קואינסידנט
שמעתי כמה דגמים שלהם, בארץ (דווקא מהליין היותר צנוע) ובחו"ל.
קראתי עליהם הרבה מאוד, התכתבתי עם בעלים מקנדה ומארה"ב, כי בעבר שקלתי ברצינות לרכוש לי זוג. למען הדיוק, זוג של רמקולים מהחברה הזו הגיעו אצלי לגמר, יחד עם זוג מחברה אחרת, שבסוף רכשתי, בסיום תהליכי ההתלבטות.
מכל ההתרשמויות שאספתי - בהאזנות, קריאה והתכתבויות, עולה תמונה של רמקולים מהשורה הראשונה. מהטובים והמרגשים שיצא לי לשמוע. מהמרשימים שראיתי מבחינת הבנייה ואיכות החומרים.
התיבות של הרמקולים האלה מיוצרות בהשקעה פנומנלית ממש. התכנון ייחודי (מי שייקרא ילמד איזו השקעה ומקוריות יש שם) והייצור קפדני מאוד. מי שינסה להרים או אפילו להזיז רמקול כזה יבין כמה חומר איכותי הושקע שם. וזה עוד לפני התכנון הפנימי המרשים והיחידות המעולות. גם הגימור הוא מהטובים שיש.
וכל זה באמת לא היה חשוב לולא התוצאה הייתה כל כך טובה.
מדובר ברמקולים נצילים, עם בס מעולה - מהטובים שיצא לי לשמוע, פירוט מרשים ואיזון פנטסטי. הבמה גדולה ועשירה בפרטים, הרבה מהירות, נפח נכון ושום דבר לא מוגזם. איזון כבר אמרנו? בניסוח הכי פשוט = רמקולים מוזיקליים ומהנים שלעולם אי אפשר להתעייף מהם. תענוג צרוף!
אני לא יודע על מה מסתמכים דברי הזלזול של המבקר המכובד, אבל אני קובע במלא הצניעות -הרמקולים של קוואינסידנט עומדים בטופ של הטופ שאני לפחות מכיר, ולא רק ביחס למחיר שלהם.
אני חושב שמי ששוקל לרכוש רמקולים בסדרי גודל של המחיר שלהם, חייב לבדוק את הרמקולים האלה. הוא בוודאי יגלה שקשה למצוא להם מתחרים.