מערכת זיקית (שהשניץ לא ישתעמם חס וחלילה ....)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
271
נקודות
83
חשבתי לחכות עם זה שיהיה לי זמן אבל השניץ לוחץ ואין לי ברירה.
אכתוב אם כך בקיצור. אולי אוסיף מאוחר יותר. גם תמונות אין לי אבל אולי יהיו בעתיד.
בקיצור : ביקור אצל החבר החביב עומר , שלאחרונה משתתף פחות אתנו, אבל עוד נפתה אותו לחזור.
בניגוד לכותבים המהוללים פה באתר לא אתן לכם 5 פסקאות מלאות צבע המתארות את האדם, פועלו, וגם לא אספר לכם על הקפה ששתיתי או המעמול שאכלתי (לא היה ואני בדיאטה. שתיתי מים).
עומר טורח על שידרוג המערכת שלו כבר זמן רב. משפר. מוסיף. מחליף. כל פעם שאני עובר שם יש חידושים והמצאות.
אבל יש כיוון אחד שהוא לקח חזק, ועל זה הוא לא מוותר ... ועל כך בהמשך.
הרמקולים : ווילסון סאשה. קודם כל - נוכחות פיזית בחדר. נמוכים ומוצקים כמו לוחם סומו בונזאי. גימור לעילא ועילא.
הגברה : מקינטוש. לכל החולים על מחוגי UV (אני ביניהם) , אין מחזה יפה יותר מאשר מקינטוש זוהר בחשיכה. 450 וואט לכל צד אם אני זוכר נכון. שום דבר ואף אחד לא עומד בפניו.
והמקור\פרה ? קדם מגבר דיגיטלי של חברת DEQX.
הפסקה מיתודית : כשאומרים לאודיופיל איקוולייזר הוא מזנק אחורה, מרים את שתי אצבעותיו בצורת צלב וצועק SATANA RETRO . כולנו רק שוכחים שבעצם כל מכשיר הוא סוג של איקוולייזר - מקור, מגבר, רמקול, כבלים.
הדקס נותן את האפשרות גם לרום קורקשן, גם לשליטה בכל טווח התדרים, וגם להיות קרוסאובר אקטיבי.
קודם כל צריך להבין שזה לא לכל אחד. צריך PHD מ MIT כדי לתפעל את הדבר הזה. אבל ברגע שנתפסת - אתה מכור.
צריך להבין : ניתן להכין אינסוף קונפיגורציות . עכשיו החכמים בינינו יגידו שאתה מכייל את הדבר הזה פעם אחת ואז יושב לנוח ולהאזין למוסיקה. ולא היא. כשאתה מתמכר אתה פשוט משחק ומחליף בין האפשרויות. בכל אלבום - כיול אחר. פעם להדגיש גבוהים, פעם נמוכים. והמדהים שאתה באמת יכול להתאים מה שבה לך. זו המערכת הכי ורסטילית ששמעתי בחיים.
אני מודה (עומר אחי, הייתי חייב ...) : כשהווילסונים על מצב FLAT , בחלק גדול מהמוסיקה ששמענו לא נפלתי. אבל למי אכפת ? שמת קלאסי ? תכייל את הדקס ותקבל את התוצאה שתרצה . עברת לרוק ? תשנה את הכיול. הכל בידיים שלך. הכל פתוח והרשות נתונה.
אני אישית חושב ששם נמצא העתיד. מעבר למשחקים ששיחקנו, הדקס נותן כמובן רום קורקשן ברמה גבוהה שמבטל תדרים מיותרים (במערכת יש גם סאב שבזכות המכשיר משתלב יפה בסך הכל הכללי). במקום לדאוג על מגבר או רמקול או כבל שעושים כך או כך או כך , לדאוג ולא לישון בלילה - תתקן. תשנה. תשחק. עד שתגיע לתוצאה שרצית.

(מתנוש - כמה עמודים ? שניץ - פחות משועמם ?)

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
ח\
אני מודה (עומר אחי, הייתי חייב ...) : כשהווילסונים על מצב FLAT , בחלק גדול מהמוסיקה ששמענו לא נפלתי. אבל למי אכפת ? .....

נו.. אז כתבת שיש לו אחלה מערכת אבל שומעים חXא...
ובשביל לתקן את החXא צריך את כל הסיפור הזה?

לא יודע, אולי זו השעה.. שיהיה בוקר טוב

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני מודה (עומר אחי, הייתי חייב ...) : כשהווילסונים על מצב FLAT , בחלק גדול מהמוסיקה ששמענו לא נפלתי. אבל למי אכפת ? שמת קלאסי ? תכייל את הדקס ותקבל את התוצאה שתרצה . עברת לרוק ? תשנה את הכיול. הכל בידיים שלך. הכל פתוח והרשות נתונה.

אז למה ומדוע,במקרה הזה,צריך את הווילסונים בכלל??

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,714
נקודות
113
ברק
נחמד לקרא...

נשמע שיש לו מערכת מעניינת...

אגב עם איזה סאב הוא עובד...?
והבנתי שהוא משלב אותו עם הווילסונים...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
271
נקודות
83
בוא נגיד שהווילסונים עם המקינטוש זה כמו נתח אנטרקוט עסיסי. עכשיו השאלה מה אתה עושה אתו. סתם ככה בלי כלום הטעם שלו נייטרלי. אתה יכול להוסיף תיבול לפי הטעם. אם תיקח סטייק מ****ן לא משנה כמה תיבול תוסיף לא ייצא כלום. אם חומרי הגלם טובים אתה יכול לשחק איתם ולקבל מה שאתה רוצה.
קפיש ?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,714
נקודות
113
מה נשמע ברק
מה הכוונה ב-לשחק...?

נערך לאחרונה ב:

gtr

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
נראה לי שהווילסונים הם סופיה.
עומר בחור פיקח ומתמיד,ונראה לי שצריך להיות כזה,בכדי להפעיל את הdeqx.
הבנתי מפורמן,שעשה סטא׳ז על המכשיר,שבעצם,יש לו אפשרות להגיע כמעט לכל גוון שיחפוץ.
מעבר לכך,המכשיר יכול לטפל במחלות אקוסטיות כאלה ואחרות.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
480
נקודות
83
נראה לי שהווילסונים הם סופיה.
עומר בחור פיקח ומתמיד,ונראה לי שצריך להיות כזה,בכדי להפעיל את הdeqx.
הבנתי מפורמן,שעשה סטא׳ז על המכשיר,שבעצם,יש לו אפשרות להגיע כמעט לכל גוון שיחפוץ.
מעבר לכך,המכשיר יכול לטפל במחלות אקוסטיות כאלה ואחרות.

לדעתי להכניס עוד רכיב דיגיטאלי בין מקור למגבר ולקבל גוון שונה של אותו סקספון?
לכל התוספות של פילטרים, כבלים, יש מחיר באיכות הסאונד ופרמטרים אחרים שחשובים
לנו,לפעמים כל המוסיף גורע,לעשות נכון יש דרך אחת או שתים,לעשות לא נכון
יש יותר ממאה

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,440
נקודות
113
נו.. אז כתבת שיש לו אחלה מערכת אבל שומעים חXא...
ובשביל לתקן את החXא צריך את כל הסיפור הזה?

איך הגעת לזה?

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
טוב ברקצ, הצליח לך הפיתוי :)

אז ככה:
1. אחרי לא מעט שנים (6) עם אותם רמקולים ואותה הגברה התחשק לי לשנות קצת
2. אני בכוונה כותב לשנות ולא לשדרג מכיוון שלכל החלפה יש טרייד אוף. חלק נשמע יותר טוב וחלק פחות טוב.
אני עדיין לא נתקלתי ברכיב שרק משפר בלי "לקחת" כלום
3. הרמקולים - ווילסון סופיה 3 שהחליפו אקוסטיק זן אדאג'יו (מתגעגע)
4. המקינטוש אכן 450 לצד ב-2/4/8 אוהם. מאוד חזק ומאוד מאוד מוזיקלי.
נבחן מול מונובלוקים טובים ומגבר סטריאו Class A טוב ונשמע לי טוב מהם בהרבה.
לפיכך קניתי והפסקתי את החיפושים (ע"ע האויב של הטוב זה הטוב מאוד)
5. המקור הוא מחשב Mac Mini עם Amarra
6. ה-DEQX משמש כ-DAC וכ-Pre
7. הפסקתי לצעוק Satana Retro על אקולייזר/Room Correction לאחר ביקור באולפן הקלטות.
8. הקונסולה באולפן ההקלטות היא האקולייזר הכי גדול שיש. יש הבדל בלתי נתפס בין הצליל החלומי שמגיע לקונסולה לבין ה"דרעק" שיוצא החוצה לאחר תהליך ה"בישול" והקומפרסיה כקובץ/דיסק/תקליט
9. לפיכך, כל מה שמגיע על מדיה, כולל מוזיקה קלאסית וג'אז, רחוק שנות אור מרובות מלהיות "צליל טבעי".
10. הדרך היחידה לשמוע צליל טבעי זה להיות נוכח פיזית באותו חדר או אותו אולם עם ההרכב שמנגן. נקודה.
11. ולכן, מבחינתי כל מניפולציה שתאפשר לצליל הלא טבעי אצלי במערכת להישמע יותר טוב היא ברוכה.
12. עם ה-DEQX קודם כל מודדים את הרמקולים בעזרת ציוד מדידה ומקבלים גרף היענות. עם גרף ההיענות הזה ניתן לבצע לא מעט מודיפיקציות כדי להגיע לאיזשהו Base Line.
13. על ה-Base Line ניתן לבצע מדידות של Room Correction ואז לעשות עם תוצאות המדידה אלף ואחת מודיפיקציות אחרות
14. לא מעניין את הסבתא של אף אחד איך שומעים Flat מכיוון שעם DEQX לא שומעים אף פעם Flat
15. מה שכן שומעים הוא מספר בלתי מוגבל של אופטימיזציות אישיות שכל אחד יוצר לעצמו
16. אפשר כמובן (מה שאני עושה רוב הזמן אגב) להגיע לאיזושהי אופטימיזציה ולשמוע אך ורק איתה לאורך זמן בכל הסגנונות, ואפשר כמובן להתאים אופטימיזציה לסגנון המוזיקה ששומעים
17. ה-DEQX היא לעניות דעתי הדרך היחידה לשלב סאב-וופר במערכת באופן הכי "חלק" שאפשר, כך שהסאב (שגם אותו מודדים ומבצעים את אותו תהליך בדיוק כמו לרמקולים) מהווה חלק אינטגרלי לגמרי מהמערכת ולא איזה "סרח עודף"
18. ה-DEQX יכול כמובן להתגבר על הבעיה הכי גדולה של שילוב סאב במערכת סטריאו: הזמן. הדרייבר של הסאב בדר"כ גדול ואיטי מהוופרים של הרמקולים, ולכן יש לא מעט פעמים תחושה שהבאס מפגר אחרי הרמקולים.
19. מה שמעניין בכל הסיפור הוא ש-DEQX לא מבטל את ה"אופי" של אף רכיב שהוא עובד איתו. כבל כסף "רזה" ו"מהיר" לדוגמא יגרום לסאונד הכללי של המערכת להיות כזה.
20. באופן עקרוני אני מניח שעם הרבה מאוד ניסוי ותהייה/טעייה אפשר לקחת רמקול חם וסתום עם מגבר כנ"ל ולהפוך אותם לקרים ופתוחים. או ההיפך. אני אישית עדיין לא ניסיתי, ולכן גם לא הצלחתי, לבצע זאת.

מקווה שהכל קצת יותר ברור עכשיו :)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
271
נקודות
83
שמח שהצלחתי לגרור אותך בחזרה :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,989
נקודות
113
ברוך הבא! :) :בעד:

2. אני בכוונה כותב לשנות ולא לשדרג מכיוון שלכל החלפה יש טרייד אוף. חלק נשמע יותר טוב וחלק פחות טוב.
אני עדיין לא נתקלתי ברכיב שרק משפר בלי "לקחת" כלום

8. הקונסולה באולפן ההקלטות היא האקולייזר הכי גדול שיש. יש הבדל בלתי נתפס בין הצליל החלומי שמגיע לקונסולה לבין ה"דרעק" שיוצא החוצה לאחר תהליך ה"בישול" והקומפרסיה כקובץ/דיסק/תקליט

17. ה-DEQX היא לעניות דעתי הדרך היחידה לשלב סאב-וופר במערכת באופן הכי "חלק" שאפשר, כך שהסאב (שגם אותו מודדים ומבצעים את אותו תהליך בדיוק כמו לרמקולים) מהווה חלק אינטגרלי לגמרי מהמערכת ולא איזה "סרח עודף"

18. ה-DEQX יכול כמובן להתגבר על הבעיה הכי גדולה של שילוב סאב במערכת סטריאו: הזמן. הדרייבר של הסאב בדר"כ גדול ואיטי מהוופרים של הרמקולים, ולכן יש לא מעט פעמים תחושה שהבאס מפגר אחרי הרמקולים.
2. זה מוזר. לא חושב שכל החלפה היא trade-off

8. האם אולפן ההקלטות שהיית בו (איזה?) הוא בהכרח מדגם מייצג לכל אולפני ההקלטות העיקריים/הטובים באשר הם, ועבור כל צורות השימוש בציוד ע"י הטכנאים/מפיקים/עורכים?

17. יש סאבוופרים (+Velodyne DD) שיודעים להתאים את השילוב של עצמם ושל הרמקולים הקדמיים לאקוסטיקה של החדר.

18. "כמובן"? איך? על ידי עיכוב המיד והגבוהים?

בנוסף, ככל הזכור לי, הפונקציונאליות של התאמה לחדר (Room Correction) ישימה רק לתדרים נמוכים, עד מספר קטן של מאות הרצים (350?). מעל לזה, אורכי הגלים נהיים קצרים מדי כך שכל תזוזה קטנה של הראש משנה את הסאונד.

בברכה!
עמיר

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,440
נקודות
113
בנוסף, ככל הזכור לי, הפונקציונאליות של התאמה לחדר (Room Correction) ישימה רק לתדרים נמוכים, עד מספר קטן של מאות הרצים (350?). מעל לזה, אורכי הגלים נהיים קצרים מדי כך שכל תזוזה קטנה של הראש משנה את הסאונד.

כן

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
יופי של פוסט.
עומר הוא אודיופיל ותיק ומנוסה. אין לי ספק שהרכיב מערכת מעולה בזכות ידיעותיו.

כייף לקרוא שהשתדרג וכייף עוד יותר לשמוע שהוא מבסוט.

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
ברוך הבא! :) :בעד:

2. זה מוזר. לא חושב שכל החלפה היא trade-off

8. האם אולפן ההקלטות שהיית בו (איזה?) הוא בהכרח מדגם מייצג לכל אולפני ההקלטות העיקריים/הטובים באשר הם, ועבור כל צורות השימוש בציוד ע"י הטכנאים/מפיקים/עורכים?

17. יש סאבוופרים (+Velodyne DD) שיודעים להתאים את השילוב של עצמם ושל הרמקולים הקדמיים לאקוסטיקה של החדר.

18. "כמובן"? איך? על ידי עיכוב המיד והגבוהים?

בברכה!
עמיר

תודה רבה עמיר :אצבע מורמת

2. זה ניסיוני עם שדרוגים. YMMV כמובן.

8. הייתי באולפן של יואב שדמה. ממה שקראתי רבות לאחר מכן זה מה שקורה בכל אולפן הקלטות. לוקח בחשבון שאני טועה.
בנוסף לכך, לקחת את מה שמוקלט ברוחב סרט עצום ולקמפרס אותו ל-44.1 כל 16 ביט מצריך "עבודה", או במילים אחרות אי אפשר לאכול את העוגה ושהיא תישאר שלמה.
ועוד בנוסף אחד: האזניים האנושיות לא עובדות כמו מיקרופון. מה לעשות. זה לא משנה יותר טוב או פחות טוב. זה פשוט לא אותו דבר. כל עוד אין אנשים היברידיים זה אפילו יישאר ככה. ולכן גם ללא שום קומפרסיה ו/או מודיפיקציה בקונסולה אין שום סיכוי שמוזיקה שמוקלטת ע"י מיקרופון אחד או יותר תישמע כ-Output באופן טבעי כמו שהיא נשמעה ב-Input.

17. אתה צודק. ולא רק שלהם. לעניות דעתי ה-DEQX עושה את זה יותר טוב מכיוון שהסאב הוא חלק אינטגרלי מהמערכת. עם וולודיין ודומיו יש לך קודם כל מערכת מוגדרת ואז אתה מוסיף לה סאב
אני אגב עובד עם סאב של יאיר תמם, Armonico, מתקופת הקדם-מג'יקו שלו.

נכון להיום בלתי אפשרי מבחינתי לשמוע מוזיקה בלי סאב. אם אני סוגר אתו זה כמו לשמוע עם טרנזיסטור בים.
והרבה אנשים לא יודעים שברוב ההקלטות יש צלילים מספיק נמוכים שסאב מוסיף להם המון.
מעבר לזה הוא מוסיף מן "ארומה" כזאת, שאני לא יודע להסביר את פשרה, לכל הקלטה שהיא כולל סונטות לחלילית.

18. ממש ככה. אבל גם את הנמוכים עצמם של הרמקולים. זה לא ברירת מחדל. צריך להגדיר את זה.

ה-DEQX אכן מאפשר תיקון אוטומטי של Room Correction עד 550 הרץ.
מעבר ל-550 ניתן לעשות מה שרוצים על אחריות המשתמש.
כמו בכל דבר באודיו, הקשר בין התיאוריה למצב בפועל לא מתרשם לגמרי מהעובדות (ע"ע "כבלים")
אני משתמש ב-RC גם הרבה אחרי 550 הרץ ונהנה מזה מאוד.

מקווה שעזרתי :)

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
יופי של פוסט.
עומר הוא אודיופיל ותיק ומנוסה. אין לי ספק שהרכיב מערכת מעולה בזכות ידיעותיו.

כייף לקרוא שהשתדרג וכייף עוד יותר לשמוע שהוא מבסוט.

תודה רבה נמר :בעד:
מערכת מעולה? אולי כן ואולי לא :D
אתה מוזמן לבוא ולשמוע בעצמך

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אקוסטיקה טובה.
כל השאר איפור,
אף על פי שאיפור הופך אישה לא כל כך יפה למושכת

gtr

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
ברוך השב,חסרת.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,832
נקודות
113
אקוסטיקה טובה.
כל השאר איפור,
קשה לעמוד בזה למרות שזה נכון .
מעבר לכך שיש קסם לפשטות ולקו קצר ,אבל אני מבין את בובו ,גם אני חיברתי בזמנו RC וסאב ,אפילו כוונתי החיבור עם מכשירים בעזרת יאיר ,
אבל עכשיו הוצאתי הכל ,כולל כל מיני רסונטורים וספייקים ,הוספתי עוד קצת אקוסטיקה (פלטות צמר זכוכית שלאקוסטיק רבייב ) שמתי הRC בצד ,הרכבתי קדם פסיבי שקוף ,ביטלתי כל מיני כבלי טונגסטן ,כסף ,פלדיום וכו" השארתי רק נחושת ,כוונתי עוד פעם הרמקולים למצב החדש (מרחק מהקיר והטיה) והנה לדעתי העסק לא פחות טוב עם מכשיר פחות ,ויתרתי על הסאבים כי גם ככה הבס מספיק ,אז אולי הרצפה לא רועדת במהלר ,אבל יש עדיין טונות של באסים ,
ופתאום גיליתי שה "דיאטה" שעשיתי למערכת מעבירה את המוסיקה אולי עם פחות "ניצוצות" אבל יש משהו מטריף שיוצא ממנה שהעסק פשוט !

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור