איך לקנפג (תצורה) נכון מחשב יעודי לאודיו ??

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
מעניין אם זה מתוך ניסיון או סתם מעצלנות לעדכן. גם ב hiface. ההמלצה לדוגמא לעבוד עם kernel streaming, ונראה לי ששם זה פשוט כי לא עדכנו את האתר לפורמטים החדשים..

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
כלומר, במילים פשוטות אם אתה אוהב UI של 8 תתקין

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מעניין אם זה מתוך ניסיון או סתם מעצלנות לעדכן. גם ב hiface. ההמלצה לדוגמא לעבוד עם kernel streaming, ונראה לי ששם זה פשוט כי לא עדכנו את האתר לפורמטים החדשים..

היי אנד אודיו זזים מאוד לאט, לא יודע אם זה קשור לאיכות שמע פרופר.
KS גימגם אצלי ב-Windows 7 בקצבים גבוהים

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
איתי, אפשר לחלק את רשימת המטלות/קניות לשתי קטגוריות: קונצנזוס, וניסיוני.
על הקונצנזוס אין מחלוקת. כולם, למשל, מסכימים שספק לינארי עושה טוב, ודיסק SSD משפר.
לעומת זאת, לא כולם מסכימים שיש הבדל מהותי בין מערכות ההפעלה או בין תוכנות ניגון שונות, כל עוד משתמשים בפרוטוקולים הנכונים.

בכל מקרה, אתה עושה מזה תיק גדול מדי. להלן רשימת הצעדים שצריך לנקוט בהם כדי להגיע הרבה יותר רחוק מהרמה הנמוכה ביותר:

חומרה
=====
1. מחשב בלי חלקים נעים: דיסק SSD בלבד, בלי מאווררים.
2. ספק לינארי.
3. שליטה באמצעות חיבור רשת וגישה מרחוק מסוג כלשהו, ולא דרך ממשקי קלט/פלט (מקלדת/עכבר | מסך) המחוברים ישירות למחשב.
4. בקר PCI USB נפרד וייעודי אך ורק לממיר. (כרטיס USB , בקיצור. יש גם למכביר בשוק כאלה המתהדרים בתכונות אודיופיליות)
5. משיכת מדיה דרך רשת ולא דרך חיבור חיצוני מקומי כגון דיסק USB חיצוני או דיסק ESATA.

לגבי הדגמים הספציפיים של לוחות אם, מעבדים, זכרונות וכו' - תמצא ברשת עשרות קונפיגורציות, שהתועלת שלהן לעומת משהו שירכיבו לך ב- KSP מוטלת בספק. לא שאני מזלזל בהתאמת רכיבים זה לזה, או בכך שלוח אם X נשמע יותר טוב מ- Y, אבל אני פשוט לא סומך על כל מה שאני קורא באינטרנט. זה כבר שיקול שלך.

תוכנה
====
1. בהיעדר תמיכה של הממיר ב- ASIO (רובם לא תומכים), שימוש בהתקן WASAPI של ווינדו'ז.
2. חלונות 8.1 ככל הנראה עדיף על 7. Windows Server הוא אפשרות נוספת. מה יותר טוב? אתה תחליט.
3. שימוש בנגן התומך ב- WASAPI.
4. הימנעות מהתקנה של תוכנות נוספות על המחשב, כגון תוכנות ניגון סרטים, אנטי וירוסים, תוכנות הורדה למיניהן וכו'. כמה שפחות תוכנות- כך פחות פרוססים רצים במקביל. היה לי מקרה מענין, אגב, שהייתי צריך לפרמט את המחשב, ולאחר שהעליתי עליו מחדש את תוכנת הניגון ושמעתי איתה לראשונה, הכל נשמע לי פתאם טוב יותר. וזאת בהפתעה גמורה. בנוסף, לא שיניתי דבר בחומרת המחשב. ההסבר היחיד שמצאתי: היו פחות תוכנות ולפיכך פחות processes רצים במקביל.

זהו! זה הכל. הפוסט אולי ארוך, אבל העשיה אינה ארוכה. הקושי העיקרי הוא למצוא שילוב רכיבי חומרה מודרנית שעובדת טוב אחת עם השניה (תומכת בקירור פסיבי, תומכת במארזים קטנים בגודל של MINI ITX וכו'), משום שהדגמים משתנים כל כמה חודשים.

ניתן להמשיך מפה ולהתקדם הלאה לעוד מגוון של טוויקים ושיפורים בדמות התקנה של פילטרים במקומות שונים, שימוש בקונפיגורציית מערכת הפעלה מיוחדת (למשל , WINDOWS SERVER שהורידו לו את כל הפרוססים הלא חיוניים וכו'), אבל לדעתי זה שיפור מאד קטן ביחד למה שתשיג בצעדים שתיארתי למעלה.

תתחיל מהם. תרצה להתקדם, פנה למישל או לאחד המשוגעים האחרים שמתעסק עם דיפון המארז שלו ביריעות בולעות EMI :)

מתן למה Windows Server עדיף,מכל נקודת מבט,המחשב ומערכת ההפעלה הזו: http://www.top500.org/system/177999

:)

ועכשיו בלי צחוק: ממילא המטרה היא להשתיק כל שירות במערכת ההפעלה שאין בו צורך,ולכן: עדיף לרכוש את הגירסה הכי רזה של חלונות 8 או 7 ....

סופ"ש נעים:
מנחם.

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
הניסיון שלך היה עם החברות" האודיופיליות" (sotm, ppa) או כרטיסים רגילים?

כן. שניהם.

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
אם כך האם יש משהו מעבר לדיסק ssd וספק כח ליניארי, שהופך מחשב שולחני סטנדרטי למחשב אודיו? (גיא, קראתי לפחות פעם אחת שכתבת שהמחשב שופר). נשים לרגע את התוכנה בצד...

נערך לאחרונה ב:

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני סוף סוף התחדשתי במחשב כטרנספורט !!
במשך שנתיים ראיתי אך גיא לנדאו לומד את התחום וכל פעם שבקרתי אותו הוא סיפר לי על שיפורים וקינפוגים שהוא ביצע במחשב שלו . וכל פעם זה נשמע יותר טוב . בצענו השוואות אצל גיא מול טרנספורטים אולטרה הייאנד וראיתי אך לאט לאט הטרנספורט מתחיל להפסיד נקודות למחשב .
תהליך הבנייה הלמידה והקינפוג קרטיים לקבלת תוצאה מיטבית !!
אני ברגע שרכשתי מחשב ( משומש שהסתובב בלוחות וגיא המליץ לי עליו ) פשוט השארתי את המחשב אצל גיא לשבוע + וקבלתי עבור סכום צנוע תותח על ! שמנגן כרגע עם כבל USB בשקל וספק ממוטג ועדיין נשמע יותר טוב מטרנספורט של טטה שביקר אצלי ..
לא צריך לשבור תבנק בשביל לקבל היום מקור ברמה גבוהה מאוד : הרכיבים שקניתי חדשים היו עולים 5000 השרות של גיא או מישהו אחר שיש לו נסיון והבנה בתחום והסתדרתם בסכום סימלי .

נערך לאחרונה ב:

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אני סוף סוף התחדשתי במחשב כטרנספורט !!
במשך שנתיים ראיתי אך גיא לנדאו לומד את התחום וכל פעם שבקרתי אותו הוא סיפר לי על שיפורים וקינפוגים שהוא ביצע במחשב שלו . וכל פעם זה נשמע יותר טוב . בצענו השוואות אצל גיא מול טרנספורטים אולטרה הייאנד וראיתי אך לאט לאט הטרנספורט מתחיל להפסיד נקודות למחשב .
תהליך הבנייה הלמידה והקינפוג קרטיים לקבלת תוצאה מיטבית !!
אני ברגע שרכשתי מחשב ( משומש שהסתובב בלוחות וגיא המליץ לי עליו ) פשוט השארתי את המחשב אצל גיא לשבוע + וקבלתי עבור סכום צנוע תותח על ! שמנגן כרגע עם כבל USB בשקל וספק ממוטג ועדיין נשמע יותר טוב מטרנספורט של טטה שביקר אצלי ..
לא צריך לשבור תבנק בשביל לקבל היום מקור ברמה גבוהה מאוד : הרכיבים שקניתי חדשים היו עולים 5000 השרות של גיא או מישהו אחר שיש לו נסיון והבנה בתחום והסתדרתם בסכום סימלי .

תתחדש צחי :)
Welcome to digital streaming

מישל .

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אם כך האם יש משהו מעבר לדיסק ssd וספק כח ליניארי, שהופך מחשב שולחני סטנדרטי למחשב אודיו? (גיא, קראתי לפחות פעם אחת שכתבת שהמחשב שופר). נשים לרגע את התוכנה בצד...

בדיוק.
You hit the nail on the head!

רק שכחת בלי מאווררים, וזה פחות או יותר - הרוב.

כמובן שהמהדרין שמים פילטרים בכל פינה (על כבלי ה- SATA, בבקר ה- USB, על קווי הכוח וכו'). זה עושה הבדל, כן. כמה זה עושה? זה כבר מאד תלוי במימוש של ה- DAC שלך וכמה הוא רגיש לזה. כלומר, כל מערכת של מחשב+DAC תגיב במידה שונה לשינויים האלה.

מעבר לזה, יש לך כל מני דקויות נוספות - שיפור כבלי הסיגנל והכוח בתוך המחשב, שיפור השעון על לוח האם, ועוד ועוד...
מישל עשה בזה סטאז' לאחרונה. שאל אותו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן למה Windows Server עדיף,מכל נקודת מבט,המחשב ומערכת ההפעלה הזו: http://www.top500.org/system/177999

:)

ועכשיו בלי צחוק: ממילא המטרה היא להשתיק כל שירות במערכת ההפעלה שאין בו צורך,ולכן: עדיף לרכוש את הגירסה הכי רזה של חלונות 8 או 7 ....

סופ"ש נעים:
מנחם.

מה זה הגירסה הכי רזה? גם הכי רזה מפוצצת בכמעט כל שירות שיש לגירסה הכי שמנה.
הסיבה ש- WINDOWS SERVER נעוצה בכך שהגרסה הזאת היא מודולרית בהרבה, כי כשמה כן היא - שרת בלבד, ואינה מיועדת למשתמש ביתי. לכן יש בה יותר גמישות ע"ח סיבוכיות מעט גדולה יותר.
כמה זה יותר טוב מ- 8? צריך לבדוק. אני לא בטוח שבכלל יותר טוב.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
כרגע באודיו סטרימינג מבוסס מחשב הנסיון מוכיח שאין מומלץ מווינדוס 8/8.1 .

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הכי פשוט זה להתקין WIN8.1 בלי שום תוכנה יותר ממה שצריך.
זה מספיק.
עד היום לא הבנתי מה יש לכם נגד מאווררים.

ואגב, למה HDD מכני, אנטרפרייז, עם 128MB קש לא מספיק טוב?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
עד היום לא הבנתי מה יש לכם נגד מאווררים.
אני שומע אותם

ואגב, למה HDD מכני, אנטרפרייז, עם 128MB קש לא מספיק טוב?
כנ"ל,
חוץ מזה, SSD עומד בטמפרטורות גבוהות יותר, אני יכול לא לכבות את המחשב בקיץ.. כאמור, הוא ללא מאוורים

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
בדיוק.
You hit the nail on the head!

רק שכחת בלי מאווררים, וזה פחות או יותר - הרוב.

כמובן שהמהדרין שמים פילטרים בכל פינה (על כבלי ה- SATA, בבקר ה- USB, על קווי הכוח וכו'). זה עושה הבדל, כן. כמה זה עושה? זה כבר מאד תלוי במימוש של ה- DAC שלך וכמה הוא רגיש לזה. כלומר, כל מערכת של מחשב+DAC תגיב במידה שונה לשינויים האלה.

מעבר לזה, יש לך כל מני דקויות נוספות - שיפור כבלי הסיגנל והכוח בתוך המחשב, שיפור השעון על לוח האם, ועוד ועוד...
מישל עשה בזה סטאז' לאחרונה. שאל אותו.

זה היה יותר לוידוא. אני משתמש כבר זמן רב, במחשב נטול מאווררים, נטול תוכנות (למעט נגן), במארז פצפון, עם דיסק SSD וספק כח חיצוני (ממותג כרגע- אני בדיוק קורא את כל השרשורים בנושא, ומגבש החלטה שכנראה זה שיפור נדרש). האמת שלאחרונה, בגלל עדכון של windows שביצעתי נדפק ה- 8.1, והתקנתי 7 (בגלל שהרשיונות שלי הם לשדרוגים, ונדרש להתקין בסדר הזה). נשארתי עם ה- 7, לא מרגיש הבדל (אולי אפילו לטובה על החומרה היחסית ישנה שלי), ובמבחן ה-latency הוא הרבה יותר טוב - כנראה בגלל הדרייברים.

bu13

אוהב את התחום
מעורבות
38
נקודות
28
לגבי הכרטיסים והפילטרים, אם זה משפר, אני אשים, אבל דווקא כאן נראה שהדעות הן לכאן ולכאן.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יש יתרון מסוים ל-8 בתמיכה של USB3.. כשמתקינים דרייברים USB של DAC וגם צריכים להתקין דרייברים של USB3.. ובמקרה שלי גם SOTM זה יכול ליצור בלגן.. לי (לי!) לקח חצי יום, חזרתי על פרוצדורה כמה פעמים, בסדר שונה כל פעם.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ספק כוח לינארי הוא אחד השינויים שהקפיצו אצלי את המחשב מדרגה אחת קדימה. ממליץ לך בחום לא לפסוח על זה.
יש את HDPLEX שעופר מביא ויש את COREAUDIOTECHNOLOGY שמישל מביא. האחרונים יקרים יותר ואמורים להיות טובים יותר, על הנייר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מיכאל, גם SSD וגם מכני עובדים ב 60 מעלות.
אם אתה שומע אותם אז זה כי הם עובדים בRPM גבוהה מדיי , תכנון זרימת האוויר לא נכון, וכי הם זולים מדיי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל, גם SSD וגם מכני עובדים ב 60 מעלות.
לעבוד הם יעבדו, שאלה כמה זמן :)

אם אתה שומע אותם אז זה כי הם עובדים בRPM גבוהה מדיי , תכנון זרימת האוויר לא נכון, וכי הם זולים מדיי.

לא יודע למה הכוונה. גם הדיסקים השקטים ביותר (כמו שסמסונג בזמנו יצרו) הם לא ממש.
כאילו.. דיסק מכני צריך מאוורר. ואי שומע אותם גם ללא. דיסק SSD יכול לעבוד עם קירור פאסיבי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור