אופטימיזציה לאחר רכישת ציוד חדש?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אישית לאחר רכישת ציוד אודיו חדש, לוקח לי זמן (לפעמים כמה חודשים), עד שאני מצליח לעשות אופטימיזציה לסאונד, עד שאני מרוצה.
זה נכון לציוד ששמעתי לפני הרכישה וגם לציוד שנרכש ללא שמיעה לפני הריכשה. לפעמים חברים אומרים לי אני לא מבין מה אתה רוצה זה נשמע נהדר, אבל עד שזה לא יושב טוב אני לא מרוצה ולפעמיים זה לוקח לי זמן.

מעניין אותי איך זה אצלכם, האם יש לכם תהליך דומה?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה מתיישב עם הזמן :)
.. או שלא.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אישית לאחר רכישת ציוד אודיו חדש, לוקח לי זמן (לפעמים כמה חודשים), עד שאני מצליח לעשות אופטימיזציה לסאונד, עד שאני מרוצה.
זה נכון לציוד ששמעתי לפני הרכישה וגם לציוד שנרכש ללא שמיעה לפני הריכשה. לפעמים חברים אומרים לי אני לא מבין מה אתה רוצה זה נשמע נהדר, אבל עד שזה לא יושב טוב אני לא מרוצה ולפעמיים זה לוקח לי זמן.

מעניין אותי איך זה אצלכם, האם יש לכם תהליך דומה?
מאוד מעניין אותי איך ועם אילו כלים אתה משתמש ע"מ לבצע "אופטימזציה"כדברך או טיונינג למע ?
נחדד-עם אילו כלים אודיופלים אתה משתמש?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אצלי זה לוקח כמה חודשי טובים.
הציוד צריך כמה חודשים כדי להגיע למצב עבודה ללא שינוי וגם צריך לעשות קצת שינויים באקוסטיקה.
הטעות הגדולה היא לעשות את הכיוונים לפני שהציוד ייתייצב, אבל בד"כ לחלקינו אין את הסבלנות.
שלמה, הפעם האחרונה שהתאמתי את החדר לציוד חדש, השתמשתי רבות במה שיש גם לך - הכפתורים על הקירות - עזרו לי מאוד כשמצאתי את המקומות המתאימים להם במערכת הנוכחיץ(הורסים מאוד במקום הלא נכון)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מאוד מעניין אותי איך ועם אילו כלים אתה משתמש ע"מ לבצע "אופטימזציה"כדברך או טיונינג למע ?
נחדד-עם אילו כלים אודיופלים אתה משתמש?

הכלי היחיד שיש לי והחשוב לי זה האוזניים שלי, אחרי הכול זה אני שצריך לאהוב ולחיות עם זה.

השאלה איזה שינויים ניתן לעשות וזה כבר סיפור אחר

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הכלי היחיד שיש לי והחשוב לי זה האוזניים שלי,
נראה לי שאתה מתעלם לגמרי מהמוח שלך והפסיכולוגיה שהיא חלק בלתי נפרד ממנו שהם כ-99% מתהליך ה- "Burn-in" כביכול שעוברת המערכת שלך בשבועות/חודשים הראשונים (בהנחה כמובן שאינך משנה דבר ב Setup בתקופה זו).

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא מדבר על השבועיים הראשונים. אני מדבר על חודשים והמהלך החודשים אני משנה דברים.
מיקום וזווית של רמקולים, החלפת כבלים, שינוי קלים במשקל הראש, וגם VTA לפעמיים עוזר (לא תמיד הכי נכון נשמע לי הכי נכון) כמו גם שינוי ערכים בפונו. גם הערוץ הדיגיטלי אפשריות למשחק קל. יש הרבה שינויים קלים שאני עושה לאט לאט עד שאני מרוצה. כאמור לאט לאט במשך תקופה זמן לא קצרה.

לפי מה שאני מבין מהתגובות כאן, נראה שאני עוף מוזר גם לכם.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
הכלי היחיד שיש לי והחשוב לי זה האוזניים שלי, אחרי הכול זה אני שצריך לאהוב ולחיות עם זה.

השאלה איזה שינויים ניתן לעשות וזה כבר סיפור אחר
הבנתי אותך.
) הפוסט שפתחתה הוא לטעמי שייך לאודיופיליה ולא לדו ערוצי)
מה שאני אומר זה שאם יש לך כיוון סאונד שאתה אוהב ואתה חותר להיות שם.ולכן אתה משדרג ציוד ומה שנשמע משם הרי לא נשמע מפה.אז או שאתה מתרגל ואומר זה טוב לי.או שאתה מתחיל "לעבוד"ואפילו יש שכר בסיום :)
למשל.כשרכשתי את המונובלוקים של נט
ידעתי שהם טובים ויש להם סאונד טוב.
הממה מיד הכנסתי פיוזים אודיופילים למכשיר בדקתי אם טוב או לא.
כל מני אביזרי אקוסטיקה (כמו שרוזי כתב) ש90% לא מאמינים בהם.
החלפתי כבלי חשמל....בקיצור לא בדיוק פלג אנד פליי.
ועדיין היד נטויה.אבל הטיונינג שאני מגיע אליו הוא בדיוק מה שאני רוצה.
המעמד שהמונובלוקים יושבים עליו..בקיצור עבודה.
ולא לשכוח שזה סהכ תחביב לא יותר.
אבל זו הדרך שלי לאופטימזציה...(ורד)

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני לא מדבר על השבועיים הראשונים. אני מדבר על חודשים והמהלך החודשים אני משנה דברים.
מיקום וזווית של רמקולים, החלפת כבלים, שינוי קלים במשקל הראש, וגם VTA לפעמיים עוזר (לא תמיד הכי נכון נשמע לי הכי נכון) כמו גם שינוי ערכים בפונו. גם הערוץ הדיגיטלי אפשריות למשחק קל. יש הרבה שינויים קלים שאני עושה לאט לאט עד שאני מרוצה. כאמור לאט לאט במשך תקופה זמן לא קצרה.

לפי מה שאני מבין מהתגובות כאן, נראה שאני עוף מוזר גם לכם.
אם מדובר במשחק עם מיקום וזוית של רמקולים, שנויים במשקל הראש, VTA אזי לדעתי אתה ממש לא עוף מוזר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נראה לי שאתה מתעלם לגמרי מהמוח שלך והפסיכולוגיה שהיא חלק בלתי נפרד ממנו שהם כ-99% מתהליך ה- "Burn-in" כביכול שעוברת המערכת שלך בשבועות/חודשים הראשונים (בהנחה כמובן שאינך משנה דבר ב Setup בתקופה זו).
אתה פרויד?
מה שבטוח שיש לך תגובה פבלובית.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מה שבטוח שיש לך תגובה פבלובית.

מאוד מתחבר לפבלובה.....אחלה קינוח.
pablova.JPG

תמונות מצורפות

• pablova.JPG
    pablova.JPG
    KB 43.5 · צפיות: 440

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
תגובה פבלובית למצדד או לכופר,זאת השאלה האמיתית.
אפשר להעזר בפעמונים...תרתי משמע.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אפשר להעזר בפעמונים...תרתי משמע.
ומי אם לא רוזי1 מצלצל מידי שעה עגולה בפעמונים האודיופילים המפארים את סלון ביתו ....כך כל השכונה יכולה להתכוונן לשעה המדוייקת בכל עת.....ממש כמו פעמונים בכנסיה אבל עם תוספת של קדושה אודיופילית.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ומי אם לא רוזי1 מצלצל מידי שעה עגולה בפעמונים האודיופילים המפארים את סלון ביתו ....כך כל השכונה יכולה להתכוונן לשעה המדוייקת בכל עת.....ממש כמו פעמונים בכנסיה אבל עם תוספת של קדושה אודיופילית.
באמת שאין לך מושג מה עושים הפעמונים האילו בחדרים מסוימים.
חבל שאתה נעול .לא נורא ,סהכ זה עניין אישי.
לדעתי אדיופילים שלרובם יש ציוד שעולה סהכ הרבה כסף ולא מנסים הם פשוט פראיירים.כי להחזיק ציוד יקר ולא לנסות ואפילו לזלזל מבעוד מועד וע"י כך מפסידים אולי הזדמנות למקסם את הציוד שלהם עצמם .פשוט חבל.
אז יהיו מי שיגידו בולשיט.אבל מה אם אילו שירגישו ,ישמעו ויהנו...?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שלמה, אם מסתכלים ב"צורה קרה" על פעמונים אלו, אז אם תסכם את גודלם הפיזי (שלעיתים הוא מס' סנטמטרים בודד לכל פעמון) אז הכנסת בקבוק ויסקי + מס' כוסות לחדר ההאזנה יכול להיות שווה ערך לאפקט של פעמונים אלו. יש השפעה אבל היא מועטה ביותר.

באקוסטיקה הכל, ואני מדגיש הכל, הוא עניין של גדלים פיזיים ומרקמים, מס' פעמונים שגודלם אינו רב יכול להשפיע אבל השפעתם היא כמו הבקבוק והכוסות שתארתי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שלמה, אם מסתכלים ב"צורה קרה" על פעמונים אלו, אז אם תסכם את גודלם הפיזי (שלעיתים הוא מס' סנטמטרים בודד לכל פעמון) אז הכנסת בקבוק ויסקי + מס' כוסות לחדר ההאזנה יכול להיות שווה ערך לאפקט של פעמונים אלו. יש השפעה אבל היא מועטה ביותר.

באקוסטיקה הכל, ואני מדגיש הכל, הוא עניין של גדלים פיזיים ומרקמים, מס' פעמונים שגודלם אינו רב יכול להשפיע אבל השפעתם היא כמו הבקבוק והכוסות שתארתי.

יכול להיות שאתה צודק, סתם לספורט לא שווה לבדוק?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

רוברט,
הפעמון היחידי שאני מכיר, ושקיים בכל מכשיר אודיו הוא השנאי...:)
3.jpg

תמונות מצורפות

• 3.jpg
    3.jpg
    KB 97.1 · צפיות: 314

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
יכול להיות שאתה צודק, סתם לספורט לא שווה לבדוק?
אני זוכר מהפורום ששלמה ושניצל בנו באיזשהו שלב פעמונים די רציניים (יענו גדולים פיזית) שאם יש סכוי כלשהו שישמעו משהו אזי זה עם הפעמונים שהם בנו....וכאמור בגלל גודלם הפיזי

.....באקוסטיקה "גדול זה מורגש" ;)

בעולם האודיופיליה ראיתי גם פעמונים בגודל ז'וק לאחר ארוחת ערב משביעה שבמקרה זה השפעתם אפסית.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור