מחשב נייד ASUS Vivobook Pro 16x במבחן
מקומות העבודה ואנשי המקצוע עברו שינויים משמעותיים בשנים האחרונות. מה שרבים חלמו בעבר, נחזה לנגד עינינו בימים אלה. בשנים האחרונות אנו עוברים טרנספורמציה דיגיטלית. בעוד שבעבר אנשים יצרו מוצרים פיזיים, כיום היצירה מתמקדת מאד ביצירת פתרונות שבמקרה הטוב משלבים מוצרים פיזיים עם שילובים תוכנתיים, ולעיתים רק בפתרונות טכנולוגיים. חברות הבינו את הצורך בגמישות ויכולת הסתגלות רבים יותר, מה שמצריך לחמש את העובדים בכלים שיאפשרו להם לעבוד מרחוק על מנת להשיק מוצרים חדשים. ארגונים מבינים את החשיבות של העצמת כל העובדים עם כלים מתקדמים.
בקיצור, ברוכים הבאים לעידן ה- Creators.
כתוצאה מכך, יצרניות המחשבים מוכרות יותר מחשבים ניידים מאי פעם, תוך שהן מכוונות אותם לאנשי מקצוע שזקוקים למחשב מהיר ומציעות לו תכונות ייחודיות שאין לאחרים. לאחרונה סקרתי כאן את אירוע ההשקה של ASUS בישראל, בו השיקה את סדרת ה- Creators, וביניהם את ה- Vivobook Pro 16x.
אסוס (ASUS)
אסוס היא חברה רב-לאומית טייוואנית שנוסדה בשנת 1989, העוסקת בתחום המחשבים והחומרה. רק לאחרונה סקרתי כאן את המחשב הנייד ASUS Zenbook 14x UM5400. מוצריה כוללים מחשבים שולחניים, מחשבים ניידים, טלפונים סלולריים, ציוד רשת, מסכים, נתבים, מקרנים, לוחות אם, כרטיסים גרפיים, אחסון אופטי, מוצרי מולטימדיה, ציוד היקפי, ציוד לביש, שרתים ותחנות עבודה. בנוסף, היא גם מייצרת מוצרים ללקוחות OEM.
Vivobook Pro 16x
המדובר במחשב נייד בכיר בסדרת ה- Creators של אסוס. העיצוב שלו דומה מאוד לזה של אחיו הבכור, ProArt Studiobook 16 OLED, אולם הוא נבדל ממנו במקצת. מבחינה חיצונית הוא נראה שגרתי, עם מעטפת חלקה כסופה. תפתחו אותו ותגלו מסך OLED בגודל 16 אינטש דקיק. מכיוון שהוא שוקל כ-2 קילו, ובמימדים של 36 ס"מ רוחב על 26 ס"מ עומק ו-2 ס"מ עובי, כדאי לשים לב להיכן אתם מטלטלים אותו.
לתחושתי השלד שלו מרגיש לי איכותי ביותר, עם מסגרת מתכתית שתואמת את הציפיות ממחשב נייד שאמור להכיל את כל עולמו של יוצר. עם זאת, מכיוון שהמסך דק גיזרה, נראה שכדאי שלא להפעיל עליו כוחות צידיים אגרסיביים מדי.
תצוגה
עיקר המיקוד במחשב זו היא התצוגה. כהרגלה בקודש, אסוס כוללת בכל המחשבים הניידים שלה צגי OLED שגורמים להם להציג צבעים חיים ותוססים, כאילו הם מתפרצים מהמסך. אוהבי השחורים ישמחו לגלות שבמסכים אלו מדובר בשחור האמיתי ביותר שניתן להשיג, תוך תמיכה ב-HDR. התצוגה מאומתת ב-Pantone, ולפי אסוס, פליטת האור הכחול שלה נמוכה. לכן, גם אם אין בכוונתכם לרכוש מחשב כזה, שווה להציץ במסך שלו. הוא פשוט מהמם. זו לא התצוגה אליה אתם רגילים במחשבים ניידים אחרים.
צג OLED
הצג תומך ברזולוצייה מקסימלית של 4K, כלומר 3,840 על 2,400 פיקסלים, ביחס רוחב-גובה של 16:10. התוצאה היא טקסט ותמונות חדים במיוחד, ותצוגה בגוון מבריק. במידה ואתם עובדים עם תוכנות גרפיות, המסך יחמיא להן מאד.
מקלדת ועכבר
המקלדת במחשב נעימה להקלדה, כוללת מקשים בגודל מלא, פרט למקשי ה- page up, page down, home, end בעלי הפרופיל הנמוך. בנוסף, מכיוון שמדובר במחשב עם צג אדיר בגודל 16 אינטש, יש מקום במקלדת גם ל-Num pad עם פריסת מקשי מספרים מלאה, דבר שנוח מאד לאלו העוסקים במקצועות הנהלת החשבונות.
המקשים בה מסוג softclick, והיא מניבה חווית הקלדה נוחה. המקשים אינם בגוון צבע אחד אחיד: רובם בצבע קרם, פרט למקשי פקודות כגון enter, ctrl, fn וכו', שצבועים באפור. יוצא הדופן מקש ה-Escape שמגיע בצבע כתום בולט. ההפעלה הראשונית תזכיר לכם שלחצן הדלקה של המחשב כולל גם חיישן טביעת אצבע לכניסה באמצעות Windows Hello.
אמרנו Creator, לא?
תציצו מעל מקשי ה- F ותראו כיתוב של “own the universe” שאמור לעודד את המשתמשים.
משטח העכבר גדול, כיאה מחשב עם צג בגודל 16 אינטש, יש גם תכונה סמויה מהעין: חוגה דיגיטלית, שמקבילה לחוגה הפיזית שקיימת ב-ProArt Studiobook, שניתנת לסיבוב כמו פוטנציומטר, על מנת להנמיך או להגביר בהירות, עוצמת שמע, לעבור במהירות בין כלים ב-Adobe Creative Suite ועוד מגוון פעולות ייחודיות.
רוצים להפעיל את החוגה הדיגיטלית?
בפינה הימנית העליונה של משטח העכבר מצוי סמל עגול קטן. תחליקו עליו כלפי מטה עם האצבע, ויתגלה לעיניכם חוגת LED וירטואלית בצד השמאלי של משטח העכבר. כברירת המחדל היא תשלוט בבהירות הצג ועוצמת השמע, אבל תוכלו לקשר אותה גם לאפליקציות נוספות.
זה כמובן פחות מדויק מחוגה פיזית שקיימת ב-ProArt Studiobook, אבל זה תכונה נוספת שמראה שניתן לנצל את משטח העכבר למטרות נוספות.
חוגה דיגיטלית
קישוריות וחיבורים
מכיוון שעורכי קבצי וידאו ותמונות עשויים להידרש ליותר מצג אחד, ולחיבור למקורות איחסון נוספים, בצד שמאל של המחשב תמצאו שתי יציאות USB Type A 2.0. בצד ימין ממוקמים שקע קומבו לאוזניות משולבות מיקרופון, כניסת USB Type-A 3.2 Gen1, Type-C 3.2 Gen2 שלא תומכת ב-Thunderbolt, יציאת HDMI, חיבור לחשמל וקורא כרטיסי microSD. הקישוריות הנתמכת במחשב כוללת Wi-Fi 6 (802.11ax) ובלוטות' 5.0.
מראה צד ימין ושמאל
מצלמה ומיקרופון
מצלמת הרשת תומכת ברזולוציה מקסימלית של 720p, איכות מספקת לשיחות ועידה, למרות שממחשב יוקרתי שכזה מצופה לרזולוציית 1080p. רוצים פרטיות? המצלמה כוללת תריס פיזי שסוגר את עינית המצלמה וצובע את הכיסוי בצבע כתום בוהק.
מבדיקתי עולה שהמצלמה מתפקדת באופן ראוי בתאורה טובה מאד, אולם כשהתאורה הופכת בעייתית, היא הופכת פחות איכותית.
המיקרופון תומך בתכונת ביטול רעשי רקע באמצעות תכונת ClearVoice באפליקציית MyAsus.
סאונד
כיאה ליתרת המחשבים בסדרה הנוכחית, גם מחשב זה מצויד ברמקולים של Harman Kardon. כדאי לציין שהעוצמה המקסימלית שלהם אינה מספיק גבוהה. עם זאת, גם בעוצמה המקסימלית הסאונד היה ברור וצלול. יציאות הרמקולים ממוקמות בשני פתחים בקידמת המחשב. הם אמנם בעלי גוון רזה יחסית, אולם הבאסים משופרים במקצת בשל העובדה שהצליל מוחזר מהמשטח עליו אתם מניחים את המחשב.
ביצועים
בסופו של יום, המחשב נמדד בביצועים, ולשם כך התכנסנו פה. אז התקנתי את אפליקציית Geekbench5 שתיתן לנו קנה מידה לביצועים שנוכל להפיק ממנו.
באמצעותה נוכל לבחון סימולציות עבודה בעולם האמיתי של פרודוקטיביות ויצירת תוכן בוידאו, בנוסף על פעולות כגון עיבוד תמלילים, גיליונות אלקטרוניים, גלישה באינטרנט ושיחות ועידה בווידאו.
את התוצאות המלאות של הבדיקה שלי ניתן לראות כאן.
התוצאות מעידות שאם אתם נדרשים למחשב נייד חזק, שמריץ משחקים כבדים במיוחד אחרי שעות העבודה, סביר להניח שתרצו כרטיס מסך חזק יותר מה-GeForce RTX 3050, אבל רוב המשתמשים שזקוקים רק לתצוגה בינונית או שהינם גיימרים עם משחקים בעלי דרישות גרפיקה מתונות, ה-Vivobook Pro יהיה די והותר.
סיכום
בעידן בו כל עובד נחשב Creator, יש מקום גם למחשבים ניידים שפונים לקהל זה, וה-Vivobook Pro 16X OLED מהווה אפשרות מרעננת לקהל הלקוחות. בעסקת חבילה אחת מקבלים מחשב חזק עם צג OLED מרהיב, dial pad ייחודי וביצועים נפלאים. בל נשכח שרוב העלות מופנית לתצוגת ה- OLED ולמעבד החזק.
הוא בנוי נפלא, ונראה שנבנה תוך השקעת מחשבה, כשדוגמא לכך היא החוגה הייחודית. הוא כמובן אינו מושלם, ואם נחפש טוב נמצא מתחרים שעשוים להציע כוח עיבוד חזק יותר, או קישוריות מתקדמת יותר, ועם זאת ASUS מספקת כאן שכדאי מאד לקחת בחשבון.
מפרט
-
מערכת הפעלה: Windows 11 home
-
מעבד: Intel® Core™ i7-11370H Processor 3.3 GHz
-
מעבד גרפי: NVIDIA® GeForce® RTX™ 3050 Laptop GPU
-
צג: 0-inch, 4K (3840 x 2400) OLED 16:10 aspect ratio, 0.2ms response time, 550nits peak brightness, 100% DCI-P3 color gamut, 1,000,000:1, VESA CERTIFIED Display HDR True Black 500, 1.07 billion colors, Glossy display, 70% less harmful blue light, SGS Eye Care Display, Screen-to-body ratio: 86 %
-
זיכרון RAM: 16GB DDR4 on board
-
זיכרון איחסון: 1TB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD
-
סוללת ליתיום 6 תאים מסוג 96WHrs, 3S2P
מחיר: 7,199 ש"ח