טלוויזית TCL C935 בגודל 75 אינטש במבחן
הדור החדש של ה-LED Mini: העתיד כבר כאן!
שוק הטלוויזיות החכמות נמצא בתחרות גוברת מאי פעם, עם מגוון של היצע גדול מתמיד. בעוד סמסונג נמצאת בפיסגה כבר שנים רבות, לא ניתן להתעלם ממגמת השינוי שמתרחשת בטבלה.
נתח שוק לפי יצרנים
TCL
בשנים האחרונות התבססה TCL כיצרנית הטלוויזיות מספר 2 בעולם ומספר 3 בישראל עם נתח שוק של כ-13% בשוק המקומי. היא משווקת את מוצריה בלמעלה מ- 160 מדינות, ומשכך מהווה גם אחת החברות המסקרנות בתחום. לאורך שנים מיצבה את עצמה TCL כמותג שמציע טלוויזיות עם תמורה גבוהה ביחס למחיר. לראיה, בשנת 2019 הכריזה TCL על שיא היסטורי של הכנסות בשוק הטלוויזיות העולמי, מה שהפך אותה למותג הסיני הראשון בעל נוכחות בצמרת העולמית, תוך שהיא עקפה את סוני והייסנס ומזנבת ב-LG. התוצאות לא איחרו לבוא: אמזון בחרה ב- TCL כיצרנית הבלעדית למותג הטלוויזיותAmazon TV , ובנוסף, היא זכתה בפרס מוצר השנה של ארגון EISA היוקרתי בקטגוריית מסכי הפרמיום לשנת 2021. לכן, לא פלא שהיא ממשיכה להתרחב לאירופה ולארה"ב כשהיא שואפת לכבוש את המקום הראשון. קו הטלוויזיות שלה לשנה הנוכחית מתחיל במסכי ה-LCD ברמת כניסה, עובר ל-QLED ומסתיים ב-Mini LED.
בישראל TCL מוכרת בעיקר בתחום מסכי הטלוויזיה. עם זאת כדאי לדעת שהיא גם שחקנית ענק בשלל קטגוריות בתחום החשמל ומייצרת גם מוצרי חשמל לבנים לבית, מזגנים, טלפונים סלולריים ועוד.
רגע לפני שצוללים לדגמים ולהשוואות, כדאי לזכור ש-TCL מפיצה מספרי דגמים שונים באזורים שונים בעולם, על מנת לשמור על תחרות מקומית. מכאן שלעיתים דגמים שזמינים בארה"ב, לא יהיו זמינים בישראל, וההיפך, אולם דווקא הדגם הנסקר כאן אינו רק דגם העל שלה, אלא גם מופץ באופן גלובלי בעולם.
הלד מת? יחי המיני לד!
כיום מתחרות ביניהן שתי טכנולוגיות עיקריות: OLED ו-LED, אשר עודכנה לאחרונה עם טכנולוגיית Mini LED. למרות שטכנולוגיית OLED (Organic Light-Emitting Diode) שולטת בהארה וכיבוי של כל פיקסל ומצליחה להגיע לידי כיבוי מוחלט של פיקסל עד לשחור האולטימטיבי, היא גם סובלת מחסרונות כבדים של צריבות במסכים ועוצמת הארה נמוכה יחסית ל-LED.
טכנולוגיית ה-Mini LED מהווה פיתוח של ה-LED המסורתית, בכך שהיא גם שולטת בהארה של הפיקסלים, אולם מגיעה להארה גבוהה יותר מה-OLED, ואינה סובלת מתופעת צריבות על גבי המסך. התאורה האחורית ב- Mini LED כוללת נורות LED קטנות המזכירות גרגירי חול שנארזים במסך. הגדלת מספר הלדים, הביאה להגדלת מספר אזורי העמעום העצמאים, לכיבוי כמעט מלא של הלדים לערך של 0.001 nits, ועם זאת לעוצמת הארה מקסימלית גדולה עד פי שלוש מזו של OLED! החידוש המרכזי של שנת 2022 הוא מסכי פרימיום מסוג Mini LED עם תאורה מושלמת של 2,000 ניטים ו- 1,920 אזורי הארה, כלומר שליטה כמעט מוחלטת על הארת המסך, פרמטר חשוב לקבלת קונטרסט ומגוון צבעים.
מכיוון שהערך המוסף של טכנולוגיית ה- Mini LED לא נסתר מעיני היצרניות, כולן ללא יוצא מהכלל, משווקות בשנה הנוכחית גם דגמי טלוויזיות המבוססים על טכנולוגיה זו.
לסיכום ההיבט הטכנולוגי, ה-OLED וה- Mini LED משתמשות בדרכים שונות כדי להשיג את אותה המטרה: להציע ניגודיות טובה יותר, שליטה טובה יותר על התאורה וצבעים מרהיבים יותר, על מנת להעצים את חווית הצפייה בסרטים או הגיימינג על מסך הטלוויזיה. דווקא בשימושים אלו, ההשקעה במסך גדול ככל שניתן עשויה לעשות את ההבדל.
C935
ה- C935 מהווה דגם העל של TCL, המבוסס על טכנולוגיית Mini LED. של TCL בעל תאורה אחורית של עד 2,000 ניטים, התמונה טבעית גם בחללים שטופי שמש. לכן, לאחר שקיבלתי לידי את ה- C825 בשנה שעברה, ביקשתי לסקור גם השנה את דגם העל של TCL, כדי לבחון ולשתף אתכם בהתרשמותי בהתקדמות שלה בשוק זה.
ממש כמו בשנה שעברה, גם הפעם בחרתי לבחון צג בגודל 75 אינטש מכיוון שהוא הפך ל- 65 אינטש החדש. כל מי שרוצה לרכוש טלוויזיה מעט יותר גדולה מהסטנדרט, בוחר כיום בגודל זה.
עיצוב
העיצוב של ה- C935 אלגנטי במיוחד. יש לה גוף דקיק ומתכתי, שנראה מעולה במיוחד מכל הזוויות. המסגרת שלה כה קטנה, בצדדים בגודל 10 מ"מ, כך שממרחק ישיבה היא נראית כמעט ללא מסגרת, אולם מתחת היא רחבה יותר בשל מיקומם של כל הרמקולים שפונים לצופה - מתחת לצג. בנוסף, ממוקמת מאחורי המסך שורת רמקולים הפונים לצד ולמעלה. תאורת ה-Mini LED אמנם מספקת מראה דקיק בקצות המסך, של 15 מ"מ, אולם מיד לאחר מכן הוא מתעגל ומתעבה לעומק של כ- 4.5 ס"מ, במיוחד באיזור התחתון עם החיבורים. החיבורים נמצאים כולם בצד ימין, אולם כבל החשמל הנתיק ממוקם בצד שמאל. לסיכום, המסך נראה מעוצב ויוקרתי, בקו אחד עם המתחרות.
הגדרה ראשונית
ההתקנה של טלוויזיה עם ממשק גוגל TV פשוטה מאד ולמעשה דומה לזו של סמרטפון. למעשה, כשעוברים את ההתקנה עם הממשק של TCL, מבינים שמערכות ההפעלה האחרות כדוגמת TIZEN ו- WebOS שלאחרונה הותאמו כך שיראו כמעט כמו גוגל TV, בעצם מנסות לחקות את כל מה שגוגל מספקת מזה שנים: התקנה פשוטה ואינטואיטיבית.
עם הדלקתה הראשונית, עולה מסך הפתיחה בעברית, ובדומה למסכי ההגדרות הראשוניות בסמרטפון, גם כאן נדרש חיבור לחשבון אימייל של גוגל. בניגוד למסכי הטלוויזיות של יצרנים אחרים, ההתקנה כאן לא מפנה אותנו לסריקה אוטומטית של תחנות טלוויזיה. את זה נבצע ידנית בכניסה לתפריט המקורות. החיבור הראשוני לרשת זיהה אצלי צורך בעדכון מערכת ההפעלה ולאחר מכן עידכון אוטומטי של האפליקציות, תהליך שיחדיו ארך כחצי שעה.
תקשורת וחיבורים
ה-C935 תומכת בכל סוגי התקשורת העדכניים שניתן להעלות על הדעת, כולל חיבורים אנלוגיים שמזמן לא נתמכים את ידי היצרניות האחרות:
-
4GHz/5GHz dual-band Wi-Fi (WIFI 6)
-
Bluetooth 5.2, תקן הבלוטות' העדכני ביותר.
-
חיבור רשת LAN קווי
-
4 חיבורי HDMI, בעלי תקנים שונים:
-
חיבור HDMI אחד שתומך ברזולוציה של 4K ב- 144 הרץ.
-
חיבור HDMI אחד שתומך ברזולוציה של 4K ב- 120 הרץ.
-
שני חיבורי HDMI שתומכים ברזולוציה של 4K ב- 60 הרץ, ואחד מהם תומך ב- eARC
-
-
תמיכה בתקני גיימינג VRR (variable refresh rate) ו- ALLM (Auto Low Latency Mode).
-
2 חיבורי USB בתקן 2.0.
-
חיבור אנלוגי מסוג קומפוזיט שמאפשר חיבור למקורות כגון וידאו טייפ או ממיר שתומכים רק בחיבורים אנלוגיים. המתאם הייעודי מצורף בערכה.
-
יציאה אופטית
-
יציאה מסוג 3.5 מ"מ לאוזניות
צריכת חשמל
ה- C935 מהווה צרכנית חשמל משמעותית. היא צורכת 420 וואט, כ- 40 וואט יותר מה-C825 בגודל מסך זהה אותה סקרתי כאן לפני כשנה.
גוגל TV
אם יש חברה יצרנית שמומחית ב"הלבשות" שלל דגמי הטלוויזיות שלה במערכות הפעלה שונות, הרי זו ללא ספק TCL. כיום היא מייצרת בו זמנית דגמים שונים עם מגוון מערכות הפעלה לבחירת הלקוחות: ROKU TV, אמזון TV (Fire TV) וגוגל TV. זוהי אסטרטגיה לא שגרתית, כי המתחרות שלה מתחזקות מערכת הפעלה אחת, כגון TIZEN של סמסונג או WebOS של LG. מכיוון ש-TCL הבינה שגוגל עתידה לשלוט בתחום מערכות ההפעלה למסכים כפי שעשתה בתחום הטלפונים הניידים, היא הטמיעה את מערכת ההפעלה גוגל TV ברוב מסכי הטלוויזיה שלה.
מהירות התגובה שלה לרוב מספקת מאד, אולם לעיתים קורה שהיא משתהה בטרם קבלת פקודה. מנסיוני, תופעות אלה בד"כ נפתרות בעדכוני תוכנה עתידיים.
ה-C935 כוללת ממשק גוגל TV בגרסת מערכת הפעלה אנדרואיד 11, שמהווה התקדמות לעומת האנדרואיד TV שפגשנו שנה שעברה ב- C825. כיורשת של אנדרואיד TV, הגוגל TV מהווה יותר מסתם שם חדש. במהלך שנת 2020, גוגל הכריזה על מערכת ההפעלה החדשה, ומאז היא הופיעה בטלוויזיות חכמות. וכפי שציפינו, השנה כל הטלוויזיות החדשות של TCL מבוססות מערכת ההפעלה גוגל TV.
במידה ולא התעמקתם בנושא עד כה, כדאי לדעת שהגוגל TV מהווה מיתוג מחדש של האנדרואיד TV, מכיוון שמערכת ההפעלה בה היא עדיין אנדרואיד גרסה 11. התכונות שהכרנו באנדרואיד TV נותרו גם בגוגל TV: מבחר האפליקציות הרחב בגוגל פליי והכרומקאסט המובנה. הגוגל TV עובדת באופן חלק יותר, אינטואיטיבי יותר ובעלת יכולת גבוהה יותר עבור טלוויזיה חכמה, בהשוואה לאנדרואיד TV.
מה השתנה? גוגל שיכללה את חוויית השימוש בדגש רב יותר על תוכן מותאם אישית, המלצות מותאמות ואפשרות להשתמש בטלוויזיה החכמה כמרכז לכל הבית שמלא במכשירי אנדרואיד מחוברים.
השינויים ניכרים מיד עם הפעלת הטלוויזיה. הממשק, החל ממסך הבית: במקום חוויה שממוקדת באפליקציות המסודרות בשורות, הממשק החדש של גוגל TV מציג את התוכן בחזית.
תמונה גדולה על מסך הבית מציגה המלצות מודגשות, בשילוב של סרטים וסדרות שמוצגים בתמונות גדולות על המסך. ההמלצות מתקבלות על סמך שימוש העבר, משירותי הסטרימינג בהם אתם משתמשים, מהסדרות בהן אתם צופים ומתוצאות החיפוש שלכם במנוע של גוגל. עם זאת, אתם עשויים לגלות שגוגל TV מספקת לכם המלצות לתכנים באפליקציות בתשלום שכלל לא נרשמתם אליהן, אולם מכיוון שהן מותקנות בטלוויזיה, גוגל תציע לכם תכנים שלהן.
בחוויה האישית שלי, בהשוואה לממשק האנדרואיד הותיק, אליו נחשפנו גם בסקירת ה- TCL C825, שהציע בתפריט שורות של אפליקציות, הממשק החדש של גוגל TV נראה הרבה יותר אסטטי ומנגיש תוכן ללא כניסה לכל אפליקציה בנפרד. המסקנה שלי מחווית השימוש בו היא שנראה שיקח עוד זמן עד שהממשקים של WebOS ו- TIZEN יהיו אינטואיטיביים כמוהו.
בהיבט נוחות השימוש, אני מוצא את ממשק הגוגל TV השנה משופר ביחס לזה של הגרסה הקודמת, בכך שה- C935 מאפשרת לקבוע להגיע לדף הבית לאחר הדלקתה מחדש. באופן זה נמנע מלהגיע למסך חשוך במידה וכיביתם לה את המקור, כדוגמת NVIDIA Shield, כשתדליקו אותה בשנית, ולכן היא לא תציג הודעה לפיה המקור לא דלוק, אלא תגיע לדף הבית.
מכיוון שבדומה ל-WebOS ב- LG C2 שסקרתי כאן, או ל-TIZEN בסמסונג QN900B שסקרתי כאן גם בגוגל TV המעבר למסך בית שמשתלט על כל הצג מפסיק את הצפיה בשידור בטלוויזיה, אז TCL מספקת בשורה של ממש בלחצן ייעודי שמציג את התפריט בתחתית המסך, במקום על המסך כולו. כך ניתן להגיע לכל האפליקציות ללא הפסקת השידור.
שידורי טלוויזיה חיים
גוגל TV שמה דגש גדול יותר מבעבר על תוכניות טלוויזיה בשידור חי, כשהיא מושכת תוכן מאפליקציית יו-טיוב וכך מתקבל מדריך שידורים חיים גדול על המסך עם תוכן שמשודר כעת, בשונה מתכנים שניתן לראות בסטרימינג בכל עת. הגישה הזו מביאה לידי כך שבכל רגע התוכן הרלוונטי שיוצע על המסך יתעדכן.
עם זאת, הממשק כולל גם פרסומות בדמות הצעות לאפליקציות להתקנה שיספקו לכם תכנים בתשלום, שלא ניתן להיפטר מהן לחלוטין.
סטרימינג
אמרנו גוגל TV? אז כל שירותי הסטרימינג המובנים כבר כלולים: נטפליקס, אמזון TV, אפל TV, ודיסני פלוס, וכמובן גם כל שירותי הטלוויזיה החיה באינטרנט: סטינג, סלקום, יס פלוס, פרטנר והוט ללא צורך בממיר או בשלט נוסף. גם האפליקציות המקומיות בגרסאות העדכניות שלהם: 12 פלוס של שידורי קשת, ורשת 13. פשוט הכל, כי זה גוגל, כולם נמצאים כאן ומעודכנים מתמיד, ללא תלות בשיתוף פעולה בין נציגת יצרן הטלוויזיה לבין בעלת האפליקציה.
הזרמת סרטים ממחשבים אחרים ברשת, מתאפשרת במגוון דרכים. ניתן לעשות זאת באמצעות התקנת תוכנת DLNA חינמית מהחנות, או פשוט באמצעות שיתוף ספריה ברשת וקישור לאחת מהאפליקציות בחנות כגון Kodi . אני דווקא בחרתי להשתמש ב- VLC, והיא ניגנה באופן חלק תוכן ב- 4K ב- Bitrate גבוה במיוחד של אודיו ווידאו.
כמי שחובב את השימוש ב- Kodi על סטרימר, האפשרות להתקין אותו ישירות על ממשק הטלוויזיה קוסמת לי מכיוון שהיא חוסכת הצורך בסטרימר חיצוני. הבשורות הטובות הן שהקודי רץ חלק על ה-C935, בכל סוגי הקבצים, כולל 4K לא דחוס, וכן פורמטי הסאונד המאתגרים יותר, כולל DTSMA ו- True HD.
עם זאת, על פי ה- white list של ממשק ה- Kodi בגרסתו הנוכחית, הוא נתמך ברזולוציית תצוגת ממשק של 1080p בלבד, זאת בדומה למקבילות האחרות שמריצות מערכת הפעלה של גוגל TV.
ערוץ TCL שמוטמע על ידי היצרן בטלוויזיה זו, פותח על ידו וכולל ממשק שמאגד אפליקציות ייעודיות עם תכני מוסיקה מוכרים כגון Deezer ו- Spotify, לצד ערוצי טלוויזיה אונליין כמו Shahid, Al Arabiya ו- Al Jazeera, לצד אפליקציות עם תכנים לילדים כגון Tooly.
ערוצים ייחודיים למגוון תכנים
שלט רחוק
השלט רחוק שופר בהשוואה לזה של שנה שעברה, ומעתה הוא כולל גם לחצן ישיר לשידורי טלוויזיה של עידן פלוס, נוח ופשוט להפעלה, עם מספר מועט יחסית של לחצנים שמספקים שליטה מלאה. השנה נוסף גם לחצן המפנה הישר לשידורי הטלוויזיה, מה שמונע הצורך לנווט דרך מגוון המקורות הגדול.
בנוסף, על לחצני יו-טיוב ונטפליקס שהיו בשלט של שנה שעברה, נוספו לחצנים של Amazon Prime video, TCL Channel, גישה ישירה לקבצים המאוחסנים ברשת או בהתקן USB, וכן שירות Guard המרכז את ניהול ההרשאות להתקנים כגון מצלמה ומיקרופון.
TCL Channel מאגד תכנים מיו-טיוב לספורט ופנאי
סאונד
מכיוון שרק ל-TCL מערכת סאונד מובנית של ONKYO, המתמחה בשמע לקולנוע ביתי, סיקרן אותי מאד להתנסות בהאזנה למוסיקה וצפיה בסרטים באמצעות הסאונד של הטלוויזיה בלבד.
כדי לבחון את יכולות הסאונד בסרטים, לקחתי אותו ישירות לסצינת הפתיחה בלהיט העכשוי, TopGun Maverick. בבדיקה ביקשתי לבודד את מרכיב הסאונד מהתמונה, אליה נחזור מאוחר יותר. ה- C935 הציגה את הסצינה כמו גדולה, גם בעוצמה מקסימלית, ללא צרידות מוגזמת. קולות הדוברים נשמעו באופן ברור ובסאונד מלא, שאינו דומה לצליל הרזה הבוקע מטלוויזיות מתחרות. הסאב האחורי מספק נפח מהותי לגוון הצליל, וניתן עוד להעמיק אותו באמצעות כיוון האקולייזר.
עם זאת, חייבים לשים את הדברים על השולחן: אמנם מדובר במערך של 2.1.2 ערוצים עם סאב וופר מובנה וזוג רמקולים המכוון לתקרה (upfiring) ובסה"כ 100 וואט, שמספק חוויה טובה מאד, אולם זה לא מספק חוויה זהה למקרן קול ייעודי.
Top Gun Maverick
עברתי לשיר "פנתרה" של נועה קירל, שיצא אך לאחרונה. נזכיר שקירל היא הזמרת הצעירה ביותר וכמעט הבודדת מבין הזמרות הישראליות שהופיעה אי פעם לבדה בפארק הירקון. לכל אורך השיר, הסאונד נשמע טוב גם בעוצמות גבוהות, ומעבר בין סיגנונות הסאונד השונים הניב שינוי באופי הצליל.
תמונה
הגענו למנה העיקרית, מכיוון שלמרות הטכנולוגיה וגודל המסך, בשורה התחתונה מטלוויזית הדגל של TCL אני מצפה לתמונה באיכות חסרת פשרות. החידוש המרכזי של TCL בשנת 2022 הוא שההארה של הסך כה משמעותית שהיא מגיעה עד ל-2,000 ניטים ובמסך בגודל 75 אינטש שקיבלתי היא כוללת 1,920 אזורי הארה, כלומר על הנייר השליטה בהארה כמעט אבסולוטית.
בנוסף, ה Mini LED החדשות של TCL מציגות לראשונה שליטה של 16 סיביות, כלומר כל נורה נשלטת במדויק לספק שחור עמוק יותר ולבן טהור יותר. בהמשך גם בדקתי את ההשתקפויות ובחנתי האם אמנם ניתן להכריז "הקץ לכיבוי האורות", כי לטענת היצרן ה- C935 כוללת ציפוי מסך חדשני שמקטין דרמתית השתקפויות אור.
הפעם הכנתי תכנים מגוונים מכיוון שה- C935 תומכת ב- HDR 10 Plus, IMAX Enhanced ו-Dolby Vision IQ, שאמורים לשדרג את הקונטרסט והבהירות לרמות-על. בנוסף, חיישן אור שמובנה בטלוויזיה אמור לכוון את בהירות התמונה בהתאם לתאורה בחדר.
הצגה של תכני HDR 10 ודולבי אטמוס ישירות מהטלוויזיה ללא צורך במקרן קול
פתחתי עם פרק בעונה החמישית בסידרה Selling sunset, סדרת הריאליטי הנוצצת בהפקת נטפליקס שקשה להאמין שהיא מחזיקה כבר כשלוש שנים ומעניקה הצצה לרבדים העמוקים בחיים הרומנטיים של מתווכות. אם חיפשתם דרמה, היו בטוחים למצוא אותה שם.
התמונה נראית חדה עם פרטים וצבעים המשרים טבעיות
לאורך הסצנה נראים הדמויות בצבעים טבעיים, בהירים וברורים, למרות הרקע החשוך שלהם. השמלה של הכוכבת נראית טבעית, עם שפע תתי גוונים. הפרטים העדינים של הדוגמא בשמלה נראים ברורים וחדים, גם כשהם מוארים על רקע לילה.
עברתי לסרט Samaritan בכיכובו של סילבסטר סטאלון האגדי. בסצינה המוצגת, תווי הפנים של סטאלון נראים מדויקים וברורים, על רקע ברור וחד. הצבעים פשוט מדויקים.
סיימתי עם הסרט Thor - love and thunder שיש שאומרים שהוא הסרט האחרון בו יככב Chris Hemsworth. בסצינה המוצגת, ניתן לחוש את הקונטרסט ומגוון הצבעים המצוין שהטלוויזיה הזו יודעת לספק. ניתן לראות בבירור את החתכים ואת קווי המתאר של הלבוש הייחודי שלו, על רקע הבית הבוער, והכל משתלב יפה לכדי תמונה טבעית.
הטלוויזיה מספקת מספר מצבי תמונה מוגדרים, שתוכלו לעבור ביניהם ידנית:
-
דינאמי: לעיתים נקרא גם מצב חנות. התמונה בו עם צבעים משופרים וניגודיות חזקה יותר. מתאים לצפייה עם תאורה חזקה
-
רגיל: זהו מצב חיבכון בחשמל, מומלץ לשימוש ביתי יומיומי
-
חכם HDR: מספק תמונה עם ניגודיות ופרטים טובים יותר
-
סרט: מתאים לצפייה בסרטים בחלל חשוך
-
ספורט: מתאים לתוכניות ספורט בהם נדרש עיבוד תמונה משופר וקונטרסט דינמי
כפי שחוויתי גם ב- C825, גם הפעם אהבתי יותר את מצב הצפיה הסטנדרטי בעת צפיה בטלויזיה, ובמצב סרט בעת צפיה בסרטים באיכות UHD, אולם זה ענין של טעם. כמו כן התאמתי את הצבעים לטעמי, מכיוון שלהרגשתי היא היתה כמעט מאוזנת, והכיוונים להם נדרשתי היו מינימליים.
לסיכום, במבחן התוצאה, התצוגה היתה נפלאה, ונראה שה- C935 מיישרת קו בגדול עם מתחרותיה הגדולות.
השתקפויות
מכיוון חלל הצפייה הייעודי שלי כולל גם גופי תאורה בגב הצופה, ב- C935 ההשתקפויות באות לידי ביטוי רק במידה וחלקו של המסך שמקבל שיקוף של אור, מוחשך.
במידה וההשתקפות מגיעה לאיזור בו המסך מואר בתמונה בוהקת, השתקפות של גוף התאורה כמעט לא קיימת.
נזכיר שב- C825 בשנה שעברה, ההשתקפות היתה ניכרת גם כאשר התמונה מוארת.
עברתי לעידן פלוס, וגם כאן ה- C935 לא איכזבה. התוכן אמנם נראה פחות חד מתכנים ב- 4K, ועדיין צפיה בערוץ כאן 11 ברזולוציית 1080p מספקת תמונה עשירה ונעימה לצפיה. ככל שאיכות המקור גבוהה יותר, ה- TCL ממצה את הפוטנציאל שלה וממקסמת את התמונה.
מכיוון שעוצמת ההארה המקסימלית עשויה להיות כה חזקה, אין צורך למקם את ה- C935 בחלל חשוך ומוגף תריסים ווילונות כדי ליהנות מעומק הצבעים ומהשחורים.
בנוסף, בתכנים שהצגתי, מנגנון עיבוד התמונה מספק תמונה ללא ריצוד או מריחה, גם בתנועות אופקיות ואנכיות חדות.
גיימינג
גם לגיימרים בנשמתם מציעהTCL בשורה של ממש, בדמות הפיצ'רים הכי מתקדמים. התקנים החדישים שהיו עד כה רק נחלתם של צגי המחשב המיקצועיים, נמצאים כולם ב- C935. עם תמיכה בקצב רענון תמונה מיטבי של 144 הרץ, ALLM (Auto Low Latency Mode) AMD FreeSync Premium Pro ו-VRR (Variable Refresh rate), שעד כה היו ייחודיים רק לצגי מחשב לגיימרים, התמונה מוצגת באופן חלק בטלוויזיה, גם בהתרחשות מהירה מאד. ואם כל זה לא מספיק, נוספה תמיכה גם ב- MEMC (Motion Estimation Motion Compensation), שמבטיח תנועה חלקה בסצינות מאתגרות. תוסיפו לכך סרגל Game Bar, שפעיל רק בחיבור לקונסולה, אולם לא בחיבור למחשב, וקיבלתם שליטה מלאה בכל מה שחשוב לשמור על ההנאה במשחק.
בנוסף לכל אלו, מציעה TCL שלל שיפורים מעניינים, שהופכים את הצפיה בטלוויזיה למהנה הרבה יותר. קחו לדוגמא את ה- Multi View 2.0 שמאפשר לצפות בעד ארבעה מקורות שונים בו-זמנית, ביניהן 3 מכשירים ניידים, ומקור אחד מהטלוויזיה. כך תוכלו לצפות במקביל בסרט, לקיים שיחת ועידה בוידאו, להמשיך לעקוב אחרי המדדים בבורסה ובמקביל לבדוק את תחזית מזג האויר.
סיכום
TCL כבר מזמן אינה חדשה בשוק, ולמרות שהיצרן והיבואן אינם משקיעים בתקציב פרסום גבוה כמו המתחרים, נתח השוק שלה גדל מידי שנה. כבכל שנה, TCL עושה קפיצת דרך משמעותית ומיישרת קו עם כל המתחרות, כשהשנה הטמיעה באופן משופר את טכנולוגיית המיני לד, אותה אימצו גם היצרניות המובילות LG, סוני וסמסונג. ה- C935 מספקת קונטרסט גבוה במיוחד, עם יכולת הארה חזקה משמעותית של עד 2000 ניטים ו- 1920 אזורי הארה, הרבה יותר ביחס לטלוויזיות הלד מהדורות הקודמים.
הוסיפו לזה את ממשק הגוגל TV האינטואיטיבי ומלא האפליקציות ללא תלות בנציגי היצרן המקומיים, תמיכה בכל פורמטי הסאונד, כולל DTS-MA ו-ATMOS גם ללא צורך במקרן קול, סאב מובנה מתוצרת אונקיו, עמידה בתקני גיימינג שהיו קיימים עד כה רק במסכי גיימרים ייעודיים, עיצוב דק, שלט נוח, עוזרת קולית, וקיבלתם תשובה לשאלה מדוע TCL גדלה בכל שנה בקצב מעורר השתאות ומהווה הבחירה לאלו המעוניינים בתמורה גבוהה לכסף.
לכן במידה ואתם מחפשים טלוויזית Mini LED במסך ענק, עם תמורה מקסימלית לכספכם, ומסעות פרסום מנצנצים אינם עושים לכם את זה, כדאי שתתרשמו מה- TCL C935, כי היא עשויה להפתיע אתכם.
אחריות ושירות של היבואן הרשמי בישראל: אס.ג'י.
מחיר: 11,640 ש"ח