אני רשום בפורום הזה מאז 2010 ולא זכור לי שהוא היה מוגבל לקהל בעל דעות מסויימות בלבד. בדרך כלל מטרה של פורום היא לחלוק ידע ולנהל דיונים עניניים. אני גם שם לב שאני לא היחיד שמחזיק בדעות סקפטיות לגבי נושאים מסויימים. אני משתדל גם להשתתף בדיונים אחרים שאינם קשורים לוויכוח לגבי יעילותם של מוצרים מסויימים.
הפורום הזה חסם עד היום, משנת 2007, 12 גולשים אמיתיים (להוציא רובוטים ומפרסמים סמויים). המטרה של הפורום היא לא לשעשע אותך. המטרה של הפורום והאתר הזה בכלל היא לתת בית לכאלה שנחשבו חולי נפש באתר הכחול ולהרים את האודיופיליה בישראל. המטרה של הפורום הזה הוא לעודד חובבים להרכיב מערכות מוקפדות עם מדפים יעודיים, כבלים ואביזרים שמשפרים את איכות הצליל. המטרה הזו חשובה לאין שיעור מעוד גולש שמכל דבר עושה ״חישוב מתמטי״ כמו אפילו במקרה הזה.
כפי שהצהרתי בדיון אחר, אין לי כל כוונה להטריל או לנסות להסית אנשים מהתפישה שלהם, אני פשוט מגיב עניינית וחולק את הידע שלי בהתאם לנסיבות. אם תקרא שוב את כל התגובות שלי, תגלה שהן כולן ענייניות ולא מזלזלות באף אחד. עד כה מלבד לכמה מתנגדים, זה מעורר דיון ענייני. לא יודע אם שמת לב, יחס הליקים להודעות שלי כאן עומד על 23%. אצלך למשל, הוא 15%. לא חלילה שיש מה להשוות בין 73 הודעות שלי ל 19000 שלך, אבל זו בהחלט אינדיקציה שיש כאן עוד לא מעט משתמשים שמוצאים עניין ותרומה מהדיונים כאן.
ברור שיש הבדל נוסף. וזה ההבדל בין חשיבה קרה ומרובעת לבין חשיבה אסטרטגית עם אופק. לך עשו אותם שלושה אנשים לייק. לי עשו יותר מ-900 גולשים שונים. אם היינו בכחול, היחס היה כנראה שונה. אבל זה בדיוק העניין. כאן יש משהו אחר, אודיופיליה, מה ששם לא יהיה גם עוד 200 שנה. ואני אשמור על היחס הזה בקנאות מוחלטת. לא מעניין אותי לעורר עניין בהתרסה. מבחינתי פוסט על סוגי מדפים לאודיו שמביא 23 תגובות חשוב פי מליון מפוסט ויכוח עם בחור שיש לו תעודה של מהנדס ודואג להזכיר את זה לפחות פעמיים ביום. או במילים אחרות זה גם כאן אתה מודד עניין במספרים. אני לא מודד עניין במספרים אם כי בכמה אותו העניין העלה את רוח האתר וכמה חובבים שיפרו את המערכת שלהם בזכותו.
אני בכל מקרה, אקח הפסקה מכל נושא המלחמה בין הצד הטכני לצד הרגשי של התחביב, כי זה באמת לא מוביל לשום מקום, ממש כמו שלא ניתן להעביר מנדטים בין שתי המלגות הגדולות ארץ.
זה לא עניין של רגש. זה לא פורום כזה. פורומים כאלה תמצא בטונות בפורום. גם יגידו לך בסוף כולם ״אנחנו אוהבים אותך״. לא מעניין. הפורום הזה הוא פורום אודיופילי מוחלט. זו המטרה שלו, לקדם את תחום האודיו בישראל. זו גם הסיבה שבכל שנתיים האתר הזה מצליח להרים את האירוע הכי חשוב בתחום. איך בדיוק? בזכות השמירה הקנאית שלי בדיוק על הנושאים הללו. אם הייתי מאפשר לגישה שלך להיות חופשית בפורום, היינו גומרים עם התלהבות מרסיבר ב-200 דולר מאמזון או כבלים בעלי אקספרס. תודה, אבל לא תודה. פה יש רמה אחרת מכל מה שהתרגלת אליו. רוצה ליישר קו? אפילו בצביעות, בבאסה? אחלה. לא מתאים לך? לא יילך, לא תחזיק מעמד, אני פשוט אחסום אותך.
גם הפורום הכחול הפך לסביבה דיקטטורית שבא כל מי שיביע דעה נגד כבל קומקום, מיד מושעה לצמיטוט. אז מה עושה את הפורום הזה שונה מאחרים?
הפורום הזה עושה בדיוק את הדבר השונה. מי שיביע דיעה באופן עקבי נגד כל מה שמריח אודיופיליה (וזה לא רמקולים ומגברים - הם חלק קטן מהמשחק) מושעה לחודש, אחרי שנופל שוב אז לשנה, ואחר כך לצמיתות. ברוב המקרים הם עוזבים לבד. אז הנה סקופ, גם אני לא אפיפיור. קטעים הא?
בלי קשר, לדעתי להטיל מגבלות על נושאים מסויימים בפורום לא תורמת לו כלל. ואם יש מגבלות כאלו, יש לציין אותם באופן פרטני בכללי הפורום הנעוצים. למשל "אין להצהיר שמגבר CLASS D נשמע טוב יותר ממגבר CLASS A". זו כמובן הגזמה, אבל ממחישה את האווירה כאן שאין למשתמש יכולת לדעת מה מותר ומה אסור לכתוב כדי שזה לא יעורר את השדים.
תשאיר לי מה תורם ומה לא. בינתיים האתר הזה השיג את מה שאף אתר בארץ לא הצליח להשיג. וזה עקביות, מיקוד, קידום אמיתי של התחום והשפעה ישירה על התחום לטובתו, לטובת היבואנים ולטובת הגולשים.
המגבלות יכולות להשתנות בלי הודעה מראש. אני מריח, מבין, מסיק מסקנות ופועל. ככה אני, כך האתר הזה מנוהל משנת 2007 מבלי לגלוש לתחומים נוספים (מוצרים לבנים, קפה, קניות מחו״ל, מבצעים בחסות, פירסומות גוגל) ולהביא אותו למיקוד מוחלט בקהילה האודיופילית האיכותית ביותר בישראל. ניהול אתר זה לא טיסה לניו יורק זה f35 במצב קרב בכל רגע נתון. אני חי ככה, אני עושה עסקים ככה, אני מנהל אתר ככה ואם נודה על האמת, ביהירות הכי דוחה שתוכל לדמיין, זה גם מצליח לי תמיד. ולא, לא מזל, הכל מחושב, מתוכנן ועם מטרה ארוכה או קצרת מועד.
יש לי כמובן הרבה מה להוסיף בנידון, אבל אני מבין שזה לא יתקבל בברכה. זו דוגמה להשפעה שלילית של מדיניות המגבלות הזאת. שרשורים יפכו לדלים ואנשים יאבדו עניין.. וחבל.
אתה כאן מ-2010 עם 73 הודעות. המדיניות הזו היא מ-2007 עם 19,000 הודעות. האתר הזה הוא החזק ביותר באודיו בישראל, בקולנוע הוא עקף את כולם בסיבוב ממזמן, בסיקור סדרות וסרטים הוא בין המעודכנים והמחדשים ביותר, והוא היחיד שמצליח להרים תערוכה משנת 2008. עכשיו בוא ספר לי איפה אני טועה?
בקיצור. אתה יכול להביע את דעתך. למרות הצהרותי אני מאפשר הרבה יותר מכל אתר אחר בארץ. אבל אל תשכח, שאני גם מקשיב מאוד לגולשים שלנו. והם, שהפורום הזה עבורם קודם כל, הם קובעים את הטון, הם הבוסים האמיתיים פה. ואם יתלוננו, אתה בחוץ.
מקווה שהבהרתי את עצמי היטב.
שבת שלום לכולם.