המשפט הזה לא בא ממני, אני רק מסכים איתו.
להזכיר לך, המקור שלו הוא יצרן מערכות קצה (באמת לא משנה מי, זה לא העניין) שלאור המוניטין
המוכח שלו צריך לקחת את הטיעון שלו מאוד ברצינות. הוא לא עקום, יש קבלות.
אני בטוח שהתפישה הזאת הביאה את המוצרים שלו לרמה כל כך גבוהה ואני בטוח שחשיבה
כזאת עוזרת מאוד לבנות מערכת טובה מאוד (כבר כתבתי).
אני יודע מה אומרים לגבי סינרגיה. הטענה אומרת שאם תלך בדרך הסינרגיה אתה עלול לגמור
עם מכשיר לא טוב ביד. כשהבית נבנה על בסיס עקום אתה צריך לעקם את העמודים והקירות
כדי ליישר את המבנה.
נאמר הגעת לתוצאה מאוד יפה בדרך הסינרגיה ומחר אתה רוצה לשפר. מנסיוני תאכל קש.
המערכת שלך תפורה עם חוטי תפירה דקיקים. כל תזוזה קטנה תקרע אותם.
במקום להחליף מכשיר אחד תיאלץ להחליף שניים ואולי גם כבילה וכן הלאה.
ברגע שהוצאת מהבניין שכולו בנוי מחלקים עקומים, הכל מתפרק וצריך לבנות שוב מהיסודות.
כל נסיון קטן לשיפור כרוך בעבודה סיזיפית של חזרה לאחור ובניה מחדש.
אני חושב שהדיווחים כאן מוכיחים את זה. כמה קשה לשפר מקור או מגבר או אפילו להחליף כבל
רמקול.
מעניין, לא קיבלתי מייל שנוספו תגובות לשרשור הזה. רק עכשיו ראיתי.
נראה לי, בביטחון מלא, שמה שאיפשר ליצרן הזה להגיע למוצרים טובים, אינו קשור לתפיסה של האם יש/אין סינרגייה ו/או לתפיסה שהכל שחור/לבן טוב/רע.
הרעיון של "אין דבר כזה סינרגייה" הוא סך הכל הכחשת קיומו של מושג מילולי מופשט, השקול לאמירה שרכיבים מסויימים עובדים טוב/רע ביחד. זה כמו להגיד שאין כזה דבר "ג'ינג'י", ולהתעקש לקרוא "אדמוני" לאנשים ולחתולים שאחרים קוראים להם ג'ינג'ים.
למעשה, אני בטוח שהוא בחר רכיבים אלקטרוניים למוצרים שלו ואירגן אותם כך שישמעו טוב יותר מרכיבים אחרים באירגון אחר -- כלומר שבמכשיר תהייה סינרגייה בין הרכיבים -- והוא פשוט מתנגד לניסוח הזה. שיהייה בריא.
ואם יש לו, ליצרן העל הזה, line של מוצרים, הרי לפי הגדרתו הוא, כל המכשירים שאינם top of the line הם גרועים.
ולהגיד שההתנגדות לשימוש במונח, ו/או שהכל שחור/לבן טוב/רע, נראה לי עקום לחלוטין, וכל ה"קבלות" שאולי יש לייצרן הזה הן לכל היותר על מוצרים טובים, לא על פילוסופייה עקומה בגרוש, שאם הייה טורח לחשוב עליה עוד רגע הייה מגיע למסקנה שהיא אבסורדית.
או שאולי זו דרך למשוך תשומת לב, לא יודע, ולא שזה חשוב.
מזה שייש/אין סינרגייה, ו/או הכל טוב או רע, לא נובעת שום צורת התנהלות ספציפית לבניית ו/או בחירת מכשירים, כך שללכת ב"דרך הסינרגייה" זה משהו מופרך שמישהו המציא בהקשר זה, והוא שייך לאמירות העקומות הקודמות רק בדרך של אסוציאצייה, לא כמסקנה לוגית ממשהו.
איך הגעת מכאן למערכת האישית שלי, ולשטויות שכתבת בהקשר שלה, אין לי מושג.
דומני שאתה רואה במלחמה על הפילוסופייה העקומה הזו משהו אישי ומתחיל להילחם כאן עם אנשים ברמה האישית.
לא לעניין.
עמיר