איך ה bass שלכם?

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אבל מינוס 20DB לעומת 300 הרץ :p

אני לא בטוח שנכון להשוות לתדרים גבוהים - יש שם קטע שאנרגיה מתפשטת בצורה שונה בתדרים שונים.
לא זוכר בדיוק מה ההבדלים - אבל בטוח זוכר שיש.

בכל מקרה - גם במערכת פוול ריינג' אמיתית בקושי תשמע משהו מתחת ל-30 הרץ.
לרוב יהיה שקט מוחלט.

ושוב בכל מקרה - כאשר אנחנו מדברים על בס - נראה לך נכון להתרכז ב-30 הרץ ומטה ולא להתייחס לשאר התחום?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
-60דב שמיע, וכאן זה -20.

לגבי, 30הרץ אתה צודק, תחום הבעייתי אצלי עד 110 הרץ

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
המרצה הזה מפריך את הטענה הזו:

המרצה הזה יכול להפריך מה שהוא רוצה. עובדתית זה לא הופרך.
הייתי נוכח בשני מקרים, אצל יצרנית אודיו מאוד נחשבת, כאשר מדדה את הרמקול שלה לאחר ששמענו אותו והוא נשמע מדהים, המדידה הצביעה על כמה ״בעיות״ שתוקנו. מדדנו שוב, הבעיות נעלמו במדידות אממה, התוצאה פחות טובה. חזרו אחורה והופה - נשמע חלום.

יש הרבה מפריכים מטעם התיאוריה. הדרך להפריך זה בהאזנה. מדוע? משום שהלקוח הוא לא הסקופ, הלקוח זו האוזן.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בס צריך להיות תלוי הקלטה. דהיינו מאוזן ונאמן להקלטה. אם ההקלטה מפוצצת בבס (פטרישיה ברבר) תשמע בס. אם לא, לא תשמע ממנו הרבה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
בס צריך להיות תלוי הקלטה. דהיינו מאוזן ונאמן להקלטה. אם ההקלטה מפוצצת בבס (פטרישיה ברבר) תשמע בס. אם לא, לא תשמע ממנו הרבה.

אני מסכים מאוד,אבל, הפורמולה שלי היא תכונות במכפלה של תכונות לפי שיפוטי,אם אחת
התכונות היא קרובה ל 0 או 0 ובטח בבס,אזי התוצאה היא 0 וצריך לזרוק אותו לפח.
אין מוזיקה בלי בס!
ואני לא מסתכן בקביעה זו.
בדומה לתכונות נדרשות מטייס, אם הוא לא רואה טוב, הוא לא יהיה טייס בבית ספרנו.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

נכון, לכן אני כיילתי באס עם סיגנל רפרנס

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
מצוין

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
הבס הוא בעייתי כשאין לך אותו אתה רוצה אותו, וכשיש לך אותו אתה נלחם עם הבעיות
שהוא מביא איתו.
איך זה אצלכם?

שלום יוסי,

רמקולים הם נושא בעייתי וכאוב בכל מערכת למוזיקה, הסיבה לכך פשוטה, רוב האנשים ואני בניהם, רואים ברמקולים את החלק החשוב ביותר במערכת, ולכן אנו נוטים להשקיע בו את חלק הארי של התקציב. כתוצאה מכך, יש הרבה יותר יצרני רמקולים מיצרנים של כל פריט מערכת אחר. כל יצרן מנסה כמובן לגרום למוצר שלו להישמע "מיוחד" וכיוון שרמקולים הם הפריט שבו ניתן לעשות מניפולציות בקלות הרבה ביותר, התוצאה היא בלבול רב במיוחד. אם נוסיף לכך את העובדה, שמתח הרווחים על רמקולים באחוזים הוא הגבוה ביותר, ושהשונות במתח הרווחים בין סוגים שונים של רמקולים מיצרנים שונים גם היא גדולה ביותר, ברור שהאינטרס המסחרי של החנות וההחלטה מה למכור ועל מה להמליץ מתוך המבחר הקיים, אינו בהכרח רק טובת הצרכן.

אצלי אין בעיה מיוחדת הבאס פשוט בחדר מצוין, היות ויש לי סאבוופר "10 לכל רמקול והוא יורד עד 25 הרצים. יחד עם זאת, טיב הבאס של המערכת הוא כטיב ליבם ורצונם של המפיק מוזיקלי/טכנאי ההקלטה/טכנאי מאסטרינג/העורך הדיגיטלי וציוד כגון: מיקרופונים/מיקסרים/מעבדים וכלי נגינה בהכנת הבאס של הדיסק.

תומר

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
יש הרבה מפריכים מטעם התיאוריה. הדרך להפריך זה בהאזנה. מדוע? משום שהלקוח הוא לא הסקופ, הלקוח זו האוזן.

אם ראית את ההרצאה, אז הוא עוסק בעיקר במבחני האזנה.
רק שהוא גם מסביר איך צריך למדוד (ציוד והאזנה).

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18

אם ראית את ההרצאה, אז היא גם מגדירה בעיה ללא פתרון, העדר אחידות בעיבוד הקלטות.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
ברמקולים (למעט כבלים=אביזרים נלווים שם ההנחה מגיעה ל-80% לפעמים) מתח הרווחים הגדול ביותר.

תומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברמקולים (למעט כבלים=אביזרים נלווים שם ההנחה מגיעה ל-80% לפעמים) מתח הרווחים הגדול ביותר.

תומר

מתח הרווחים הגדול ביותר תלוי ביצרן ובמדינה ממנה הוא מיובא.
אירופה יותר נוחה ליבואן הישראלי.

לדוגמא. רמקולים של 100,000 ש״ח בארץ, עם מחיר יבואן של 50,000 ש״ח, עולה בארץ כמעט כמו מחיר הצרכן בישראל.
דהיינו, מתח הרווחים הגדול + מיסים + עמילות מכס + משלוח הופך את העסקה אפילו על היבואן כיקרה להחריד אפילו ביחס למחיר הצרכן.

עם זאת. על כבלים מרוויחים הכי הרבה. מדוע? משום שהמשלוח זול משמעותית ואין צורך בשירות למוצר (לא מתקלקל).

לגבי ה-80%. מדובר במקרים מאוד נדירים שלרוב מתקבלים אצל יצרניות אודיו זולות וגדולות במיוחד. עם זאת, על מנת לקבל את המחיר הזה, עלייך להזמין כמות.

לא קל להביא מוצרי אודיו לישראל. לא קל לייבא לכאן באופן כללי. לא קל ולא זול.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מסכים ומחזק את דבריו של נמר...
אני לא יבואן ולא עוסק בתחום ואני יכול להעיד לאחר שנה של "התעסקות" בלהביא לעצמי רמקולים ולאחרונה גם קדם מגבר,
כולם ברמת היי אנד ובעלויות לא מבוטלות,
למדתי כמה זה קשה ומסובך. המדינה מערימה עליך (גם כאדם פרטי) אין ספור קשיים ועלויות נוספות על מחיר היסוד של המוצר.
וזה בלי לדבר על מת"י במידה וצריך.
היום אני מבין את הנושא מצוין ואני בפה מלא יכול לומר שיש לא מעט יבואנים שהמחירים אצלם הוגנים ביותר.
ויש אפילו כמה יבואנים שהמחירים בארץ של מוצר חדש טובים מרוב המקומות בחו"ל.

אז כל אלו שחושבים שכל היבואנים כאן בארץ "דופקים" עשרות ואף מאות אחוזים לכיסם טועים טעות מרה מאוד!!

ואני לא מדבר על רמקולים של סרווין וגה ורסיבר סוני.

סיפור קטן,
לפני כמה חודשים נתתי שירות ללקוח מאוד מיוחד.
בסמגרת הפרויקט, נתבקשתי גם להכין 2-3 הצעות מחיר עבור מערכת בתקציב של עד $1,000,000!!
הכל כולל הכל. עד רמת הדופלקסים.
אז פניתי לשלושה יבואנים והתחיל תהליך.
long story short,
בלי יוצא מן הכלל, כל השלושה הבהירו שגם ברמת המחירים הללו הם צריכים מינימום 65% מראש ע"מ לכסות את העלויות נטו (ציוד, שילוח, מיסים, ביטוח, שחרור וכו' וכו'). 65%!!
בקיצור בסופו של יום דובר על רווח נטו ברמה של 35%~.
אז לא מאות אחוזים ולא 50%...

אז חלאס עם הרמיסה הזאת של היבואנים בארץ "בארץ יותר יקר מחו"ל" זה שטויות במיץ!!
כמעט כולם דיי הוגנים וחלקם אף סופר הוגנים.
ומי שעדיין חושב שיותר זול להביא לבד,
אני רוצה לראות את האחד שיביא לבד (בדרך כשרה וחוקית כמובן) ובסה"כ יעלה לו פחות מ-"מחיר חו"ל" הכל כך נחשק.

זהו, שחררתי. :שתוי:
המשך שבוע טוב חברים!

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
בסמגרת הפרויקט, נתבקשתי גם להכין 2-3 הצעות מחיר עבור מערכת בתקציב של עד $1,000,000!!
long story short,
בלי יוצא מן הכלל, כל השלושה הבהירו שגם ברמת המחירים הללו הם צריכים מינימום 65% מראש ע"מ לכסות את העלויות נטו (ציוד, שילוח, מיסים, ביטוח, שחרור וכו' וכו'). 65%!!

רווח נטו של 35% מתוך 1M$ זה לא רע בכלל, כשרוב העבודה עושה לך עמיל מכס (כולל להשיג אישורים ממכון התקנים)
להביא רמקול של 100,000$ ורמקול ב-10,000$ זו בדיוק אותה סיבוכיות.

אני חושב שיהיו כאן אנשים שיסכימו לייבא גם עם פחות רווח

[ אתה יודע, עבור 20,000$ ולא 350,000$ כמו שציינת אני מוכן להביא גם כן :), אני הבאתי כמה דברים בחינם לחברים ולעצמי אז.. ]

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
רווח נטו של 35% מתוך 1M$ זה לא רע בכלל, כשרוב העבודה עושה לך עמיל מכס (כולל להשיג אישורים ממכון התקנים)

זה לא "נטו" זה גולמי.
ביום שתנסה להשיג משהו ממכון התקנים, תחזור ותספר לנו כמה זה קל...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא "נטו" זה גולמי.
ביום שתנסה להשיג משהו ממכון התקנים, תחזור ותספר לנו כמה זה קל...

ציטטתי את גיא.
ואם היית מכיר אותי, היית יודע שכל דבר שאני כותב בא מניסיון. חרטטן אני לא.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
מסכים ומחזק את דבריו של נמר...
אני לא יבואן ולא עוסק בתחום ואני יכול להעיד לאחר שנה של "התעסקות" בלהביא לעצמי רמקולים ולאחרונה גם קדם מגבר,
כולם ברמת היי אנד ובעלויות לא מבוטלות,
למדתי כמה זה קשה ומסובך. המדינה מערימה עליך (גם כאדם פרטי) אין ספור קשיים ועלויות נוספות על מחיר היסוד של המוצר.
וזה בלי לדבר על מת"י במידה וצריך.
היום אני מבין את הנושא מצוין ואני בפה מלא יכול לומר שיש לא מעט יבואנים שהמחירים אצלם הוגנים ביותר.
ויש אפילו כמה יבואנים שהמחירים בארץ של מוצר חדש טובים מרוב המקומות בחו"ל.

אז כל אלו שחושבים שכל היבואנים כאן בארץ "דופקים" עשרות ואף מאות אחוזים לכיסם טועים טעות מרה מאוד!!

ואני לא מדבר על רמקולים של סרווין וגה ורסיבר סוני.

סיפור קטן,
לפני כמה חודשים נתתי שירות ללקוח מאוד מיוחד.
long story short,
אז לא מאות אחוזים ולא 50%...

אז חלאס עם הרמיסה הזאת של היבואנים בארץ "בארץ יותר יקר מחו"ל" זה שטויות במיץ!!
כמעט כולם דיי הוגנים וחלקם אף סופר הוגנים.
ומי שעדיין חושב שיותר זול להביא לבד,
אני רוצה לראות את האחד שיביא לבד (בדרך כשרה וחוקית כמובן) ובסה"כ יעלה לו פחות מ-"מחיר חו"ל" הכל כך נחשק.

זהו, שחררתי. :שתוי:
המשך שבוע טוב חברים!
:אצבע מורמת:אצבע מורמת

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
ציטטתי את גיא.
ואם היית מכיר אותי, היית יודע שכל דבר שאני כותב בא מניסיון. חרטטן אני לא.

לחשוב שכל העיסוק של יבואן (ועלויותיו) מסתכמות בעמיל מכס, לא מעיד על הבנה.
אם כמה שזה עסק מעולה ורווחי, עוד לא ראיתי את גופי הייבוא הגדולים מתעסקים בייבוא של High End, עם העובדה שאין להם בעיות תזרים, נפחי ייבוא, שטחי אכסון והדגמה וכו'.
כנראה הם יודעים למה...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור