לגופו של אדם, לגבי מישל:
1. לפני שנה, הבן אדם היה הבעלים הגאה של נגן CD של EAR וחשב שהוא אוכל בלי מלח כל סט אפ מחשב גם עם DAC של 100,000 ש"ח.
2. בגלל כוחות השוק החליט לייבא ממיר עם תמיכה ב- USB. חיבר למחשב, חיבר למערכת, וקיבל כאפה.
3. קיבל את הג'ננה, נדפק לו המוח (סליחה, הוא היה תמיד קצת דפוק אלא עכשיו הוא קיבל שריטה חדשה של מחשב), והוא החליט להיות הנסיין מס' 1 בארץ, לפי דעתי, בכל מה שקשור לאודיו ממוחשב. חומרה, תוכנה, הכל. וזה אחרי שלפני שנה הוא שאל אותי מה זה NAS ובקושי ידע להתקין מערכת הפעלה.
לכן, אם יש מישהו בארץ שיכול לדווח על מה עושה הבדל במחשב ומה לא, זה לדעתי מישל.
מיכאל יכול לעזור לנו לבנות מחשב, להסביר לנו מה חכם יותר ומה חכם פחות, מה עושה היגיון ומה לא, ללמד אותנו על טכנולוגיות. אבל את הניסיון בפועל, את ההתעסקות הבלתי פוסקת עם חומרת מחשב איזוטרית ומוזרה, הספק מגוחכת-ספק ראויה להערצה, יש למישל. אף אחד אחר שאני מכיר פה בפורום לא לקח את זה רחוק כמוהו.
מישל הוא כמו ילד קטן שאוהב להתעסק ולשחק, לנסות וללמוד. לפני שלושה חודשים צחקתי עליו בשיחות פרטיות שהיו בינינו. אבל עוד מעט אני אלך ללמוד ממנו איך להרכיב מחשב. לא בגלל שהתחיל כגאון או משכיל גדול בתחום, אלא פשוט בגלל שהוא ניסה, התעניין, למד ויישם.
לגופו של ענין:
אלדר, אתה נכנס פה למים עמוקים. לדעתי שחרר. זה משחקים וחרטבונות שצריך בשבילם הרבה סבלנות והרבה התעסקות. כמו שלי אין סבלנות לשזור חוטים ולהלחים, לך לא תהיה סבלנות להתעסק עם האונניה הזאת. ומיכאל פה לא יהיה המזור שלך.
יש לך פה סתירה מובנית: אתה מצד אחד רוצה את החוסר פשרנות האולטימטיבית, ולקחת את המחשב הכי רחוק שיש. מצד שני אין לך לא את הידע, לא את הסבלנות, ולא את הרצון ללמוד את זה, לעשות טעויות, לקבל בראש ולחזור לנקודת ההתחלה. כי זה מה שצריך. (למשל, להתקין WINDOWS SERVER, להתמזמז עם התוכנות, להבין שזה נתקע ולא עובד, לפרמט, להתקין WIN 8.1, להבין שזה נשמע בסדר, לשמוע אצל מישל WINDOWS SERVER ולהתבאס, ולהתקין אצלך שוב וכו'). זה זיון שכל שלא יוצאים ממנו.
או שתשחרר, או שתלך לשטוף ידיים עם הרבה סבון וחומר מחטא, שים כפפות של מנתח, קח איזמל ותתחיל להתעסק. אין באמצע. אין "מיכאל יעשה לי".