איך אתם בוחרים את הראש שלכם?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לבודדים אלה צריכה להיות מערכת זהה לשלך וסיכוי לזה אפסי. מה חסר לך בסאונד הנוכחי שאתה מחפש ראש אחר?

לא חסר כלום (הסאונד מתעלף לאוזני) אבל ביום מן הימים אצטרך להחליף ראש, מה אז, מה האופציות השולחן, האם שווה להשקיע יותר ואולי פחות, כרגע אין לי תשובות לשאלות.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
ביום מן הימים אצטרך להחליף ראש, מה אז
נדמה לי של- Miyajima גם יש תוכנית השבחה (מוסיפים כסף ומקבלים ראש חדש). אם לא חבל לך לזרוק כמה אלפי שקלים טובים וללכת על ראש חדש (למרות שהנוכחי מספק אותך) - זה עניין אחר. כדי לדעת מה תאהב יותר, תצטרך לנסות את כל מה שניתן להשיג, ורק בארץ אני יכול לספור בשלוף 6 ראשים שהם קרם דה לה קרם. אם כבר מגרד לך - למה שלא תנסה דגם יותר גבוה של Miyajima? הדגם שיש לך הוא לא ברמת המרכת שלך. דבר עם ערן, אולי אפשר לעשות טרייד-אין.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
נדמה לי של- Miyajima גם יש תוכנית השבחה (מוסיפים כסף ומקבלים ראש חדש). אם לא חבל לך לזרוק כמה אלפי שקלים טובים וללכת על ראש חדש (למרות שהנוכחי מספק אותך) - זה עניין אחר. כדי לדעת מה תאהב יותר, תצטרך לנסות את כל מה שניתן להשיג, ורק בארץ אני יכול לספור בשלוף 6 ראשים שהם קרם דה לה קרם. אם כבר מגרד לך - למה שלא תנסה דגם יותר גבוה של Miyajima? הדגם שיש לך הוא לא ברמת המרכת שלך. דבר עם ערן, אולי אפשר לעשות טרייד-אין.

אם לא לוקחים בחשבון את ה Saboten L שבמחירו עובר במקצת את הדגם שלי אבל שייך מבוסס על ה Saboten שממוקם דגם מתחת לזה שברשותי, אז יש דגם אחד מעל לדגם שלי והוא ה Madake.
את ה Madake שמעתי אצל נמר, ההבדלים לעומת ה kansuai קטנים, בטח עבור ההפרש הנדרש.

נערך לאחרונה ב:

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
יש בסך הכול דגם אחד מעל Madake (אם לא לוקחים בחשבון את ה Shilba L) שבמחיר עובר במקצת את הדגם שלי אבל שייך ל Shilba הממוקם דגם מתחת לשלי.
את ה Madake שמעתי אצל נמר, ההבדלים קטנים, בטח עבור ההפרש הנדרש.
יש שניים (Saboten - L ו- Madake). מה ששמעת אצל נמר - לא רלוונטי, כי המערכת הייתה שונה לחלוטין. אני גם שמעתי את ה-Madake לא מזמן (אגב, הרמקולים היו כמו שלך). לומר שהצליל היה גרוע - לא לומר כלום. האם זה אומר ש- Madake הוא ראש רע ;)?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
יש שניים (Saboten - L ו- Madake). מה ששמעת אצל נמר - לא רלוונטי, כי המערכת הייתה שונה לחלוטין. אני גם שמעתי את ה-Madake לא מזמן (אגב, הרמקולים היו כמו שלך). לומר שהצליל היה גרוע - לא לומר כלום. האם זה אומר ש- Madake הוא ראש רע ;)?

ויטלי, מצטט את דברי חברי בעל הmadeka "ההבדלים קטנים...". איך מכאן הגעת לטוב או רע ?

