אופטימיזציה לאחר רכישת ציוד חדש?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אף אחד לא מבין בשמן נחשים, בגלל זה קוראים לזה כך.
נו באמת, איך יכולות כמה נקודות כל כך קטנות, וחסרות מסה יחסית, להשפיע על האקוסטיקה של החדר??
נכון שאני שומע הבדל קטן, אצלי במחשב, בין שלב לשלב בהדגמה שלו.. אבל לך תדע, אולי הדיסק שלו מנגן טראקים עוקבים, שונים במקצת, עבור כל שלב, ואתה כלל לא יודע זאת...?

כך עושים כסף מכלום...

אני לא מבין מה הקושי בלהבין שאם שמים צלחת כזאת במיקום מדוייק ביחס לנקודת ההאזנה, היא תמקד תדרים מגובה מסויים ומעלה ותחזיר אותם לכיוון המאזין באופן שיהיה שמיע בדיוק כמו עדשה אופטית. זה נראה לי די טריוויאלי, בייחוד לאדם כמוך שיש לו השכלה מדעית. ובאותה מידה, אם תזיז צלחת כזאת 20 ס"מ הצידה, יכול להיות שכל האפקט ייעלם. זאת בדיוק הסיבה שאני אף פעם לא השתמשתי בזה, אגב.

לא מדברים על אקוסטיקה של חדר, מדברים על חויית ההאזנה בנקודה מסויימת. גם אם לצלחת כזאת אין השפעה משמעותית על המדידה הכוללת של החדר, בנקודה שבה יושב המאזין האפקט שלה יכול להיות מודגש. אם זה טוב או לא זאת כבר שאלה אחרת. אבל בהחלט מורגש.

תוספת..
הדבר יחיד שיתכן וקיים בהן, וזו אולי תכונה שולית מובנית שלהן, זה לספוג קצת מחשבון הבנק.:)
זלזול כזה מזמן לא ראינו ממך.
לידיעתך, עשיתי פעם ניסוי עם קוביות של 1 ס"מ מעץ בשתיים מפינות החדר. אני שמח לבשר לך שלא רק שלא הרגשתי הבדל, אלא גם בקושי ראיתי אותן. אבל אני מספר לך את זה כי ההשפעה על חשבון הבנק היתה אפסית. הן עלו 9 שקלים בחנות המלאכה הקרובה לביתי.
אחרים, אגב, דיווחו על שינוי שמיע. לא אצלי.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
האקוסטיקה של חדר מושפעת מכמה פרמטרים מרכזיים.
הידהוד של קירות, תדר עומד.
החזרים מקירות.
זמן דעיכה...

הדרך לטפל בבעיות הללו הן מגוונות.
ספיגה.
פיזור, דיפיוזן.
הוספת מסה לחלקים רועדים.

הנקודות הקטנות שהוא הדביק שם אינן מספיקות לאף אחד מהדברים שמניתי כאן.

תוספת..
הדבר יחיד שיתכן וקיים בהן, וזו אולי תכונה שולית מובנית שלהן, זה לספוג קצת מחשבון הבנק.:)

קשה

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
הרוב הגדול של"האודיופילים" בפורום לא נחשפו לרזונטורים/HFT של סנרג'יסטיק ולכן מרשים לעצמם לזלזל ולדבר שטויות בלי שמץ של הבנה.
במקרה יש לי בחדר רק 25 כאלו ואני יכול להגיד לכם שברגע שתשימו אותם, לא תרצו להחזיר אותם. השימוש שלהם הוא לא רק על הקירות/תקרה ,אלה גם על הרמקול עצמו וגם על האינטרקונקטים ,וזה ממש לא מעניין אותי איך זה עובד(מדעי), אותי מעניין התוצאה שהרזונטורים האלה עושים.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
במקרה יש לי בחדר רק 25 כאלו ואני יכול להגיד לכם שברגע שתשימו אותם, לא תרצו להחזיר אותם. .

שים 10,000 כאלה בחדר וגם סקפטי וחסר אמונה אודיופילית כמוני ישמע אותם...ואני לא ציני, ברגע שיש גודל פיזי ומרקם משמעותי אזי העניין הופך לשמיע....ואגב גם ניתן למדוד זאת במדידות אקוסטיות פשוטות בנקודת ההאזנה (שנוי ב-FR ובהחזרות מהחדר).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הרוב הגדול של "אודיופילים" לא מבינים מה זה טיפול אקוסטי, ולא מודעים לבעיות של חלל האזנה שלהם.
עובדה.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
,וזה ממש לא מעניין אותי איך זה עובד(מדעי), אותי מעניין התוצאה שהרזונטורים האלה עושים.

אתה חלומם של יצרנים כדוגמת סינרג'יסטיק.....וכן, אני לא מבין כמעט כלום ברפואה אבל כשיש בעיה רפואית בסובבים אותי אז אני מתחיל ללמוד ולהבין.....גם כשאני צריך לקנות מכונת כביסה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא ידעתי שאתה מומחה לאקוסטיקה

תתפלא שרובם ככולם של המומחים האמיתיים באקוסטיקה, יטילו ספק בפעולה של הקישקושים הללו.
הנקודות האלו אינן פתרונות אקוסטיים. זה משהוא אחר.

ולשאלתך.. לא אני לא מומחה לאקוסטיקה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתפלא שרובם ככולם של המומחים האמיתיים באקוסטיקה, יטילו ספק בפעולה של הקישקושים הללו.
הנקודות האלו אינן פתרונות אקוסטיים. זה משהוא אחר.

ולשאלתך.. לא אני לא מומחה לאקוסטיקה.

אז איך אתה יודע מה הם יגידו???

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אתה חלומם של יצרנים כדוגמת סינרג'יסטיק.....וכן, אני לא מבין כמעט כלום ברפואה אבל כשיש בעיה רפואית בסובבים אותי אז אני מתחיל ללמוד ולהבין.....גם כשאני צריך לקנות מכונת כביסה.

רוברט… אני יכול להשתמש נגדך וחברך Y-7 בביטויים מזלזלים לא פחות.
אז תעשו לנו טובה גדולה ו......

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני מבין שאתה הפכת ברבות הימים למומחה בהכל.
חבל ששני דברים לא הספקת עדיין ללמוד... צניעות ושכל ישר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
חבל שאתם אנשים די נעולים אבל אם טוב לכם בחדר שלכם אז סבבה.
והיות ואני מחזיק מעצמי בחור די שפוי ויודע מה הוא שומע .לא נותר לי אלא לאחל לכם שאולי יום אחד תקבלו מכה בראש לאו דוקה פיזית או אם זה יעזור שתהיה גם פיזית ותנסו ואולי תשמעו.
חג שמח...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
מכונות כביסה מתחילות "לככב" בפורום. אני קניתי לאחרונה מכונת כביסה של AEG נשמעת לא רע בכלל.

אריה

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז איך אתה יודע מה הם יגידו???

לא כתבתי מה הם יגידו..
לדעתי הם יטילו ספק, כי לרכיבים אלו אין מסה מספקת לבלימה ושיכוך, ואין להם יכולת ספיגה ברמה שיכולה להשפיע על חדר בגודל כזה... וכו'
זה נוגד את ההיגיון וכנראה גם את הפיזיקה שאני נחשפתי אליה.

ואם לא שמת לב עדיין.. אני עונה בהגינות וביושר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא כתבתי מה הם יגידו..
לדעתי הם יטילו ספק, כי לרכיבים אלו אין מסה מספקת לבלימה ושיכוך, ואין להם יכולת ספיגה ברמה שיכולה להשפיע על חדר בגודל כזה... וכו'
זה נוגד את ההיגיון וכנראה גם את הפיזיקה שאני נחשפתי אליה.

ואם לא שמת לב עדיין.. אני עונה בהגינות וביושר.

ואיך אתה יודע שהם יטילו ספק?

זה לא הגיוני להגיד שאני לא מומחה לנושא, אבל יודע מה המומחה יגיד

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
הויכוח אתם מיותר. "הליצנים" ימשיכו לטעון שהכל זה בראש ולא הגיוני.
חבל על הזמן.

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
במקום להתווכח ולהתבאס אחד על השני, תזמינו אחד את השני הביתה לשמוע אם ואיך משפיעים ה hfk מאוד קל להסיר את הבלו-טק ולבדוק ואם יש גם feq אז עוד יותר.
חג שמח !

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
במקום להתווכח ולהתבאס אחד על השני, תזמינו אחד את השני הביתה לשמוע אם ואיך משפיעים ה hfk מאוד קל להסיר את הבלו-טק ולבדוק ואם יש גם feq אז עוד יותר.
חג שמח !
די מיותר.
בדכ אני מזמין אנשים לשמוע תוצאה.שואלים לפעמים מה עושה הכפתור הזה או הפעמון הזה?
אני עונה "לא יודע זו התוצאה"
אבל תגיד לי להוריד אותם,אין מצב!
הרי זה די דבילי לחשוב היום 2018 שלכל דבר ותוצאה חייב הסבר.כשמגיע לפעמים הסבר או תאוריה הויכוח נסוב סביב שחור או לבן.מזמן אנחנו יודעים שישנו שטח אפור...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
חג שמח !
יש כאילו כאן, שרק אם ישימו להם את הכפתורים בתוך האוזן, אולי , רק אולי ישימו לב לשינוי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור