אתגר ה- 7,500 ש"ח?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
למערכת שמע הכוללת מגבר, זוג רמקולים, מקור שמע וכבלים.
כל הרכיבים חדשים! מעניין מה הדעות של החברים.

תומר

נערך לאחרונה ב:

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
רמקולים - העיקר

ההצעה שלי -

מקור: SqueezeBox
מגבר: T-Amp
רמקולים: עניין של טעם אישי, כמובן, אבל הי - השארתי כ 6,000 ש"ח כך שיש מבחר.
כבלים: מהום סנטר.

נכון, המערכת לא שיא היופי אבל נותנת וואחד תמורה לכסף.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מקור מרנץ 5400.

מגבר שינדק דרגת כניסה. רמקולים - טריינגל קומט.
כבלים וואן דל הול הייבריד 122 לרמקולים ואינטרקונקט אקוסטיק זאן אוסקר.

בואו נחשב.

רמקולים 4500 , מקור 1400 מגבר 2200 כבלים עוד 1000.

זהו אתגר ה-10K הטוב ביותר שאני מכיר.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
למערכת שמע הכוללת מגבר, זוג רמקולים, מקור שמע וכבלים.
כל הרכיבים חדשים! מעניין מה הדעות של החברים.

תומר

רמקולים- KEF IQ3
מגבר: NAD C315BEE
מקור שמע: NAD C515BEE
השאר לסטנד וכבלים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ה-IQ 3 הוא רמקול לא מוצלח במיוחד גם ביחס למחיר שלו {לדעתי}.

כאשר בוחנים אותו מול אחרים בסכום דומה אני יכול להגיד בביטחון מלא שעדיף הוורפידל EVO10 עליו עם אותה אלקטרוניקה.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
רמקולים: Mordaunt Short 906 - 3600
מגבר : RX-396 ימאהה 1900 ש"ח
YAMAHA CDX-397mkII ש"ח 1400
600 ש"ח לחוטים לא צריך סטנדים.

או

Monitor audio BROZE 2 - ש"ח 2000
מגבר סטריאו Cambridge-Audio 540A V2 ש"ח 2900
קומפקט דיסק YAMAHA CDX-497 ש"ח 1800
800 ש"ח לחוטים + סטנדים.
או
XINDAK XA 70 - 2200
WHARFEDALE DIAMOND9.4 2200
קומפקט דיסק CAMBRIDGE AUDIO C 340 -ש"ח 2150
950 ש"ח לחוטים ועודף.

בשליפות ממש...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
ה-IQ 3 הוא רמקול לא מוצלח במיוחד גם ביחס למחיר שלו {לדעתי}.

כאשר בוחנים אותו מול אחרים בסכום דומה אני יכול להגיד בביטחון מלא שעדיף הוורפידל EVO10 עליו עם אותה אלקטרוניקה.

עם איזה ציוד האזנת לקף?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אודיולאב.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי , לקחת מחשב פשוט , לשים לו כרטיס קול מקצועי (בין 1200 ל3000 ) , XP (בערך 500-600 ) , הרד דיסק גדול (600-700) , ואז או ישירות לכניסת AUX של כול אחד מהמגברים שהוזכרו כאן . או לחילופין לקנות DAC טוב (מתחיל ב150 דולר ועד כ1150 דולר ) , ולחבר למגבר ולרמקולים .
זה יוצא יותר מ7500 , אבל מאידך אתה מקבל את האפשרות לעשות רשימות השמעה של הרבה CD/תקליטים , ולשמוע אותם ברצף , בלי לקום כול פעם להחליף דיסק

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אם כבר מחשב

לדעתי , לקחת מחשב פשוט , לשים לו כרטיס קול מקצועי (בין 1200 ל3000 ) , XP (בערך 500-600 ) , הרד דיסק גדול (600-700) , ואז או ישירות לכניסת AUX של כול אחד מהמגברים שהוזכרו כאן . או לחילופין לקנות DAC טוב (מתחיל ב150 דולר ועד כ1150 דולר ) , ולחבר למגבר ולרמקולים .
זה יוצא יותר מ7500 , אבל מאידך אתה מקבל את האפשרות לעשות רשימות השמעה של הרבה CD/תקליטים , ולשמוע אותם ברצף , בלי לקום כול פעם להחליף דיסק

אם כבר אתה משתמש במחשב, לא עדיף SqueezeBox ?
גם יש לו DAC עדכני וטוב, גם לא מרעיש, גם ממשק יפה ונוח וגם אתה בוחר מה לשמוע ישירות מול המכשיר, עם שלט רחוק, ולא צריך לקום למחשב וליצור רשימות השמעה במחשב וגם לא צריך לנייד את המחשב לסלון או להעביר חוטים בכל הבית מהמחשב למערכת...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני אומר לא מחשב ולא SqueezeBox. אלה מבחינתי רחוקים {מנטלית} מלהיות נגני מוסיקה אמיתיים, האמת שגם CD הוא אינו כוס התה שלי. פטיפון זול וטוב הוא המקור הנכון עבורי וכך אני מעדיף להמליץ, הבעיה היא הכותרים. אם מישהו יביא לי תקליטים מול כל ה-CD שאני אוהב בלי להסס אחליף אותם.

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
... פטיפון זול וטוב הוא המקור הנכון עבורי ...

בחיאת נמר,
הפטיפון שלך הוא די ההיפך מ"זול", לא ?
אני לא בטוח שבמחיר של CDP או של SB אפשר למצוא פטיפון טוב שיתן פייט למי מהם, שלא לדבר על זה שהפטיפון עצמו דורש השקעה נוספת (ראש, פונו) ותחזוקה שוטפת וכך גם התקליטים.
והבעיה החמורה ביותר עם פטיפון היא - הילדים. כי הפטיפון הוא מצד אחד מאד עדין ומצד שני מאד מושך בעיניהם של הקטנים.
דבר איתי עוד כמה שנים, כשדרדקים ירוצו בין הרמקולים שלך ויניחו טלף מלא בבמבה על הצלחת של הנוטינגהם :)

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
אנני מבין תומר ידידי , מה האתגר כאן , הרי יש עשרות הרכבים במחיר הזה...לא?
האם הנך מתכוון למערכת איכותית במחיר הזה? הרי זה ברור לך שלצערי ולצערנו אין דבר כזה.....

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
YAIRJAZZ אני חושב (ואולי אני טועה ) שניתן להגיע לאיכות אודיופילית אמיתית בסטאפ הזה . ממה ששמעתי על הסקוויזבוקס (וחשבתי לקחת אותו בנתיים אבל אמרו לי שאני צריך ראוטר אלחוטי , ואני פשוט לא יודע כמה זה עולה ואיזה לקנות ) , האיכות שלו טיפה פחות טובה מCDP טוב . אני מנסה להגיע לתוצאה שתתן לי שידרוג על הCDP שלי (ארקן 5 ) ולמעשה יותר טוב מCDP שיעלה לי כ7-10K במחירון בארץ

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא יודע מה שמעת וממי שמעת

TrueJoker -
לא יודע מה שמעת וממי שמעת אבל כדאי שתשמע את ה SB מול הארקאם 5 שלך ותחליט בעצמך.
ה SB מכיל DAC מודרני ואיכותי שאינו נופל במאום מה DAC המיושן של הארקאם 5.
ובכלל - הגיע הזמן לומר בבירור - ה DAC הוא אחד הרכיבים הזולים בכל הקופסא הזו שנקראת CDP. יש מספר מצומצם מאד של חברות שמייצרות ממירי דיגיטל לאנאלוג וכל המוצרים שבשוק, כולל האיזוטריים ביותר, משתמשים בהם. המצב דומה גם בטרנספורטים.

נכון שהארכיטקטורה שונה במעט בין מכשירים של יצרנים שונים אבל מבחינת רכיב ה DAC ואיכותו - כל מכשיר מודרני (אפילו DVD של פיוניר או של LG) מכיל את הטכנולוגיה האחרונה בתחום ה DAC.

לגבי ראוטר אלחוטי - מדובר בכ- 200 ש"ח :)

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אנני מבין תומר ידידי , מה האתגר כאן , הרי יש עשרות הרכבים במחיר הזה...לא?
האם הנך מתכוון למערכת איכותית במחיר הזה? הרי זה ברור לך שלצערי ולצערנו אין דבר כזה.....

אמיר,

האתגר הוא למצוא מערכת בעלת צליל איכותי ב- 7500 ש"ח. לדעתי, אפשר להינות מצליל של מערכת שמע, גם במחיר הזה. מעניינות אותי מגוון הדעות של החברים. לדוגמה, אחד מהחברים מציע כמקור פטיפון, השני קומפקט דיסק, השלישי סקוויזבוקס, הרביעי מחשב עם HDD. באחת ההודעות עולה השאלה האם פטיפון זול יכול להיות איכותי (כמובן שהשאלה אינה מופנת אליך ;)).

תומר

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
לטעמי השאלה ראויה, כיוון הדיון 'קצת' מפספס.

צליל של מערכת הוא התוצר בראש ובראשונה של שילוב רמקול / הגברה. המקור והכבלים משלימים את התמונה.

הדיון על המקורות 'סוחב' את המיקוד מהדיון העיקרי- מי שמצליח למצוא הגברה ורמקול שיתנו צליל איכותי בתקציב שבין 5K עד 6K , די 'פתר' את המישוואה.

מבלי להכנס לפירמות ושמות מוצרים- ממש לא חזק בטווח המדובר- הייתי מנסה לקבוע עקרונות ראשוניים:

האחד, מינימוניטור עדיף על רצפתי במחיר העיל.
השני, מגבר מנורות יתן תמורה מוזיקאלית טובה יותר ממגבר טרנזיסטורי במחירים המדוברים (הייברידים יקרים יותר).
השלישי, לאחר מכן הייתי בוחן את שאלת המקור והכבלים.

לטעמי נושא הטיפול בחשמל חסר בתקציב.

בחו"ל נהוג לבחון מערכות יעודיות בתקציב של 2,500 דולר (כתקציב כניסה)- במושגים ישראלים אנחנו מדברים על תקציב של שווה ערך ל 12,000 ש"ח.

מתחת לתקציב העיל- נראה לי קצת 'צפוף' למשהו איכותי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי בתקציב הזה מומלץ לבדוק גם ציוד יד 2.
נקודה נוספת לדעתי לא כדי להשקיע בכבלים יקרים כאשר הציוד הוא בתקציב זה (כמו כך בנושא החשמל) - לא שאני מזלזל בנקודה זט פשוט יש לנו מגבלת תקציב :)

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כרמי

הנחת הדיון כפי שביקש תומר היתה- ציוד חדש.

אין ספק שיד שניה מעלה את 'רף' היכולות- תומר ביקש את ההגבלה הזאת, להבנתי, כדי להקשות על המתדיינים ולא להקל.

לגבי 'הפשרות' לאור מגבלות התקציב- לא בטוח מהי נקודת החיסכון הטובה ביותר (באילו אלמנטים מתוך המיכלול)- לעיתים יש צדק בדבריך ולעיתים הדברים שונים ממה שציפית.

ותחסוך בכל כבל שתירצה- אל תחסוך בשנאי מבדל, קריטי ברמות של הגברה / רמקול.

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
הדיון על המקורות 'סוחב' את המיקוד מהדיון העיקרי- מי שמצליח למצוא הגברה ורמקול שיתנו צליל איכותי בתקציב שבין 5K עד 6K , די 'פתר' את המישוואה.

Ok, don't agree at all. It's not problem to find more or less satisfactory combination of amp/speaker for 3-4000. But source? It's THE problem in this price range. Moreover, it's THE problem in any price range. And at the end without good source -no listenable system​

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור