לדעתי אי אפשר להגדיר במדויק
יש כמה תנאים: שימוש ברכיבים איכותיים, רמת בנייה גבוהה ואיכות שמע במקסימום מאפיינים(במה, פירוט,....)
לגבי מחיר זה בעיה
גם אם תגיד שסטאפ של 100000 שח הוא הי אנד , איך תקרא לסטאפ של 200000 או של חצי מליון או מליון
אין גבול למחירים בתחום הזה
זה מונח מתחום השיווק והמיתוג, מייצר בידול בין מוצרים שהם גם ככה טובים. לא חושב שמישהו אי פעם מצא סיבה להגדיר אותו. איך אתה מתכנן להשתמש בהגדרה?
שודרג ל "קיצוני"כאשר הבינו שהמושג "היי אנד" נשחק בתחום גם מרוב שימוש וגם הצמדתו לכל מגבר ו DAC סתמיים הוסיפו את המילה "אולטרה" לפני.
גם את זה ישחקו עם הזמן ולכן מבקש מחברי הפורום להכין סקיצות למילה חדשה שתהיה מעל מילה זו שנדע למה מחיר דימיוני מוצדק.
מה למעשה מגדיר מערכת כ"היי אנד"?
מאיזה מחיר המערכת היא היי אנד? האם המחיר הוא הרכיב הקריטי ביותר להגדרה או הסינרגיה בין החלקים של המערכת או כל דבר אחר?
. אחת הסיבות שהפסקתי לקנות חדש היא שזה מאפשר לי להחליף מוצרים בתדירות הרבה יותר גבוהה בלי שזה יכאב יותר מידי בכיס. לפחות אצלי זה איפשר לי לנסות (ולטעות).
לא הייתי מכניס כסף להגדרה. אצל אחד משועי הארץ ראיתי ושמעתי מערכת של טופ אודיו עם ארבעה 801 הכי חדשים, מגברים מפלצות וכו' ונשמע שטוח כמו מוזיקה במעלית.
לעומתו יש כאלה שיודעים להוציא צליל היי אנד גם ממערכת משומשת בעשרת אלפים שח.
זו השאלה היחידה שיש לגביה קונסנזוס מקיר לקיר: המחיר.השתנה משהו מלפני 13 שנים ?
http://www.dtown.co.il/forum/threads/איזה-מוצר-אודיו-נחשב-high-end.4900/
להוציא סאונד מרגש זה יותר אמנות מטכניקה.
לא מדובר רק בהתאמה חשמלית טכנית.
ארז
אמנות כמו לכתוב שירה? לנגן על כלי נגינה? לפסל?
כמו עיצוב פנים. כמו בישול.אמנות כמו לכתוב שירה? לנגן על כלי נגינה? לפסל?