איך בוחרים מגבר קלאס A?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
גאנדי,

אני רוצה שתצא מהקופסה, אתן לך מגבר שנשמע מצויין והוא פועל בקלאס A/B, לא תיקח?

חברת פוקאל היא בעל בית של ניים אודיו, הפסיקו לחברה ייצור רמקולים בשנת 2017 ומאז הם מודגמים ביחד, כמעט בכל תערוכת אודיו.

לניים חסר במעט את האויר שיש לפוקאל בשפע, חוץ מזה הציוד מעולה. בקיצור - סיר למכסה. ראוי לציין שאני אוהב את ניים באופן אישי.

אתה יכול להתחיל בציוד יד שנייה, בקדם מגבר בסדרה גבוהה של ניים (DR), שעולה בין 10,000-12,000 ₪. בנוסף, לקנות ניים 250 או 300, גם פה זה יעלה בערך 10,000 ₪. אח"כ להוסיף עוד מגבר הספק נוסף, ספק כוח - שילוב מגן עדן. מוצרי החברה מופיעים מדי פעם בלוחות.

החברה השנייה היא מקינטוש, השילוב בין במגבר משולב לחברה מצויין, אתה יכול למצוע ביד שנייה בלוחות.

אתה יכול לקנות הגברה חדשה קלאס A, פאס לאבס מגבר הספק XA60.8 או יד שנייה XA60. 5 וקדם מגבר XP12.
נו באמת תומר- איזה ניים איזה נעליים? ע״מ להגיע עם ניים לתוצאה ראויה אתה חייב לעמיד בבית סטאפ שראינו במינכן יחד- ואני לא שם (לצערי).
ואין שום קשר אגב מעבר לקורת גג של חברה המנהלת לפוקאל וניים, מה שפוקאל דוחפת בכול חור את ניים זה כי אין להם ברירה וזה בטח לא עושה ניים טוב לפוקאל (מלבד סטאפ שציינתי לעיל).
ומקינטוש?! היי פיי בעניי (סליחה עם פגעתי בבעלי ואוהבי החברה - זו רק דעתי).
ופס לאבס - זה מעולה , אך זה גדול מימד עבורי:( אחרת מזמן היתי ״קופץ״ על כמה הזדמנויות שראיתי לפני כמה חודשים בלוחות.
תודה בכול אופן תומר:)

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
זה נכון אגב.
ה-Jc1 שלי מתחממים ממש. והם רק 25W ב-Class A
ברור, מגבר מנורות לא יכול להיות בפנים

shmuelsf

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
8
היי, שווה אולי לנסות את sugden שמחזיק אמנון סאונד. בריטי עם הסטוריה. הסתובב גם בלוחות . מתחממים, אין מה לעשות. כמובן שצריך לשמוע עם הרמקולים שברשותך אם אפשר.

עוד שני רעיונות הם אינטגרייטד חדש וחדשני של smsl בשם vmv a1 . מגברונצ'יק מעניין בהספק אדיר של 10w במשקל זבוב של 2 ק"ג. דורש רמקולים נצילים כמובן כדי להשמע במיטבו. מחיר 660$ .
קישור : https://hifi-express.com/products/smsl-vmv-a1-high-resolution-class-a-power-amplifier.

השני הוא מגבר כוח של schitt בשם aegir שבנוי בטכנולוגיה דמוית class a . הספק 20w ועולים 800$ ליח'. אפשר גם סטריאו או זוג מונובלוקים.
קישור : https://www.schiit.com/products/aegir

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
נו באמת תומר- איזה ניים איזה נעליים? ע״מ להגיע עם ניים לתוצאה ראויה אתה חייב לעמיד בבית סטאפ שראינו במינכן יחד- ואני לא שם (לצערי).
ואין שום קשר אגב מעבר לקורת גג של חברה המנהלת לפוקאל וניים, מה שפוקאל דוחפת בכול חור את ניים זה כי אין להם ברירה וזה בטח לא עושה ניים טוב לפוקאל (מלבד סטאפ שציינתי לעיל).
ומקינטוש?! היי פיי בעניי (סליחה עם פגעתי בבעלי ואוהבי החברה - זו רק דעתי).
ופס לאבס - זה מעולה , אך זה גדול מימד עבורי:( אחרת מזמן היתי ״קופץ״ על כמה הזדמנויות שראיתי לפני כמה חודשים בלוחות.
תודה בכול אופן תומר:)

גנאדי,

בשביל לשמוע טוב מאוד בהגברה של ניים, אתה לא צריך את הטופ אוף דה ליין של החברה, גם לך אין את הגראנד אוטופיה אי.אם איוו. אתה לא רוצה ניים. זכותך.

הרבה בעלי פוקל מהסדרות העליונות בוחרים במקינטוש, לדוגמה (לא תצטרך תרגום):

http://www.salonav.com/arch/2018/03/akusticheskie-sistemi-focal-scala-utopia-evo.htm

לפאס לאבס יש מגברים משולבים כמו ה-INT60, שהוא קלאס A ב-30 וואט הראשונים עולה 9,000 דולר (כמדומני) ויכול להתאים.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לא קלאס A אלא D שאני מאוד אוהב! מומלץ מאוד להאזין אצל ברוך גליסקו למונובלוק PS Audio Stellar M-700
ולקדם / ממיר Stellar GainCell DAC, שישאירו אצלך הרבה כסף.

שווה לשמוע.

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
לא קלאס A אלא D שאני מאוד אוהב!
תומר
משום מה הרבה נרתעים מהגברה קלאס D
האם יש לכך סיבה (הצדקה)
אולי יש סיבה של סינרגיה עם שאר הסטאפ.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
הרבה טועים לגבי קלאס D, בכללי, הם מגברים מצויינים. מגברים זולים יחסית, עם הרבה כוח למי שצריך ומעט בעיות חום, חימום ולא תופסים הרבה מקום. מתאים בול לגנאדי.

דוגמה: https://www.stereophile.com/solidpoweramps/bel_canto_ref1000m_monoblock_power_amplifier/index.html

A (Solid-State)

Bel Canto Design e.One REF600M monoblock: $4990/pair $$$
Bel Canto's REF600 monoblock is similar in size to their REF1000M, which KR reviewed in the March 2009 issue, but the newer amp trades the older's ICEpower-based class-D output section for the newly ubiquitous Hypex NCore class-D module, which develops 300W into 8 ohms or 600W into 4 ohms—specs identical to those of the MPS1 power-amp section of the Bel Canto Black (described elsewhere in this edition of "Recommended Components"). Of his experience with the REF600Ms driving his Bowers & Wilkins 802 D3 loudspeakers, KR observed that they "never ran out of steam with any sort of music at any listening level, and remained absolutely consistent in tonal balance and clarity." Kal also described the amp's price as "eye-openingly" low. JA's measurements uncovered a remarkably high (109.9dB) unweighted signal/noise ratio, power outputs higher than the manufacturer's specs, and "impressively low levels of distortion and noise." In a Follow-Up in September 2017, HR reported on his experience with the Bel Canto monoblocks, ostensibly borrowed to drive his current-hungry Magnepan .7s (which Herb had never heard sound "more precise, powerful, or three-dimensional" than with the post-break-in REF600Ms). After trying them with five different loudspeaker models, he wrote, "the Bel Cantos offered up weight, body, punch, and crystalline detail better than some of the most expensive amplifiers I know."

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
Class D

היה לי מגבר משולב של MBL
Noble N51
לפני שנה וחודשיים.

הלוואי ולא מעט מגברי "class A" שעברו אצלי ומכיר,

היו נשמעים ובעלי יכולות כמו ה N51.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לדעתי הקלאס A הכי מפתיע שתשמע זה ה
Jean Hiraga l'Audiophile

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
Class D

היה לי מגבר משולב של MBL
Noble N51
לפני שנה וחודשיים.

הלוואי ולא מעט מגברי "class A" שעברו אצלי ומכיר,

היו נשמעים ובעלי יכולות כמו ה N51.
Class D מעולים ולא מתחממים כמו Class A

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,946
נקודות
113
לפני "איך לבחור מגבר class A" כדאי לשאול "האם לבחור במגבר class A".

אין שום הוכחה שמגבר class A עדיף בסאונד.

יש הוכחות לכך שהוא מתחמם במידה לא נעימה, צורך המון חשמל -- לא רק עבור עצמו אלא גם עבור חיזוק המזגן כדי לנטרל את ההתחממות -- והרבה יותר כבד, שזו עלולה להיות בעיה לא נעימה אם משהו מתקלקל וצריך לסחוב את המפלצת למעבדה. יש גם טענה שההתחממות מגדילה את הסיכוי לתקלות. גם בדרך כלל הוא יקר יותר ממגבר מקביל שאינו class A.

מציע לחשוב שש פעמים לפחות לפני שהולכים על זה.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אחרי שש פעמים הייתי מחליט מנורות.
:)

אהרון66554

אוהב את התחום
מעורבות
90
נקודות
28
לאחרונה אני חושב לשינוי כיוון ההגברה להגברה בקלאס A שנשמע לאוזניי יותר טוב.

קטע, גם לאזניים שלי ועל המערכת שלי קלאס A נשמע לי יותר נכון וטבעי, היו לי כמה וכמה נסיוניות להחליף את הsugden a21 שלי במגברים חזקים פי כמה ויקרים פי כמה,בכל טופולוגיה אפשרים (ניסיתי את כולם חוץ ממנורות) והסאגדן ניצח תמיד, אם כי יש כאלה שנתנו תחום תחתון עם יותר רזולוציה והיו יותר מהירים, בכל זאת לא היה לי קשה לבחור להישאר עם הסגדן הצנוע הזה.
עכשיו מה שאני לא יודע זה אם זה קשור לעובדה שהוא קלאס A או לזה שאני אוהב את הסאונד של סאגדן או לזה שהוא יושב בול על הפרואק שלי או אולי הכל ביחד?
בלי קשר, שמתי לב שאני גם תמיד אוהב שאני שומע את הקלאס A של PASS LABS.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
תודה לעונים, אך הכוונה העיקרית שלי הייתה להבין לא ״מה״ לבחור, אלה ״איך״ לבחור, אולי לא היתי ברור מספיק בשאלת פתיחה ואנסה לחדד:
בד״כ בדפי מדע של מגברי קלאס A מופיע רק מידע על כמות וואטים, zero feedback, pure class A ומידע טכני על משקל מידות וצריכת חשמל, עם ישנם מנורות אזי מציינים מה - זה הוא.
ולפני שאתה מכלל הולך להזין (עם יש מזל כזה) אתה (אני) מנסה להבין - (נניח של חברה שלו נפוצה כמו שהזכירו כאן, אך בתג מחיר גבוהה באוצה רמה או יותר (כמובן מחיר לא אומר כלום, אך עדיין נותן אינדיקציה כול שהיא)) האם מגבר הוא טוב על הנייר כלפחות? כי על מגברים של קלאסים אחרים יש הרבה מידע נוסף מעבר לציון כמות הוואטים.
שאלה למה זה ככה? יש מאחורי הסתרת פרמטרים אחרים מה שהוא או שזה לא רלוונטי לגבי קלאס A?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
יש לי 2 מונו קלאס A , ומחפש עכשיו זוג זהה נוסף

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
קטע, גם לאזניים שלי ועל המערכת שלי קלאס A נשמע לי יותר נכון וטבעי, היו לי כמה וכמה נסיוניות להחליף את הsugden a21 שלי במגברים חזקים פי כמה ויקרים פי כמה,בכל טופולוגיה אפשרים (ניסיתי את כולם חוץ ממנורות) והסאגדן ניצח תמיד, אם כי יש כאלה שנתנו תחום תחתון עם יותר רזולוציה והיו יותר מהירים, בכל זאת לא היה לי קשה לבחור להישאר עם הסגדן הצנוע הזה.
עכשיו מה שאני לא יודע זה אם זה קשור לעובדה שהוא קלאס A או לזה שאני אוהב את הסאונד של סאגדן או לזה שהוא יושב בול על הפרואק שלי או אולי הכל ביחד?
בלי קשר, שמתי לב שאני גם תמיד אוהב שאני שומע את הקלאס A של PASS LABS.
הכל ביחד. שילוב מצוין אם לא תמיד רגוע.

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
בד״כ בדפי מדע של מגברי קלאס A מופיע רק מידע על ......
שאלה למה זה ככה? יש מאחורי הסתרת פרמטרים אחרים מה שהוא או שזה לא רלוונטי לגבי קלאס A?
"איך לבחור מגבר עפ"י קלאס עבודה או הנתונים" זה בערך כמו "איך לבחור מכונית הנעה קידמית"
פחות או יותר.
יש איזה סטנדרד של נתונים ? (חוץ מהסטנדרד של א"א)
יצרן יכול לבצע מאות מדידות שונות, בפועל הוא מראה מספר זעיר של נתונים.
נניח שהנתונים מהווים מדד כלשהוא של איכות, איך
אתה יכול להשוות אם המדידות לא נעשו בתנאים זהים ?

R
(ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור