אוזניות Nothing Ear 2 במבחן
NOTHING
אחת מאסטרטגיות השיווק המעניינות בעולם האוזניות, היא של NOTHING. כבר בתחילת הדרך בשנת 2020, המייסד שלה, Carl Pei, יצר קשר עם חברים בתעשיית הטכנולוגיה וסיפר להם שהוא רוצה להתחיל משהו חדש. מכיוון שכשהיה Pei בן 24, הקים את חברת OnePlus האגדית, קהל הלקוחות והמעריצים של המותג, עקב אחריו באדיקות. מאז, Pei הוציא טיזרים המרמזים על החברה החדשה שלו, Nothing, אפילו שהפרטים עדיין לא היו גלויים. מאז דצמבר 2021 הושקו ה- Nothing (ear) 1, חצי שנה לאחר מכן הושק ה- Nothing Phone-1, וממש לאחרונה גם הושקו אוזניות ה-Nothing Ear Stick. קשה לפספס שכל אחד מהם היה עם ייחודיות שאין לאחרים. כולם היו שקופים פיזית, ובתכנון שלהם: מוצרים שקופים ואינטואיטיביים לשימוש, המתאימים לאורחות חייהם של המשתמשים. בתוך שנתיים בלבד, Nothing הוכיחה שיש לה מקום להוות אלטרנטיבה למותגים המקומיים. ה- Phone (1) נכלל ברשימת ההמצאות המובילות של 2022 במגזין טיים, ושתי האוזניות שהשיקה עד כה, נמכרו בעולם ביחד בכמליון יחידות. על המשקיעים בה נמנים סטיב האפמן, מנכ"ל ומייסד Reddit, קווין לין, מייסד שותף ב- Twitch ומפורסמים אחרים.
מאז הקמתה, NOTHING השקיעה בפיתוח מוצרים תוך שהיא מנצלת את הציפיות האדירות ממוצרים מבטיחים, עם עבודת יחצנות מתקדמת.
Carl Pei
Ear (2)
ה- Ear (2) מסקרנת במיוחד, מכיוון שזו הפעם הראשונה ש- Nothing משיקה מוצר מדור שני. האוזניות הללו הושקו עם בשורה שטמונות בהן תכונות וטכנולוגיות חדשות, ומשכך ביקשתי אותן לסקירה. כשמחזיקים אותן בידיים, נתקלים באותם עקרונות בסיסיים: אריזה שעשויה קרטון ממותג שניתן לפתיחה באמצעות קריעת פס מובנה בו. כיאה לטרנד צמצום פליטות הפחמן, האריזה עשויה מחומרים שניתנים למיחזור.
מה באריזה
-
אוזניות בנרתיק שמשמש גם כמטען בחיבור חוטי ואלחוטי
-
מתאמי סיליקון לאוזן – אחד מהם כבר מורכב על האוזניות
-
כבל USB-C-to-USB-A קצרצר
-
מדריך למשתמש מקוצר ביותר
תכולת האריזה
עיצוב
ה- Ear (2) נראות בעיצוב כמעט זהה לחלוטין של ה- Ear (1): מרהיב ושונה מכל אוזניות ה- TWS שפגשתי עד כה. השילוב של שקוף, לבן ושחור בסיסי כל כך, ייחודי ומושך תשומת לב, ש-Nothing פשוט העתיקו אותו גם לדור החדש. ה"מקלות" המאורכים עשויים פלסטיק שקוף ומאפשרים לפנים האוזניות להשתקף כלפי חוץ.
כל מעגלי האלקטרוניקה חשופים
מתאם הסיליקון יושב בול על האוזן, ללא צורך להתנסות במידות שונות. ממש כמו בדור הראשון, גם כאן האוזניה הימנית כוללת נקודה אדומה על המקלון, והשמאלית נקודה לבנה. כל זאת במקום הסימון L ו- R. ממש כפי שהדור הראשון גרם לאנשים ללטוש עיניים, גם הפעם תתכוננו להתמודד עם אנשים שישאלו שאלות.
נקודה על האוזניה מציינת אם היא נועדה לצד ימין או שמאל
המארז נראה מאד דומה לזה של ה- Ear (1). הוא מעוצב בצבעים שקוף ולבן, בצורת ריבוע עם פינות מעוגלות, בו מונחות האוזניות על צידן. בתחילה לא ברור כל כך כיצד לשלוף אותם, אבל מתרגלים מהר. במארז תמצאו לחצן צימוד, כניסת טעינה מסוג USB-C ואפילו תמיכה בטעינה אלחוטית מסוג QI. אם כבר טעינה אלחוטית, אז היתרון של המארז הזה שקל למקם אותו על משטח טעינה אלחוטי, בניגוד למארזים צרים של יצרנים אחרים, שבסיסם צר.
מארז שקוף שמשמש גם לטעינה אלחוטית
אפליקציה
האפליקציה הנלווית Nothing X זמינה למכשירי iOS וכמובן גם לאנדרואיד, והיא משמשת כאמצעי שליטה מלאה ב- Ear (2). המשתמש יכול לעבור בין מצבי ביטול רעשים, או להפעיל ANC מותאם אישית ומצב אדפטיבי שתפור להעדפתו האישית. כמו כן, ניתן להתאים באמצעותה את לחצני השליטה ואת ההגדרות באקולייזר, כדי שהסאונד יותאם להעדפה האישית. ולבסוף, Nothing יצרה אפשרות התאמה של פרופיל סאונד אישי (בהרחבה בהמשך). הממשק שלה בעיצוב נקי ומאפשר גישה לתכונות רק כשהאוזניות מוצמדות לסלולרי. כמה פשוט להתמצא בממשק כל כך פשוט עם עיצוב פשוט.
הגדרות השליטה באמצעות האוזניה:
-
לחיצה כפולה: הפסקה וחידוש מוסיקה
-
לחיצה משולשת: שיר הבא
-
לחיצה ממושכת: מעבר בין ANC פעיל למבוטל
-
החלקה על המקל: הגברה והנמכה של עוצמת השמע
בנוסף, ניתן להגדיר את העדפות הסאונד בהגדרות הקבועות הבאות:
-
מצב מאוזן
-
יותר טרבל
-
יותר בס
-
הדגשת קול אדם
ניתן גם לעבור למצב transparent שמגביר את קולות הסביבה, כך שתוכלו להתגבר על האטימה באוזן ולשוחח עם אחרים ללא הסרת האוזניות.
אפליקציה בעיצוב דומה לזה של האוזניות
חומרה
כל אוזניה כוללת דרייבר בקוטר 11.6 מ"מ, ממש כמו ב- Ear (1), אולם זה של ה- Ear (2) תוכנן מחדש, כך שהמבנה שלו שונה והוא בנוי משני תאים כך שתדרים גבוהים נשמעים ברורים ובהירים יותר, בעוד שתדרים נמוכים יורדים עמוק יותר. הדרייבר החדש כולל גם דיאפרגמה חדשה שעשויה משילוב של פוליאוריתן (PU) וגרפין (Graphene). מכיוון ש-PU הוא חומר רך יחסית, התדרים הנמוכים משופרים בו. הגרפין הוא חומר קשיח יותר ולכן מתאים יותר לתדרים הגבוהים. בנוסף הוטמעו בכל אוזניה 3 מיקרופונים: לדגימת קול בתוך האוזן, מחוץ לאוזן, ובתחתית ה"מקל" מיקרופון המשמש לקליטת קולו של העונד אותה.
הקודקים שנתמכים הם AAC, LHDC 5.0 ו- SBC, כלומר ה- Ear (2) מתהדרות בתמיכה רשמית בקבצי Hi-Res Audio, ומסוגלות לשדר תדרים עד 24Bit/192kHz ברוחב פס של עד 1Mbps. התמיכה ב- LHDC 5.0 מהווה עמידה בסטנדרט החדש בתעשיה.
כל אוזניה שוקלת 4.5 גרם, כך שפשוט לא מרגישים אותה על האוזן. הבלוטות' בתקן 5.3, מספק לאורך השימוש איכות קליטה מעולה, ללא הפרעות.
סוללה
ה- Ear (2) כוללות כבל USB-C ותומכות בטעינה אלחוטית Qi בהספק של 2.5 וואט. הספק הסוללה בכל אוזניה 33mAh ובמארז הטעינה הוא 485mAh. ניתן להשתמש באוזניות עד 6.3 שעות ללא ANC או 4 שעות עם ANC. אפשר להאריך את השימוש באמצעות טעינות חוזרות עם המארז ולהביא לכדי עד 36 שעות ללא ANC מופעל. במידה ותבחרו להפעיל ANC, ישאר לכם רק 22.5 שעות שימוש.
בתמורה ל- 10 דקות טעינה יסופקו כ-8 שעות שימוש באוזניות ללא ANC.
עוזרת קולית
בניגוד לחלק מהמתחרים, NOTHING בחרה שלא להשקיע בקישוריות לעוזרת קולית כדוגמת אלקסה או Google Assistant. רוצים עזרה? תקראו לחבר.
צימוד ל-2 מקורות במקביל – Multi Point
ה- Ear (2) מאפשרת חיבור לשני מקורות במקביל. כך ניתן לדוגמא, לחבר את האוזניות למחשב ולסמארטפון, ולדלג בין שיחות בהם בהתאם לצורך. השירות הזה נוח במיוחד למי שעושה שימוש משרדי ב- Ear (2) כיוון שהוא מייתר את ההחלפה בין אוזניות.
ניהול שיחה באוזניה אחת – Mono Mode
NOTHING מאפשרת להשתמש באיזה אוזניה שתבחרו במצב בודד, ימין או שמאל, לבחירתכם. זו נזכיר שבדור הקודם של אוזניות ה- TWS, במידה ורציתם להשתמש באוזניה אחת, ניתן היה לעשות זאת רק עם אחת מהן. תכונה זו מכפילה את משך השימוש באוזניות, כי ניתן להשתמש באחת מהן בכל פעם.
ניהול שיחה גם באוזניה אחת בלבד
עמידות במים
בעוד האוזניות עומדות בתקן IP54, המספק עמידות מסוימת בפני חשיפה למים ולאבק, Nothing מספקת גם עמידות IP55 למארז הטעינה. לכן ניתן להשתמש בהן כאוזניות לחדר כושר גם במידה ואתם נוטפי זיעה במיוחד, ולא לחשוש לחשוף את המארז גם כן ללחות או לאבק.
מארז עמיד במים
פרופיל סאונד אישי
על מנת לבדל את עצמה מהאחרות, Nothing מעניקה למשתמש גם את האפשרות לחוות האזנה דינאמית שתפורה להרגלי ההאזנה השונים. ראשית, המשתמש נדרש לבצע בדיקת התאמה של מתאמי הסיליקון על מנת להבטיח שתעלת השמע באוזן אטומה. לאחר מכן תתבקשו לבצע בדיקת שמע שמבוססת על MIMI: אפליקציית בדיקת שמע בתקן של מיכשור רפואי. מדובר ברמה הגבוהה ביותר כיום לפונקציות בדיקת השמע שלא בבתי חולים. הבדיקה נעשיית כאשר המשתמש מציין אם הוא "שומע" או "לא שומע" מגוון צלילים שמושמעים בתדרים שונים, וכך יוצר תעודת זהות של השמע שלו.
לאחר שהאוזניות מנתחות את רגישות השמע של המשתמש לתדרים השונים, ה- Ear (2) יכוונו את האקולייזר בהתאם ויבצעו איזון דינמי בזמן אמיתי. כך כל שיר שתשמעו יעבור התאמה אישית מלאה.
טכנולוגיית Clear Voice
בדומה ל-Ear (1), גם ל-Ear (2) יש שלושה מיקרופונים, אולם לזה נוסף גם אלגוריתם AI שמפחית רעשים כדי ששיחות הטלפון שלכם יישמעו כמו שיחות פנים אל פנים. המיקרופונים מוקמו ב- Ear (2) במיקום משופר כדי לספק עמידות טובה יותר בפני רוח. בנוסף, האלגוריתם מסנן הפרעות וממקד את השמע בקולו של המשתמש, במקום בקולות הרקע. בנוסף, אנטנות הבלוטות' שופרו מה שמעניק יציבות טובה יותר ופחות קטיעות בשידור השמע, לשם האזנה רציפה.
ANC – Active noise cancellation
מכיוון שאוזניות TWS מיועדות לאנשים בתנועה, רוב המתחרים מטמיעים את טכנולוגיית ה- ANC שמיועדת לאפשר שקט יחסי ובידוד המוסיקה מרעשי הסביבה. Nothing הלכו צעד אחד קדימה ומאפשרים לעבור בין שלוש רמות של ביטול רעשים אקטיבי:
-
מצב ANC אדפטיבי מגלה הפרעות בסביבת המשתמש ומכוון אוטומטית את רמת ביטול הרעשים בהתאם לרעש, ללא צורך בשינוי עוצמת השמע.
-
מצב ANC מותאם אישית שתפור במיוחד לצורה המדויקת של תעלת השמע של המשתמש. בדיקת השמיעה שיבצעו האוזניות תקבע את מסנן האודיו המתאים ביותר למאזין, ובכך תספק את חווית האודיו משולבת ה- ANC המותאמת לו.
-
מצב Transparency בו מוגברים הקולות של הסביבה.
שורה תחתונה, האוזניות מסננות את רעשי הסביבה פאסיבית באמצעות האטימה הפיזית שלהם, ובנוסף, הפעלת ה- ANC שעוצמתה ניתנת להתאמה מוסיפה סינון נוסף.
זה אמנם לא סינון מלא כמו באוזניות Over ear אצל חלק מהמתחרים שבחנתי, ועדיין מדובר בסינון רעשים אפקטיבי לרעשים בתדרים נמוכים, כגון אגזוז מכוניות או שואב אבק וקולט אדים.
מצב ה- Hear Through מאפשר תיקשורת עם הסביבה, באמצעות הגברת רעשי הסביבה באופן מלאכותי, ועל ידי כך שמיעת המתרחש סביבכם מבלי להסיר אותם מהאוזן.
חווית שימוש
לאחר שימוש ממושך עימם, אני יכול לסכם שאיכות השיחה טובה מאד, ממש בדומה לזה שהתקבל עם ה- Ear (1). קולות אדם הרגישו לי טבעיים וגם כשבדקתי מול הצד השני בשיחת טלפון. ביטול הרעשים בשיחת טלפון קיים אולם לא מיטבי. טווח קליטת הבלוטות' מעולה. לשם השוואה הוא כפול מזה של ג'ברה Elite 85t שהושקו לפני כשנה.
איכות הסאונד מרשימה. בברירת המחדל מוסיקת רוק, ג'אז ופופ נשמעות טוב מאד. זה אמנם לא הסאונד של אוזניות Over ear, אולם ביחס לאוזניות TWS התוצאה נפלאה. לאורך הבדיקה השתמשתי בהם בשילוב עם הסמסונג גלקסי S22 פלוס.
לסיכום
מסתבר ש- NOTHING ear (1) הם ממש לא בלון יחצני אלא אוזניות ששובות את דמיונם של משתמשים בעולם. אחת השאלות שכולם שאלו את עצמם עד ממש לאחרונה היתה "איפה ניתן לקנות אותם" כי נדרש היה להמתין להזמנה, או לכמות אוזניות קצובה שהיצרן איפשר לרכוש באתר שלו, אולם כעת היא נפתרה. פשוט קונים בחנויות באג. לאוזני, הם נשמעים טוב מאד, יש להם ANC איכותי, הם נוחים מאד לענידה ממושכת, ונשמעים מעולה בשיחות גם לצד השני. אם אתם מחפשים ייחודיות נוספת לעיצוב המהפנט, הרי שזה פרופיל השמע הייחודי לכם באמצעות בדיקת השמיעה המיקצועית. מדובר בשינוי תפיסתי שעשוי לזלוג ליצרניות נוספות. תוסיפו לזה את המראה השקוף הייחודי וקיבלתם להיט מנצח. הן מתחברות ל-2 מקורות במקביל, מספקות סאונד גדול וכוללות את הטכנולוגיה העדכנית ביותר. לסיכום, בודאי הבנתם שגשם ה- TWS לא הולך להיפסק, אז במידה והחלטתם להשתדרג עם זוג אוזניות ליום סגריר, שווה שתתנסו ב- Ear (2) בטרם תקבלו החלטה סופית.
יבואן: באג
מחיר: 589 ש"ח