מקרן לייזר EPSON LS800B במבחן

תמיר עיואן
13-06-2023 12:10

חשבתם שרק עולם הטלוויזיות עובר בשנים האחרונות שינויים משמעותיים? מסתבר שהן לא לבד, מכיוון שעולם המקרנים עובר חידושים ושינויים על מנת להסתגל במהירות ולספק את הביקוש המתגבר לחוויית קולנוע בבית.

לשוק המקרנים נוסף בשנים האחרונות פלח של מקרני Ultra Short Throw (UST). אם בעבר ניתן היה למצוא מקרני UST כמעט רק בכיתות לימוד ובחדרי ישיבות, היכולת שלהם לספק תמונה ענקית כשהם צמודים למסך או לקיר ההקרנה, סיפקה להם אוכלוסייה חדשה של לקוחות: הקולנוע הביתי בסלון ובחללים ייעודיים בבתים. ככל שמקרני ה- UST חודרים יותר לבתים, הטכנולוגיה שלהם משתפרת.

תמונה ענקית ממקרן שכמעט צמוד למסך

תמונה ענקית ממקרן שכמעט צמוד למסך

ממבט ראשון, מקרני הלייזר UST מספקים את כל מה שרצינו מאמצעי הקרנה על הקיר, באיכות 4K, בלי החסרונות מהם סבלנו עד היום:

  • מכיוון שמקרן מסוג זה ממוקם כמעט צמוד לקיר עליו מקרינים, התמונה מגיעה לקיר במלוא עוצמת ההארה. זאת בהשוואה למקרנים קידמים שממוקמים במרחק של מספר מטרים מהקיר עליו אנו מעוניינים להקרין, וכך עוצמת ההארה דועכת עם המרחק. לפיכך מקרני ה- UST מאפשרים עוצמת הארה אדירה על הקיר.

  • מקור הלייזר מספק עוצמת הארה גבוהה יותר ממנורת מקרן קידמי. כמו כן, זמן ההמתנה להופעת תמונה מרגע הדלקת המקרן, התקצר.

  • הקרנה צמודת קיר מונעת גם את הצורך בתשתיות מורכבות ויקרות: במקום להשחיל כבל HDMI ארוך שיגשר בין המקור או הרסיבר שבד"כ ממוקמים בקידמת החדר, לבין המקרן שעד כה מוקם בירכתי החדר, במקרני UST הכל הרבה יותר פשוט: החיבורים בין המקרן לרסיבר או לסטרימר מבוצעים בקדמת החדר, במרחקים של עשרות סנטימטרים בלבד זה מזה.

  • הצופים בסרט יכולים לנוע בחלל ההקרנה ללא הפרעה לתמונה, מכיוון שהמקרן קרוב כ"כ לקיר ההקרנה.

  • אין צורך במתקן תליה למקרן. פשוט ניתן להניח אותו על המזנון.

  • בעוד זמן המנורה של מקרן קידמי טיפוסי הוא בסביבות 2000 שעות, במקרני הלייזר UST מקור האור אינו מנורה, אלא לייזר שזמן החיים שלו גדול פי 10, לכדי 20,000 שעות, כלומר כ- 10 שנות שימוש לאחר 5 שעות הקרנה ביום.

  • חלק ממקרני ה- UST כוללים רמקול איכותי מובנה שמאפשר לצפות ללא מערכת שמע חיצונית. היצרניות אף הגדילו לעשות ושיתפו פעולה עם יצרני רמקולים כדוגמת הרמן קרדון ואפילו ימאהה.

  • מקרני UST רבים כוללים מערכת הפעלה של Android TV, עם אפליקציות, סטרימינג ושיקוף תמונה, וכך להשתמש במקרן כסטרימר מובנה הפועל כמקור הקרנה עצמאי עם אפליקציות מובנות.

אפסון

תאגיד Seiko Epson, או בקיצור אפסון, החל את דרכו בשנת 1942 בשם Daiwa Kogyo. ב- 1964 פרצה לעולם עם שעוני סייקו, ב- 1968 המציאה את מדפסת המיני הראשונה, ב -1982 את השעון טלוויזיה הראשון, ב- 1984 את הטלוויזיה הצבעונית הניידת ואת מדפס הזרקת הדיו הראשונה. רק ב- 1989 השיקה את מקרן ה- LCD הראשון ומאז, לאורך שנים מיצבה את עצמה כיצרנית מקרנים עם יחס עלות-תועלת גבוהים במיוחד. המקרנים שלה נפוצים במיוחד בעולם המוסדי, אולם בשנים האחרונות החלה משיקה גם לקולנוע הביתי.

עולם מקרני ה- UST אינו חדש לאפסון. מקרן ה-UST הראשון מתוצרתה היה PowerLite 7000U, שהוצג בשנת 2013 ותוכנן למוסדות חינוך וחדרי ישיבות. מאז השיקה אפסון מגוון מקרנים בטכנולוגיה זו, ולכן כאשר הושק בישראל ה- EH-LS800B, ביקשתי אותו לסקירה.

EH-LS800B

בספטמבר האחרון, כשנתיים לאחר השקת ה- LS500 הפופולרי, השיקה אפסון את הדור השני של מקרני ה- UST מסדרת LS, ה-LS800B, שמהווה מקרן רב תכליתי, לבידור ולקולנוע כאחד.

עיצוב

ה- LS800B מעוצב כמלבן שחור במימדים של 70 רוחב, על 30 עומק, על 20 גובה. מכיוון שאפשרות ההתקנה שרבים יבחרו בה, היא להציב אותו במרכז הקיר עליו מתכוונים להקרין, קרוב לודאי שלא תפספסו אותו, מהטעם הפשוט שהוא פשוט במרכז. לכן הבחירה לעצב אותו בצבע שחור עם קצוות מעוגלים, מאפשרת להטמיע אותו בקלות על כל מזנון.

מלבן שחור עם קצוות מעוגלים

מלבן שחור עם קצוות מעוגלים

כששולפים את הגריל הקדמי המכוסה באריג עמיד במיוחד, מגלים את שלושת הדרייברים המובנים, המהווים חלק ממערכת הסאונד של ימאהה, שתפורט בהמשך. בנוסף, ממוקם שם מסנן אוויר למאוורר שמקרר את ה- LS800B. המסנן ניתן לפירוק, כך שמידי פעם תוכלו לנקות אותו, ואחת לתקופה אף להחליפו בהתאם לצורך.

מסנן אויר ניתן לפירוק

מסנן אויר ניתן לפירוק

לצד החיבורים, בחלק הקרוב לקיר ההקרנה, ממוקמת גלגלת מרכזית, ובפינות המרוחקות ממנו ממוקמות שתי רגליות מתברגות – כל השלושה נועדו לאזן את המקרן על המשטח, כדי לקבל תמונה מלבנית ככל שניתן. על המקרן נמצא לחצן אחד בלבד: הדלקה וכיבוי, המוצנע בצידו הימני.

שלוש רגליות לאיזון המקרן

שלוש רגליות לאיזון המקרן

התקנה

בטרם מתקינים מקרן UST, כדאי לזכור שהוא מקרין את התמונה בצמוד לקיר ההקרנה, ובדומה למטול שקפים, ככל שמרחיקים את המקרן מהקיר, התמונה המוקרנת גדלה. לכן, על מנת להקרין תמונה בגודל של 100 אינטש, נדרש להרחיק את ה- LS800B מרחק של כ- 10 ס"מ, ובצירוף עומקו של גוף המקרן, מדובר במרחק של כ- 40 ס"מ.

הרחקת המקרן מהקיר

הרחקת המקרן מהקיר

בנוסף, למקרן UST יש OFFSET: כלומר, הוא לא מתחיל את ההקרנה על הקיר בקו האפס של גובהו, אלא גבוה יותר, וככל שרוצים להקרין תמונה גדולה יותר, ה- OFFSET גדל. כך, על מנת להקרין עם ה- LS800B על קיר בגודל 100 אינטש, התמונה תוקרן על המסך כ- 15 ס"מ מעל גובה המקרן.

המחשת ה- offset במקרן UST

המחשת ה- offset במקרן UST

בניגוד למקרן קידמי שכולל בדרך כלל עדשה ממונעת והתאמת התמונה על המסך נעשית בעיקר באמצעות השלט, את ה- LS800B מכוונים בעיקר פיזית למרות שיש לו זום שיכול לפרוס את התמונה במרחב. לשם הגדלה או הקטנה של התמונה תידרשו בתחילה להרחיק או לקרב את המקרן מהקיר. גם ההטיה שמאלה או ימינה תעשה על ידי הזזתו פיזית. במידה והתמונה טרפזית, תתקנו זאת עם הגלגלים ברגליות שלו.

ההתקנה של ה-LS800B קלה למדי. במידה והמשטח עליו מניחים את המקרן, אינו מפולס, ניתן לתקן את הנדרש באמצעות רגליות מתכווננות הממוקמות בפינותיו. כפי שמפורט גם במדריך התקנת מקרן כאן, מומלץ לישר את התמונה באמצעות הצבה ישרה ומפולסת מול המסך או הקיר עליו מעוניינים להקרין.

מימשק אינטואיטיבי להגדרה מהירה

מימשק אינטואיטיבי להגדרה מהירה

במידת הצורך, ניתן להשתמש בתיקון דיגיטלי שקיים בתפריט של אפסון, שעוזר ליישר את התמונה עם המסך. אפסון מספקת תפריט Quick Corner שעוזר "למשוך" את התמונה לארבע פינות המסך וכך לודא תמונה אופטימלית.

ה- LS800B כולל חיישן בטיחות שמעמעם את הלייזר אם מישהו מתקרב אליו, וכך מונע סינוור שעלול להזיק לעין. אני מוצא זאת חשוב מאד, במיוחד מכיוון שילדים עלולים לגשת אליו, אולם גם מטריד, מכיוון שבכל פעם שמנגנון זה מופעל, מוחלפים התמונה והקול בשקופית בליווי ציפצוף אזהרה.

חיישן בטיחות שמונע סינוור

חיישן בטיחות שמונע סינוור

כדי להפוך את ההתקנה לעוד יותר פשוטה, השיקה אפסון גם את אפליקציית Epson Setting Assistant שמתקנת אוטומטית את הצורה של התמונה המוקרנת על המסך, באמצעות צילום התמונה עם המצלמה בסמארטפון שלכם. האפליקציה מתקנת אוטומטית כל עיוות בתמונה המוקרנת ומתאימה את צורתה כך שתתאים למסך.
היא תתקן אי אחידות בקיר ותתקן עיוותים, ככל שהם קיימים. כדי לבצע זאת, צריך שהמקרן והסמארטפון שלכם יהיו מחוברים לאותה רשת אלחוטית. גם אם אתם לא מרוצים מהתיקונים שנעשו על ידי האפליקציה, תוכלו להמשיך ולתקן ידנית עם השלט.

חיבורים וקישוריות

החיבורים של המקרן ממוקמים בצידו הימני מאחורי "קלפה" נשלפת. החיבורים כוללים:

  • שלוש כניסות HDMI, בתקן HDMI 2.0b. כניסת HDMI מספר שלוש מיועדת לחיבור קונסולה או מחשב, עם השהייה נמוכה יותר, ואילו כניסת HDMI מספר שתיים כוללת תמיכה ב- ARC. תשומת הלב שאין המדובר בחיבור תומך eARC, הנדרש לצורך הזרמת אודיו בפורמט Dolby Atmos. בנוסף, תמצאו יציאה אופטית ויציאה לאוזניות.

  • שלוש כניסות USB Type-A, מתוכן אחת לחיבור SSD.

התקשורת כוללת בלוטות' 5.0 ו- Wi-Fi בתדרים 2.4 ו-5 ג'יגה הרץ.

חיבורים וקישוריות

שמע

אם בעבר נשמע היה מוזר להתמקד באיכות השמע שמפיק מקרן, הרי שבעידן מקרני ה- UST שנועדו להחליף את השימוש בטלוויזיה, איכות השמע מהווה פרמטר חשוב מאד. מכיוון שה- LS800B יכול מיועד גם להחליף טלוויזיה, שילבה בו אפסון מערכת שמע מובנית מתוצרת ימאהה שממוקמת מאחורי הגריל הקדמי. המערכת כוללת 2.1 ערוצים המורכבים משני דרייברים בקוטר 1.5 אינטש המוגברים ב- 5 וואט כל אחד, ודרייבר באס בקוטר 2.25 אינטש המוגבר ב- 10 וואט. כדי לספק שמע מיטבי, ימאהה משתפת פעולה עם חברת AudioEngine ומתקינה את ה- DSP מתוצרתה, שנועד לספק סאונד מאוזן ומרחבי עם באסים עמוקים.

שני דרייברים בקוטר 1.5 אינטש, ובאס בקוטר 2.25 אינטש

שני דרייברים בקוטר 1.5 אינטש, ובאס בקוטר 2.25 אינטש

ה- DSP כולל שישה מצבי סאונד מתוכנתים לבחירת המשתמש, בנוסף על Bass boost ואפשרות לריסון הסאונד. המהדרין יבחרו לשדך למקרן מערכת קולנוע ביתית, אולם בהתנסותי עימה, היא מספקת סאונד טוב מאד, המקביל למקרן קול, בעוצמה סבירה וללא עיוותים.

מערכת שמע מתוצרת ימאהה

מערכת שמע מתוצרת ימאהה

לאורך השימוש ב- LS800B ניתן היה להשתכנע בקלות שהוא מסוגל להעביר באופן ברור ומוחשי דיאלוגים וצליל היקפי, במיוחד ביחס לרוב הטלוויזיות בהן נתקלתי עד כה. האופן בו מכוונים הדרייברים לצדדים, גורם לכך שלא מרגישים הדיאלוג מגיע מהרמקול, אלא מפוזר לאורך כל קידמת המסך. בנוסף, האפקטים הקוליים ומוסיקת הרקע התפזרו במרחב. התופעה בלטה במיוחד כאשר צפיתי בפרק הראשון בסדרה Silo. למרות שקולותיהם של השחקנים בקעו ישירות מהמרכז, מוזיקת הרקע הדרמתית שמלווה את קולו של הקריין עטפה אותי מסביב.

אפקטים קוליים מרשימים

אפקטים קוליים מרשימים

מערכת הפעלה

בשונה מרוב המקרנים הקדמיים, בהם אנו כלל לא דנים במערכת הפעלה, ה-LS800B כולל מערכת הפעלה AndroidTV בגרסה 11, עם סייען קולי של Google Assistant. ניתן כמובן לבצע סטרימינג מהרשת ולהתקין אינספור אפליקציות, כגון יו-טיוב, אמזון פריים, דיסני פלוס, ו- Apple TV, ישירות מחנות Google Play, אולם בשל היעדר הסמכה מנטפליקס, לא ניתן להתקין עליו את האפליקציה הזו. ה-LS800B כולל תמיכה בכרומקאסט מובנה, כך שתוכלו להקפיץ תכנים ישירות מהסלולרי או מהלפטופ למקרן. בנוסף לאפליקציות הגלובליות, תמצאו ם את המקומיות כגון 12+, רשת 13, כאן 11 וערוץ 14. לכן, מבחינת קונספט, מדובר בממשק מאד דומה לזה שקיים גם בטלוויזיות חכמות.

מכיוון שתפריט ה- AndroidTV אינו כולל הגדרות מקרן, אז בנוסף על תפריט מערכת ההפעלה AndroidTV, תמצאו גם תפריט של אפסון שנועד לטפל בהגדרות המקרן.

תפריט ידידותי במיוחד עם שלל אפליקציות מוכרות

תפריט ידידותי במיוחד עם שלל אפליקציות מוכרות

במידה ותחברו את המקרן לרשת שבאחד המחשבים שלה הותקן תוכנת שרת DLNA חינמית כגון Serviio, תוכלו להקרין סרטים מהמחשבים המרוחקים, ישירות במקרן, באמצעות נגנים שניתן להוריד מחנות האפליקציות, כדוגמת VLC, כולל תרגום בעברית. מכיוון שלמקרן אין חיבור קוי, נדרש להשתמש ברשת ה- 5 ג'יגה הרץ על מנת להזרים סרטי 4K המאוחסנים במחשב מרוחק. לחליפין, ניתן כמובן לחבר דיסק USB ישירות למקרן, ולהקרין התוכן ממנו, או לחבר ממיר 4K לאחד מחיבורי ה-HDMI.

גיימינג

מכיוון שמקרן בסלון הוא מתכון לחגיגת גיימרים, אפסון ייעדה ב- LS800B את אחת מכניסות ה-HDMI שבו ככניסת HDMI ייעודית לקונסולה. כניסה זו עוקפת את מערכת ההפעלה, וכך מקטינה את השהיית הקלט למינימום שיתאים למשחקים מהירים במיוחד הדורשים תגובה מיידית במסך. חיבורי ה- HDMI תומכים ברזולוציות 1080p@120Hz וגם 4K@60Hz, אולם לא ב- 4K@120Hz הקיים במקרן כדוגמת LS12000 אותו סקרתי כאן.

שלט רחוק

אם התרגלתם לשלטים מרובי לחצנים המקובלים במקרנים, הרי שה-LS800B כולל שלט רחוק קטן מימדים, בתדר בלוטות', כמצופה ממקרן שישמש את כל בני הבית באופן תדיר, גם לצפיה בטלוויזיה. השלט מאד נוח לתפעול, אולם ללא תאורה אחורית. הוא מאפשר בקרת עוצמת השמע, בנוסף על גישה לכלל האפליקציות שהורדתם. תמצאו בו גם לחצנים ייעודים של YouTube Music ול-Google Assistant מהמיקרופון המובנה בשלט. אחד הלחצנים הייחודיים שקיימים ב- LS800B מאפשר להתאים את מימדי התמונה ולטשטש את הפינות שלה, כך שתתמזג בקלות לקיר עליו אתם מקרינים.

חשוב לזכור שבמידה וכבר יש לכם כבר בחלל זה מקרן אחר של אפסון, השלט של ה- LS800B ידליק ויכבה גם אותו, בעת כיבוי או הדלקת ה- LS800B, מבלי שהתכוונתם לכך.

שלט רחוק מינימליסטי

שלט רחוק מינימליסטי

תמונה

ה- LS800B תומך בפורמטי תמונה העדכניים HDR10, HLG, אולם לא ב-Dolby Vision. בנוסף, הוא מדורג לפי מרחב הצבעים Rec.709. את התמונה ניתן להתאים באמצעות הגדרות תמונה מותאמות מראש, כמו גם Adaptive Light Output שמודדת את עוצמת התאורה של החלל בו מצוי המקרן, ומתאימה אוטומטית את בהירות התמונה מהמקרן.

בנוסף, ה- LS800B כולל טכנולוגיה המשפרת אוטומטית את קונטרסט ואת ה- Adaptive Gamma, וכך משפרת את פרטי הפרטים בסצינות חשוכות בהתאם לתוכן.

חובבי הכיול עשויים לגלות שבקרות הכיול המתקדמות, הנפוצות במקרנים אחרים של אפסון, אינן קיימות ב- LS800B. אמנם נמצא התאמות לבהירות, חדות, ניגודיות וצבע, אולם לא הגדרות white balance, או את התפריט המוכר של אפסון לכל אחד מגווני הצבע. ההחלטה הזו של אפסון להסיר מה-LS800B את בקרות כיול הצבע המתקדמות, מובנת היות ומקרן זה מיועד לאוכלוסיית הלקוחות שמבקשים לעשות בו שימוש כתחליף לטלוויזיה, בחללים מוארים, בהם הדיוק של ההארה והצבע פחות רלוונטיים.

אז איך התמונה, אתם שואלים? למרות, ואולי אפילו בשל היעדר אמצעי הכיול המתקדמים, האפסון LS800B מספק תמונה ריאליסטית מאד. אמנם יהיו מי שיעדיפו לבצע תיקונים קלים בהתאם לטעמם, אותם ניתן לבצע גם במעברים בין מצבי התמונה Dynamic, Vivid, Cinema ו- Natural, אולם בחלל מואר, ובשילוב עם מסך ה- ALR בגודל 100 אינטש, החוויה בעיצומה. המצב שהתאים לצפיה בחלל מואר מאד, היה Vivid, אולם במידה והחלל מוחשך, או שאתם צופים בלילה, אזי המצבים Natural או Cinema, היו המאוזנים ביותר מבחינת צבע.

תמונה בחלל מואר על מסך רגיל, בהשוואה למסך ALR

תמונה בחלל מואר על מסך רגיל, בהשוואה למסך ALR

על מנת לבחון את הקונטרסט, בחרתי בסצינת הפתיחה הפופולרית של הסרט Gravity, שאיפשרה להתרשם מהפירוט הרב בצילום כמעט חשוך לחלוטין. בסצינה שנבחרה, ניתן היה לחוות את החללית הלבנה על רקע החלל החשוך. הפעלת טכנולוגיות שיפור הקונטרסט האוטומטי וה-Adaptive Gamma עזרו מאד לדייק את התמונה.

עברתי לסצינת האומנות בגרגירים צבעוניים בסרט Baraka, שהדגימה את עוצמת הפרטים שהוא מסוגל לספק, כמו גם את הבהירות הגבוהה אליה הוא מסוגל להגיע. הסצינה כה חזקה, מכיוון שלאחר הגעה לשלמות הפרטים, היוצרים מחליטים להרוס את שיצרו. חשתי שהתמונה על המסך במצב קולנוע הייתה מלאה בפרטים באופן שגרם לכל מי שצפה בה להשתאות.

מכיוון שה- LS800B מאפשר הצבתו במגוון מיקומים, התנסיתי עימו בסלון מואר, בחלל הקולנוע הביתי החשוך שלי, ואפילו בהקרנה ישירות על קיר בחצר. בעוד שבסלון המואר, חוויית הצפיה המיטבית היתה במצב ה- Vivid, במיקומים חשוכים יותר העדפתי את מצב ה-Cinema.

תוצאה בסלון מואר, בהשוואה לחלל חשוך

תוצאה בסלון מואר, בהשוואה לחלל חשוך

ראוי לציין שהשילוב עם מסך ה- ALR שמקבל תאורה מלמטה, אולם דוחה תאורה מלמעלה ומהצדדים, הביא לידי כך שה- LS800B עמד במשימה וסיפק תמונה מרהיבה עם שחורים עמוקים גם בתנאי תאורה גבוהה. העימעום שלה, שאמור לדמות צפיה בערב, סיפק תמונה עוד יותר פאנצ'ית ועמוקה.

לסיכום פרק התמונה, כל סרט 4K שהקרנתי, סיפק תמונה מרהיבה. השילוב של מגוון הצבעים, ה- HDR והבהירות האדירה, סיפקו לי ולבני המשפחה שצפו בו חווית צפיה נפלאה. מבדיקתי ה- LS800B בעל יכולת טובה מאד להתמודד עם תנועה מהירה, אנכית ואופקית, מבלי "לקרוע" את התמונה.

רעש

מכיוון שה-LS800B מספק עוצמת הארה אדירה של 4,000 לומן, הוא נדרש גם במאוורר משמעותי שמסוגל לקרר אותו. ככל שתעצימו את עוצמת ההארה של המקרן, המאוורר יעבוד מהר יותר וישמיע קול בעוצמה מקסימלית של 32 דציבל, אולם כזה שקשה לזהותו ממרחק ישיבה של מספר מטרים ותוך כדי האזנה לפס קול סרט.

מסך הקרנה

שאלו בעלי מקרן קידמי והם יספרו לכם על החושך המוחלט שהם מתאמצים להשיג בחלל ההקרנה כדי לאפשר תמונה מיטבית. כל אור מיותר שוטף אצלם את המסך ומיצר תמונה חלבית.

כדי למצות מה- LS800B את הפוטנציאל, אפסון מציעה ללקוחותיה לרכוש בנפרד מסך הקרנה קבוע בגודל 100 אינטש Ambient Light Rejecting (ALR) ייעודי למקרן UST, שיספק תמונה מיטבית, שתהיה איכותית לאיך ערוך מזו של תמונה על קיר לבן. מסך ה-ALR בנוי בצורת "שיניים" מיקרוניות שמסוגלות לקלוט את האור שמגיע מכיוון מטה מהמקרן, ובמקביל "לשבור" תאורת רקע שמגיעה לרוב מלמעלה ומהצדדים. כך מוקרן רק מקור אור שמגיע ממקרן ה- UST שמתחתיו. זאת בניגוד למסכי הקרנה "רגילים" שבנויים כמסך חלק ושכל תאורת רקע פוגעת באיכות תמונתם משמעותית והופכת את הקונטרסט ל"חלבי".

מכיוון שה- LS800B מקרין את התמונה מלמטה, ניתן לשלבו עם מסך ALR שיודע "לשבור את מקור האור" שמגיע ממול המסך או מהצדדים שלו, ולהקרין רק את מקור האור שמגיע מלמטה.

עיקרון הפעולה של מסך ALR למקרני UST

עיקרון הפעולה של מסך ALR למקרני UST

סיכום

את ההתרשמות שלי אני מסכם לאחר כחודש בו השתמשתי במקרן כתחליף מלא לטלוויזיה בחללי המגורים ובחצר. היכולת שלו לספק תמונה אדירת מימדים בחדר המשפחה ובגינה עם חברים, הופכת אותו לרב תכליתי. הקונספט לפיו מערכת ההפעלה היא אנדרואיד TV והשלט פשוט להפעלה וכולל לחצנים חיוניים בלבד, הביא את האנשים שצפו בפלא הזה להתעניין בטלוויזיה המוקרנת. בזכות הממשק הפשוט ללמידה, ההסתגלות אליו היתה מהירה במיוחד. לכן, מהרבה בחינות מדובר במוצר מנצח: הוא מספק את אפקט ה- wow של תמונה מרהיבה ואדירת מימדים, ממגוון מקורות כולל סטרימינג, בבהירות וחדות גבוהים במיוחד. התמיכה שלו ב- HDR, מספר חיבורי ה- HDMI הממשק נוח, השלט הידידותי התמונה והסאונד הגדולים מספקים חוויה שקל להבין מדוע כה רבים זנחו את מכשירי הטלוויזיה לטובת מקרן כזה. ראוי לציון המהלך שאפסון ביצעה כדי למצות את הפוטנציאל, בו הנגישה מסך ALR קבוע במחיר אטרקטיבי במיוחד.

לכן, במידה ואתם מפנטזים על צפיה במסך ענק בסלון, כדאי מאד שתקחו את ה- LS800B של אפסון בחשבון, מכיוון שהוא עשוי לשנות לכם את התפיסה לגבי הצורך בטלוויזיה ולהעצים את חווית הצפייה המשפחתית בתוך הבית ומחוץ לו.

יבואן: T.R אלקטרו סטריאו

מחיר: 17,900 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום