ביקורות

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
איך אומרים במערכון ההוא, "מה הוא קופץ?"
אז תירגע, לא התכוונתי למגבר שלך או שלו. אלא לעובדה שאי אפשר להתווכח אתה על כך שהשוק ב-15 או 20 השנים האחרונות מופצץ במגברי שפופרות עד 40-30 וואט (לזה קוראים מעוט וואטים. שניים וחצי וואט זה קוריוז להורנים ארכי נצילים עד גבול הקוריוז). וכן, רובם המכריע זבל סיני. מה שעדיין לא אומר שכל תוצרת סין זה זבל.
ולגבי הנתונים שחברות הרמקולים מספקות, הרשה לי לחלוק עליך: הן מחרטטות בריבוע! כי אם הכוונה שלהן היא למגבר שיכול להפיק קול ענות חלושה מהרמקול, הן צריכות להבהיר את זה באותיות גדולות, ולא להשלות קונים תמימים לחשוב שהם יכולים לשמוע סימפוניה עם החנוכייה בת 20 וואט שלהם.

איפה נתחיל? ככה... קוריוז זה פרשנות שלך למערכת שהושקעו בה הרבה זמן ומחשבה עם תכנון ורצון להגיע לתוצאה סופית מסויימת. אכן, מערכת כזאת היא קוריוז במובן שהיא חורגת מהקו הרגיל והמעגלי של החלפת " שדרוג" רכיבים במעגל שאינו נגמר מיבואן מבורך זה או אחר. . נדמה לי שהתכוונת ייחודי. קוריוז זה משהו נטול בסיס חד פעמי ומחוסר מחשבה. קריזיונרי.
לא נעלבתי מעניין הזלזול במגברים מעוטי וואטים, כן חושב שזה פלח שלא מקבל התייחסות נכונה וראיתי לנכון לייצג את העמדה התומכת בכיוון הזה.
אתה משום מה מנתק את המערכת ומבודד אותה לרכיבים מבלי להתייחס להתאמה בין רכיבים. מקור, רמקול קדם מגבר גודל חדר חשמל חיווט וכדומה.

מעניין למה נלסון פאס המתכנן הנודע שתכנן מפלצות וואטים גם משקיע בתכנון מגברים מעוטי וואטים . כי יש כל מיני דרכים אולי להוציא צליל טוב מרמקול נתון? כי יש יתרונות אחרים? כי בסוף צריך להישמע טוב מהוואט הראשון? ייתכן וייתכן ויתכן. הוא לא פסקן כמוך אגב...

יש תחושה כשאתה כותב זבל סיני אתה אומר את זה בהנאה מרובה.. לי אין הנאה כזאת מהקטלוג הזה. יש מוצר טוב ויש פחות ויש גם התאמה לצרכים- מי שתקציבו יותר צנוע יכול להנות מחלק מהיתרונות המובנים בהגברה שפורפרתית גם " מזבל סיני".

ההתיחסות לוואט היא כמו ההתייחסות לנתון 0-100 במכוניות, נותן תחושה ראשונית ותו לא. יש נתונים משלימים חשובים, אפילו יותר, אחרים.

כן אפשר לשמוע סימפוניה ולהנות במגברים יותר עדינים, כשהרמקול ושאר הרכיבים המשלימים תומכים בזה- ויש לכך אפילו יתרונות על פני מפלצות תהילה למינהם.

כשהקורונה תיגמר נוריאל, אתה מוזמן לגבעתיים לשמוע את הקוריוז שלי, החנוכייה, לך תדע אולי תידלק ;)

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מי שמתייחס ברצינות מופלגת לכמות הואטים של המגבר, לא חושב שאייכות הביקורות צריכה להיות בראש דאגותיו.

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
שאלה לנמר:)
האם יצא לך מעל מספר פעמים בודדות ליסקור מוצר בתג מחיר x באופן קיצוני טוב יותר או גרועה יותר ממוצרים באותו טווח מחיר וחברות שפחות או יותר נימצאות על אותו משבצת?

הימור שלי רק enter level ובאולטרה היי אנד פוגשים פערים גדולים.

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
איפה נתחיל? ככה... קוריוז זה פרשנות שלך למערכת שהושקעו בה הרבה זמן ומחשבה עם תכנון ורצון להגיע לתוצאה סופית מסויימת. אכן, מערכת כזאת היא קוריוז במובן שהיא חורגת מהקו הרגיל והמעגלי של החלפת " שדרוג" רכיבים במעגל שאינו נגמר מיבואן מבורך זה או אחר. . נדמה לי שהתכוונת ייחודי. קוריוז זה משהו נטול בסיס חד פעמי ומחוסר מחשבה. קריזיונרי.
לא נעלבתי מעניין הזלזול במגברים מעוטי וואטים, כן חושב שזה פלח שלא מקבל התייחסות נכונה וראיתי לנכון לייצג את העמדה התומכת בכיוון הזה.
אתה משום מה מנתק את המערכת ומבודד אותה לרכיבים מבלי להתייחס להתאמה בין רכיבים. מקור, רמקול קדם מגבר גודל חדר חשמל חיווט וכדומה.

מעניין למה נלסון פאס המתכנן הנודע שתכנן מפלצות וואטים גם משקיע בתכנון מגברים מעוטי וואטים . כי יש כל מיני דרכים אולי להוציא צליל טוב מרמקול נתון? כי יש יתרונות אחרים? כי בסוף צריך להישמע טוב מהוואט הראשון? ייתכן וייתכן ויתכן. הוא לא פסקן כמוך אגב...

יש תחושה כשאתה כותב זבל סיני אתה אומר את זה בהנאה מרובה.. לי אין הנאה כזאת מהקטלוג הזה. יש מוצר טוב ויש פחות ויש גם התאמה לצרכים- מי שתקציבו יותר צנוע יכול להנות מחלק מהיתרונות המובנים בהגברה שפורפרתית גם " מזבל סיני".

ההתיחסות לוואט היא כמו ההתייחסות לנתון 0-100 במכוניות, נותן תחושה ראשונית ותו לא. יש נתונים משלימים חשובים, אפילו יותר, אחרים.

כן אפשר לשמוע סימפוניה ולהנות במגברים יותר עדינים, כשהרמקול ושאר הרכיבים המשלימים תומכים בזה- ויש לכך אפילו יתרונות על פני מפלצות תהילה למינהם.

כשהקורונה תיגמר נוריאל, אתה מוזמן לגבעתיים לשמוע את הקוריוז שלי, החנוכייה, לך תדע אולי תידלק ;)

אתה מגיב לכל דבר, חוץ ממה שכתבתי. אז או שאני לא ברור, ואני מעדיף לחשוב ככה, או להפך.
מה שאני אומר, בעניין הספציפי של מגברי שפופרות מעוטי וואטים מול רמקולים מודרניים, הוא שכמעט בכל המקרים,
וכמעט בכל המערכות, יש בעיה של תת כוח. האם אני ברור?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
אתה מגיב לכל דבר, חוץ ממה שכתבתי. אז או שאני לא ברור, ואני מעדיף לחשוב ככה, או להפך.
מה שאני אומר, בעניין הספציפי של מגברי שפופרות מעוטי וואטים מול רמקולים מודרניים, הוא שכמעט בכל המקרים,
וכמעט בכל המערכות, יש בעיה של תת כוח. האם אני ברור?
יש ויש. חבר שלי מניע דובל יופיטר - מודרני- בחדר של כ 12 מ"ר עם מגבר רדפורד sta25 בן 60 שנה ו25 וואט..ו...וואוו!. לא כל כך מבין מה זה "רמקול מודרני". יש נצילים יותר יש פחות. יש גדולים ויש קטנים , יש עץ אלומיניום קרמי ועוד ועוד. יש גם מעור של עז. באמת. וכמעט כולם לטעמי צריכים סאב וופר ( אקטיבי על פי רוב) בשביל להגיע עמוק למטה.
ובכל מקרה זה לא קשור לביקורות, שזה ראשית השרשור שלך, אם אתה יודע מה אתה אוהב ואו מה אתה מאמין שהוא נכון - מה:זה משנה לך מה מישהו אחר מוצא במגבר כזה או אחר? אפילו " זבל סיני". ואולי מי שכותב את הביקורת לא חולק את ההגדרה שלך לבאס " עמוק והדוק" למרות ששניכם תשתמשו באותו מונח?
ולראייה, שעושה סדר ברצינות שצריך לייחס לביקורות אודיו, וזה הסדר האודיופילי ההגיוני: קוראים ביקורת ואז הולכים לשמוע. מי ששומע קודם ואז מחפש ביקורות סימן שיש לו שיקולים אחרים חוץ מאיך המוצר נשמע. או שחסר לו טסטוסטרון באונה התחתונה ....;)
ומצרף קישור שמתייחס בעקיפין ומישרין לנושא שהדיון התגלגל אליו , אתמול גיגלתי ומצאתי את דברי הנלסון ראויים וכנים יחסית ליצרן ויחסית באופן מוחלט ( את מוצריו לא שמעתי מעודי btw)
https://www.firstwatt.com/

נערך לאחרונה ב:

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
יש ויש. חבר שלי מניע דובל יופיטר - מודרני- בחדר של כ 12 מ"ר עם מגבר רדפורד sta25 בן 60 שנה ו25 וואט..ו...וואוו!. לא כל כך מבין מה זה "רמקול מודרני". יש נצילים יותר יש פחות. יש גדולים ויש קטנים , יש עץ אלומיניום קרמי ועוד ועוד. יש גם מעור של עז. באמת. וכמעט כולם לטעמי צריכים סאב וופר ( אקטיבי על פי רוב) בשביל להגיע עמוק למטה.
ובכל מקרה זה לא קשור לביקורות, שזה ראשית השרשור שלך, אם אתה יודע מה אתה אוהב ואו מה אתה מאמין שהוא נכון - מה:זה משנה לך מה מישהו אחר מוצא במגבר כזה או אחר? אפילו " זבל סיני". ואולי מי שכותב את הביקורת לא חולק את ההגדרה שלך לבאס " עמוק והדוק" למרות ששניכם תשתמשו באותו מונח?
ולראייה, שעושה סדר ברצינות שצריך לייחס לביקורות אודיו, וזה הסדר האודיופילי ההגיוני: קוראים ביקורת ואז הולכים לשמוע. מי ששומע קודם ואז מחפש ביקורות סימן שיש לו שיקולים אחרים חוץ מאיך המוצר נשמע. או שחסר לו טסטוסטרון באונה התחתונה ....;)

אתה רציני? דובל יופיטר ב-12 מ"ר, והתוצאה "וואו"? אין לי ספק, אני מפספס פה משהו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שוקרון כפרה,
רמקול מודרני זה רמקול שיוצר ב- 20 שנה האחרונות.

היתה נטיה ב- 20 השנים האלה, לייצר רמקולים הרבה פחות נצילים, כאלו שזקוקים למגברים עם הרבה יותר כח. וזאת בהשוואה לרמקולים לא מודרניים, כמו מפלצות JBL וכל מני הורנים עם נצילות של 300DBPSL. לזה התכוון המשורר הנרגן נוריאל, אם יורשה לי לפרש אותו (ויכול להיות שלא). והסיבה שאני מפרש אותו, היא כי אני חושב כמוהו - מגברים עם 2.5 וואטים הם ברוב המקרים קוריוז של אודיפילים נטולי ממון, כשמשדכים אותם לרמקולים דינאמיים מודרניים.
וזה גם מהווה כר פורה לכל מני שיקוצים סיניים עם הבטחות מפה עד לירח.

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
זה מה שאני מתכוון יא נוריאל, אתה בהחלט מפספס משהו. :אצבע מורמת
כן, מן הסתם השלב הבא הוא להבין מה זה "וואו" בשבילך. ככל הידוע לי, ואני מכיר היטב את היופיטר, הוא זקוק לחלל "קצת" יותר גדול כדי להפיק ממנו "וואו".

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
שוקרון כפרה,

היתה נטיה ב- 20 השנים האלה, לייצר רמקולים הרבה פחות נצילים, כאלו שזקוקים למגברים עם הרבה יותר כח. וזאת בהשוואה לרמקולים לא מודרניים, כמו מפלצות JBL וכל מני הורנים עם נצילות של 300DBPSL. לזה התכוון המשורר הנרגן נוריאל, אם יורשה לי לפרש אותו (ויכול להיות שלא). והסיבה שאני מפרש אותו, היא כי אני חושב כמוהו - מגברים עם 2.5 וואטים הם ברוב המקרים קוריוז של אודיפילים נטולי ממון, כשמשדכים אותם לרמקולים דינאמיים מודרניים.
הבנת בהחלט. לזה התכוון הנרגן...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
שוקרון כפרה,

שוב, מתנוש, יש רמקולים מודרניים נצילים יותר ויש פחות. אתה חושב שמגבר שפורפרות בן 40 וואט הוא קטן כמו שנוריאל כתב? מסופקני. שיקוצים סיניים או לא, תורת האודיו לא מצויה רק במקום אחד. למרות שאני מעדיף וינטאג' טוב עם סקס אפיל, היסטוריה, ו גאוות בעלות מאשר מוצרים אופנתיים שזוהרם נעלם חיש מהר.
אין כאלה שקונים מגבר 2.5 ואט למעט מי שמוכן לקבל את המשמעות בשאר רכיבי המערכת. אנחנו באמת מיעוט. ואגב, מ70 הרץ ומטה אני משתמש בסאב אקטיבי עם 70 ואט טרנזסטוריים טהורים. ככה שאני נמצא בתחום של ה wide band ולא full range.
האודיו נהייה מסחרי יותר ויותר וכנראה המעגל הזה של יותר וואטים יותר ברזל ויותר אלמנטים משרת כלכלית את כל העוסקים בתחום.
עניין הנטולי ממון הוא פרשנות אישית, יש מי שימצא את המשפט הזה קצת מעליב ואו פטרוני, אבל מכיוון שאני מאמין גדול ב parler ומתנגד ל P C תמשיך חביבי תמשיך .. גם אתה מתנוש מוזמן לגבעתיים בהזדמנות נטולת וירוסים כדי להנות מ2.5 ואט :שתוי:

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
כן, מן הסתם השלב הבא הוא להבין מה זה "וואו" בשבילך. ככל הידוע לי, ואני מכיר היטב את היופיטר, הוא זקוק לחלל "קצת" יותר גדול כדי להפיק ממנו "וואו".
וואוו זה מוסיקליות ויכולת להתרגש ממוסיקה ללא הפרעות טונאליות ובאיזון מרשים. וגם נשמה. גודל ובמה לא כל כך קשורים לגודל החדר הזה שציינתי, ולסוג הרמקול הזה במה ואימג אילו דברים נזילים... לא סטראו רגיל.
אבל אתה כבר מכיר את הרמקול כמובן. .

נערך לאחרונה ב:

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
וואוו זה מוסיקליות ויכולת להתרגש ממוסיקה ללא הפרעות טונאליות ובאיזון מרשים. וגם נשמה. גודל ובמה לא כל כך קשורים לגודל החדר הזה שציינתי, ולסוג הרמקול הזה במה ואימג אילו דברים נזילים... לא סטראו רגיל.
אבל אתה כבר מכיר את הרמקול כמובן. .
ובחדר זעיר כזה עם רמקול כביר כזה יהיה "איזון מרשים"?
טוב, אני מגיע למסקנה שהגענו למבוי סתום. איך אמר אפלטון, שיחה טובה מצריכה ביסודה בירור והסכמה על הגדרות ומונחי יסוד, אחרת זו סתם התנצחות. אז בוא נסכם שאתה בר מזל שאתה יכול ליהנות מרמקול כזה בחלל כזה ועם מגבר כזה. שמיעה מהנה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
ובחדר זעיר כזה עם רמקול כביר כזה יהיה "איזון מרשים"?
טוב, אני מגיע למסקנה שהגענו למבוי סתום. איך אמר אפלטון, שיחה טובה מצריכה ביסודה בירור והסכמה על הגדרות ומונחי יסוד, אחרת זו סתם התנצחות. אז בוא נסכם שאתה בר מזל שאתה יכול ליהנות מרמקול כזה בחלל כזה ועם מגבר כזה. שמיעה מהנה.
יכל להיות יותר גרוע נוריאל..יכולתי להיות מבקר אודיו והיית קונה משהו באשמתי... :p
שבת שלום, ובהזדמנות אם תרצה נארגן השמעה בחדר הזעיר בחולון.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
שוקרון,
לא יודע לגבי השניים וחצי וואט שלך, אבל חייב להחמיא לך על תרבות הדיון והאינטיליגנציה הרגשית.
למדתי ממך משהו היום.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
שוקרון,
לא יודע לגבי השניים וחצי וואט שלך, אבל חייב להחמיא לך על תרבות הדיון והאינטיליגנציה הרגשית.
למדתי ממך משהו היום.
:שתוי: סך הכל לא באים לריב... דיון זה דבר הכרחי, וכשמדובר על חלקים כאלו בחיים אומנות מוסיקה וכלי עזר למימוש החוויה אדרבא ואדרבא.. תודה על המחמאה כיף לדעת שתרמתי משהו גם בצורת הדיון ולא רק בתוכן. וגם אתה...מוזמן ל... אתה כבר מנחש...:מאזין:(ורד)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שאלה לנמר:)
האם יצא לך מעל מספר פעמים בודדות ליסקור מוצר בתג מחיר x באופן קיצוני טוב יותר או גרועה יותר ממוצרים באותו טווח מחיר וחברות שפחות או יותר נימצאות על אותו משבצת?

הימור שלי רק enter level ובאולטרה היי אנד פוגשים פערים גדולים.

אני בדיוק כותב כתבה כזו. וכן, יצא לי גם ״לשחוט״ כמה מוצרים. בוא נגיד שלא מעט פעמים קיבלתי טלפונים מיבואנים זועמים. אבל לשמחתינו היבואנים הישראלים מבינים שכאן באתר אלו חוקי המשחק. רוצים שיכתבו על המוצרים שלכם? יש סיכון שהכתבה לא תחמיא או תקטול.

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
אני בדיוק כותב כתבה כזו. וכן, יצא לי גם ״לשחוט״ כמה מוצרים. בוא נגיד שלא מעט פעמים קיבלתי טלפונים מיבואנים זועמים. אבל לשמחתינו היבואנים הישראלים מבינים שכאן באתר אלו חוקי המשחק. רוצים שיכתבו על המוצרים שלכם? יש סיכון שהכתבה לא תחמיא או תקטול.
באמת?בוא נאמר בתווך 30k ומעלה , לא יצא להיתכל בסקירה שלך ,שהיה ניתן להבין שמדובר במוצר לא טוב ,הרוב אם זה מוצר ממוצע תתן את החיסרונות והיתרונות וללא תתפקס שמוצר עילוי ואז זה מוצר שנותן מעבר לתג מחיר אז לרוב תבהיר באופן ברור.
chord
nagra
vander
וכו קופצים לי לראש שתמורה גבוה וביצועים גבוהים באופן יחסי למחיר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
באמת?בוא נאמר בתווך 30k ומעלה , לא יצא להיתכל בסקירה שלך ,שהיה ניתן להבין שמדובר במוצר לא טוב ,הרוב אם זה מוצר ממוצע תתן את החיסרונות והיתרונות וללא תתפקס שמוצר עילוי ואז זה מוצר שנותן מעבר לתג מחיר אז לרוב תבהיר באופן ברור.

ממש לא נכון. למשל הטנוי האחרון שסקרתי. תראה מה חשבתי עליו בניגון מוסיקת רוק.

קרא את זה למשל.

http://www.dtown.co.il/articles/4091.html

את זה

http://www.dtown.co.il/articles/3587.html

זה

http://www.dtown.co.il/articles/3026.html

זה

http://www.dtown.co.il/articles/2674.html

זה

http://www.dtown.co.il/articles/1453.html

על ה-Hyperion HPS 936 כתבתי במפורש לא לקנות.

תקרא את זה

http://www.dtown.co.il/articles/454.html

ואת הכתבה הזו, ממש בהקמת האתר.

http://www.dtown.co.il/articles/179.html

בוא נגיד את זה אחרת. רוב המוצרים שיש בשוק הם טובים מאוד. אבל אם יש משהו שהוא לא מספיק טוב, או תחום מסוים שהמוצר נכשל בו, זה יכתב גם יכתב. מספר הפעמים שיבואנים הפסיקו איתנו פרסום יפתיע אותך. ואם הם ירצו, אני מאשר להם לדווח בפומבי מה היתה תגובתי כשביקשו ממני לגנוז את הכתבה.

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
- בקשר לסקירה של טנוי , אתה משקף שבמאטל ואני גם יהמר שבאלקטרוניקה קשוחה הטנוי עושה פדיחות, תכלס בתג המחיר שלו,זה שהוא לא רמקול מודרני וכו לא מעט חברות רמקולים עושים פרשנות ומתמקדים שהיתרון יהיה בג׳אז קלאסית מוזיקה אקוסטית וכו על רוק קשוח.
מניח שמג׳יקו,קרמיים ,רוק קשוח לא מאיים על אף אחד.
את בגישה של ׳׳רמקול טוב צריך לנגן הכל טוב׳׳ או ׳׳שרמקול הצטיין בשיחזור מוזיקה שרלוונטית לך׳׳ ?
סהכ בקלאסית טנוי לא קורס ,השיחזור של פסנתר מאוד קרוב לטידל שלך,הרמקול הרבה מעבר לגובה שלו(רומז על קיר של סאונד ויכולת להעלם) לי נשמע רמקול עם ביצועים מעבר לתג מחיר שלו בשיחזור ג׳אז ,זה מה שחשוב:)

אני זוכר בזמנו בקשר לסקירה של ארטוס בכנות יצאתי מבולבל, אם ביחס לקרמי אחר במחיר הזה מרטן,איזפון,אלבדו,טידל (הלוואי שהיה במחיר הזה )וכו הארטוס טוב יותר או פחות מה שהבנתי בזמנו שהוא שונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור