין בו כלל עניין והרמה מסתכמת ברמקולים לקריוקי.

אני לא עושה תחרות עם האתר השכן. כל אחד והסטנדרטים שלו.

אני לא חושד בכשרים והבעתי את דעתי על באנרים שבאתר שהופיעו סביב רמקולים שאני, איך להגיד בעדינות, לא נפלתי מהם.

וכל מה שאתה לא אוהב האתר צריך לא לאהוב? ואם אתה לא אהבת, ויש פרסום לגביהם, אז זה השפיע על הסקירה? הרי על זה בדיוק אני מדבר. לא על הפרשנות שלך שהוספת עכשיו, אם כי על מה שכתבת במקור.

מזכיר לך.

אבהיר זאת שוב, ההשקעה שלך באתר היא מעל ומעבר, גם בתכנים וגם באיכות האנשים.
כפי שהבנת, התייחסותי במה שכתבתי לא נגעה אליך ספציפית.

כל מה שניכתב על האתר הזה (לטוב ולרע) נוגע אלי ספציפית.

אגב, לא מנהל איתך מלחמה על גודל, ואתה לא צריך בכל כמה זמן לרשום את ההשקעה שלך באתר.

אני רושם את זה רק במקרים ומנסים לרמוז את מה שרמזת. וסתם שתדע, לא רומז, אומר במפורש - זה לא עסק משתלם. ולא, אני לא מנהל מלחמות, אני כן מגיב כשאני מרגיש שאני צריך להגיב. אז מה אני צריך או לא צריך תשאיר לי לבחור.

גם אני משקיע המון לטובת הקהילה, במיוחד למלגות ליוצאי מגלן וחיילים בודדים, על מנת שהם יתקיימו בכבוד.
סדר גודל של לפחות פי 2 ממה שאתה משחרר מהכיס על האתר, כך שהקורונה לא הזיזה לי.

כל הכבוד. אתה רואה? בסוף הגודל כן ניכנס למשוואה. ולגבי הפער בין התרומה שלך ליחידה וחיילים בודדים ביחס לתרומה שלי לקהילת האודיו בישראל היא שאני לא ניסיתי למצוא אינטרס כלכלי במה שאתה עושה.

אז הבנו אחד את השני.

שורה תחתונה.
מה שאתה כתבת במקור, למרות כל הפרשנויות הנוספות שלך, היה ניתן להבין רק בדרך אחת. וזו הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי.

שבת שלום.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אני לא עושה תחרות עם האתר השכן. כל אחד והסטנדרטים שלו.

וכל מה שאתה לא אוהב האתר צריך לא לאהוב? ואם אתה לא אהבת, ויש פרסום לגביהם, אז זה השפיע על הסקירה? הרי על זה בדיוק אני מדבר. לא על הפרשנות שלך שהוספת עכשיו, אם כי על מה שכתבת במקור.

מזכיר לך.

כל מה שניכתב על האתר הזה (לטוב ולרע) נוגע אלי ספציפית.

אני רושם את זה רק במקרים ומנסים לרמוז את מה שרמזת. וסתם שתדע, לא רומז, אומר במפורש - זה לא עסק משתלם. ולא, אני לא מנהל מלחמות, אני כן מגיב כשאני מרגיש שאני צריך להגיב. אז מה אני צריך או לא צריך תשאיר לי לבחור.

כל הכבוד. אתה רואה? בסוף הגודל כן ניכנס למשוואה. ולגבי הפער בין התרומה שלך ליחידה וחיילים בודדים ביחס לתרומה שלי לקהילת האודיו בישראל היא שאני לא ניסיתי למצוא אינטרס כלכלי במה שאתה עושה.

אז הבנו אחד את השני.

שורה תחתונה.
מה שאתה כתבת במקור, למרות כל הפרשנויות הנוספות שלך, היה ניתן להבין רק בדרך אחת. וזו הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי.

שבת שלום.
ידידי, מאחל לך פרנסה ובאנרים בשפע.

את דעתי הבעתי.

שבת שלום :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
גם אני. שבת שלום.

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
אני אישית מחזיק בדעה שהתרומה באתר הזה וגם באתר השכן (השחור),
לא מבוטלת אבל גם לא מפרנסת ומחייה את שוק האודיו.
התרומה היא בקהילתיות שנוצרת סביב התחביב ומייצרת ערך מוסף גדול.

סקירה מבחינתי שוות ערך לסירטון של סט אפ שנשמע לי בכיוון הטעם שלי , זה נותן כיוון אבל חובה לקחת הדברים בערבון מוגבל.

עוד דבר שחשוב לי לומר , שכל תוכן שלא קשור לנושאי האתר באופן ישיר או עקיף ומשותף על ידי חברי הפורום מזיק ופוגע בקהילתיות שנוצרה בזכות האתר הזה.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור