איכות הוינילים

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
מה שמשעשע אותי הכי הרבה בדיון הזה הוא שאנשים רבים שמוציאים סכומים משמעותיים על דאק (עיין ערך התחייה של ה-R2R ומותגים כמו Denafrips), עושים זאת משום שהם רוצים להוציא מה דאק צליל יותר אנאלוגי……
אישית הדאק שלי הוא מבוסס TDA1541 עם output מוגבל ל-44/16 והוא מכניס לכיס הקטן דאקים תומכי DSD 1024 וכו.
ראשית לדעתי מעטים מסוגלים להבחין בין 44 ל 192
פשוט בד"כ ההפקות שהן 192 מלכתחילה הפקות מעולות ולכן גם 44 נשמע מעולה
גם אני החלפתי דאק תומך dsd, mqa, 352khz בדאק של pcm 96 שאוכל אותו בלי מלח
לדעתי הצ'יפ והפיצ'רים זניחים , החלק הכי חשוב זה המעגל האנלוגי אחרי המוצא של הציפ
ולגבי הרצון להגיע לצליל אנלוגי, יש בזה הגיון, רוצים את האיכות של האנלוג עם הנוחות של הדיגיטל

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
עובדות ומדע זה באמת דבר מיותר
עדיף להתייחס לאדם במקום לעובדות כדי לא להצטרך להתווכח עם דברים שלא ניתן להתווכח איתם בכלל

ראשית מכיר את המאמר הזה ואחרים, מה מזה רלוונטי לעולם הממשי בבית?
זה כמו שתאמר שמכונית פורמולה עדיפה על רכב משפחתי מבחינת הנתונים היבשים, במציאות מלבד מסלול המרוצים מדובר בנחיתות בכל פרמטר עבור שימוש יומיומי.

כשכל הידע שלך נסמך על מאמרים ואפס ניסיון בלתי אפשרי להתיחס לטרול כמוך ברצינות.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מה שמשעשע אותי הכי הרבה בדיון הזה הוא שאנשים רבים שמוציאים סכומים משמעותיים על דאק (עיין ערך התחייה של ה-R2R ומותגים כמו Denafrips), עושים זאת משום שהם רוצים להוציא מה דאק צליל יותר אנאלוגי……
אישית הדאק שלי הוא מבוסס TDA1541 עם output מוגבל ל-44/16 והוא מכניס לכיס הקטן דאקים תומכי DSD 1024 וכו.

פה עלית על משהו, ככל שהדיגיטל התקדם הוא נהיה פחות " מוזיקלי" לטעמי ונא לא להתחיל עם איך מודדים מוזיקליות, הצ'יפים כמו TDA1541 וכמה BB שבאו אחריו נתנו חוויה מוזיקלית בהרבה מאשר כל המכונות המתוחכמות והקרות של עכשיו ואני אחד שהיה הרבה שנים בסביבת נגנים.
אני מעדיף פחות מישהי מושלמת וקרה במיטה מאשר מישהי עם פגמים שעושה את זה עם רגש, הבנת את זה שרון ?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
ראשית לדעתי מעטים מסוגלים להבחין בין 44 ל 192
פשוט בד"כ ההפקות שהן 192 מלכתחילה הפקות מעולות ולכן גם 44 נשמע מעולה
גם אני החלפתי דאק תומך dsd, mqa, 352khz בדאק של pcm 96 שאוכל אותו בלי מלח
לדעתי הצ'יפ והפיצ'רים זניחים , החלק הכי חשוב זה המעגל האנלוגי אחרי המוצא של הציפ
ולגבי הרצון להגיע לצליל אנלוגי, יש בזה הגיון, רוצים את האיכות של האנלוג עם הנוחות של הדיגיטל

מדויק
וסאטפים דיגיטליים באמת מעולים מהיסוד, כולל כבילה וחשמל

בעצימת עיניים, אי אפשר להבחין בין אנאלוג אולטרה הייאנד לדיגיטל אולטרה הייאנד.

"דיגיטל אולטרה הייאנד",
שוב חוץ מ-2 או 3 פה (לא מדבר על דני דין שלא פה ולא בטוח שקיים בכלל)
אין לאף אחד ואין לאף אחד תכלס מושג.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
שרון, הבעיה העיקרית בלהתווכח איתך היא שאתה מבסס את כל הטיעונים שלך על מאמרים ולא על השוואות ששמעת בעצמך.
שמעתי בעצמי
פטיפון זה סבבה כחלק מהרומנטיזציה שבתחביב
פורמט מיושן עם מיליון מגבלות לעולם לא יוכל להתחרות עם דיגיטל עם בייסקלי 0 מגבלות

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
מדויק
וסאטפים דיגיטליים באמת מעולים מהיסוד, כולל כבילה וחשמל

בעצימת עיניים, אי אפשר להבחין בין אנאלוג אולטרה הייאנד לדיגיטל אולטרה הייאנד.

"דיגיטל אולטרה הייאנד",
שוב חוץ מ-2 או 3 פה (לא מדבר על דני דין שלא פה ולא בטוח שקיים בכלל)
אין לאף אחד ואין לאף אחד תכלס מושג.
DAC טוב הוא שקוף ולכן ישמע יותר טוב מכל פטיפון בכל סיטואציה כי הוא נאמן למקור

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
פה עלית על משהו, ככל שהדיגיטל התקדם הוא נהיה פחות " מוזיקלי" לטעמי ונא לא להתחיל עם איך מודדים מוזיקליות, הצ'יפים כמו TDA1541 וכמה BB שבאו אחריו נתנו חוויה מוזיקלית בהרבה מאשר כל המכונות המתוחכמות והקרות של עכשיו ואני אחד שהיה הרבה שנים בסביבת נגנים.
אני מעדיף פחות מישהי מושלמת וקרה במיטה מאשר מישהי עם פגמים שעושה את זה עם רגש, הבנת את זה שרון ?
אני מעדיף אישה פריזרית אבל מדויקת ממישהי "חמה" ונעימה אבל לא מדויקת בכלום
כנ"ל לגבי המקורות שלי
אגב זה די מצחיק כי" הרגש" שעליו אתה מדבר הוא פשוט דיסטורשן שלא קיים בדיגיטל ולכן יכול (בטעות) להשמע כקר לאנשים שרגילים לויניל

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
שמעתי בעצמי
פורמט מיושן עם מיליון מגבלות לעולם לא יוכל להתחרות עם דיגיטל עם בייסקלי 0 מגבלות
איזה פטיפון שמעת? איזה סטייג׳? איזה ראש? איזו הגברה ואיזה רמקולים?

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
המאמר לא רלוונטי מבחינה פרקטית
זה כמו שתגיד שטוויטר שמגיע עד 50khz טוב יותר מטוויטר שמגיע עד 25khz, בזמן שרוב האנשים לא שומעים מעל ל 16khz

Separation between the left and right channels on vinyl is 30dB, compared to digital files which exceed 90dB. This gives vinyl a far more limited soundstage compared to its digital counterpart.

some distortion is considered part of the deal with vinyl: it can vary from 0.4% to 3% total harmonic distortion (THD)—DACs typically have values of less than 0.001% THD

Digital files allow for over 90dB of difference between the
מדבר איתך פה על פרקטיקה
דיסטורשן הרבה יותר גבוה, soundstage יותר קטן
את זה אתה שומע

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
דוד, לא התכוונתי אליך, אצלך לא ניתן לבצע השוואה בין דיגיטל לאנלוג משום שאין לך אנלוג.
יש כאן חברים עם דאק ומקור יקרים בהרבה מזה שברשותך, זה נשמע אצלם לא פחות ממדהים עד שהם מפעילים את המקור האנלוגי שברשותם.
סופסוף אחד שמסכים

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
איזה פטיפון שמעת? איזה סטייג׳? איזה ראש? איזו הגברה ואיזה רמקולים?
אני לא נכנס לפינות האלה
הרי ימצאו משהו להגיד על כל דבר שאני אומר
כבר אמרתי שאני מכוון לסאונד שהוא 100% flat עד כמה שאפשר
בוא נהיה הגיוניים פורמט אנכרוניסטי כמו ויניל עם חריצים עליו שמחט קוראת בצורה אנלוגית לעולם לא ישתווה לשבבים ה cutting edge שיש היום בכל DAC סביר
אגב לא צריך DAC ב6 ספרות
DAC כמו Benchmark DAC3 אני מוכן לשים מול כל פטיפון בעולם גם שיעלה מיליון דולר
זה כמו לקחת specs של קיה פיקנטו מול specs של פרארי ולהגיד אלה רק מספרים חסרי משמעות
הרי יש גבול עד כמה אפשר להתעלם מנתונים בסיסיים

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
מסכן הבחור .....
רוצה המלצות על תקליטים איכותיים/הדפסות איכותיות
ונוצרו כאן 3 דפים של מי יותר גדול ......
שכל אחד ישמע מאיזה פורמט שהוא מעדיף
ותחזרו למוזיקה
יום נפלא ומוזיקה טובה

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אגב אין לי שומדבר נגד ויניל
זה דווקא הפורמט הכי הארדקור של אוהבי מוזיקה אמיתיים
מצד שני דיגיטל זה הפורמט של האודיופילים בלי ספק

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
תפסיקו להאכיל את המפלצת ואח"כ להתלונן.

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני לא נכנס לפינות האלה
הרי ימצאו משהו להגיד על כל דבר שאני אומר
כבר אמרתי שאני מכוון לסאונד שהוא 100% flat עד כמה שאפשר
בוא נהיה הגיוניים פורמט אנכרוניסטי כמו ויניל עם חריצים עליו שמחט קוראת בצורה אנלוגית לעולם לא ישתווה לשבבים ה cutting edge שיש היום בכל DAC סביר
אגב לא צריך DAC ב6 ספרות
DAC כמו Benchmark DAC3 אני מוכן לשים מול כל פטיפון בעולם גם שיעלה מיליון דולר
זה כמו לקחת specs של קיה פיקנטו מול specs של פרארי ולהגיד אלה רק מספרים חסרי משמעות
הרי יש גבול עד כמה אפשר להתעלם מנתונים בסיסיים
זה לא עובד ככה וזו לא פינה שאני מכניס אותך. אני מעדיף דיגיטל על אנלוג אבל תשאל אותי מה שמעתי ויש לי תשובה.
תקליטים טובים באמת נשמעים מדהים והפורמט מסוגל להרבה יותר ממה שנדמה לך, שוב לצטט משהו שמישהו כתב במקום אחר לא עובד פה וכשואלים אותך מה שמעת זו לא פינה שאתה צריך לברוח ממנה אלה לענות.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
מסכן הבחור .....
רוצה המלצות על תקליטים איכותיים/הדפסות איכותיות
ונוצרו כאן 3 דפים של מי יותר גדול ......
שכל אחד ישמע מאיזה פורמט שהוא מעדיף
ותחזרו למוזיקה
יום נפלא ומוזיקה טובה
Lol
מנסים לחסוך לו כסף

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
זה לא עובד ככה וזו לא פינה שאני מכניס אותך. אני מעדיף דיגיטל על אנלוג אבל תשאל אותי מה שמעתי ויש לי תשובה.
תקליטים טובים באמת נשמעים מדהים והפורמט מסוגל להרבה יותר ממה שנדמה לך, שוב לצטט משהו שמישהו כתב במקום אחר לא עובד פה וכשואלים אותך מה שמעת זו לא פינה שאתה צריך לברוח ממנה אלה לענות.
אחרי היחס שספגתי פה מחלק מהאנשים, אני לא רואה עצמי מחויב לענות לכלום
כמו שלא עונים על חצי מהדברים ששאלתי
דבר שני זה גם לא רלוונטי
מדברים פה על המדע מאחורי הדברים
מדעני נאס"א צריכים לטוס לחלל כדי לדבר על חורים שחורים?
אז אין לי מערכת ב100K, סו וואט?

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
שמעתי בעצמי

בייסיקלי, הסיבה שלא לוקחים את ההודעות האלה ברצינות, נובעת כי הן בסך הכל ציטוטים של אחרים ברחבי הרשת.
בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר. ה"דיון" הופך למיותר ברגע שהחל עבור מי שנחשף לצליל של אנלוג ברמה.

קח בחשבון שלהכנס למירוץ סוסים בהיפודרום עם גמל (אפילו דו-דבשתי!), לא עושה רושם על הרוכבים.
אסנשלי ספיקינג...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור