איך בוחרים מגבר קלאס A?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
"איך לבחור מגבר עפ"י קלאס עבודה או הנתונים" זה בערך כמו "איך לבחור מכונית הנעה קידמית"
פחות או יותר.
יש איזה סטנדרד של נתונים ? (חוץ מהסטנדרד של א"א)
יצרן יכול לבצע מאות מדידות שונות, בפועל הוא מראה מספר זעיר של נתונים.
נניח שהנתונים מהווים מדד כלשהוא של איכות, איך
אתה יכול להשוות אם המדידות לא נעשו בתנאים זהים ?

R
(ורד)
אני לא מדבר על השוואת מגבר זה מול זה עם שניהם נגיד 50 איי פיור (סתם לדוגמא) בפועל מבחינת האזנה, אך למשל שני מגבירי קלאס נניח AB 200
אתה יכול די להבין מי דוחפן וכו׳
ע״פ פרמטר אחד של וואטים - אין לך שום אינדיקציה.
ושוב בחירה סופית הינה אך ורק ע״פ מבחן אזנה - זה ברור לגמריי בלי שום קשר לשום נתון בפועל, אך עדיין מסקרן אותי את הקטע:)

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
מה שעדיין לא ברור,
אם
"בחירה סופית הינה אך ורק ע״פ מבחן אזנה"
למה צריך את הנתונים ?

תבין, גם אני רוצה לשבת בבית ולהזמין מגבר דרך האינטרנט, רק שאני
לא יודע איך הוא ישמע לפי הנתונים.

(ורד)
R

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
מה שעדיין לא ברור,
אם
"בחירה סופית הינה אך ורק ע״פ מבחן אזנה"
למה צריך את הנתונים ?

תבין, גם אני רוצה לשבת בבית ולהזמין מגבר דרך האינטרנט, רק שאני
לא יודע איך הוא ישמע לפי הנתונים.

(ורד)
R
כמובן שלא מזמינים דרך אינטרנט :) אבל ע״י בחינת ולימוד אתה יכול לסנן

גל85

אוהב את התחום
מעורבות
45
נקודות
28
קטע, גם לאזניים שלי ועל המערכת שלי קלאס A נשמע לי יותר נכון וטבעי, היו לי כמה וכמה נסיוניות להחליף את הsugden a21 שלי במגברים חזקים פי כמה ויקרים פי כמה,בכל טופולוגיה אפשרים (ניסיתי את כולם חוץ ממנורות) והסאגדן ניצח תמיד, אם כי יש כאלה שנתנו תחום תחתון עם יותר רזולוציה והיו יותר מהירים, בכל זאת לא היה לי קשה לבחור להישאר עם הסגדן הצנוע הזה.
עכשיו מה שאני לא יודע זה אם זה קשור לעובדה שהוא קלאס A או לזה שאני אוהב את הסאונד של סאגדן או לזה שהוא יושב בול על הפרואק שלי או אולי הכל ביחד?
בלי קשר, שמתי לב שאני גם תמיד אוהב שאני שומע את הקלאס A של PASS LABS.

גם אני ממש אוהב את הסאונד של סאגדן, עם רמקולים אנגליים השילוב הוא מעולה, גם עם רמקול לא ממש נציל (atc) הוא היה נשמע ממש טוב.
חושב שדגם ה a21se ומעלה יישמע ממש טוב, המאסטר קלאס (עלותו כ 5000£) אמור להיות שידוך טוב לפוקל.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113

לטעמי לדלג,

אלא אם אתה יכול לשמוע אותו על הרמקולים שלך, או שיש לך נתונים בסיסיים מהיבואן. לדוגמא אימפדנס כניסה הוא נתון חשוב להתאמת קדם מגבר. כנל התנגדות מוצא (או דאמפינג ב 8 אוהם), הספק ב 4 ו 2 אוהם, זרם מוצא וכו.

כל מה שאמרתי לא קשור לאיך הוא נשמע. אבל אם לא מצויין נניח הספק ב 2 אוהם, והרמקול שלך יורד ל 3, אז יש מצב לחוסר התאמה, ולכן הייתי מדלג. או למשל אם התנגדות כניסה היא 10k (נחשב נמוך) והתנגדות מוצא קדם המגבר שלך גבוהה, גם הייתי מדלג.

ז״א התעניינות במדידות תיתן לך מושג אם להמשיך להתעניין בו או לדלג בשלב מוקדם. בלי כל קשר לטיב המגבר, חשובה ההתאמה לקדם מגבר ולרמקולים שלך

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
כמובן שלא מזמינים דרך אינטרנט :) אבל ע״י בחינת ולימוד אתה יכול לסנן
אוקיי,
אתה נשמע אינטליגנטי, בטח יותר ממני.
ולא רוצה לרפות את ידיך, אז אני ממתין בסבלנות, אחרי שתבחן ותלמד אולי תוכל להעביר לי/לנו את הידע איך לסנן.
זה יהיה מצרך מבוקש בפורום.
:)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
המדידות במקרה הזה לא נועדו להבין איך המגבר ישמע, אלא לסנן מוצרים שיש להם חוסר התאמה בולט לציוד הקיים.

ואם אין נתונים ולא ניתן לדעת, אז עדיף שהנחת הבסיס תהיה ״חוסר התאמה״, מאשר לקנות מוצר יקר על עוור ולקבל מפח נפש.

ככה ניתן להרכיב רשימת מועומדים ולבדוק אותם על הרמקולים שלך.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מה רע בשיטה הישנה והטובה?

תתייעץ עם כמה יבואנים שאתה מעריך את דעתם. שאל על הנסיון שלהם, ומה יש להם להציע לך להאזנה.

תתייעץ עם חברים או עם חברי פורום שיש או היה להם מגבר קלאס a כמו שאתה שוקל לקנות.

לך לשמוע אצל אלה ואצל אלה.

אם ליבואן יש קלאס A, תשווה אותו אצלו לאחד שהוא לא קלאס A.

וכך תתקדם, עקב בצד אגודל, עד שתגבש דעה משלך.

* ואני מציע לך ממש לא לפסול על הסף שפופרות - טעות גדולה.
* ואם אין לך בעיית ארונית סגורה או מדף בעייתי, מציע לך להתעלם מהחימום. מתרגלים. היה לי מגבר שפופרות קלאס A, קצת התחמם, אז מה? יש לי היום מפלץ סוליד סטייט, שמתחיל בקלאס A ולא מתחמם כמעט. לא פקטור שבגללו הייתי בוחר או פוסל מגבר.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
לטעמי לדלג,

אלא אם אתה יכול לשמוע אותו על הרמקולים שלך, או שיש לך נתונים בסיסיים מהיבואן. לדוגמא אימפדנס כניסה הוא נתון חשוב להתאמת קדם מגבר. כנל התנגדות מוצא (או דאמפינג ב 8 אוהם), הספק ב 4 ו 2 אוהם, זרם מוצא וכו.

כל מה שאמרתי לא קשור לאיך הוא נשמע. אבל אם לא מצויין נניח הספק ב 2 אוהם, והרמקול שלך יורד ל 3, אז יש מצב לחוסר התאמה, ולכן הייתי מדלג. או למשל אם התנגדות כניסה היא 10k (נחשב נמוך) והתנגדות מוצא קדם המגבר שלך גבוהה, גם הייתי מדלג.

ז״א התעניינות במדידות תיתן לך מושג אם להמשיך להתעניין בו או לדלג בשלב מוקדם. בלי כל קשר לטיב המגבר, חשובה ההתאמה לקדם מגבר ולרמקולים שלך
הינה, לתשובות מבוג זה אני מכוון את שאחותי :)
תודה

אגב, ריביירה דווקא שמעתי בנדיבות של עופר ביקר אצלי מגבר משולב עם אופציה למתג בין קלאס איי ל איי בי- וקלאס איי אהבתי יתר (בניגון מגבר הספציפי)- איך ישמעו מונובלוקים … לך תחדע …:) יקרים החבריי, א ל סאונד בין האהובים אלי, מגבר יצירת אומנות עם סאונד מופלא לאוזניי

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
אז אולי שווה ללכת על האינטגרייטד ששמעת?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור