אז זהו? לסגור את האתרים?
הלוואי ש"ההמונים" היו "נוהרים" לסקירות, אם לא לאודיו.גם בחירות לא סוגרים בגלל "שקר הסקר"
פרופ' גבי וימן תבע את המונח "שקר הסקרים", כוונתו - סקרי בחירות בתקשורת הם לא יותר משעשוע למשיכת הציבור.
דברים דומים ניתן לומר על רוב הסקירות - רובם אינם יותר משעשוע להמונים, כמטרה בפני עצמה זה אינו דבר רע, אבל בטח לא ערבון או תחליף לבדיקה אישית.
נמר, יש הרבה מאוד סתירות ואפילו חוסר היגיון בסקירות, אם הכל נשמע מדהים, לציוד שונה באופי הצליל מהותית.אז זהו? לסגור את האתרים?
תן לי דוגמאות לסקירות כאלה כאן.
שנית. הסוקר הוא הרפרנס שלך. שמע את מה שהוא אהב ולא אהב, אם אתם חולקים את אותן מסקנות - פיגוז. תקשיב לו, תתייחס אליו. אם המסקנות שלכם הפוכות - פיגוז. תקשיב לו תתייחס אליו. ומדוע? משום שכל מה שהוא אוהב כנראה לא יתאים לך ולהיפך.
אני נתקל מעט מאוד במקרים שאני ואחרים חשנו את ההיפך. אתן לך דוגמא אחת שיכולה לייצג. אני למשל מאוד שיבחתי את הקדמגבר של nat. כמה שיבחתי? פעמיים היה אצלי מוצר השנה, בביקורת ממש נשפכתי עליו. שנה (אולי קצת יותר) נעשתה השוואה עיוורת אצל אלדר, מלא קדמגברים שהוא בניהם. תנחש באיזה קדמגבר כולם בחרו (פה אחד כמעט). נכון, באותו קדמגבר שאני כתבתי שנה קודם שהוא אחד הטובים שמסתובבים פה.
לפני כמה שנים קיבלתי רמקול של אודיום לביקורת מיבואן עבר בשם ניל. הרמקול היה נשמע רע עד כדי מקולקל. לא כתבתי עליו בטענה שזה לא רמקול גרוע אם כי תקלה. לאחר חודש עלתה כתבה מאוד מחמיאה באתר מתחרה. חודש לאחר הכתבה המחמיאה שם, שלח לי ניל ריקול של החברה - הקרוס לא תקין. קיבלתי אותו שוב, אחרי החלפת קרוס, נשמע מצוין.
ועכשיו לחלק החשוב.
ביקורות הן לא אקסיומה. לא כל מה שאני כותב זו תורה מסיני. אבל בזכות הפעילות הזו של ביקורות, סקירות, מאמרים, השוק הזה נושם. תוריד את זה והמקסימום אודיופיליה שתישאר לך זה מחסני חשמל.
המקרים שציינת הם פרטניים ולא מעידים על הכלל. קיימת בעייתיות מובנית אם יש סקירה לרמקולים מסויימים, ומסביב לכתבה כמה באנרים מפוצצים של היבואן.
הנה רעיון לסקירות (קצת יותר מאתגר ליישום).
במקום סוקר אחד, לו היה אפשר ששני אנשים היו סוקרים את הציוד וכותבים במקביל את התרשמותם מ"הנבחן".
אפשר היה לקבל נקודות מבט שונות/משלימות, דעה רחבה יותר כמו גם ללמוד יותר על הנסקר.
מודע לכך שאופרציה כזו מורכבת, שלא לדבר על כך שהיא יקרה יותר ובכל זאת ....Never say never.
ראשית, אין כלל מחלוקת שאתה משקיע כסף וזמן לטובת הקהילה, בטח לעומת האתר השכן, שאין בו כלל עניין והרמה מסתכמת ברמקולים לקריוקי.שתי אופציות שיכולות לפתור את הבעיה הזו בקלות.
1- שחרר מהכיס שלך את מה שאני משחרר מהכיס שלי בשביל שהאתר הזה יתקיים.
2- אל תחשוד בכשרים.
בהתחשב בקורונה, המצב הכלכלי בישראל אני ממליץ לך להתנפל במהירות על אופציה מספר 2.
אבל בכל זאת אאתגר אותך.
מה עם כתבות מפוצצות של כאלה שאין להם באנרים באתר? או כתבות פושרות על כאלה שיש להם באנרים באתר? זה מסדר לך את המחשבות?
אז נכון. התעקשת לא להלבין אדם ברבים. אממה? הלבנת את כל האתר והמפעילים שלו.
ראשית, אין כלל מחלוקת שאתה משקיע כסף וזמן לטובת הקהילה, בטח לעומת האתר השכן, שאין בו כלל עניין והרמה מסתכמת ברמקולים לקריוקי.
אני לא חושד בכשרים והבעתי את דעתי על באנרים שבאתר שהופיעו סביב רמקולים שאני, איך להגיד בעדינות, לא נפלתי מהם.
המקרים שציינת הם פרטניים ולא מעידים על הכלל. קיימת בעייתיות מובנית אם יש סקירה לרמקולים מסויימים, ומסביב לכתבה כמה באנרים מפוצצים של היבואן.
אבהיר זאת שוב, ההשקעה שלך באתר היא מעל ומעבר, גם בתכנים וגם באיכות האנשים.
כפי שהבנת, התייחסותי במה שכתבתי לא נגעה אליך ספציפית.
אגב, לא מנהל איתך מלחמה על גודל, ואתה לא צריך בכל כמה זמן לרשום את ההשקעה שלך באתר.
גם אני משקיע המון לטובת הקהילה, במיוחד למלגות ליוצאי מגלן וחיילים בודדים, על מנת שהם יתקיימו בכבוד.
סדר גודל של לפחות פי 2 ממה שאתה משחרר מהכיס על האתר, כך שהקורונה לא הזיזה לי.
ידידי, מאחל לך פרנסה ובאנרים בשפע.אני לא עושה תחרות עם האתר השכן. כל אחד והסטנדרטים שלו.
וכל מה שאתה לא אוהב האתר צריך לא לאהוב? ואם אתה לא אהבת, ויש פרסום לגביהם, אז זה השפיע על הסקירה? הרי על זה בדיוק אני מדבר. לא על הפרשנות שלך שהוספת עכשיו, אם כי על מה שכתבת במקור.
מזכיר לך.
כל מה שניכתב על האתר הזה (לטוב ולרע) נוגע אלי ספציפית.
אני רושם את זה רק במקרים ומנסים לרמוז את מה שרמזת. וסתם שתדע, לא רומז, אומר במפורש - זה לא עסק משתלם. ולא, אני לא מנהל מלחמות, אני כן מגיב כשאני מרגיש שאני צריך להגיב. אז מה אני צריך או לא צריך תשאיר לי לבחור.
כל הכבוד. אתה רואה? בסוף הגודל כן ניכנס למשוואה. ולגבי הפער בין התרומה שלך ליחידה וחיילים בודדים ביחס לתרומה שלי לקהילת האודיו בישראל היא שאני לא ניסיתי למצוא אינטרס כלכלי במה שאתה עושה.
אז הבנו אחד את השני.
שורה תחתונה.
מה שאתה כתבת במקור, למרות כל הפרשנויות הנוספות שלך, היה ניתן להבין רק בדרך אחת. וזו הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי.
שבת שלום.