אודיופילים והאמת האבסולוטית

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אז הבנתי שאנשים חושבים שאני סוג של שק חבטות

חכה. זה רק קצה הקרחון. עברו פה שקי חבטות אמיתיים. אתה עוד ילדון. ואגב, אני מזכיר לך שבפורום הזה יש חוקים לאודיופילים, וחוקים לאנטי אודיופיליה. אין פה שיוויון. מה שמותר להם לכתוב, לך לא בטוח שמותר. ככה זה שבעל האתר הוא חתיכת דיקטטור פאשיסט.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
חכה. זה רק קצה הקרחון. עברו פה שקי חבטות אמיתיים. אתה עוד ילדון. ואגב, אני מזכיר לך שבפורום הזה יש חוקים לאודיופילים, וחוקים לאנטי אודיופיליה. אין פה שיוויון. מה שמותר להם לכתוב, לך לא בטוח שמותר. ככה זה שבעל האתר הוא חתיכת דיקטטור פאשיסט.
אבל אני האודיופיל האמיתי, זה שרוצה לשמוע בצורה הנאמנה ביותר למקור
אז אולי לי מגיעות זכויות יתר?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אבל אני האודיופיל האמיתי, זה שרוצה לשמוע בצורה הנאמנה ביותר למקור
אז אולי לי מגיעות זכויות יתר?

בינתיים התגובות שלך הן שהאוזניים זה עור מיותר בצידי הגולגולת.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

ברור שהאוזניים לא בשימוש אצלו.
כמו כימאי שנכנס לפורום של יין, לא טועם אבל קובע איזה יין עדיף לפי ההרכב הכימי.
התרחיש הזה סביר בעיני מישהו ?
זה יכול להתרחש ?
רק באודיו, בפורום שמטרתו הפקת הנאה מהאזנה, יכול להיכנס בכל פוסט אדם שלא שומע ופשוט להפריע.
לא יכול להיות שבפוסט על פטיפון חדש שוב יידחף עניין דיגיטל מול אנלוג.
לא יכול להיות שבכל פוסט ידחפו לנו לגרון את החדר של דיינאודיו כהוכחה לאדם שלא מבין את ההבדל בין יצרן רמקולים לבין אדם שמעוניין להנות מהאזנה למוזיקה.
כמה פעמים זה יחזור על עצמו ?

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
לא מדויק
אני יוצא נגד ההנחה שהאוזן יותר מדויקת מהמדע ומהמדידות.
ולכן הבסיס שלי הוא המדע, ורק אחרי זה האוזן שלי ולא ההפך.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לא מדויק
סבבה, האוזן לא מדוייקת והמדע כן….
מוזיקה זה רגש, אם היא אינסטרומנטלית והמלחין מצליח לרגש אותך ולהעביר לך סיפור, כל המדע שלך מיותר ואם המוזיקה עם מילים והמילים מתחברות למנגינה ולקצב ולמצב הרוח שלך אז למה שזה לא יהיה אך ורק כיף מזוקק?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
נראה לי שהאנשים הטכניים שמחפשים את האמת האבסולוטית והאובייקטיבית לגבי ציוד אודיו מפספסים את מהות העניין.

אם מישהו מרגיש, חושב או מדמיין שפריט אודיו כלשהו -- אפילו כבל דיגיטלי או פיוז או לא משנה מה -- עדיף על פריט אחר ונותן לו חוויה גדולה יותר, זה לא באמת משנה כהוא זה אם זה נכון או פלצבו מדומיין לחלוטין ללא הבדל במציאות.

כשהוא קונה את זה, הוא לא קונה את השינוי האמיתי, שאולי לא קיים, אלא את החווייה האמיתית, שהיא זו ששווה את הכסף. גם אם לקבל את אפקט הפלצבו עולה הרבה כסף, אם הוא מרגיש שהחווייה שווה מבחינתו, מי אמור לשפוט את זה? או לחסוך עבורו את הכסף שהוא מוכן לשלם עבור החוייה שלו?

בעצם, אם מוכיחים לו שאין שינוי אמיתי, אולי חוסכים לו כסף (שהוא היה מוכן לשלם), אבל גודעים לו את ערוץ ההנאה שקודם הייה קיים ועכשיו לא. האם זו תרומה חיובית? אני לא בטוח. למעשה, די בטוח שלא.

בהקשר לאודיו, או כל תחום חוייתי אחר, אם יש שינוי אמיתי שלא נותן יותר כייף, הוא בפועל פחות ערך משינוי שאינו אמיתי אבל כן נותן כייף. התחביב הוא של כייף, לא של תוצאות מעבדה.

אז כן, יש מי שירוויחו כסף מזה. אז מה? האם הפחד לצאת פראייר צריך לנהל את העניינים, ולא הצורך לקנות עוד כייף?
לדעתי, לא.

===========

למען הסר ספק: זו לא "האמת" על הנושא, אלא צורת הסתכלות, כמו שזו צורת הסתכלות שצריך קודם לוודא במעבדה בכמה אחוזים המוצר משפר את המדידות לפני שמשקיעים בו סכום, שצריך לשקול אותו גם לפי מידת השיפור וגם לפי עלויות הייצור והשיווק של המוצר, והתחרות בשוק, וכד'.

אין שום בעייה אם מישהו חושב שהצורה השנייה עדיפה, אבל שלא ינסה לכפות אחרים לנהוג לפיה, ו/או ישתמש בזה להתנשא על האחרים כאילו הוא צודק וחכם והם לא. יש סיכוי שהוא דווקא הטיפש כאן.
כל כך צודק....
הסיכוי בלוטו הוא 1/70.000.000
אבל שאני משקיע 30 שח בשבוע+ מנוי למפעל הפיס 60 שח בחודש...וקונה לי את האשליה, שמתוקה היא הזכיה מסוכר,שווה לי את הכסף מאשר תוכנית חיסכון ב 40 שנים אחרונות.....

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מוזיקה זה רגש, אם היא אינסטרומנטלית והמלחין מצליח לרגש אותך ולהעביר לך סיפור, כל המדע שלך מיותר ואם המוזיקה עם מילים והמילים מתחברות למנגינה ולקצב ולמצב הרוח שלך אז למה שזה לא יהיה אך ורק כיף מזוקק?

מי שומע מוזיקה ועוד עם מילים ?
הכי מדויק זה לשמוע גל סינוס....

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
וביניהן יש ואקום מהדהד (למרות שזו סתירה פנימית)
יש כשל במה שכתבת כי הוא לא כתב שלי
אבל אני מתרגש מהאמת
אני מעדיף להסתכל על תמונה של מישהי בלי פילטר באינסטגרם, לראות סרט בדיוק כמו שהבמאי התכוון, ולשמוע את המוזיקה כמו שהאמן התכוון
מכאן הריגוש האמיתי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
חשבתי שהסברתי עד כמה המאסטר רחוק מהאמת, אבל אין קליטה. הוואקום מהדהד.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
לא מדויק

הצרה איתך, כאשר תחזור מפסיכיאטר,
תהיה לך מנטרה חדשה אני בטוח שהאוזן
יותר חשובה מהמדע ומדידות ותחזור על
זה בכל תגובה שלך עד שנצא מדעתינו,
לו רק היית מבין שכל הנעשה באודיו נועד
לאוזנים, לא היית לוקה בנון - קונפורמיזם
המקולל שלך.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
אני לא מכיר אמת אבסולוטית, מלבד אמת אחת שכל אחד מכיר וחושב עליה,
אני מכיר שיש פנים רבות לאמת,
וגם בפורם הזה היא לא אבסולוטית.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
יש כשל במה שכתבת כי הוא לא כתב שלי

אבל אני מתרגש מהאמת
אני מעדיף להסתכל על תמונה של מישהי בלי פילטר באינסטגרם, לראות סרט בדיוק כמו שהבמאי התכוון, ולשמוע את המוזיקה כמו שהאמן התכוון
מכאן הריגוש האמיתי
טיפול אקוסטי יקרב אותך לאותה ״אמת״ שאתה כל כך מתרגש ממנה יותר מכל מוניטור אולפני, מקצועי מפונפן שנמדד הכי טוב מכולם…
ועוד עצה קטנה, הבנו את האג׳נדה שלך מצויין, היא לא פסולה ואתה יכול להתמיד בה עד שתתפקח אבל אין סיבה לחזור עליה שוב ושוב ושוב, רוב חברי הפורום מכירים את דעותי ברוב הנושאים שדנים בהם ועל כן אני משתדל לא לחזור שוב ושוב ושוב ושוב על דברים שכבר כתבתי, בטח לא באותו שירשור. יתיחסו אליך יותר יפה ומכובד אם תכבד את האינטלגנציה שלנו ותבין שהבנו את ההעדפות שלך…

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
טיפול אקוסטי יקרב אותך לאותה ״אמת״ שאתה כל כך מתרגש ממנה יותר מכל מוניטור אולפני, מקצועי מפונפן שנמדד הכי טוב מכולם…
ועוד עצה קטנה, הבנו את האג׳נדה שלך מצויין, היא לא פסולה ואתה יכול להתמיד בה עד שתתפקח אבל אין סיבה לחזור עליה שוב ושוב ושוב, רוב חברי הפורום מכירים את דעותי ברוב הנושאים שדנים בהם ועל כן אני משתדל לא לחזור שוב ושוב ושוב ושוב על דברים שכבר כתבתי, בטח לא באותו שירשור. יתיחסו אליך יותר יפה ומכובד אם תכבד את האינטלגנציה שלנו ותבין שהבנו את ההעדפות שלך…
תוקפים אותי שוב ושוב ושוב ומאלצים אותי להסביר ולדייק שוב ושוב ושוב
אחרת לא הייתי כותב שוב ושוב ושוב
אבל לא משאירים לי הרבה ברירות

omi

חבר משקיען
מעורבות
423
נקודות
63

הבעיה שאתה לא מסביר ולא מדייק, הכל במנטרות כלליות משעממות, וכשזה מגיע לנקודות מהותיות אתה זורק את הגחל ובורח.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
אבל אני מתרגש מהאמת
מכאן הריגוש האמיתי
תתפלא, אבל גם אני וגם נמר, וגם עוד הרבה אחרים, מתרגשים מאותו דבר בדיוק.
כשהגישה הזאת עומדת בפני עצמה. לדעתי היא הנכונה ביותר. אני מאד שונה בתפיסתי מעמיר, שמבחינתו כל עוד זה עושה נעים, זה לגיטימי. אני לא חושב שזאת הדרך.
אם היית עוצר שם, ניחא.

הסיבה שאתה ילד הכאפות התורן של הפורום, נעוצה במקומות אחרים לחלוטין, ע"ע "אין הבדלים בין כבלים", יוהרה חסרת כיסוי וביטחון של ילד פעור, ובעיני הכי דוחה - לזלזל או להתעלם מהתייחסויות רציניות וארוכות לטענות שלך כשזה לא נוח לך.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
הבעיה שאתה לא מסביר ולא מדייק, הכל במנטרות כלליות משעממות, וכשזה מגיע לנקודות מהותיות אתה זורק את הגחל ובורח.
ב
ד
י
ו
ק

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה עושה מעצמך קורבן, אבל אתה הוא התוקפן פה.

אתה תוקף בזילזול מוחלט ובהתנשאות את העמדות הבסיסיות של כולם כאן, ביוזמתך -- אף אחד לא פנה אליך לשאול מה אתה חושב -- אבל אתה תוקע את מה שאתה חושב (אם אתה בכלל חושב) בכל מקום.

מינית את עצמך לנציג "המדע" וכלוחם האמת הגדול, אבל המינוי הזה לא מקובל על אף אחד חוץ ממך.

כולם כבר יודעים את דיעותיך, כך שבכל התגובות שלך אתה מוסיף 0% אינפורמציה ו-100% תוקפנות, זילזול, התנשאות, חוסר התחשבות, הפרעה לשיחה וקילקול האווירה.

כך שזה שאתה כותב שוב ושוב ושוב את אותם הדברים זה לא כי אתה מוכרח -- כאמור, כבר יודעים מה שאתה אומר -- אלא למרות שאתה לגמרי לא מוכרח, אתה תוקף.

את מרוויח ביושר במו ידיך את ההתייחסות השלילית אליך.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור