ASUS ROG Strix Scar 15 דגם G533ZX במבחן
דגמי מחשבי הגיימרים מתעדכנים מדי שנה. עד לפני שנים לא רבות, הגיימרים נדרשו למחשב שולחני עם מארז מגושם, הכולל ספק כח אדיר מימדים ותאורת RGB המשווה למחשב מראה של חללית. אבל הזמנים השתנו, היצרנים מסוגלים לספק מחשב נייד עם מפרט רב עוצמה, עם כרטיס מסך שבעבר דרש מחשב נייח, כדוגמת RTX של NVIDIA, כך שמתאפשרים ביצועים עילאיים, תוך שמירה על מראה אלגנטי, נייד יותר. המחשבים הניידים לגיימרים כוללים גם מסכים ברזולוציה גבוהה וקצב ריענון גבוה במיוחד, הנחוץ כל כך לשם חוויית משחק מעולה.
מגוון היצרנים גדול כל כך, ולכן כדאי לדעת במה להתמקד.
אסוס (ASUS)
אסוס היא חברה רב-לאומית טייוואנית שנוסדה בשנת 1989, העוסקת בתחום המחשבים והחומרה. רק לאחרונה סקרתי כאן את המחשב הנייד ASUS Zenbook 14x UM5400 ולאחריו את ה- Vivobook Pro 16x המיועד לקהל יוצרי התכנים. מוצריה כוללים מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, ציוד רשת, מסכים, נתבים, מקרנים, לוחות אם, כרטיסים גרפיים, אחסון אופטי, מוצרי מולטימדיה, ציוד היקפי, ציוד לביש, שרתים ותחנות עבודה. בנוסף, היא גם מייצרת מוצרים ללקוחות OEM. בשנים האחרונות היא מתמקדת יותר ויותר בקהל הגיימרים, עם מותג הבית ROG (republic of gamers) עם ציוד היקפי ומחשבים ניידים כאחד.
ASUS ROG Strix Scar 15 G533ZX
ASUS ROG Strix Scar הינה סדרת מחשבי הגיימרים הניידים של ASUS. החידושים השנה אינם רק קוסמטיים מבחוץ, אלא משמעותיים מאד בקרביים.
עיצוב
העיצוב של ה- G533ZX כולל שלדה מאד מאסיבית, עם צירים עבים במיוחד, מסגרת יצוקה ובסיס עבה ומחוספס. מסגרת המחשב והלוגו שבגבו של המסך, מוארים בתאורת לד צבעונית. את אורות הניאון הצבעוניים תמצאו גם ברקע לאותיות המקלדת. תהפכו את המחשב ותגלו עיצוב יוצא דופן גם שם: חלקו הגדול כולל רפידת סיליקון מונעת החלקה, וכשני שליש ממנו כולל פתחי איוורור רבים. בנוסף, יש בתחתית המחשב כיתוב ייחודי "For those Who Dare" ו- "On Top".
למראה המחשב הזה, ניתן להבין בוודאות ש-ASUS מקשרת בין גיימרים לתאורת RGB. למקלדת יש תאורת RGB אחורית מלאה לכל מקש. בנוסף, יש פס RGB מאסיבי שעובר לרוחב קידמת המחשב וכחצי מצידיו. ניתן כמובן גם לבטל את חגיגת ה- RGB די בפשטות, אבל אז זה כבר לא אותו מחשב עליו שילמתם.
השלד שלו עשוי פלסטיק מאד קשיח ויציב, בשילוב צבעים של אפור כהה מאוד עבור רוב השלד, ומשולש פלסטיק שקוף סביב חלק מהמקלדת.
עם זאת, הרגיש לי שהוא חסר את הבשורה העיצובית שנדרשת ממחשבים לגיימרים: כלומר הוא עדיין כולל צג ביחס מימדים של 16:9, אין לו מצלמה מובנית, ללא חיישן ביומטרי, וללא קורא כרטיסי SD פרקטי יותר. בנוסף, הופתעתי לגלות שכיסוי הפרספקס השקוף עליו כתוב "ROG", נשלף ומגלה את הציר העבה שמחזיק את הצג.
כיסוי מתפרק שמראה את הצירים
לבנייה המסיבית הזו השלכות גם על המשקל של המחשב. הוא שוקל כ-2.5 קילו ועוביו כמעט 3 ס"מ, אז הוא כמובן לא קל ודק. גם אין לו את השוליים הדקים שכה אופייניים למחשב נייד.
על הנייר
החומרה של ה- G533ZX מרשימה, וכוללת:
מעבד: Intel Core i9-12900H 2.50GHz דור 12
זיכרון RAM DDR 5: 64 ג'יגה, בנוסף על VRAM בנפח 16 ג'יגה
תקשורת: Wi-Fi 6e ובלוטות' 5.2
כרטיס מסך: NVIDIA RTX 3080 Ti עם זיכרון מובנה GDDR6 של 16 ג'יגה
מסך: 15.6 אינטש, פנל IPS ברזולוציה 2560 על 1440 פיקסלים עם קצב ריענון של 240 הרץ, השהייה של 3 מילי שניות
זיכרון RAM: 32 GB x2 DDR5-4800 SO-DIMM
איחסון: M.2 - PCI-E 4.0 NVMe בנפח 2 טרה
תקשורת: חיבור LAN במהירות 2.5Gbps ובנוסף Wi-Fi 6E (802.11ax) Dual band 2*2
חיבורים:
- 2xUSB 3.1
- DisplayPort USB Type C
- Thunderbolt 4/USB-C
- HDMI 2.1
- אוזניות משולבות מיקרופון 3.5 מ"מ
סוללה: 90 Wh
רמקולים: זוג רמקולים בהספק 4 וואט כל אחד, וזוג רמקולים בהספק 2 וואט עם טכנולוגיית Smart Amp
תצוגה
המחשב עשוי להגיע ב-2 גדלי מסך אפשריים:
-
FHD 360Hz או QHD 240Hz הזמינות ב-Scar 17
-
QHD 240Hz ב-Scar 15
כאמור, הצג של ה- G533ZXשהתקבל כולל מסך בגודל 15.6 אינטש, מסוג IPS וכולל רזולוציית Quad HD 2K כלומר 2,560 על 1,440 פיקסלים, עם קצב רענון של 240 הרץ וזמן תגובה של 3 מילי שניות. ה-QHD היא גם הרזולוציה האופטימלית עליה הייתי ממליץ, כי היא נוחה לשימוש יומיומי, כוללת ניגודיות ובהירות מאוזנים, ומתאימה לעבודה הדורשת כיסוי צבע של 100% DCI-P3. בנוסף, הרזולוציה של QHD אינה מעמיסה יתר על המידה על כרטיס המסך, וכך ניתן ליהנות מתנועה חלקה על המסך, קצב רענון מהיר והשהייה מינימלית של 3 מילי שניות, והנאה מקסימלית במשחקים.
המסגרת הצידית והעליונה שלו בעובי 5 מ"מ, ואילו בתחתיתו היא עבה יותר- 2.5 ס"מ. כשהתנסיתי בקצב הרענון המהיר במיוחד של 240 הרץ, מצאתי שהוא גורם לתמונות המוצגות במשחקי פעולה מהירים לנוע באופן חלק במיוחד.
המסך מסוגל להישען אחורה עד כ-100 מעלות, ומחזיק את עצמו באופן יציב באמצעות הצירים הקשיחים. התנועה שלו קלה וניתן לכוון אותו באמצעות יד אחת. הזווית מעט מוגבלת, אולם נוחה במידה ותשתמשו על שולחן עבודה.
צג 15.6 אינטש על פנל IPS בתדר ריענון של 240 הרץ
חיבורים וקישוריות
בשונה ממחשבים ניידים אחרים להם התרגלתם, החיבורים ל- ROG Strixממוקמים רק בגבו ובצידו השמאלי של המחשב. בגבו תמצאו שני חיבורי USB-C, כשאחד מהם תומך ב- Thunderbolt 4, כלומר תומך במהירות שיא להעברת נתונים של 40Gbps . בנוסף תמצאו חיבור לכבל רשת במהירות 2.5Gbps, מקור מתח וחיבור HDMI. בצידו השמאלי של המחשב נמצא שני חיבורי USB-A וחיבור לאוזניות משולבות מיקרופון.
חיבורים מהצד ומאחור
הקישוריות כוללת Bluetooth 5.2 ו- WiFi 6E באמצעות שבב Intel AX211 העדכני, עליו ניתן לקרוא כאן, כמו גם 2.5 GbE לאינטרנט קווי.
התוספת האחרונה הוא מנעול ה- Keystone של ASUS, שמהווה כעין מפתח אבטחה מגנטי קטן שנכנס לדופן המחשב. עיקרון הפעולה שלו הוא שהוצאתו של ה-Keystone החוצה מהמחשב, נועלת אותו ושומרת על פרטיות המשתמש. ה-Keystone זוהר בצבע אדום כשהוא מחובר, ויש לו עיצוב של אבן חן יקרה.
קירור
מחשב נייד עם ביצועים גבוהים כל כך עלול להתחמם מאד, ולכן ASUS עושים שימוש במשחה תרמית שעשויה ממתכת נוזלית ישירות על המעבד. בנוסף, עיצוב השלדה משפר את האוורור כדי למזער את רמות הרעש ולעודד איוורור.
מעניין במיוחד איך המחשב מסוגל להתמודד עם העליה בטמפרטורה בתוכו, בהתחשב בכך שהוא מכיל מעבד גרפי חזק, ולמרות זאת אינו יוצר רעש יוצא דופן. למרות הצורך בהפעלת מאווררים, המחשב מסוגל ליישם את טכנולוגיית ה-0dB, שמאפשרת להפסיק את פעולת המאווררים כל עוד הרכיבים בו נותרים מתחת ל-60 מעלות צלזיוס.
סאונד
למחשב יש זוג רמקולים בשני צידיו, בקפל שבין המסך והמקלדת, שמייצרים סאונד שמציב אתכם במרכז האקשן. טכנולוגיית Smart Amp מנטרת את יציאות השמע ומבצעת התאמות בזמן אמת כדי למנוע דיסטורשיין ונזק לרמקולים. התוצאה לאוזני היא סאונד דינמי ובאסים לא שיגרתיים למחשב נייד. תגבירו את העוצמה ותגלו שניתן לספק סאונד משמעותי גם בלפטופ.
מקלדת
המקלדת אמנם אינה מכאנית כפי שמקובל בעולם הגיימרים, אלא מסוג soft click נעים להקלדה. מימין תמצאו לחצני מולטימדיה כגון Play, stop, קפיצה לשיר הבא ולקודם. בנוסף, משטח העכבר המובנה כולל NumPad דיגיטלי.
המקלדת
ביצועים
בטרם נגיע לתוצאות בפועל, שווה לשים לב שמדובר במחשב המבוסס על Core Intel Core i9 12900H, זיכרון של DDR5-4800 וכרטיס מסך NVIDIA 3080 Ti עם זיכרון מובנה GDDR6 של 16 ג'יגה המסוגל לפעול בהספק גבוה במיוחד. על מנת לספק זאת, מצורף למחשב, בנוסף על השנאי השיגרתי, גם שנאי גדול מימדים המסוגל לספק למחשב עד 280 וואט, 14 אמפר. בקיצור, אהוב על חברת חשמל.
הביצועים כמובן לא מושפעים רק מהמעבד, מכיוון שהאיחסון מבוצע על NVMe עם PCIe 4.0 וזיכרון ה- RAM שלו כולל 64 ג'יגה בייט בתקן DDR 5, מה שבהחלט מבשר על עמידה במשימות הצורכות משאבים.
בחנתי את ביצועי המחשב באמצעות אפליקציית GeekBench והתוצאות המלאות בקישור כאן.
לאחר מכן עברתי לתוכנת CrystalDiskMark, שבודקת את מהירות הזיכרון לאיחסון והתוצאות מעולות: 7057 MB/s בקריאה ו- 5102 MB/s בכתיבה, הודות לזיכרון ה-PCIe Gen 4.0 SSD.
עברתי לאפליקציית CineBench החינמית שמעריכה את ביצועי המעבד והכרטיס הגרפי. Cinebench מדרגת את ביצועי המעבד וה-OpenGL באמצעות מבחני עיבוד תמונה. התוצאות היו מיטביות.
לבסוף שיחתי עימו, ובכל משחק החוויה היתה נפלאה: תמונה חלקה, סאונד משכר ובקיצור, חווית גיימר אמיתית.
סיכום
ה-ASUS ROG Strix Scar 15 G533ZX הוא מחשב נייד שונה לחלוטין ממה שסקרתי עד היום באתר זה. הוא כולל דור חדש לגמרי של חומרה, עם מעבד Intel Core i9-12900H חזק, 64 ג'יגה RAM, איחסון NVMe בתקן PCIe Gen 4 וכרטיס גרפי מתקדם מסוג RTX 3080 Ti עם 16 ג'יגה זיכרון ייעודי לכרטיס הגרפי. תוסיפו לך עיצוב ייחודי, וקיבלתם מחשב נייד חדשני חזק מאוד, שמסוגל לעמוד בקלות במשימות של קידוד וידאו, עריכה גרפית וכמובן גיימינג.
לכן, אם אתם גיימרים בנשמה ויש לכם את הממון בכיס, בידקו אותו. מדובר במחשב נייד מפואר, עם כל התוספות שגיימר ממוצע יחפוץ בהם.
מחיר: 18,490 ₪
יצרן: ויז'ואל ד.ג