איך בוחרים מגבר קלאס A?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
לאחרונה אני חושב לשינוי כיוון ההגברה להגברה בקלאס A שנשמע לאוזניי יותר טוב.
שאלה איך בוחרים מגבר כזה?
נניח ויש ששני מגברים חברות שונות שנותנות 25 או 50 וואט כול אחד (בהנחה שכול אחד מהם נותן כמות וואטים זהה כמובן), רשום PURE CLAS A, אך הם שונים (ולא מבחינה סונאלית שאספקט הזה אני שם בצד כרגע).
בקיצור - איך בוחרים מגבר קלאס A נכון? מאפיינים חשובים (מלבד הוואטים שפחות חשובים - או שלא?) מה הם?
אגב, ראיתי מגבריי קלאס A שרשום שם 300 וגם 100 וכולם פיור - ו100 עלה יותר מ300 - איפה הקטע?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
סליחה על הדעה הלא פופולרית, שומעים אותם עם הרמקולים שלך ונותנים לאוזן להחליט

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
גינאדי,
ראשית מחליטים על תקציב ואז משאילים להאזנה אצלך בבית כמו כל רכיב אודיו אחר, הבעיה, לא תמיד ניתן לשמוע הכל בבית, מה שמצמצם את הבחירה.
מגברים Class A ששווה להאזין להם - ת PASS, LAMM M1.2 Reference, Luxman 800, Lampizator ועוד רבים

בהצלחה.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
לא חושב שנתקלתי במגבר קלאס a שנותן 300w. כנראה הוא לא פיור אלא biased לכוון קלאס-a, אחרת היה צריך תחנת כח.

המגברים נניח שנותנים קלאס a עד 50 וואט ואז עוברים ל a/b, גם הם לא פיור קלאס a. זה לא אומר כלום על הצליל שלהם כמובן, או שהם נחותים מקלאס איי טהור.

בגדול היו לי כמה, הם לא נשמעים ״יותר טוב״ אבסלוטית, אלא כמו תמיד זה הכל עניין של התאמה. הסאונד שלהם מתאפיין ״באיטיות קלה״ ביחס לחבריהם a/b, אבל עם טימבר טבעי ויותר משקל.

בנוסף אילו מגברים שמכבים כשלא שומעים מוזיקה, כי הם נורא מתחממים ומושכים הספק גבוה גם כשלא מנוגן כלום.

יש כמה חברות שעדיין מייצרות כגון לקסמן, אקיופייז, פאס (יותר ביאסד לקלאס a, נשמעים נהדר) ועוד כמה. למיוזיקל פחדליטי הייתה סדרה ams, מגברי פיור קלאס איי, נשמעו נהדר. בקיצור פשוט צריך לשמוע ולהחליט כמו כל ציוד אחר. קח בחשבון שאם אתה מחליף רמקולים בעתיד, מגבר כזה אולי יגביל אותך בעתיד, לא בהכרח מבחינת כח דחיפה (יש מפלצות קלאס איי שדוחפות הרבה זרם) אלא מבחינת ״אובר משקל״ והתאמה טונלית אם אתה מחבר אותו ל״רמקול חמים״ נניח

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
תודה לעונים כזה זריז:)
כן, דברים ברורים וכמובן ידועים לי - אין כמו לשמוע (ללא קשר באיזה ציוד מדובר בכלל), אך כמו תמיד "נופלים" בניקודה שבד"כ מה שבאה לך לשמוע - אין איפה לשמוע :)
לכן, בינתיים חשבתי לצמצם אולי דברים ע"י הבנה (והחלטה בסוף) "מה לא", כלומר מלבד שרשום נניח 50 פיור איי בד"ק לא רושמים שום פרמטרים אחרים להבדיל מהגברה של AB.

ואגב, כמה ואט מספיק? הפרש מחיר בין מגבר (של אותה חברה נניח) של דגם 25 מול 50 למשל יכול להיות כפול - שאלה האם נדרש?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אתה מניח שבהכרח קלאס A יהיה עדיף על פני קלאס AB.
כמו שאתה כבר מבין, גם אם תיאורטית קלאס A עדיף על פני קלאס AB הרי שזה לא תמיד נכון ובסופו של דבר אתה עלול לפספס מגבר קלאס AB שיתאים לך בול לסטאפ ולטעמך ולא יפלוט חום כמו קלאס A.

במילים אחרות, חבל לשלול מגברים בקלאס AB.
תנסה להגדיר לעצמך מה אתה רוצה לשפר בהשוואה למגבר הנוכחי וחפש מגברים שיכולים לגשר על הפער הזה, בלי קשר אם מדובר בקלאס A או קלאס AB.
ארז

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
לגבי כמה וואטים, תלוי ברמקולים. בגדול כן הייתי פוזל לכוון ה 50 וכאילה.
קח דוגמא לקסמן 550 לעומת 590ax2, שניהם מגברים נהדרים ממש, אבל ה 590 מסוגל להתמודד עם רמקולים יותר קשים. למיוזיקל היה ams35, אינטגרייטד שדחף 35 וואט ושלט ברמקול שהיה לי הרבה יותר טוב יותר מ m6i שהוא 250 וואט ב a/b
פאס xa30.5 הזיז רמקולים ענקיים, זה מגבר שמסוגל לדחוף רמקולים יותר מאתגרים ממה שהאינטואיציה אמרה לי בזמנו (חיברנו אותם לוון שוויקרט ענקיים וניגנו סבבה ;)). (אבל זה מגבר ביאסד לכוון קלאס a, לא שזה אומר משהו)

ההבדל בין 30 וואט ל 60, זה בעצם ״רק 3db״. פאס כתב על זה בהרחבה בפורומים שמשתתף בהם ומציין שמסוגל לדחוף גם רמקולים מאתגרים. בגדול הייתי מתמקד באיכות הבניה איכות השנאים, כמה זרם מסוגל לדחוף, דאמפימג וכו. כל החברות שציינו עושות מגברי קלאס איי טובים, נשאר להרכיב רשימה ולבדוק.

בהצלחה(ורד)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,675
נקודות
113
גנאדי

תבדוק Accuphase אצלך
סדרת A
מושלם עם focal utopia

תחפש
A65
A70
A75

בתור התחלה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
אתה מניח שבהכרח קלאס A יהיה עדיף על פני קלאס AB.
כמו שאתה כבר מבין, גם אם תיאורטית קלאס A עדיף על פני קלאס AB הרי שזה לא תמיד נכון ובסופו של דבר אתה עלול לפספס מגבר קלאס AB שיתאים לך בול לסטאפ ולטעמך ולא יפלוט חום כמו קלאס A.

במילים אחרות, חבל לשלול מגברים בקלאס AB.
תנסה להגדיר לעצמך מה אתה רוצה לשפר בהשוואה למגבר הנוכחי וחפש מגברים שיכולים לגשר על הפער הזה, בלי קשר אם מדובר בקלאס A או קלאס AB.
ארז
לא שולל שום אופציה

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
גנאדי, במקרה הספציפי שלך, עוד לפני שלב ההאזנה הייתי מברר עד כמה המגבר עלול להתחמם. מאמין שכמה מגברים קלאס A יפסלו אצלך כבר שם.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
רגע, אבל קלאס A טרנזיסטורי או מנורות?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
רגע, אבל קלאס A טרנזיסטורי או מנורות?
נוטה לטרנזיסטורי יותר, אך לרוב זה היברידי מה שראיתי.

ונכון, איזה בריון-תנור לא באה בחשבון - זה כן

נערך לאחרונה ב:

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
שפופרות קלאס A טהור. מעט ואטים אבל כל ואט מלמיליאן עם הרמקול הנכון (וכן זה לא פשוט). עניין של טעם כמובן.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
שפופרות קלאס A בהספקים המדוברים, מנסיוני חשוב להקפיד על מס' השפופרות לכל ערוץ. היה לי מגבר של EAR שהוציא 50 וואט בקלאס A והיו לו 4 שפופרות לכל ערוץ. בכל ההשוואות שעשיתי נשמע נכון יותר ושלט ברמקולים משמעותית טוב יותר ממגברים אחרים ששילבו פחות שפופורות. המגבר היה חזק, מפורט ונשמע חלום.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גאנדי,

אני רוצה שתצא מהקופסה, אתן לך מגבר שנשמע מצויין והוא פועל בקלאס A/B, לא תיקח?

חברת פוקאל היא בעל בית של ניים אודיו, הפסיקו לחברה ייצור רמקולים בשנת 2017 ומאז הם מודגמים ביחד, כמעט בכל תערוכת אודיו.

לניים חסר במעט את האויר שיש לפוקאל בשפע, חוץ מזה הציוד מעולה. בקיצור - סיר למכסה. ראוי לציין שאני אוהב את ניים באופן אישי.

אתה יכול להתחיל בציוד יד שנייה, בקדם מגבר בסדרה גבוהה של ניים (DR), שעולה בין 10,000-12,000 ₪. בנוסף, לקנות ניים 250 או 300, גם פה זה יעלה בערך 10,000 ₪. אח"כ להוסיף עוד מגבר הספק נוסף, ספק כוח - שילוב מגן עדן. מוצרי החברה מופיעים מדי פעם בלוחות.

החברה השנייה היא מקינטוש, השילוב בין במגבר משולב לחברה מצויין, אתה יכול למצוע ביד שנייה בלוחות.

אתה יכול לקנות הגברה חדשה קלאס A, פאס לאבס מגבר הספק XA60.8 או יד שנייה XA60.5 וקדם מגבר XP12.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לאחרונה אני חושב לשינוי כיוון ההגברה להגברה בקלאס A שנשמע לאוזניי יותר טוב.
שאלה איך בוחרים מגבר כזה?
נניח ויש ששני מגברים חברות שונות שנותנות 25 או 50 וואט כול אחד (בהנחה שכול אחד מהם נותן כמות וואטים זהה כמובן), רשום PURE CLAS A, אך הם שונים (ולא מבחינה סונאלית שאספקט הזה אני שם בצד כרגע).
בקיצור - איך בוחרים מגבר קלאס A נכון? מאפיינים חשובים (מלבד הוואטים שפחות חשובים - או שלא?) מה הם?
אגב, ראיתי מגבריי קלאס A שרשום שם 300 וגם 100 וכולם פיור - ו100 עלה יותר מ300 - איפה הקטע?

תבדוק את ויטוס. מגבר מעניין.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
לטעמי ההצעה הכי טובה בלוחות בישביל הפוקאלים שלך,אבל צריך להיפטר סוף-סוף מהמזנון הסגור לטובת סטנד יעודי.;) http://www.hifimusic.co.il/סט-מונובלוקים-וקדם-הטופ-של-Manley-t40630.html
חחחח כן האה:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור