איך לקנפג (תצורה) נכון מחשב יעודי לאודיו ??

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
מיכאל, גם SSD וגם מכני עובדים ב 60 מעלות.
אם אתה שומע אותם אז זה כי הם עובדים בRPM גבוהה מדיי , תכנון זרימת האוויר לא נכון, וכי הם זולים מדיי.

אורי אתה צריך לקחת בחשבון גם את חדרי ההאזנה. אצלי חדר קטן ושמעתי את המאווררים ואת עבודת הHDD. החלפה לנטול מאוורר ו SSD גרמו לירידת הרעש לחלוטין (חוץ משאר ההשפעות החשמליות וכו'..... )

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אורי אתה צריך לקחת בחשבון גם את חדרי ההאזנה. אצלי חדר קטן ושמעתי את המאווררים ואת עבודת הHDD. החלפה לנטול מאוורר ו SSD גרמו לירידת הרעש לחלוטין (חוץ משאר ההשפעות החשמליות וכו'..... )

אם אתה שומע אותם אז זה כי הם עובדים בRPM גבוהה מדיי , תכנון זרימת האוויר לא נכון, וכי הם זולים מדיי.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כן מיכאל.
זו האמת.
אצל אחותי לדוגמא, בניתי מחשב בהמתי, לעבודה בכלל.
כשאני מכוון את כל המאווררים על שקט אין שום רעש. יש לה מארז מעולה, ספק שקט יחסית, מאווררים גדולים שלא מסתובבים מהר והרבה, וHDD אנטרפרייז.
אגב, אתה יכול לקחת גם דיסק 5400RPM ואז יהיה שקט יותר.

לגבי SSD , לא יודע, זו העבודה שלי בחיים, אז אני מבין בזה דבר או שניים.
לSSD יש יכולות מאוד ברורות שעדיפות:
הוא אמין יותר (תלוי סוג הזכרון, MLC או TLC). כמו כן תלוי איזה דגמים כי זה קשור ל FW השונים .
בSSD לעומת HDD רגיל אין דפרג, להפך, אסור, וה FW חשוב ביותר .
SSD קטן יותר, וצורך פחות חשמל יחסית.

SSD היא טכנולוגיה נהדרת, וגם לי יש אחד כזה.
מאידך יש לי גם HDD אנטרפרייז בנוסף.

אגב , הייתרון הבאמת גדול של SSD הוא מהירות הכתיבה שלו והקריאה.
אבל...
HDD מודרני עובד היום בקצבי קריאה של 175-190 MB/s ממוצע. מספיק לכל חובב אודיו.
תוסיף לזה שאין כמעט דיסקים עם פחות מ 64MB קש, וסגרת את הפינה.
כמו כן אפשר ללכת על 2.5" עם SSD קטן עליו , מה שנקרא הייבריד ובכלל שקט.

הכל עניין של תכנון. אני יודע שהשקעתם המוווווווווווווווווווווון כסף במערכות שלכם, אבל לא תמיד אתם יודעים וצודקים. מומלץ שתלמדו גם קצת מאחרים.
(אגב מבחינתי תקנו כמה שיותר SSDים . יותר טוב לי).

אגב מיכאל, הגישה המתנשאת שלך מתחילה להיות דוחה במיוחד, זה שבנית לעצמך ולשניצל מחשב לא הופך אותך עדיין לשום אוטוריטה בתחום הזה.
אז בבקשה, תרגיע.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אורי, יקירי,
שמע,
אני פעם החלפתי במחשב רק את הדיסק ממכאני ל- SSD. ובאמא שלי, שמעו הבדלים בסאונד. לא היו שמיים וארץ, אבל היה הבדל. ולא החלפתי בגלל שרציתי לשפר את הסאונד אלא בגלל שרציתי זמן BOOT מהיר יותר.

לאחר מכן, כשהחלפתי את אותו מחשב במחשב אחר לחלוטין, עם קירור פסיבי והעברתי אליו את הדיסק SSD, זה נשמע עוד יותר טוב.

ואח"כ, ספק לינארי, עוד יותר טוב.

המסקנה שלי מהסיפור היא שכל צעד כזה עשה לי שיפור קטן בסאונד, שהמצטבר הוא בסופו של דבר משמעותי. וזה כולל את הצעד של SSD.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אורי, יקירי,
שמע,
אני פעם החלפתי במחשב רק את הדיסק ממכאני ל- SSD. ובאמא שלי, שמעו הבדלים בסאונד. לא היו שמיים וארץ, אבל היה הבדל. ולא החלפתי בגלל שרציתי לשפר את הסאונד אלא בגלל שרציתי זמן BOOT מהיר יותר.

לאחר מכן, כשהחלפתי את אותו מחשב במחשב אחר לחלוטין, עם קירור פסיבי והעברתי אליו את הדיסק SSD, זה נשמע עוד יותר טוב.

המסקנה שלי מהסיפור היא שכל צעד כזה עשה לי שיפור קטן בסאונד, שהמצטבר הוא בסופו של דבר משמעותי. וזה כולל את הצעד של SSD.
מכיר איזה דפקט אחד שטוען שמחברי החשמל בספקים דופקים את הסאונד !
image.jpg
image.jpg

תמונות מצורפות

• image.jpg
    image.jpg
    KB 157.9 · צפיות: 441
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 158 · צפיות: 270

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אורי, יקירי,
שמע,

האם יצא לך לעשות לזה מבחן עיוור לגמריי?
כלומר, שיום אחד בלי שתדע אשתך תחליף את המחשב במחשב אחר ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
האם יצא לך לעשות לזה מבחן עיוור לגמריי?
כלומר, שיום אחד בלי שתדע אשתך תחליף את המחשב במחשב אחר ?

נו, מה אתה מסתלבט עלי?

זאת שאלה שאפשר לשאול על כל פלוץ שתוקעים על המערכת.
ולא, לא עשיתי מבחן עיוור. ואני גם לא רואה שום טעם בזה.

אין דרך טובה יותר לשמוע הבדל מאשר לא לצפות לו מלכתחילה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
SSD בכלל לא אמינים יותר, זה אומנם משתפר, אבל דברים האלה נדפקים כל הזמן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור