matanoosh
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,631
- נקודות
- 113
אף אחד לא מבין בשמן נחשים, בגלל זה קוראים לזה כך.
נו באמת, איך יכולות כמה נקודות כל כך קטנות, וחסרות מסה יחסית, להשפיע על האקוסטיקה של החדר??
נכון שאני שומע הבדל קטן, אצלי במחשב, בין שלב לשלב בהדגמה שלו.. אבל לך תדע, אולי הדיסק שלו מנגן טראקים עוקבים, שונים במקצת, עבור כל שלב, ואתה כלל לא יודע זאת...?
כך עושים כסף מכלום...
אני לא מבין מה הקושי בלהבין שאם שמים צלחת כזאת במיקום מדוייק ביחס לנקודת ההאזנה, היא תמקד תדרים מגובה מסויים ומעלה ותחזיר אותם לכיוון המאזין באופן שיהיה שמיע בדיוק כמו עדשה אופטית. זה נראה לי די טריוויאלי, בייחוד לאדם כמוך שיש לו השכלה מדעית. ובאותה מידה, אם תזיז צלחת כזאת 20 ס"מ הצידה, יכול להיות שכל האפקט ייעלם. זאת בדיוק הסיבה שאני אף פעם לא השתמשתי בזה, אגב.
לא מדברים על אקוסטיקה של חדר, מדברים על חויית ההאזנה בנקודה מסויימת. גם אם לצלחת כזאת אין השפעה משמעותית על המדידה הכוללת של החדר, בנקודה שבה יושב המאזין האפקט שלה יכול להיות מודגש. אם זה טוב או לא זאת כבר שאלה אחרת. אבל בהחלט מורגש.
זלזול כזה מזמן לא ראינו ממך.תוספת..
הדבר יחיד שיתכן וקיים בהן, וזו אולי תכונה שולית מובנית שלהן, זה לספוג קצת מחשבון הבנק.
לידיעתך, עשיתי פעם ניסוי עם קוביות של 1 ס"מ מעץ בשתיים מפינות החדר. אני שמח לבשר לך שלא רק שלא הרגשתי הבדל, אלא גם בקושי ראיתי אותן. אבל אני מספר לך את זה כי ההשפעה על חשבון הבנק היתה אפסית. הן עלו 9 שקלים בחנות המלאכה הקרובה לביתי.
אחרים, אגב, דיווחו על שינוי שמיע. לא אצלי.