בדרך לרכוש מגבר סטריאו לרמקולים 726S - המלצות?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תומר,

תודה אני כבר בודק את הנושא הזה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדכונים מהשבוע שעבר

בשבוע שעבר שמעתי מספר הגברות אצלי בבית:

בתחילת השבוע לוני מ ORAC הביא לי לשמוע את
קדם מגבר ומגבר הספק של חברת BADA ואת המגבר האינטגרטד היפיפה של Pathos
חיברנו את הסט של BADA וניסינו לשמוע עם מספר נגנים, אבל מהר מאוד גילינו שחסר משהוא בצליל (הצליל היה יבש ולא הכי מאוזן).
כך שעברנו לשמוע את ה Pathos שכמו שזכרתי הוא מוזיקלי וכייף לשמוע אותו - אבל ניהול הבאס שלו לא היה מספיק הדוק כך שגם האופציה הזו ירדה מהפרק.

בהמשך השבוע נחת אצלי נמר עם חבר וסט של קדם מגבר XINDAK XA 3200 SMKII ומגבר XINDAK XA 8550 חיברנו את הסטאפ לנגן העתיק שלי (NAD 502) ויצאנו לדרך.
לאחר שהמגבר התחמם קצת וגם אנחנו עם קצת שתיה התחלנו לשמוע מכל הבא ליד. הסטאפ הזה נשמע לי הרבה יותר טוב ממה שהוא נשמע לי בעבר אצל נמר (בחדר האטום) צליל מאוזן ונקי עם באס הדוק, במה גדולה וגבוהה אם כי מאט רחוקה מהמאזין (לא ממש במה אחורית אבל בכיוון). הסטאפ הזה נותן הרגשה של הרבה כוח בצליל וזו חוויה מאוד מיוחדת - בסט הזה נשאר אצלי להתרשמות וכך שהיה לי זמן לחיות איתו להחוות אותו כמה ימים.

לקראת סוף השבוע בא לביקור אמיר מ"ארמה - אודיו" עם סט של אינטגריטד YBA-YA 201 וקומפקט YBA -YC 201. סט בעיצוב מודני נקי ויפה כאשר הנגן והמגבר נראים זהה. חיבור מהיר של המערכת וכבר מהצלילים הראשונים מרגשים שהסט הזה מאוזן ורגוע (קל לשמוע אותו הרבה זמן), היה חסר קצת עומק בצליל שנפתר עם שינוי קטן במיקום הרקמולים. היה שיפור מאוד גדול כאשר הנגן עבר לשבת על המגבר - אני לא מבין למה, אבל פתאום הצליל נהפך להיות הרבה יותר חי. לצערי באותו יום סבלתי קצת מכאבי ראש ואני מתכנן לשמוע את הסטאפ הזה שוב עם ראש נקי.

כמובן שבמשך הזמן הזה המשכתי לשמוע את הסט שהביא לי נמר ולהכיר את היתרונות שלו - הרגשת העוצמה של הצליל עם פחות רגישות למיקום יחסית למגברים אחרים. כמו כן להכיר את החסרונות שלו הרגשת העוצמה של הצליל שאורך זמן מעייפת אותי. נכון הצליל הוא לא ממש בפנים ויותר לכיוון של במה אחורית אבל קטעי הבאס מורגשים בבטן וכאמור לאורך זמן זה לא מה שאני מחפש.
כך שבלב כואב (אחרי הכול זה סטאפ מדהים מכמה בחינות) הסט של נמר עזב את ביתי.

אני כאומר מתכנן לשמוע שוב את הסט של YBA וגם סט של MICROMEGA וכמובן רעיונות נוספים יתקבלו בברכה.

שבוע טוב

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תומר.

אני לא מסכים עם הטענה ש-YBA מתאים לפוקל יותר מאחר {לא משנה מי}. ואני גם לא רואה שפוקל מציגים את הרמקולים שלהם בתערוכות עם YBA {אם אני לא טועה}.

YBA היא חברה מצויינת שמתאימה לרמקול שמתאים לה, האם ה-YBA מתאים לכל הסדרות של פוקל או שלכל סדרה יש את ה-YBA שלה.

לדעתי עשו הרבה רעש שהציגו את המוצר עם פוקל מסדרת פרופייל {שהיא סידרה פחות מוצלחת שלהם לדעתי} ואז כולם כעדר חושבים שזהו השילוב המושלם, אני אישית למדתי שאין דבר כזה מוצר שיושב בול על מוצר אחר אלה אוזן שהצליל הזה לטעמה.

לכן YBA יכול להתאים לעשרות רמקולים בשוק - אל תהרגו מותג בגלל שמישהו שם אותו עם פוקל, ואל תגרמו למותג הזה להיות לבעלי פוקל בלבד מפני שהוא יכול להתאים לעשרות רמקולים אחרים.

{אגב - אינני מדבר בגלל שרציתי למכור את המוצר ביד שניה לכרמי ... המגבר והקדם נימכרו חצי שעה אחרי שהחזיר אותם}.

Mentally

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
המלצתי ללכת על הגברה בריאה וחזקה גם כן. יש לקחת בחשבון שהרמקול הזה אמנם בעל עכבה נומינלית של 8 אום אך העכבה המינימלית היא 3.6 אום וזה כבר נמוך.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הגברה בריאה וחזקה זה לא אומר הרבה - בבקשה שמות שמות :)
כמו כן על איזה נתוני של מגבר מדובר?

Mentally

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בהגברה בריאה כוונתי למגברים של 100W לערוץ. אך לא ניתן לבצע הכללות בנושא זה שכן יש מגברים אשר ב-70W דוחפים יותר ממגברים אשר דוחפים ב-100W.

הגברות מומלצות בנוסף להגברות שצויינו כאן: הסדרות הגבוהות של MARANTZ ו-AUDIO ANALOGUE.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
שוב אני אדחוף את הארקאם הזה...
חיחיחי.
האמת שמה שאתה יכול לנסות כיוון שזה רמקול מאוד נציל לפי הנתונים שלו (91.5dB) אתה יכול לנסות ארקאם SOLO , או LINN MUSIK .
ככה תפתור גם הגברה+מקור איכותיים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הוא די נציל אורי אבל עדיין דורש הגברה כוחנית. הסיבה היא ריבוי יחידות, אמפדנס לא מי יודע מה יציב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא בדקתי אמפנדס(איפה הטלפון של פיצה מטר שצריך) , אם זה ככה, אז באמת צרעך לחפש ב 10K משהן מעניין.
אולי אפילו להביא מחו"ל.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כרמי אם יד שניה זה לא בעיה, יש לך אצל מור יוסף כמה דברים מעניינים.
יש שם VINCENT SV 233 או DENON PMA-1500AE
ובנוסף נגיד הנגן הזה:
http://www.aviyaffe.com/store/main/product.aspx?id_prod=946
וככה תעמוד בתקציב.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ביום שישי באמת הייתי אצל "אלגזי" וה Exposure יכול להיות מעניין (האם הוא פתוח וחם:מבולבל: ומספיק חזק)
בקשר ל Quad 99 CD-S אני לא בטוח (יש להם צליל די סגור ואני מחפש חום ופתיחות)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אז המכשירים של EXPOSURE יכולים לענות על זה, יש להם אחלה של צליל. לסווג אותו קשה לי , בכל מקרה אני מאמין שצליל בסופו של דבר הוא סינרגיה בין הרכיבים.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
I own both Exposure 2010s CD & Amp and very satisfied with the result. They drive my SA-1730 speakers effortlessly, although they are easy to drive I don't think you will have any trouble driving the Focals with this amp.
The sound characteristic of the Exposure amps has outstanding PRAT and looks like what you are looking for.
Yuval

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום ביקר אצלי חבר יקר בשם ליאור קורן והביא איתו מגבר לבדיקה את PUCCINI SETTANTA של AUDIO ANALOGUE. תודה לליאור (Y)

לאחר חיבור הנגן ( NAD 502 ) והרמקולים שמנו דיסק ונתנו למגבר להתחממם קצת - חיממנו מים לקפה (זאת אומרת הדלקנו את מכונת הקפה וליאור שתה קפוצינו ואני קצר).

כאמור שמעתי כבר מספר הגברות אצלי עם הרמקולים האלו ואני חייב לציין שהבמה והפרוט שהרמקול עם ההגברה הזו הייתה הרבה יותר מפורטת ממה ששמעתי עד כו- כייף גדול. העומק נהדר של במה והרמקולים ממש נעלמו בחלל.
נכון הצלילים הגבוהיים קצת מודגשים והבאס הדוק אם כי לא הכי פאנצי וקצת יותר עומק היה יכול להיות מבורך, את כל זה אני מוכן לקבל בשמחה, אבל, מוזר, היה חסר לי יותר נפח במייד.

אני אומר מוזר היות ובשיחה שלי עם איל פור היבואן של המגבר הזה הוא ציין שהמגבר הזה יודע במייד הטוב שלו.

אני לא יודע אולי הנגן, כבלים או הסינרגיה עם הרמקול לא עבדה כאן טוב - כאמור מוזר
אני מתכוון לבדוק מגבר זה שוב עם נגן אחר ולראות (כלומר לשמוע) שוב.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,093
נקודות
113
כרמי,

בהחלט ייתכן שאם השילובים שאתה מנסה הנגן הופך לחוליה החלשה ומפריע לסינרגיה.

רדנקו

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני משעתי את האקספוזר עם הקובלטים שלי אצל אייל פור.

לטעמי הצירוף נשמע צווחני וקורע אזניים. גם יאיר ג'אז שהאזין יחד איתי היה שותף לדעה הזו.

לטעמי זה עלול להיות צירוף מאד לא מוצלח עם הפוקלים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום קפץ לביקור איל פור עם נגן XINDAK MUSE 2.0 ומגבר AUDIO ANALOGUE - PUCCINI SETTANTA.
לאחר חיבור הרמקולים ומנגן הוכנס דיסק ונתנו למגבר להתחמם קצת. בזמן שהמגבר מתחמם נזכיר ששמעתי כבר את המגבר הזה לפני שבוע (כמה הודעות למעלה) עם הנגן שלי והיה חסר נפח במיד. דבר מוזר ששמתי לב הוא שכדי לשמוע ברמה שאני רגיל לשמוע כפתור העוצמה צריך לעשות כמעט רבע סיבוב נוסף למה ששעמתי במגבר לפני שבוע (וזאת גם עם הנגן שלי) - כאמור מוזר (איל אומר שיכול להיות GAIN שונה עבור מגברים מגרסאות יצור שונות). לגבי הרושם שלי מהמגבר הוא נשאר דומה מאוד למה שזכרתי מלפני שבוע:
"הבמה והפרוט שהרמקול עם ההגברה הזו הייתה הרבה יותר מפורטת ממה ששמעתי עד כו- כייף גדול. העומק נהדר של במה והרמקולים ממש נעלמו בחלל. נכון הצלילים הגבוהיים קצת מודגשים והבאס הדוק אם כי לא הכי פאנצי וקצת יותר עומק היה יכול להיות מבורך, את כל זה אני מוכן לקבל בשמחה". רק שהפעם בלי האבל של מיד הרזה, הפעם המיד היה הרבה יותר מורגש וברור.
נכון ההגברה הזו לא מושלמת, אבל הסטאפ הזה כולל הרמקול שלי יכול להיות חבר נחמד בסלון הביתי שלי.
אני לא אוהב לקבל החלטות מהר ואני צריך לישון על כך - אבל זה בפרוש יכול להיות הסטאפ בשבילי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אחלה כרמי.

הסטנטה הוא מגבר מצויין, אצל ליאור הוא מתלבש על הרמקול כמו כפפה ונישמע נהדר.

השפעת המקור היא מטורפת וכמו שתמיד אמרתי יכולה להפיל מגבר מפני שהיא החוליה החלשה, כאשר יש מקור טוב שמעביר את המידע נכון מגבר מתאים יכול להישמע מדהים.

אני בעד - תתחדש מראש.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
כרמי

אני אומנם משוחד,אבל כדאי שתבקש מאמיר ארמה לשמוע את היוניקו סקונדו על הסט שלך.

אני מאמין שלא תצטער.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור