טלוויזיה OLED LG דגם C2 בגודל ''65 במבחן
שוק מסכי ה-OLED בנסיקה שאין כמוה. בשנת 2021, נמכרו בעולם כ- 6.8 מיליון טלוויזיות עם פאנל OLED. זוהי צמיחה של 73 אחוז בהשוואה למכירות OLED בשנת 2020, בה נמכרו כ- 4 מיליון טלוויזיות OLED בלבד.
כדי שנבין את פוטנציאל הגידול שיש ל-OLED נציין שב-2021 נמכרו כ- 230 מיליון טלוויזיות ברחבי העולם, כלומר מכירות ה-OLED היו רק כ- 2% ממספר הטלוויזיות שנמכר. עם קצב גידול שנתי של כ- 80% בשנה, מדובר בפוטנציאל גידול אדיר.
LG
LG ביססה את מעמדה כאחד היצרנים הדומיננטיים בתחום הטלוויזיות בכלל ו-OLED בפרט. LG Electronics מהווה אחת מחברות הבת של קבוצת החברות LG, לצד LG Chemicals. היא הוקמה בשנת 1958 בקוריאה ומובילה את תעשיית האלקטרוניקה במדינה מאז ראשית דרכה כיצרנית רדיו, טלוויזיות ומכשירים אלקטרוניים אחרים. כיום היא יצרנית האלקטרוניקה השנייה בגודלה אחרי סמסונג. שתי החברות נמצאות בתחרות הדוקה בתחומים כגון טלוויזיות, מכונות כביסה ומקררים.
עד לאחרונה, החברה היחידה שייצרה לוחות OLED בייצור מסחרי היתה LG, ומכרה אותם לחברות אחרות כולל Panasonic, Sony, Grundig, Philips, Metz, Loewe , Skyworth, Changhong, Haier, Konka ואחרות. בשנת 2022 חלה תפנית בעלילה, בה סמסונג החלה גם מייצרת פאנלים של OLED לצורך ייצור טלוויזיית OLED משלה, הנקראת QD-OLED (המבוססת על פולטי OLED כחולים וטכנולוגיית המרת צבע קוונטית). ככל הידוע, סמסונג מייצרת כיום לוחות טלוויזיות QD-OLED רק בגודל 55 אינטש ו-65 אינטש, אולם טרם החלה לשווק אותם בישראל.
לפי אתר Omdia, נכון לשנת 2021 נמצאת LG במקום השני בשווי מכירות טלוויזיות, עם נתח שוק של 18.5%, בעוד סמסונג מובילה את השוק בעולם בשנה ה-16 ברציפות עם נתח שוק של 29.5% יחד, שתיהן שולטות בכמעט מחצית משוק הטלוויזיה העולמי.
על פי המידע שמסרה ח.י. באירוע ההשקה האחרון עליו דיווחתי כאן, LG מחזיקה בישראל בנתח שוק של מעל 45% במכירות מסכי הפרימיום והמסכים הגדולים (מעל 5000 ₪), שמציב אותה במקום הראשון. הצפי שבשנת 2022 תמכור חברת LG מעל 8 מליון יחידות של טלוויזיותOLED בעולם. למרות שבעולם נתח השוק של LG במסכי ה-OLED הוא 62%, בישראל מדובר בנתח שוק עצום של 88%.
שקף שהוצג באירוע השקת קו הטלוויזיות לשנת 2022
מהו OLED?
המונח OLED מהווה קיצור לשם המלא Organic Light-Emitting Diode ובעברית דיודה אלקטרו-אורגאנית. במקום תאורת הלד האחורית שקיימת בטלוויזיות QLED ו-LED, בטכנולוגיית OLED בכל פיקסל קיימת דיודה פולטת אור (LED) המתפקדת כמו נורת לד קטנטנה שיכולה להפיק אור וצבע באלמנט אחד. התרכובת הזו פולטת אור בתגובה לזרם חשמלי, ובמילים אחרות, טלוויזיות OLED אינן זקוקות לתאורה אחורית מכיוון שכל פיקסל OLED מייצר את האור בעצמו.
כדאי לציין גם שניתן להפעיל תצוגת OLED עם ערכת בקרה מטריצה פסיבית, ואז תיקרא PMOLED או מטריצה אקטיבית כלומר AMOLED. למרות שהשם של LED ו-OLED נשמעים דומה, ה-OLED שונה מהותית מ-LED: בעוד תצוגת LED פועלת בשילוב תאורה אחורית, תצוגת OLED פולטת בעצמה אור. זה מביא אותנו לאחד היתרונות הגדולים של טלוויזיות OLED: רמת השחור האבסולוטי אליו ניתן להגיע. שלא כמו טלוויזיית QLED או לד שנדרשים לעמעם את התאורה האחורית שלה בסצנות חשוכות, OLED פשוט מכבה את הפיקסלים, וכשהפיקסל כבוי, הוא לא פולט אור בכלל, ולכן הוא כבוי לחלוטין.
הייצור הראשון של OLED בוצע כבר בשנת 1987 בחברת קודאק, אשר נכנסה ב- 1999 לשותפות עם SANYO לצורך ייצור של צגי OLED מיניאטורים בגודל 2.5 אינטש. במקביל גם פיוניר, TDK וסמסונג החלו בייצור OLED. סוני השיקה לראשונה את טלוויזית ה- OLED בשנת 2007, וכאמור, כיום כבר יש שני יצרנים שמייצרים פנלים של OLED לטלוויזיות: סמסונג שהצטרפה בתחילת השנה ל-LG שגם מוכרת אותם מזה שנים ליצרני טלוויזיות נוספים כגון סוני, פיליפס ופנסוניק.
C2
ה- C2 הוכרזה בתערוכת CES האחרונה. היא מהווה דגם הביניים בקו טלוויזיות ה- OLED של LG, עם רזולוציית 4K, עיצוב שטוח וזמינה בגדלים של 42, 48, 55, 65, 77 ו- 83 אינטש.
רגע לפני שצוללים לתכונותיה, שווה שנעשה סדר בדגמים השנה.
-
Z2: דגם העל, ברזולוציית 8K, זמין רק בגדלים 77 ו-88 אינטש
-
G2 EVO Gallery: דגם הפרימיום ברזולוציית 4K, זמין בטווח רחב של מידות מסך.
-
C2: המחליף של C1 משנה שעברה, ברזולוציית 4K.
-
B2 ו- A2: דגמי כניסה משתלמים יותר בקטגוריית ה-OLED.
כאמור, ה-C2 מחליפה את ה- C1. דגם ה-'C' מהווה הדגם הפופולרי ביותר של LG, ומשכך היא גם מסקרנת אותי ביותר ולכן שמחתי לקבלה לסקירה.
תיאום משלוח והתקנה
ניכר שחברת ח.י. עושה מאמצים להפוך את חווית תאום המשלוח וההתקנה לנעימה ביותר. התיאום ב-SMS פשוט ומהיר. כדאי לדעת, שבניגוד לחלק מנציגי היצרנים האחרים בישראל, אצלם המוביל והמתקין מגיעים מחברות נפרדות ולעיתים עוברים ימים רבים בין האספקה להתקנה, ח.י. מספקת את הטלוויזיה ומתקינה אותה באותה ההזדמנות, ובקרוב תצא במבצע אספקה והתקנה NEXT DAY, כלומר התקנה ביום למחרת הרכישה.
נציג ח.י מספק ומתקין לי את הטלוויזיה
עיצוב
ה-C2 מעוצבת באופן עכשווי. השוליים שלה דקים וכמעט בלתי ניתנים לזיהוי ממרחק צפייה רגיל. בנוסף, יש לה מסגרת אלומיניום מוברש דקיק שמוסיף לה מראה פרימיום. במידה ותבחרו להציב אותה על המזנון, תגלו שהרגלית שלה קטנה ומעוגנת למרכז הטלוויזיה עם 4 ברגים.
רגלית מחוברת עם ארבעה ברגים
יתכן שזו הסיבה שכשניסיתי להניע אותה מהראש, היא לא היתה כל כך יציבה. המעמד מגביה אותה כ- 6 ס"מ מעל המזנון, ומשכך, במידה ותרצו להציב לפניה מקרן קול תואם, תידרשו למקרן קול נמוך מ- 6 ס"מ, על מנת שלא יחסום חלק מהתמונה שלה.
הגב שלה עשוי מתכת מוברשת שמקנה לה מראה איכותי. יציאת החשמל מכוסה בפאנל פלסטיק. תשומת הלב שבשונה מהיצרנים האחרים, ב- C2 כבל החשמל אינו נתיק, אלא מחובר קבוע לגב הטלוויזיה. פרט לכך, הגב שלה חלק ואינו כולל מקום להסתרת הכבלים, אולם בערכה מתקבלים 2 קליפסים שניתן לעגן בגב כדי לתפוס כבלים
כבל חשמל מובנה בטלוויזיה
ה-C2 אמנם דקיקה בקצוותיה, בעובי מינימלי של 7 מ"מ, אולם החל מחצי הגובה, ובמרכזה, היא עבה יותר ומגיעה לכדי 4.5 ס"מ.
עובי 6 מ"מ בחלק העליון
הגב כולל חרירים הפונים אחורה וכלפי מעלה, לצרכי קירורה.
בגבה נמצא הכנה מובנית לתלייה בתקן Vesa 300x200 באמצעות מתקן תואם. במסך בגודל 65 אינטש רוחבה 144 ס"מ וגובהה 88. משקלה כ-15 קילו, חצי ממשקלה של ה-C1. הגבול בין התמונה לקצה המסך כ- 6 מ"מ.
המרחק בין גבול התמונה לגבול המסך
מפרט על הנייר
-
רזולוציה: 4K (3,840x2,160) ב- 120 הרץ
-
פנל OLED = Organic Light-Emitting Diode
-
HDR: Dolby Vision, HDR10 Pro, HLG: כלומר הפורמט היחיד שלא נתמך הוא HDR10+
-
פיענוח נתמך : Dolby Atmos, IMAX Enhanced, Dolby Vision
-
תדר ריענון מסך: 120 הרץ
-
עומק צבע: DCI-P3 / 10-Bit
-
מעבד: α9 Gen5 AI Processor 4K
-
סטרימינג: תמיכה ב- AirPlay 2 מובנה
-
עוזרת קולית: תמיכה ב- Google Assistant, Alexa שלא נתמכים בישראל.
אין תמיכה באלקסה וב- Google Assistant בטלוויזיות LG בישראל
התקנה
במידה ותבחרו בהתקנה על הקיר, המתקינים של ח.י. יספקו לכם מתלה קיר רגיל ללא עלות נוספת, אולם במידה ותבקשו מתלה מיקצועי יותר, יציעו לכם זרוע דו מפרקית שעושה שימוש בחיבורי ה-VESA 300x200 שממוקם בגבה, יאפשר הרחקתה מהקיר לצורך גישה לחיבורים וגם להפנות אותה לצדדים, כל זאת בתמורה ל- 800 ₪ נוספים. מעיון בפרטי הזרוע עולה שבמידה ותתקינו הטלוויזיה באמצעותה, ניתן להרחיקה מהקיר עד כדי 50 ס"מ, ובמצב סגור כדי 5.5 ס"מ.
המתקנים הסטנדרטי והמפרקי שמאפשר הרחקה וצידוד
בנוסף, במעמד ההתקנה יוצע לכם להרחיב את האחריות על הטלוויזיה לשלוש שנים נוספות, מעבר לשלוש שנות האחריות היצרן, ב- 1,300 ₪ ולרכוש כבל HDMI ומגן מתחי יתר בעלות נוספת.
אביזרים נוספים שיציעו לכם במעמד ההתקנה
מכיוון שה-C2 התקבלה לצורך סקירה בלבד, בחרתי להניח אותה על המזנון, ומהבחינה הזו הרגליות עושות עבודה מעולה.
החיבורים של הטלוויזיה כוללים:
-
4 חיבורי HDMI בתקן HDMI 2.1 ולכן כולם תומכים קצב העברת נתונים של 48Gbps, ברזולוציה 4K בתדר 120 הרץ ב- 12bit, וביחס 4:4:4, נתוני מפתח מעולים לגיימרים. זאת למרות שפאנל ה- OLED תומך רק ב- 10bit, ומשכך תוכן של 12bit יעבור downsampling ל- 10bit. כולם גם תומכים ב- Auto Low Latency Mode (ALLM), לצורך שימוש בטלוויזיה כמסך לחיבור קונסולה, בקצב רענון משתנה (VRR) ומאושרת בתקן G-SYNC של NVIDIA.
-
רק חיבור HDMI מספר 2 תומך בתקן eARC
-
3 חיבורי USB
-
חיבור אנטנת RF, לממיר פנימי מובנה מסוג DVB-T2
-
חיבור לצלחת לווין
-
חיבור רשת – שמהירותו לא מפורטת בספציפיקציות המוצר.
-
חיבור אופטי
-
IR Blaster במידה ותרצו לחבר התקן כמו Harmony HUB שהטלוויזיה תישלט דרכו
התקשורת האלחוטית כוללת:
-
Wi-Fi בתקן 11ac ולא ax כפי שמקובל אצל חלק מהמתחרים. משכך, קיימת תמיכה בתדרים 2.4 ו-5 ג'יגה הרץ בראוטר שלכם.
-
בלוטות' בתקן 5.0
הגדרות
ההפעלה הראשונה של הטלוויזיה מלווה בהגדרות פשוטות למדי, אולם ככל שהטלוויזיות הופכות חכמות יותר, הן גם דורשות מאיתנו שיתוף במידע רב יותר, ולכן תתבקשו לאשר תנאים והתניות מגוונים לויתור על הפרטיות. לדוגמא, לשם שימוש בהוראות קוליות במיקרופון שמוטמע בשלט רחוק, עלינו לאפשר ל-LG לאסוף עלינו מידע, כולל על הרגלי השימוש והצפיה שלנו. בנוסף, נידרש לפתוח חשבון משתמש של LG ולקשר אותו לחשבון אימייל שלכם.
שלל תנאי השימוש וויתור על פרטיות
ממשק
למרות שטרם הושקה מערכת ההפעלה המושלמת לטלוויזיה חכמה, ה-WebOS 6.0 של LG חפה מרוב החסרונות של חלק ממתחרותיה. היא קלה לניווט, כוללת גישה לרוב האפליקציות שאנשים ירצו להתקין, ועוד מגוון אפליקציות שסיכוי רב שלא נשתמש בהן.
מערכת ההפעלהwebOS 22 , כלומר WebOS TV 7.0 מחליפה את גרסה 6.0 מהשנה שעברה. LG שיפצרה אותה עוד יותר, למרות שהמבנה מאד דומה לגרסה 6.0. ניכר ש- LG עושה את המיטב על מנת להטמיע פיצ'רים שרואים ב- Google TV. מסך הבית נוח מאד ודומה לסגנון של גוגל TV בו האפליקציות נמצאות במרכז הממשק ומוצע לנו שפע תכנים ממגוון רחב של מקורות ואפליקציות, חווית השימוש נעימה ומזמינה במיוחד.
ככל שמדובר באפליקציות גלובליות, הן מעודכנות, אולם מצאתי שבין האפליקציות המקומיות, יש כאלו שפחות אטרקטיביות. לדוגמא, MakoTV, עודכנה בממשק WebOS רק בשנת 2018, אולם במערכות הפעלה אחרות היא שודרגה כבר לאפליקציית "12 פלוס" שמספקת חוויה אחרת לחלוטין. גם אפליקציית רשת 13 במערכת ההפעלה WebOS בגרסה ותיקה ואינה דומה לממשק העדכני מלא התכנים שקיים בגרסתה במערכת ההפעלה גוגל TV.
המהלך משמעותי ביותר שביצעה LG בשנים האחרונות בממשק, הוא המעבר למסך בית מלא בתפריט, לעומת פס התפריט האופקי שהופיע בדגמי העבר רק בתחתית המסך. המעבר למסך מלא אמנם מאפשר ל-LG לספק יותר קישורי תוכן ואפשרויות בלחיצה אחת, אבל בדומה ל- QNED99 שסקרתי כאן בשנה שעברה, פתיחתו מפסיקה את הצפיה בטלוויזיה בזמן שאנו מחפשים תכנים נוספים בין האפליקציות בממשק.
כדאי לדעת שבחירה בין מקורות כמו חיבור HDMI או טלוויזיה דרך האנטנה, לא מספיק ללחוץ על כפתור הבית. יש לגלול בתפריט הראשי כלפי מטה, ולעבור לתפריט התחתון של המקורות שחבוי עד כה, פעולה שעלולה לא להיות אינטואיטיבית לכולם.
ממשק במסך מלא שעוצר את הצפייה החיה בטלוויזיה
הממשק פועל באופן חלק ומהיר, ללא השהיות בביצוע פקודות. מספר האפליקציות ב-C2 הוא רב. הן מגיבות מהר לפתיחה ומסודרות בהתאם לפופולריות השימוש שלנו בהן. בין האפליקציות המותקנות מראש ניתן למצוא מגוון רחב של תכנים מאפליקציות חינמיות, בנוסף על אלו שבתשלום.
הטלוויזיה מחוברת למערכת ההפעלה עם התכונות החכמות ThinQ של LG, כך שתוכלו להשתמש בשלט הרחוק (ראה למטה) כדי לשלוט או לבדוק את המצב של מכשירי חשמל ביתיים אחרים של LG שאולי יש לכם.
ממשק ThinQ לחיבור התקנים חכמים
אם יש משהו שיכול להוציא אנשים משלוותם, זה לגלות שהשתילו להם פרסומות במערכת ההפעלה. אבל בעידן בו נמתחים גבולות הפרטיות, LG מבקשת את אישורכם לפרסם בדף הבית של תפריט הטלוויזיה. בשלב זה הפרסומות הופיעו אצלי בריבועים הגדולים של התפריט, עם כיתוב קטן בתחתיתם עם המילה "sponsored", למרות שלא אישרתי את הסעיף "הסכם חברות טלוויזיה לתקשורת שיווקית".
פרסומת לדיסני פלוס בריבוע העליון מימין, שכיתוב "Sponsored" מופיע בתחתיתו
במקביל LG פונה ללקוחותיה על מנת שישלמו בעבור אמצעי פרסום זה. הייתי שמח אם LG לא הייתה מנצלת את מערכת ההפעלה על מנת לפרסם לקהל לקוחותיה שרכשו הטלוויזיה בכסף מלא. מכיוון שפרק הזמן שהטלוויזיה אצלי קצר מכדי שאחשף למגוון הפרסומות, ניתן להתרשם מהטמעתם כבר במדינות אחרות.
שלט רחוק
השלט של ה-C2 הוא אותו שלט שקיבלנו בדגמים של השנה שעברה, פרט לכך שהאייקון ל-Amazon TV עודכן. הוא משלב שלט מסורתי עם הרבה לחצנים מוכרים, עם סמן מרחף על צג הטלוויזיה: תוכלו לטייל באמצעותו בין האפליקציות וכן בתפריטי הטלוויזיה, אולם גם באמצעות גלגל הגלילה שניתן ללחיצה במרכז השלט. למרות שלא כולם מתחברים למצביע מרחף זה, אני מוצא אותו נוח לניווט בתפריטים.
אפשרות נוספת שמאפשר השלט היא שליטה קולית: במידה ותחזיקו את לחצן המיקרופון שממוקם במרכז השלט, תוכלו לפקוד על הטלוויזיה. בפעם הראשונה תידרשו לאשר ל-LG ללמוד מהשימוש במיקרופון על ההרגלים שלכם. תוספת נחמדה היא שניתן לתת פקודות בעיברית, והסייען הקולי של LG, יחזור עליהם כדי שתדעו מה הוא הבין מזה. שווה לעשות כאן תיאום ציפיות, כי הפקודות שה-C2 מבין פשוטות למדי. אלו מאיתנו שחשובה להם הפרטיות יגלו שאין מפסק פיזי כמו אצל חלק מהמתחרים, שמאפשר לבטל את פעילות המיקרופון.
מבחינת עיצוב, השלט ארגונומי ביותר ומשתלב בצורה טבעית בכף היד, מכיוון שחלקו התחתון מעוגל. מתגי מעבר בין ערוצים ועוצמת השמע נוחים לזיהוי גם ללא מבט על השלט, בשל הבליטות הייחודיות עליהן. בנוסף קיימים לחצנים ייעודיים בתחתיתו עבור נטפליקס, אמזון פריים, דיסני פלוס, Rakutan TV, כמו גם לעוזרות הקוליות אלקסה ו- Google Assistant. בשעה טובה הושק בישראל שירות דיסני פלוס, שנוסף לנטפליקס ואמזון פריים. אלקסה, Google Assistant ו- Rakutan TV חסומים לישראל ולכן לחיצה על לחצנים אלו תספק הודעה ש"השירות חסום".
לו יכולתי לבקש מ- LG לשפר אותו, הייתי מבקש להוסיף לחצן TV שמעביר אותנו ישירות לשידורי עידן פלוס, ולחצן Last Channel שמעביר לערוץ הקודם (מזפזפ). בהיעדרו של לחצן TV, תידרשו להגיע ללחצן Home וממנו לבחור כמקור את שידורי עידן פלוס, מה שעלול להקשות על קשישים וילדים.
מספר לחיצות על מנת להגיע לשידור טלוויזיה בעידן פלוס
השלט חסר תאורה אחורית ומשכך, תידרשו להכירו על בוריו, במידה ותרצו להפעילו באמצע סרט בחשכה.
אודיו
מבחינת פורמטי אודיו, ה- C2 תומכת ב-pass through של מגוון פורמטי שמע כגון Dolby Digital True-HD ו- Dolby Atmos אולם לא בפורמטים של DTS, כגון DTS:X או או DTS-MA.
הקודקים הנתמכים הם AC4, AC3 (Dolby Digital), EAC3, HE-AAC, AAC, MP2, MP3, PCM, WMA, apt-X.
במידה ותרצו לחוות את החוויה המלאה של Dolby Atmos, תוכלו לחבר הטלוויזיה בחיבור HDMI מספר 2, שכולל תמיכה ב-eARC למקרן קול מתאים או לרסיבר ורמקולים.
ההגברה של טלוויזיה זו בנויה מ-40 וואט ו-2.2 ערוצים ש"יורים" כלפי מטה, התוצאה מעורבת. הסאונד המקורי שלה בסיסי ומשכך לא סיפק אותי. על מנת לשפר אותו נדרשתי לגשת לפרופיל הסאונד ה"רגיל" שמאפשר שינוים באקולייזר, ועימו לשפרו במקצת. מצב ה- AI Sound Pro, שמסוגל לספק Virtual 7.1.2 Up-mix, מספק תוצאה שנוטה לסאונד מתכתי.
עם זאת, בהאזנה לסרטים, עם מלל משולב במוסיקת רקע, ניתן היה להבדיל בין שכבות הסאונד, למרות שיש מי שעלול להרגיש שהוא אינו מספק. לסיכום פרק השמע, אם תרצו חווית סאונד שוות שווה באיכותה לתמונה יוצאת הדופן, מומלץ לבחון תוספת מקרן קול.
גיימינג
מכיוון שהטלוויזיה עשויה לשמש גם כצג לחיבור קונסולה, LG לקחו את העמידה בתקנים רלוונטים לקצה.
ה-C2 מספקת בכל כניסות ה- HDMI, תקן 2.1. כולם תומכים קצב העברת נתונים של 48Gbps, ברזולוציה 4K בתדר 120 הרץ ב- 12bit, וביחס 4:4:4. אלו בדיוק הנתונים שיגרמו לגיימר לנחת. היא גם תומכת בתקן VRR לשינוי קצב ריענון התמונה על מנת למנוע "קריעתה" בסצינות משחק מהירות, ומוסמכת לתקן G-SYNC במידה ותרצו לחבר אותה ישירות לכרטיס מסך של NVIDIA.
תוסיפו לכך עמידה בתקן המדובר כיום HGiG (HDR Gaming Interest Group) וקיבלתם חווית משחק על מסך הטלוויזיה שלכם. כפי שהשם מרמז, HGiG הוא תקן שיזמו יצרניות הקונסולות מיקרוסופט וסוני, על מנת ליצור קווים מנחים ושיטות עבודה מומלצות ליישום HDR במשחקים. יצרניות הטלוויזיה LG, סמסונג ופנסוניק, ויצרניות המשחקים Activision, EA, Rockstar ו-Ubisoft החליטו לאמץ אותו.
מבדיקתי, התוצאה היתה תמונה חלקה בסצינות מהירות של משחקי 4K בחיבור למחשב עם כרטיס מסך NVIDIA 3070. במצב Game mode היא מספקת השהייה (input lag) נמוכה מאד יחסית למסכי טלוויזיה אחרים. נתוני היצרן מצביעים על 13 מילי שניות השהייה ב- 4K בקצב ריענון תמונה של 120 הרץ.
איכות תמונה
סוף סוף הגענו לעיקר ולחלק שבו המסך באמת מצטיין. מעבד ה-α9 Gen 5 AI עושה עבודה נפלאה. אלו מבינינו שמחפשים עומק שחורים יהנו מאד, מכיוון שטכנולוגיית ה- OLED מאפשרת שליטה בכל פיקסל בנפרד עד לכדי כיבויו המלא. התוצאה המתקבלת היא תמונה מרהיבה במיוחד בסצנות המשלבות איזורים חשוכים ובהירים באותה התמונה, הודות לתכונות ה- OLED. מבחינתי מדובר בשיאים חדשים מבחינת ניגודיות ותאורה.
בנוסף, עוצמת ההארה שופרה לעומת שנה שעברה, ולכן לשם הדגם C2 נוסף EVO, שהיה עד כה בסדרת ה- G. היצרן מדווח על שיפור של 200 ניטים ביחס לדגם ה- C1 משנה שעברה.
בחנתי את ה-C2 בתכני HDR. הניגון בוצע באמצעות הנגן המובנה בחיבור דיסק SSD ישירות לחיבור ה- USB בטלוויזיה. התגובה של הנגן היתה מהירה ביותר, ללא קירטועים, למרות שניגנתי גם קבצים "כבדים" בסביבות 60 ג'יגה בייט באיכות REMUX. רוב הסצנות שבחנתי הוצגו ברמת הבהירות מתאימה. האזורים הבהירים במיוחד לא השפיעו לרעה על החלקים הכהים שבתמונה. את הבדיקה ביצעתי במצב תמונה 'Cinema'. כדאי לציין שהתוצאות עלולות להשתנות במצבי תמונה אחרים.
אלו מכם שיושבים בסלון רחב ידים ונזקקים למסך עם זויות צפיה רחבות, ישמחו לדעת שזויות הצפיה שלה מעולות. בשונה מטכנולוגיית LED, גווני ה- OLED לא מושפעים בזוויות חדות.
למרות שה- C2 מייצרת השתקפויות כתוצאה מגופי תאורה או מחלון בקיר שמולה, הן לא דרמתיות כל כך ולכן נסבלות. הציפוי על המסך מפחית משמעותית את עוצמת ההשתקפויות הישירות, והתוצאה המתקבלת היא בגוון סגול על הצג, מה שמרכך את ההשתקפות.
דוגמא להשתקפויות על המסך
גוון התמונה היה משהו שהייתי צריך להתאים, כי משום מה חשתי שהיא הבליטה את האדום בעודף, מה שהביא לידי כך שהדמויות על המסך היו עם גוון עור ורוד. עם זאת, לאחר ששיחקתי עם הצבעים, ושיניתי טמפ' המסך לחמה יותר, התוצאה היתה משביעת רצון.
פתחתי ב-Lost City, הסרט הדנדש בכיכובם של סנדרה בולוק וציינינג טטום, עם העלילה האינפנטילית והמשחק המגוחך. עושר הפרטים והחדות לאורך הסצינות ניכר ביותר. למרות תנועות צילום מהירות, מעבד ה- α9 Gen5 פעל נפלא. הסצינה בה הם עומדים ברקע המפל הבוהק, ושמלתה של בולוק בוהקת עוד יותר, החמיאו מאד ליכולתה של ה-C2.
עברתי ל- The Batman שיצא ב- 2021, ומתרחש רובו בחושך, כאילו נתפר למידותיה של OLED חדישה. גם כאן, בכל סצינה בה הגיבור הואר על רקע כהה במיוחד, ה- C2 שמרה על תוי הדמות של Batman חדים, למרות האתגר שהוצב לה.
סגרתי את ההתרשמות עם Spider-man: No way home, שעמוס בדמויות צבעוניות וכולל דיאלוגים שנונים בין הגיבורים. המעבד של ה- C2 הצליח לעמוד בקצב התזזיתי של מעברי התמונה בסצינות השונות באופן חלק, ללא מריחות או איבוד פרטים נראה לעין.
לסיכום יכולות התמונה, נראה ש-LG עשו עבודה מעולה בהתאמת המעבד לפנל, והתוצאה בכל סגנון סרט היתה טבעית.
Multi View
LG מאפשרת "ריבוי צפיות", תמונה בתוך תמונה (PIP), רק בשילוב שידורי "עידן פלוס" עם מצלמה חיצונית, או screen share, כלומר אין אפשרות לשלב גם תכנים מאפליקציות כדוגמת יו-טיוב.
צריכת חשמל
גב המכשיר מציין שה- C2 צורכת במקסימום כ- 482 וואט. לשם השוואה, ה- A90J של סוני צורכת במקסימום כ- 532 וואט, ה- LG QNED99 צורכת 237 וואט, הסמסונג QN90A 270 וואט וה- TCL C825 שכוללת מקרן קול וסאב וופר מובנים גומעת 380 וואט.
צריבה
כמו כל מסכי ה-OLED, גם ה-C2 עלולה להיצרב עם הזמן. התופעה הזו היתה פופולרית יותר בדגמים הקודמים של ה- OLED, ולמרבה המזל עם השנים LG משתפרת וכתוצאה מכך הצריבה הופכת לנדירה יותר כיום. כדי להקטין את הסיכון, LG מספקת בתפריט המסך מספר פעולות, כגון ניקוי פיקסל, הזזת המסך בפיקסל אחד והתאמת בהירותו. בנוסף, תוכלו לבטח את הטלוויזיה לשלוש שנים נוספות, על מנת לקבל מענה במקרים של צריבת מסך.
סיכום
ה-C2 של LG מספקת תמונה מעולה עבור רבים. עד לאחרונה ביססה עצמה LG כיצרנית הבלעדית של פאנלי OLED, מה שאיפשר לה להשתפר התוצאות משנה לשנה. עד לאחרונה סיפק ה- OLED תוצאה מעולה לצפייה בעיקר בחללים חשוכים, אולם השנה LG שיפרה עוד יותר את בהירות התמונה כך שה- C2 מתאים גם לצפייה בחללים מוארים היטב, ולכן נוסף לשמה התוספת EVO שעד כה היתה רק לצד דגם ה- G הבכיר. היא אמנם אינה מושלמת, מכיוון שהסאונד שבוקע ממנה אינו כמו המתחרות, והפרסומות במערכת ההפעלה אינן צפויות, אולם עם זויות צפיה רחבות, עמידה במגוון רחב כל כך של תקנים לגיימרים, תמונה מרהיבה ו- latency נמוך, היא מתאימה לקהלים רבים של גיימרים ווידאופילים המעריכים תמונה באיכות מעולה. תוסיפו מערכת הפעלה מתקדמת, עיצוב דקיק ותמיכה בשלל פורמטים, וקיבלתם מוצר אטרקטיבי במיוחד.
לסיכום, במידה וחשבתם על שידרוג הטלוויזיה לטכנולוגיית הדור הבא, ה- LG C2 EVO OLED עשויה בהחלט להיות מועמדת ראויה.
מחיר: 9,790 ש"ח
יבואן: ח.י