אתה אמנם לא מתכוון לזה, אבל כשאני קורא את זה אני נעלב. אני גם חושב שזאת דעה עצובה מאד. אתה פשוט קורא לכל צרכני האודיו מטומטמים, בצורה עקיפה מאד.
באופן כללי יותר, אתה כותב המון דברים, ובסופו של מדבר מכסה את ככככככככללל טוווח האפשרות כדי לא לצאת קרח, לא מכאן ולא מכאן. או במילים אחרות: לא אומר כלום כי אתה אומר הכל.
אם אתה מסוגל לקנות משהו, להבין בדיעבד שהוא פלסבו, ועדין להשאיר אותו אצלך כי זה נתן לך ריגוש בקניה, ליבי ליבי עליך. אבל בוא, שנינו יודעים שזה לא בדיוק המקרה. יש לך את אחת המערכות המדהימות בארץ, ואני בטוח שבחרת כל בורג שם בקפידה. אז את מי אתה מחרטט, תגיד?
אם אני קונה כבל, גם אם הוא עולה לי 100 שקל, וחושב ביום א' שהוא עשה הבדל ששווה את הקניה, רק כדי לגלות ביום ב' שהוא לא עשה הבדל, אני אזרוק את הכבל (או את עצמי) מכל המדרגות.
אני מתנצל שאתה נעלב. כפי שהבנת, ודאי לא התכוונתי להעליב.
אני לא מוצא שום טימטום בלהרגיש/לשמוע שמשהו נשמע טוב יותר גם אם במציאות אין הבדל.
אין לך שליטה על ההרגשה/שמיעה, וזה לא תהליך שעובר דרך ההיגיון והחוכמה. אתה שומע מה שאתה שומע. נקודה. סוף, ואין לך שום פידבק אם מה שאתה שומע הוא אמיתי או לא, ואין לך דרך מושכלת לבדוק את עצמך. אז בשום מצב לא נכנס כאן טימטום.
אבא אמיר (א"א?) מתאר בצורה מאוד יפה איך נוצר המצב שמישהו שומע משהו, אבל אין לו פידבק אם זה נכון או לא, אז אין לו סיבה לפקפק, והוא מדרג את עצמו כמאזין טוב עם יכולות הבחנה (בטח מאזין טוב יותר ממי שלא שמע הבדלים), ואם הוא עושה את זה מספיק פעמים, הוא גם אומר שיש לו הרבה ניסיון בתחום, כך שלדעתו אפשר לסמוך על מה שהוא אומר.
לפני כמה ימים דיברתי עם חבר, ונזכרתי שבצעירותי, כשעוד עשיתי המון השוואות ציוד, כולל לא מעט השוואות כבלים, כמעט תמיד הייתי בפוזיציה של "אני לא בטוח, ההבדלים לא מובהקים, אני לא יכול לומר מה עדיף" וכד', גם כשהחברים סביבי הרגישו אחרת. גם החבר זכר את זה. באיזשהו טסט, היה נדמה לי שכבלים של Purist Audio Design נשמעו קצת יותר טוב מאיזה כבל אחר שאליו השוויתי, אז קניתי כבלים של PAD לכל המערכת, ליתר ביטחון, ולא חזרתי לבדוק שוב.
לפני כמה שנים, כשכבר חשבתי על זה שרוב הסיכויים שאין הבדלים ממשיים בין כבלים, והייתי צריך להחליף כבלי רמקולים ואינטרקונקטים בגלל הבדלים באורכים הנדרשים, בכל זאת קניתי Stealth מזיו פרלמן, בעיקר כי הוא היה מוכן לעשות trade in, ולא בדקתי לפני/אחרי ולא בכלל. גם היום, עם כל הפיקפוקים, אני לא חושב שאם אצטרך כבל, אוכל לשכנע את עצמי לקנות כבל ב-$15 במקום $1,500, אבל אני כן בטוח שלא אעשה השוואות. נגמר לי הכוח לטסטים בחיים האלה.
אתה באמת חושב שזה המצב? נראה לי קצת תמוה שחברות עושות את כל המדידות האלה בתנאים כ"כ נוחים. לא עושה שכל בשום צורה. לדעתי זה פשוט פער טכני שיש לך, או פער טכני שלא מתוקשר באתר של אבא אמיר. אין מצב שהמדידות הן כ"כ בסיסיות. אחרת, איך אפשר לפתח ציוד ככה?
באתר של א"א הספקתי לראות רק איזה שניים שלושה דברים, ואין לי שום כוונה לעשות דוקטורט על האתר. אולי אציץ מדי פעם ואולי לא.
בהחלט יכול להיות שיש לי פער טכני, אבל לפחות בבדיקות המפורסמות ב-specs, בטוח לגמרי שמדובר רק על steady state, למעט אולי דברים כמו slew rate ו-rise time, שגם הם מבוצעים על התנגדות אוהמית פשוטה, אבל ממילא לרוב לא נותנים אותם.
רק עכשיו שמעתי על ספינורמה, שזה כנראה די חדש, ועד שזה פותח, אם זה בכלל נכנס לשימוש כללי, פיתחו בלי זה. אני לא יודע עדיין מה זה אומר, והאם זה מדמה את כל הסיבוכיות שתיארתי בקשר להתנהגות דרייברים וקרוסאוברים וכל זה עבור מדגם מספיק גדול של רמקולים כדי לבדוק אם השילוב רמקול/מגבר עובד כראוי, או שאולי זה בא רק לספר על אספקטים בהתנהגות של הרמקול.