איך ה bass שלכם?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לחשוב שכל העיסוק של יבואן (ועלויותיו) מסתכמות בעמיל מכס, לא מעיד על הבנה.
אם כמה שזה עסק מעולה ורווחי, עוד לא ראיתי את גופי הייבוא הגדולים מתעסקים בייבוא של High End, עם העובדה שאין להם בעיות תזרים, נפחי ייבוא, שטחי אכסון והדגמה וכו'.
כנראה הם יודעים למה...

אני יודע, ועוד לא דיברנו על אחריות.
אבל עם רווח נטו של 350,000$ על פרויקט בודד, אני מוכן להחליף מקצוע :)

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
למה יש לנו נטיה לדון בעניני יבואן.ממילא אף אחד לא יודע באמת מה בין יבואן ליצרן.אנחנו משערים כל מני.
כצרכנים אנו צריכים לעשות את החשבון מול היבואן/מוכר כאשר אנו קונים.
ויכול להיות שע"י השערות כל שהן אנו מכפישים לפעמים.:mad:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
גם אני חושב שרווח של 35% זה מטורף ,הנקודה היא שאין להם הרבה עבודה , כך שבמאזן השנתי מביאים הביתה 20000 שקל , מה שקורה זה בעצם ״ עקיצות ״ בודדות בחודש , ברור שעדיף להביא לבד מחול , אף חמור לא ישלם 35000$ רווח ליבואן בכדי להביא רמקול של 100000 $ , ואפילו התאמץ ושלח שתי מיילים עלובים ,

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רווח נטו של 35% מתוך 1M$ זה לא רע בכלל, כשרוב העבודה עושה לך עמיל מכס (כולל להשיג אישורים ממכון התקנים)
להביא רמקול של 100,000$ ורמקול ב-10,000$ זו בדיוק אותה סיבוכיות.

אני חושב שיהיו כאן אנשים שיסכימו לייבא גם עם פחות רווח

[ אתה יודע, עבור 20,000$ ולא 350,000$ כמו שציינת אני מוכן להביא גם כן :), אני הבאתי כמה דברים בחינם לחברים ולעצמי אז.. ]
יבואן, זה מי שצריך להחזיק סחורה, מלאי, חלפים, לתת שירות, להציג, לתת אחריות, לנסוע לתערוכות, לפרסם, לשווק, למכור, לקחת סיכונים.. ובטח עוד עמה דברים שאני לא מכיר כי לא הייתי אף פעם יבואן.

ממש הגישה הישראלית לזלזל בעבודתם ובתרומתם של אחרים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
גם אני חושב שרווח של 35% זה מטורף ,הנקודה היא שאין להם הרבה עבודה , כך שבמאזן השנתי מביאים הביתה 20000 שקל , מה שקורה זה בעצם ״ עקיצות ״ בודדות בחודש , ברור שעדיף להביא לבד מחול , אף חמור לא ישלם 35000$ רווח ליבואן בכדי להביא רמקול של 100000 $ , ואפילו התאמץ ושלח שתי מיילים עלובים ,
מה הרווח הגולמי שלך בעסק?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
והרי הנקודה שלי בדיוק!!!
מכל מה שאמרתי כל שעניין את כולם זה ה-35%...
איי... אנשים...

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מה הרווח הגולמי שלך בעסק?

אם בגולמי אתה מתכוון לרווחיות בניקוי עלויות חומרים ועבודה ישירה בלבד - יכול גם להיות מאות אחוזים.
אבל זה גם נכון במסעדות, ועדיין שני שליש מהן נסגרות אחרי שנה...

במקרה אני מתעסק לא מעט בניתוח של עסקים ועסקאות.
מי שמסתכל על רווחיות (אחוזים) בניקוי עלות ישירה בלבד ומסיק מסקנות, לא מבין מהחיים שלו.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם בגולמי אתה מתכוון לרווחיות בניקוי עלויות חומרים ועבודה ישירה בלבד - יכול גם להיות מאות אחוזים.
אבל זה גם נכון במסעדות, ועדיין שני שליש מהן נסגרות אחרי שנה...

במקרה אני מתעסק לא מעט בניתוח של עסקים ועסקאות.
מי שמסתכל על רווחיות (אחוזים) בניקוי עלות ישירה בלבד ומסיק מסקנות, לא מבין מהחיים שלו.
רווח גולמי הוא מושג בכלכלה, ויותר מכך נתון חד משמעי ומוגדר בדוחות כספיים.
כך שאני לא עוסק בכוונות.
הייתי מציע לך ולאחרים פה, להיות קצת פחות פסקניים והחלטיים לגבי הידע ווהיכולות של אחרים.
באמת שאין כל שבוע מילטון פרידמן חדש.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
רווח גולמי הוא מושג בכלכלה שניתן לסיווג ולפרשנות כזו ואחרת בדיווחים כספיים, בהתאם לתקנות ולכללים (ולחוות הדעת של רו"ח).

בחברות ציבוריות הסיווג למה הוא גולמי, מהו תפעולי ומהו נקי, חשוב להבנת המשקיעים את הפעילות.
בעסקים פרטיים, הרבה פחות (אם בכלל).

אני לא יודע מה היידע שלך, אבל המסקנות שמסיקים פה מהמספר "35% בניקוי הוצאות ישירות" - מגוכחות.
הנתון הזה לבדו הוא לא אינדיקציה לכלום.

נערך לאחרונה ב:

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
רווח גולמי: (מכירות + מלאי סופי) בניכוי (קניות, כולל הובלה וביטוח + מלאי פתיחה).

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
לא יודע על מה אתם מדברים ,קונה בשקל ,מוכר בשתיים ,מרוויח את האחוז שתיים ,וזהו.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
קונה בשקל ומוכר בשניים - זה לא בדיוק 2% :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור