אוזניות NOTHING ear-1 במבחן
תמיר קיבל לידיו את אוזניות המותג המסקרן NOTHING. האמנם Nothing compares to them?
אוזניות True Wireless
האוזניות הנסקרות NOTHING ear (1), הן מסוג True Wireless (TWS), כשהמקור יהיה ברוב המיקרים טלפון סלולרי. האוזניות מתקבלות עם נרתיק נשיאה שקוף בקונספט חדשני שמשמש גם כמטען לאוזניות. את הנרתיק מטעינים באמצעות כבל USB A to Type C קצרצר שמתקבל בערכה.
שוק ה- True Wireless (TWS)
מזה זמן שאני מציין כאן ששוק ה- True Wireless, כלומר אוזניות שצד ימין שלהן מחובר אלחוטית לצד שמאל, ושניהם מחוברים אלחוטית למקלט הבלוטות', חווה צמיחה אדירה מרבעון אחד למשנהו. חלפו הימים בהם אפל היתה מובילת שוק, וכיום היא מידרדרת מרבעון לרבעון. נתח השוק של האייר פודס צולל, ויצרנים אחרים נהנים מכך. מכיוון שאוזניות ה- TWS מועדפות מאד לשימוש על ידי בעלי מכשירים סלולריים, צפי הגידול שלהם עד שנת 2026 אמור להיות כ- 20%, עם 181 מיליון יחידות נמכרות בשנה. עד כה הכרנו את השחקנים הגדולים, אפל, סמסונג, שיומי, וואווי, ג'ברה ואפילו LG. קבלו את NOTHING!
NOTHING
NOTHING היא ללא ספק חברה ששווה להציץ לקרביים שלה, מכיוון שהיא נולדה פחות או יותר משום מקום. המייסד שלה Carl Pei, היה בן 24 כשהקים את חברת OnePlus האגדית ב- 2013. מאז הקמתה, NOTHING השקיעה בפיתוח המוצר הראשון תוך ניצול הציפיות האדירות מהמוצר מבטיח, וטיפטוף מידע על מוצר עתידי כמו שרק יחצנים יודעים. למרות שהחברה כמעט שלא פרסמה מידע מוחשי על המוצר, היא הצליחה ליצור באזז משמעותי סביב ההשקה - במיוחד עבור כניסה לשוק אוזניות ה- TWS הצפוף ממילא.
Carl Pei
למעשה, הבאזז היה בעיקר בשל העיצוב השקוף שהובטח לרוכשים. מסתבר שאין כמעט מוצרים מקבילים בעיצוב שקוף מכיוון שזה מורכב ליצר אותם כך. צריך לוודא שהרכיבים מעוצבים באופן אסטטי וזה לא תמיד פשוט. כדוגמא למורכבות נציין שהמגנטים שנועדו בדרך כלל להיות חבויים בתוך מוצר אטום למראה, אמורים להיות נראים, והדבק שמאגד את הכל אמור לשמור על ניראות תקינה לאורך זמן.
ראיון עם מייסד NOTHING על ייצור האוזניות ear (1) והקונספט החדשני
NOTHING הבטיחה קונספט שמבוסס על פילוסופיית העיצוב המינימליסטי, כלומר ללא כל "מיתוג מיותר" ובמקום זאת לספק "אסתטיקה בסיסית" שתתאים לדרישה של NOTHING "לשנות את השוק" ש"מתחנן לשינוי". האמנם עמדה בהבטחה?
Ear (1)
תחזיקו בידיכם את ה- one (1) ותבינו מיד שמשהו כאן שונה מהקצה לקצה. האריזה עשויה קרטון ממותג שניתן לפתיחה באמצעות קריעת פס מובנה בו. כיאה לטרנד צמצום פליטות הפחמן, האריזה עשויה מחומרים שניתנים למיחזור.
מה באריזה
- אוזניות בנרתיק שמשמש גם כמטען בחיבור חוטי ואלחוטי
- 3 זוגות מתאמים לאוזן – אחד מהם כבר מורכב על האוזניות
- כבל USB-C-to-USB-A קצרצר
- מדריך למשתמש מקוצר ביותר
תכולת האריזה
עיצוב
אין דרך אחרת לציין זאת: ה- ear (1) נראים מרהיבים ושונים מכל אוזניות ה- TWS שפגשתי עד כה. שילוב הצבעים שקוף, לבן ושחור בסיסי כל כך, ועם זאת ייחודי ומושך תשומת לב. ה"מקלות" המאורכים עשויים פלסטיק שקוף ומאפשרים לפנים האוזניות להשתקף כלפי חוץ.
מתאם הסיליקון לאוזן בצבע לבן, והוא מתאים לי בול, בלי הצורך להתנסות במידות שונות. האוזניה הימנית כוללת נקודה אדומה על המקלון, והשמאלית נקודה לבנה. כל זאת במקום הסימון L ו- R. תתכוננו להתמודד עם אנשים שלוטשים עיניים במידה ותענדו אותם, כי הם פשוט בולטים בפשטותם. בשבוע במהלכו ענדתי אותם, ניגשו אליי חברים לעבודה ושאלו אם אלו באמת האוזניות של NOTHING עליהם דובר לאחרונה.
נקודה על האוזניה מציינת אם היא נועדה לצד ימין או שמאל
המארז גם כן מעוצב בצבעים שקוף ולבן, בצורת ריבוע עם פינות מעוגלות, בו מונחות האוזניות על צידן. בתחילה לא ברור כל כך כיצד לשלוף אותם, אבל מתרגלים מהר. במארז תמצאו לחצן צימוד, כניסת טעינה מסוג USB-C ואפילו תמיכה בטעינה אלחוטית מסוג QI. ואם כבר טעינה אלחוטית, היתרון של המארז הזה שקל למקם אותו על משטח טעינה אלחוטי, בניגוד למארזים צרים כגון אלו של ג'ברה, שבסיסם צר.
מארז שקוף שמשמש גם לטעינה אלחוטית
אפליקציה
האפליקציה הנלווית Nothing Ear (1) זמינה למכשירי iOS וכמובן גם לאנדרואיד. הממשק שלה בעיצוב נקי ומאפשר גישה לתכונות רק כשהאוזניות מוצמדות לסלולרי. כמה פשוט להתמצא בממשק כל כך פשוט עם עיצוב פשוט.
הגדרות השליטה באמצעות האוזניה:
- לחיצה כפולה: הפסקה וחידוש מוסיקה
- לחיצה משולשת: שיר הבא
- לחיצה ממושכת: מעבר בין ANC פעיל למבוטל
- החלקה על המקל: הגברה והנמכה של עוצמת השמע
בניגוד לאפליקציות של מותגים מתחרים, זו של NOTHING מאפשרת לשנות רק את הפקודות בעקבות לחיצה משולשת ולחיצה ארוכה.
בנוסף, ניתן להגדיר את העדפות הסאונד בהגדרות הקבועות הבאות:
- מצב מאוזן
- יותר טרבל
- יותר בס
- הדגשת קול אדם.
את עוצמת ה- ANC ניתן להתאים באופן הבא:
- ביטול רעשים עדין
- ביטול רעשים בינוני
ניתן גם לעבור למצב transparent שמגביר את קולות הסביבה, כך שתוכלו להתגבר על האטימה באוזן ולשוחח עם אחרים ללא הסרת האוזניות.
אפליקציה בעיצוב נקי עם התאמות מינימליסטיות
חומרה
כל אוזניה כוללת דרייבר בקוטר 11.6 מ"מ, ובנוסף 3 מיקרופונים: לדגימת קול בתוך האוזן, מחוץ לאוזן, ובתחתית ה"מקל" מיקרופון המשמש לקליטת קולו של העונד אותה.
הקודקים שנתמכים הם AAC ו- SBC.
כל אוזניה שוקלת 4.7 גרם, כך שפשוט לא מרגישים אותה על האוזן. הבלוטות' בתקן 5.2, סיפק לי לאורך השימוש איכות קליטה מעולה, ללא הפרעות.
סוללה
הספק הסוללה בכל אוזניה 31mAh ובמארז הטעינה הוא 570mAh. ניתן להשתמש באוזניות עד 5 שעות ללא ANC או 4 שעות עם ANC. אפשר להאריך את השימוש באמצעות טעינות חוזרות עם המארז ולהביא לכדי עד 34 שעות ללא ANC מופעל. במידה ותבחרו להפעיל ANC, יקוזזו 10 שעות שימוש.
בתמורה ל- 10 דקות טעינה יסופקו כשעה שימוש באוזניות.
עוזרת קולית
בניגוד לחלק מהמתחרים, NOTHING בחרה שלא להשקיע בקישוריות לעוזרת קולית כדוגמת אלקסה או Google Assistant. רוצים עזרה? תקראו לחבר.
צימוד ל-2 מקורות במקביל
בדומה למגוון לאוזניות TWS של חברות נוספות שסקרתי כאן לאחרונה, כגון LG TONE FP8W, ג'ברה 7 פרו, ג'ברה 7 אקטיב, ואפילו סנהייזר CX Plus True Wireless, גם NOTHING בוחרת שלא לאפשר חיבור בלוטות' לשני מקורות במקביל. היצרן אמנם לא מתייחס לכך, אולם כשבדקתי מצאתי שהאוזניות מסוגלות להתחבר רק למקור אחד. המקור לפני אחרון ינותק מיידית עם החיבור למקור החדש.
ניהול שיחה באוזניה אחת – Mono Mode
NOTHING מאפשרת להשתמש באיזה אוזניה שתבחרו במצב בודד, ימין או שמאל, לבחירתכם. זו נזכיר שבדור הקודם של אוזניות ה- TWS, במידה ורציתם להשתמש באוזניה אחת, ניתן היה לעשות זאת רק עם אחת מהן. תכונה זו מכפילה את משך השימוש באוזניות, כי ניתן להשתמש באחת מהן בכל פעם.
IPX4
בדומה למתחרים, גם NOTHING מציעים עמידות במים IPX4, ולכן ניתן להשתמש בהן כאוזניות לחדר כושר גם במידה ואתם נוטפי זיעה במיוחד.
ANC – Active noise cancellation
מכיוון שאוזניות TWS מיועדות לאנשים בתנועה, פונקציית ה- ANC מיועדת לאפשר שקט יחסי ובידוד המוסיקה מרעשי הסביבה. שורה תחתונה, האוזניות מסננות את רעשי הסביבה פאסיבית באמצעות האטימה הפיזית שלהם, ובנוסף, הפעלת ה- ANC שעוצמתה ניתנת להתאמה מוסיפה סינון נוסף.
זה אמנם לא סינון מלא כמו אצל חלק מהמתחרים שבחנתי, ועדיין מדובר בסינון רעשים אפקטיבי לרעשים בתדרים נמוכים, כגון אגזוז מכוניות או שואב אבק וקולט אדים.
מצב ה- Hear Through מאפשר תיקשורת עם הסביבה, באמצעות הגברת רעשי הסביבה באופן מלאכותי, ועל ידי כך שמיעת המתרחש סביבכם מבלי להסיר אותם מהאוזן.
סאונד
לאחר שימוש ממושך עימם, אני יכול לסכם שאיכות השיחה טובה מאד. קולות אדם הרגישו לי טבעיים וגם כשבדקתי מול הצד השני בשיחת טלפון. ביטול הרעשים בשיחת טלפון קיים אולם לא מיטבי. טווח קליטת הבלוטות' מעולה. לשם השוואה הוא כפול מזה של ג'ברה Elite 85t שהושקו לפני כשנה.
איכות הסאונד מרשימה. בברירת המחדל מוסיקת רוק, ג'אז ופופ נשמעות טוב מאד. זה אמנם לא הסאונד של אוזניות Over ear, אולם ביחס לאוזניות TWS התוצאה נפלאה. לאורך הבדיקה השתמשתי בהם בשילוב עם הסמסונג גלקסי S10 פלוס.
מוסיקה
כיאה לשם המותג, פתחתי עם השיר Nothing compares to you של Sinéad O'Connor. מדובר בשיר שכתב והלחין פרינס ומילותיו מביעות רגשות געגוע מנקודת מבטו של מאהב נכזב. ב-1989, שינייד אוקונור הקליטה גרסה של השיר לאלבום I Do Not Want What I Haven't Got והוא הפך בן לילה ללהיט עולמי. מגזין הבילבורד כינה את "Nothing Compares 2 U" כ"סינגל מספר 1 בעולם".
בניגוד לצפוי, שינייד מציינת שכשהמריאה עם השיר לצמרת מצעדי הפופ, חשה לכודה בכלא. מסיבה זו היא החרימה את טקס פרסי הגראמי למרות שזכתה בתואר אלבום השנה ובהמשך התחזקה, התאהבה במה שהיא קוראת לו יהדות וקראה לבנה הרביעי "נביאים".
שינייד אוקונור כיום
ההאזנה לשיר היתה חוויה מאוזנת, קולה של הזמרת היה נעים לאוזן והגברת העוצמה לא הביאה לכדי עיוות.
ברוח השם NOTHING, עברתי לשיר Nothing's gonna change my love or you של Glenn Medeiros. בהיותו בן 16 הוא הקליט את השיר וכיאה למילים דביקות, הוא הופיע בצמוד לשלל סדרות טלוויזיה ואופרות סבון בעולם.
בהאזנה לשיר דרך האוזניות, הוא נשמע מעט צורם, אולם שינוי ההגדרות דרך האפליקציה עזר לאזן את הסאונד.
סיימתי עם השיר Nothing's gonna stop us now של Starship. מעבר לכך שהעלה בי זכרונות נוסטלגיים, הוא נשמע מצוין.
לסיכום
מסתבר ש-NOTHING ear (1) הם ממש לא בלון יחצני אלא אוזניות ששובות את דמיונם של משתמשים בעולם. אחת השאלות שכולם שאלו את עצמם עד ממש לאחרונה היתה "איפה ניתן לקנות אותם" כי נדרש היה להמתין להזמנה, או לכמות אוזניות קצובה שהיצרן איפשר לרכוש באתר שלו, אולם כעת היא נפתרה. פשוט קונים בחנויות באג. לאוזני, הם נשמעים טוב מאד, יש להם ANC איכותי, הם נוחים מאד לענידה ממושכת, ונשמעים מעולה בשיחות גם לצד השני. תוסיפו לזה את המראה השקוף הייחודי וקיבלתם להיט מנצח. הן אמנם לא מאפשרות להתחבר ל-2 מקורות במקביל, אבל פרט לכך יש בהן הכל. לסיכום, בודאי הבנתם שגשם ה- TWS לא הולך להיפסק, אז במידה והחלטתם להשתדרג עם זוג אוזניות ליום סגריר, שווה שתתנסו ב- ear (1) בטרם תקבלו החלטה סופית.
יבואן: באג
מחיר: 379 ש"ח