מודה שכשיגיע רגע זה, ייתכן ובפעם הראשונה אמצא את עצמי מבולבל; ראשית האם להישאר עם המוכר והטוב כל כך או לנסות לשנות כיוון?, או אז הבלבול גדול עוד יותר: מגוון הראשים, אופי סוני שונה בין חברות ובין ראשים שונים שאותן חברות מציעות וזה עוד לפני שהגענו לרמות תמחור לכול כיס.
מכיוון שלפחות בארץ (אני מניח שגם בחו"ל המצב לממש יותר טוב) די קשה לשמוע/להשוות ראשים שונים, בטח על הפטיפון בבית, מעניין לשמוע מהחברים היותר מנוסים כיצד אתם בוחרים ראש (יש גם מי שבוחרים ברבים) עבור האנלוג אצלכם?
תאמת גיא שאתה צודק , זו באמת בעיה וארחיב .
קדם כל , איפה שלא תשמע ראש פטיפון , הרי זה לא רק הראש של הפטיפון הוא ששמעת
שניגן , אלא נגנה מערכת שלמה.
כלומר נניח ששמעת מערכת אנלוגית מסויימת ולא אהבת את התוצאה, האם האשמה לתוצאה נעוצה בראש בלבד ?
כיצד יודעים שהאשמה בתוצאה היא בראש ולא ברמקולים ,מגבר או בכל אחד מרכיבי המערכת ?
תאמין לי שאי אפשר לדעת , אלא אם כן שמעת מערכת שאתה מכיר את התוצאה בה והמשתנה היה רק הראש .
ככה שלבוא ולומר שמעתי ראש שמתנהג באלימות במערכת X זה לא אומר שהבעיה מגיעה מהראש מהסיבה שאתה ולא אף אחד אחר
מכיר את המערכת ששמעת בה לפרטים ברמה כזו של לדעת איך אמורים לנגן כל אחד מהרכיבים במערכת לרבות הכבלים שאפילו הם משפיעים על התוצאה בצורה בלתי מבוטלת , על מנת להבין מאין מגיעה התוצאה הבלתי רצויה.
אפילו כבל אינטרקונקט אחד יכול להיות סתום, חריף, רזה, וכו , ולהשפיע על כל התוצאה....
מנסיון של 20 שנה ומנקודת מבט של עוסק בתחום , וביחס ישיר לכותרת השרשור אני אומר לך לדעתי איך אנשים בוחרים ראש פטיפון :
- ביקורות
- המלצות מחברים
- יבואן מוערך
- מחיר
בגדול , אני לא שמעתי על אודיופיל שרצה לרכוש ראש פטיפון יוקרתי במספרים של 2-10 אלף דולר והשווה בין כמה ראשים במערכת אצלו בבית , וזו מהסיבה שזה בלתי אפשרי לביצוע במציאות .אני גם לא נתקלתי באחד שכזה וגם לא בפוסט השוואתי לראשי פטיפונים בשום פורום בארץ.
ולכן , בסופו של דבר , הראש הנרכש ב 99% מהמקרים נרכש על עיוור או על סמך האזנה אצל יבואן או חבר על מערכת שונה , או במקרים בודדים בהם יבואן מגיע להדגים ראש שיכול להיות שיצא מצויין בהדגמה , אולם אין ולא תהיה השוואה בין ראשים אחרים על מנת לקבוע מה נשמע הכי טוב.
אמיר ארמה