איתי, אפשר לחלק את רשימת המטלות/קניות לשתי קטגוריות: קונצנזוס, וניסיוני.
על הקונצנזוס אין מחלוקת. כולם, למשל, מסכימים שספק לינארי עושה טוב, ודיסק SSD משפר.
לעומת זאת, לא כולם מסכימים שיש הבדל מהותי בין מערכות ההפעלה או בין תוכנות ניגון שונות, כל עוד משתמשים בפרוטוקולים הנכונים.
בכל מקרה, אתה עושה מזה תיק גדול מדי. להלן רשימת הצעדים שצריך לנקוט בהם כדי להגיע הרבה יותר רחוק מהרמה הנמוכה ביותר:
חומרה
=====
1. מחשב בלי חלקים נעים: דיסק SSD בלבד, בלי מאווררים.
2. ספק לינארי.
3. שליטה באמצעות חיבור רשת וגישה מרחוק מסוג כלשהו, ולא דרך ממשקי קלט/פלט (מקלדת/עכבר | מסך) המחוברים ישירות למחשב.
4. בקר PCI USB נפרד וייעודי אך ורק לממיר. (כרטיס USB , בקיצור. יש גם למכביר בשוק כאלה המתהדרים בתכונות אודיופיליות)
5. משיכת מדיה דרך רשת ולא דרך חיבור חיצוני מקומי כגון דיסק USB חיצוני או דיסק ESATA.
לגבי הדגמים הספציפיים של לוחות אם, מעבדים, זכרונות וכו' - תמצא ברשת עשרות קונפיגורציות, שהתועלת שלהן לעומת משהו שירכיבו לך ב- KSP מוטלת בספק. לא שאני מזלזל בהתאמת רכיבים זה לזה, או בכך שלוח אם X נשמע יותר טוב מ- Y, אבל אני פשוט לא סומך על כל מה שאני קורא באינטרנט. זה כבר שיקול שלך.
תוכנה
====
1. בהיעדר תמיכה של הממיר ב- ASIO (רובם לא תומכים), שימוש בהתקן WASAPI של ווינדו'ז.
2. חלונות 8.1 ככל הנראה עדיף על 7. Windows Server הוא אפשרות נוספת. מה יותר טוב? אתה תחליט.
3. שימוש בנגן התומך ב- WASAPI.
4. הימנעות מהתקנה של תוכנות נוספות על המחשב, כגון תוכנות ניגון סרטים, אנטי וירוסים, תוכנות הורדה למיניהן וכו'. כמה שפחות תוכנות- כך פחות פרוססים רצים במקביל. היה לי מקרה מענין, אגב, שהייתי צריך לפרמט את המחשב, ולאחר שהעליתי עליו מחדש את תוכנת הניגון ושמעתי איתה לראשונה, הכל נשמע לי פתאם טוב יותר. וזאת בהפתעה גמורה. בנוסף, לא שיניתי דבר בחומרת המחשב. ההסבר היחיד שמצאתי: היו פחות תוכנות ולפיכך פחות processes רצים במקביל.
זהו! זה הכל. הפוסט אולי ארוך, אבל העשיה אינה ארוכה. הקושי העיקרי הוא למצוא שילוב רכיבי חומרה מודרנית שעובדת טוב אחת עם השניה (תומכת בקירור פסיבי, תומכת במארזים קטנים בגודל של MINI ITX וכו'), משום שהדגמים משתנים כל כמה חודשים.
ניתן להמשיך מפה ולהתקדם הלאה לעוד מגוון של טוויקים ושיפורים בדמות התקנה של פילטרים במקומות שונים, שימוש בקונפיגורציית מערכת הפעלה מיוחדת (למשל , WINDOWS SERVER שהורידו לו את כל הפרוססים הלא חיוניים וכו'), אבל לדעתי זה שיפור מאד קטן ביחד למה שתשיג בצעדים שתיארתי למעלה.
תתחיל מהם. תרצה להתקדם, פנה למישל או לאחד המשוגעים האחרים שמתעסק עם דיפון המארז שלו ביריעות בולעות EMI