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
הכוונה הייתה להשוואה במערכות שונות. מה שבמערכת של נמר נשמע לך כשיפור לא משמעותי, במערכת שלך יכול להוות דרמה. אתה לא יודע הרי האם שידוך ה-Madake למערכת של נמר הוא מוצלך. יכול להיות שהוא דווקא לא (נמר, לא לזרוק עלי עגבניות :p). יכול להיות שעם הפונו שלך יהיה WOW. או שלא - אין לדעת בלי לנסות. לכן הבאתי לך דוגמה של המערכת לה הראש לא התאים באופן קיצוני.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הכוונה הייתה להשוואה במערכות שונות. מה שבמערכת של נמר נשמע לך כשיפור לא משמעותי, במערכת שלך יכול להוות דרמה. אתה לא יודע הרי האם שידוך ה-Madake למערכת של נמר הוא מוצלך. יכול להיות שהוא דווקא לא (נמר, לא לזרוק עלי עגבניות :p). יכול להיות שעם הפונו שלך יהיה WOW. או שלא - אין לדעת בלי לנסות. לכן הבאתי לך דוגמה של המערכת לה הראש לא התאים באופן קיצוני.

ויטלי, בו נחזור לנושא בשמו פתחתי את השרשור.
איך אתה בוחר ראש?

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
כמו שכבר כתבו לך - קראתי פורומים וסקרים (מה הראש שנשמע טוב עם הזרוע והפטפון שלי דאז) ואח"כ הימרתי. התחלתי מדגם מסוים, הייתי מרוצה ועם השנים טיפסתי למעלה בתוכנית ההשבחה של החברה. כל גדם הבא (היו אצלי כבר 4 דגמים) נתן הנאה רבה יותר. למזלי, לפטפון ולזרוע החדשים הראשים האלה גם השתלבו טוב, ואני ממש מרוצה היום. לא יכול להיות בטוח כמובן שראש של חברה אחרת (באותה הרמה) לא היה נותן לי תוצאה עוד יותר טובה. הרי אין גבול לשיפור בתחום שלנו. היות שאני לא יכול להרשות לעצמי אוסף ראשים ב-5000 יורו, מסתפק כעת במה שיש :).

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
גיא, קראתי או שמעתי, אני כבר לא זוכר מאיפה, שהברינקמנים הולכים טוב עם ראשים של lyra.
יש את הדגם הבכיר Lyra atlas שהוא מאוד יקר. אני אפילו לא יודע אם יש יבואן בארץ.
באופן כללי לשאלתך, אני חושב שלפני שאתה בודק את הראש בפטיפון, אתה צריך לחקור את הראש שלך. אני מאמין ששאלות ״תאורטיות״ כאלה באות ממקום די פרקטי של הכנה של עצמך לשדרוג הבא. מן בלון ניסוי שאתה מפריח לעצמך.
כנראה שיש איזשהי נקודה שאתה מעוניין לשנות, זה בכלל לא שידרוג אלא שינוי.
לדוגמא: אתה בא מהסאונד האיטלקי החם והרומנטי, והלכת דרך די ארוכה לכיוון השני.
יכול להיות (זה רק השערה לא מבוססת לצורך הדוגמא) שנתת קליק אחד יותר מידי לכיוון השני ואתה רוצה לעשות פיין טיונינג לכיון הרומנטי.
אז אם כך, אחרי שאתה יודע לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת, יהיה לך יותר קל לקרוא מידע ברשת על הראשים השונים ועל התכונות הסוניות המאפיינות אותם, ובכך לצמצם עד מאוד את מימדי ה״הימור״.
לונג סטורי שורט - אני הייתי מזמין את ארמה לכוס קפה/בירה וואטאבר, ומנסה איתו איזה ראש טוב של VDH, אם תהיה התאמה טובה לפונו, יש מצב שתאהב.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
כמו שכבר כתבו לך - קראתי פורומים וסקרים (מה הראש שנשמע טוב עם הזרוע והפטפון שלי דאז) ואח"כ הימרתי. התחלתי מדגם מסוים, הייתי מרוצה ועם השנים טיפסתי למעלה בתוכנית ההשבחה של החברה. כל גדם הבא (היו אצלי כבר 4 דגמים) נתן הנאה רבה יותר. למזלי, לפטפון ולזרוע החדשים הראשים האלה גם השתלבו טוב, ואני ממש מרוצה היום. לא יכול להיות בטוח כמובן שראש של חברה אחרת (באותה הרמה) לא היה נותן לי תוצאה עוד יותר טובה. הרי אין גבול לשיפור בתחום שלנו. היות שאני לא יכול להרשות לעצמי אוסף ראשים ב-5000 יורו, מסתפק כעת במה שיש :).

תודה על הכנות ויטאלי

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא, קראתי או שמעתי, אני כבר לא זוכר מאיפה, שהברינקמנים הולכים טוב עם ראשים של lyra.
יש את הדגם הבכיר Lyra atlas שהוא מאוד יקר. אני אפילו לא יודע אם יש יבואן בארץ.
באופן כללי לשאלתך, אני חושב שלפני שאתה בודק את הראש בפטיפון, אתה צריך לחקור את הראש שלך. אני מאמין ששאלות ״תאורטיות״ כאלה באות ממקום די פרקטי של הכנה של עצמך לשדרוג הבא. מן בלון ניסוי שאתה מפריח לעצמך.
כנראה שיש איזשהי נקודה שאתה מעוניין לשנות, זה בכלל לא שידרוג אלא שינוי.
לדוגמא: אתה בא מהסאונד האיטלקי החם והרומנטי, והלכת דרך די ארוכה לכיוון השני.
יכול להיות (זה רק השערה לא מבוססת לצורך הדוגמא) שנתת קליק אחד יותר מידי לכיוון השני ואתה רוצה לעשות פיין טיונינג לכיון הרומנטי.
אז אם כך, אחרי שאתה יודע לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת, יהיה לך יותר קל לקרוא מידע ברשת על הראשים השונים ועל התכונות הסוניות המאפיינות אותם, ובכך לצמצם עד מאוד את מימדי ה״הימור״.
לונג סטורי שורט - אני הייתי מזמין את ארמה לכוס קפה/בירה וואטאבר, ומנסה איתו איזה ראש טוב של VDH, אם תהיה התאמה טובה לפונו, יש מצב שתאהב.

היי דוד,
נתחיל בהפוך על הפוך, אין לי בעיה עם הסאונד של המערכת, הפוך הוא מאוד לטעמי, אממה, להערכתי אני מתקרב ל 50% מהשעות של הראש ולכן עדיף להתחיל לחקור עכשיו ולא בדקה ה 90.
הראשים של מיאגי'ימה מאופיינים ברכות מחד וחפירה בגרוב מאידך, כלומר תקבל את כל הפרטים ועדין הדברים לא יהיו אלימים או in your face.
את הראשים של VDH כולל סדרת ה Colibri Signature יצא לי לשמוע אל אמיר מספר פעמים על ה SME ואפילו עוד על ה Acoustic Solid שלך שכזכור הספקת לרכוש רגע לפני שעשיתי קפיצה לאנלוג.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
היי דוד,
נתחיל בהפוך על הפוך, אין לי בעיה עם הסאונד של המערכת, הפוך הוא מאוד לטעמי, אממה, להערכתי אני מתקרב ל 50% מהשעות של הראש ולכן עדיף להתחיל לחקור עכשיו ולא בדקה ה 90.
הראשים של מיאגי'ימה מאופיינים ברכות מחד וחפירה בגרוב מאידך, כלומר תקבל את כל הפרטים ועדין הדברים לא יהיו אלימים או in your face.
את הראשים של VDH כולל סדרת ה Colibri Signature יצא לי לשמוע אל אמיר מספר פעמים על ה SME ואפילו עוד על ה Acoustic Solid שלך שכזכור הספקת לרכוש רגע לפני שעשיתי קפיצה לאנלוג.
בעיה זו מילה קשה.
אנחנו לפעמים מחפשים שינוי גם אם אין שום בעיה. סתם בשביל הגיוון.
למען הסר ספק, שמעתי אצלך לא פעם ואהבתי מאוד. זה אתה התחלת עם החלפות....:D
מה שאמרו לך לפני זה נכון, בשביל לבחור ראש אתה צריך קודם כל לבחור כיוון. אם הכיוון שיש לך היום הוא לטעמך באופן מושלם אז ההגיון אומר שכל מה שנשאר לך לעשות זה לטפס למעלה בדגמים או בהנחת vfm נמוך, להחליף לאותו ראש עצמו.

ronensud

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
היי דוד,
גיא,
איך אתה יכול להסיק איך ישמע ה- Colibri אצלך או כל ראש אחר, על סמך שמיעה על פטיפון שונה, זרוע שונה, פונו שונה, מגבר שונה, רמקולים שונים וחדר שונה?
גם כשכתבת ששמעת פונואים שונים, בסטאפים שונים, בחדרים שונים, לא הבנתי איך הצלחת לבודד את ההשפעה של הפונו על התוצאה הסופית.
רק השוואה של מספר ראשים על אותו הסטאפ אצלך בבית תמחיש לך את ההבדלים ביניהם.
לא חושב שיש עוד מתודה קבילה להשוואה.
לא בראש, לא בפונו, לא במגבר ולא באף רכיב אחר, אולי למעט רמקולים שההבדלים ביניהם גדולים מספיק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא,
איך אתה יכול להסיק איך ישמע ה- Colibri אצלך או כל ראש אחר, על סמך שמיעה על פטיפון שונה, זרוע שונה, פונו שונה, מגבר שונה, רמקולים שונים וחדר שונה?
גם כשכתבת ששמעת פונואים שונים, בסטאפים שונים, בחדרים שונים, לא הבנתי איך הצלחת לבודד את ההשפעה של הפונו על התוצאה הסופית.
רק השוואה של מספר ראשים על אותו הסטאפ אצלך בבית תמחיש לך את ההבדלים ביניהם.
לא חושב שיש עוד מתודה קבילה להשוואה.
לא בראש, לא בפונו, לא במגבר ולא באף רכיב אחר, אולי למעט רמקולים שההבדלים ביניהם גדולים מספיק.

מבלי להתייחס תחילה לאיך ישמע ראש פטיפון X או Y אצלי, שמיעת רכיב אודיו והסקת מסקנה כללית כיצד ישמע רכיב כל שהוא על הסטאפ שלך אינה מדע טילים כפי שחלקנו היו רוצים שנחשוב - בסה"כ אתה אמור להכיר את הסטאפ שלך בעיניים עצומות.

לכל רכיב אודיו יש אופי צליל או אם תרצה חתימת סאונד, מגבר של בולדור לא ישמע חמים כמו מגבר סימפוניה של יוניסון ובאמת לא משנה להיכן תשלב אותו, פשוט חתימת הצליל שלהם שונה. כך כמעט בכל רכיב אודיו ששמעתי עד היום, ושמעתי לא מעט בשנים האחרונות.
בחזרה לראש עבור פטיפון, ראש שמתנהג באלימות (ויסלחו לי החברים על הכינוי) ניתן לרסן במעט ואולי קצת יותר מזה, אבל לעולם לא תוכל לשנות את אופיו ב 180 מעלות, וגם אם כן מה הטעם בכך, עדיף לקחת משהו שמראש שונה ב 180 מעלות.

הטעם הסוני שלי מגובש, אני אוהב סאונד ניטרלי בשילוב הפגנה קלה לחום, מפורט אבל לא במחיר חפירה באוזניים (הן יקרות לי מידי), או בקיצור, טיפ טיפה laid back עם תוספת liquid. אני לא מאלה שמאמינים ברזולוציה על חשבון השאר.

יש חברים שאוהבים להתלבט עד בלי סוף ויש כמוני שאוהבים לקבל החלטות ולחתוך בכיוון הסוני שהם אוהבים, וזה (ברגע שאתה סגור על עצמך ומה אתה אוהב) לא לוקח הרבה זמן בכל רכיב אודיו.
אומנם אין הנחתום מעיד על עיסתו ובכל זאת, ההחלטות שלקחתי בשנה וחצי האחרונות מוכיחות עצמן פעם אחר פעם בתוצאה הסופית.

נערך לאחרונה ב:

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
מודה שכשיגיע רגע זה, ייתכן ובפעם הראשונה אמצא את עצמי מבולבל; ראשית האם להישאר עם המוכר והטוב כל כך או לנסות לשנות כיוון?, או אז הבלבול גדול עוד יותר: מגוון הראשים, אופי סוני שונה בין חברות ובין ראשים שונים שאותן חברות מציעות וזה עוד לפני שהגענו לרמות תמחור לכול כיס.

מכיוון שלפחות בארץ (אני מניח שגם בחו"ל המצב לממש יותר טוב) די קשה לשמוע/להשוות ראשים שונים, בטח על הפטיפון בבית, מעניין לשמוע מהחברים היותר מנוסים כיצד אתם בוחרים ראש (יש גם מי שבוחרים ברבים) עבור האנלוג אצלכם?

תאמת גיא שאתה צודק , זו באמת בעיה וארחיב .

קדם כל , איפה שלא תשמע ראש פטיפון , הרי זה לא רק הראש של הפטיפון הוא ששמעת
שניגן , אלא נגנה מערכת שלמה.

כלומר נניח ששמעת מערכת אנלוגית מסויימת ולא אהבת את התוצאה, האם האשמה לתוצאה נעוצה בראש בלבד ?
כיצד יודעים שהאשמה בתוצאה היא בראש ולא ברמקולים ,מגבר או בכל אחד מרכיבי המערכת ?
תאמין לי שאי אפשר לדעת , אלא אם כן שמעת מערכת שאתה מכיר את התוצאה בה והמשתנה היה רק הראש .

ככה שלבוא ולומר שמעתי ראש שמתנהג באלימות במערכת X זה לא אומר שהבעיה מגיעה מהראש מהסיבה שאתה ולא אף אחד אחר מכיר את המערכת ששמעת בה לפרטים ברמה כזו של לדעת איך אמורים לנגן כל אחד מהרכיבים במערכת לרבות הכבלים שאפילו הם משפיעים על התוצאה בצורה בלתי מבוטלת , על מנת להבין מאין מגיעה התוצאה הבלתי רצויה.

אפילו כבל אינטרקונקט אחד יכול להיות סתום, חריף, רזה, וכו , ולהשפיע על כל התוצאה....

מנסיון של 20 שנה ומנקודת מבט של עוסק בתחום , וביחס ישיר לכותרת השרשור אני אומר לך לדעתי איך אנשים בוחרים ראש פטיפון :

- ביקורות
- המלצות מחברים
- יבואן מוערך
- מחיר

בגדול , אני לא שמעתי על אודיופיל שרצה לרכוש ראש פטיפון יוקרתי במספרים של 2-10 אלף דולר והשווה בין כמה ראשים במערכת אצלו בבית , וזו מהסיבה שזה בלתי אפשרי לביצוע במציאות .אני גם לא נתקלתי באחד שכזה וגם לא בפוסט השוואתי לראשי פטיפונים בשום פורום בארץ.

ולכן , בסופו של דבר , הראש הנרכש ב 99% מהמקרים נרכש על עיוור או על סמך האזנה אצל יבואן או חבר על מערכת שונה , או במקרים בודדים בהם יבואן מגיע להדגים ראש שיכול להיות שיצא מצויין בהדגמה , אולם אין ולא תהיה השוואה בין ראשים אחרים על מנת לקבוע מה נשמע הכי טוב.

אמיר ארמה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שמדברים על ראשים מעל 3k דולר זה באמת לקחת הימור
״להמר״ על ראש שמחירו בין 3000 - 5000 דולר נשמע לי קצת כמו רולטה רוסית.

כרמי, גיא.
אתם מכירים מישהו שנפל? התאכזב?

אני קודם בודק עפ הנוסחה, אם הראש יתאים לזרוע.
לאחר שניפיתי מה שלא מתאים ...
מתחיל לחקור, להתעניין וכו, בין הראשים שרלוונטים לזרוע.

לאחר שקראתי ביקרות ברשת ובדקתי התאמות לזרוע ולפונו בחרתי ראש -- זה אומר שלאחר כל זאת באמת יהיה לי מושג איך זה ישב על המערכת שלי?

מושג כן, אבל רק מושג - אני הכוונה, הראש שלי מוציא עוצמת שמע נמוכה, שיש לכך יתרונות, אבל לא תמיד מתאים לכל פונו (נכון שמתיד אפשר להוסיף גם סטפ-אפ חיצוני, אבל זה סיפור אחר), ויש צורך להגביר את עוצמת השמע בפרי וגם לכך יכולות להיות חסרונות - היה לי כאן סוג של הימור, שמסצבר שהצלחתי בו הראש מתאים לפונו שלי (על המנייר זה היה גבולי, אבל הצליח לי הפעם).

לאחר שתקופת זמן היה לי ראש בעל הצגת סאונד מסוימת, כעת הראש החדש מציג תמונת סאונד שונה (מאוזנת יותר, נכונה יותר ופחות פנצ'ית), כאמור על הנייר זה נראה נכון יותר גם מתאים לסטאפ שלי - אבל במציאות ששומעים תקליט רוק לדוגמא שמוקלט לא ממש מוצלח (ויש לי כמה כאלו), אז צבע, פנצ'יות מודגשת ועוד נקודות שהן פחות מאוזנות יכולות להשמע יותר טוב - אז גם כאן יש סוג של הימור, נכון חלק מהתקליטים שמוקלטים לא טוב נשמעים פחות טוב (כמו שהם מוקלטים), אבל בתמורה קיבלתי יתרונות באיזון.

הצליח לי ההימור - כן אני רואה בזה סוג שלי הימור מושכל בהחלפת ראש לאחד שלא ניגן במערכת שלי, ולפעמים אנשים חושבים אולי כדי להישאר עם ראש שאני מכיר היות ואין כאן הימור בראש חדש/משופץ זהה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אני אוסיף לרשימה של אמיר את מס 5 שמיעה.
לחברה שאני עובד איתה כרגע(שלטר)
הראש הבכיר שונה מחברו שמתחתיו.
אז שמעתי על אותה מע ולכן היה לי קל יותר.יכול להיות גם עניין של מזל.
שמעתי שלטר בזמנו על המע של נמר.וכשהוא החליף לנוכחי ההבדל היה מאוד שמיע ולטובת המע שלו.
אבל הבנתי שאני לא צריך הבדל בכיוון הזה.
כך שאפשר תמיד להכניס אלמנט של שמיעה ולנסות לבודד..

נערך לאחרונה ב:

web

חבר משקיען
מעורבות
492
נקודות
63
לגמרי הימור....
מושכל, מחושב וכל מה שנרצה להסביר
אבל עדיין הימור
כמובן שלא עושים אן דן דינו כי צריך התאמה לזרוע ופונו מתאים לראש

אכן יכול להיות אופי מסויים, צורת המחט וכל מני דברים
אבל צריך לקחת בחשבון שכמו שכתבו, שהרבה פרמטרים משפיעים על הסאונד
שקשורים להתקנת הראש הספציפי
התקנה לא נכונה ומדידות לא נכונות יכולות לחרבן את הצליל של הראש או לשפר אותו ממש כמובן.
אותו ראש על אותו פטיפון יישמע שונה אם לא הותקן כמו שצריך

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
להערכתי אני מתקרב ל 50% מהשעות של הראש
כבר? שאתה קוויקי.
אגב, מה הערכה של החברה לגבי שעות הראש שלך? לפחות על הנייר.

שבוע טוב.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ראשים ברמות האלו מנגנים לפחות 3000 שעות
בהערכה מוגזמת של 3 שעות האזנה ביום זה כמעט 3 שנים
הרוב שומעים בממוצע הרבה פחות כך שכנראה החלפת הראש תגיע עם שדרוג פטיפון וזרוע

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור