אוזניות Steelseries Arctis Nova Pro Wireless X במבחן
למרות שלעיתים קרובות אנו משקיעים במחשב כדי לשפר את החומרה כדוגמת מסך ענק או כרטיס מסך, כחובבי מוסיקה אנו יודעים גם שלאיכות השמע יש השפעה אדירה על ההנאה שלנו. הדבר נכון גם לגיימרים, שמעריכים סאונד צלול, קולות ריאליסטים ותקשורת נעימה עם החברים במשחק אונליין. אלו מבינינו שנסחפים למשחקים לתוך הלילה יעריכו במיוחד אוזניות נוחות הכוללות דרייברים ומיקרופון איכותיים שיגרמו להם הנאה במשחקי רשת ושיחות ליליות בדיסקורד.
האוזניות מתחלקות באופן גס לשני קצוות עיקריים: חוטיות ואלחוטיות. בעוד חלק מהגיימרים נותרו מכורים לאוזניות חוטיות, שמתומחרות בזול יותר, ניתנות לשימוש אינסופי ללא טעינה וחסרות השהייה בתגובה, רבים אחרים התמכרו לניידות והחופש שמציעות אוזניות אלחוטיות.
ההתפתחות של טכנולוגיית ה- 2.4 ג'יגה הרץ שיפרה ללא היכר את איכות הצליל, אמינות החיבור ומשך הזמן שניתן להשתמש באוזניות אלחוטיות לאחר טעינת הסוללה. בנוסף, ירידת המחירים הביאה לידי כך שיותר ויותר גיימרים עוברים להשתמש באוזניות אלחוטיות.
Steelseries
Steelseries ביססה עצמה בשנים האחרונות כיצרנית מובילה בתחום הציוד ההיקפי לגיימרים. כדי להבין כיצד הגיעה למעמדה הנוכחי, כדאי שנתחיל בהתחלה. בשנת 2004, במקביל להשקת עכברים לגיימרים, השיקה SteelSeries לראשונה את האוזניות הראשונות הייעודיות לגיימרים, ומאז ועד היום היא פיתחה את הנושא, כך שגיימרים יוכלו לתקשר בקלות ובמשך שעות רבות ברצף עם חבריהם. מאז ועד היום הושקו אינספור דגמי אוזניות, והיום לפנינו דגם העל של אוזניות הגיימרים שלה.
Arctis Nova Pro Wireless X
באירוע ההשקה שסוקר כאן ממש לאחרונה, השיקה החברה חמש גרסאות לאוזניות ה- Arctis Nova Pro, מתוכן שלוש בגרסה אלחוטית ושתיים בגרסה חוטית. כדי להציג את הדגם שתומך בכמה שיותר מקורות, בחרתי להציג את ה- Arctis Nova Pro Wireless X, שמסוגל להתחבר לשלל מקורות, כולל מחשב, Nintendo Switch, XBOX, טלפון סלולרי ואפילו למקינטוש.
באריזה
-
אוזניות
-
מתאם DAC
-
שתי סוללות ליתיום
-
זוג כבלי טעינה USB Type-A to USB Type-C: האחד כדי לחבר את המחשב או הקונסולה ל-DAC, והשני כדי להטעין את האוזניות
-
כבל שמע אנלוגי 3.5 מ"מ לצורך חיבור האוזניות באופן אנלוגי
-
משדר USB אלחוטי
-
מיקרופון שניתן להסרה ומגן רוח בשבילו
-
שקית בד לאחסון
-
מדריך למשתמש
עיצוב
ה-Arctis Nova Pro Wireless X נראות דומות במקצת ל- Arctis Nova Pro שסקרתי כאן. יש להן קשת עשויה פלסטיק מבריק בשילוב עם רצועת בד שמקילה על היכולת לפזר את משקל האוזניות על הראש. בדומה לשאר היצרניות, ה- Arctis Nova Pro Wireless X מגיעות רק בצבע שחור. מכיוון שמדובר באוזניות אלחוטיות, מעט כבדות יותר ממקבילתן החוטית, ולכן שוקלות 450 גרם. הריפוד סביב האוזניים מרגיש נעים מאד ורך, אולם הוא עשוי חומר פלסטי ולא אריג בד.
הן לא נצמדות יתר על המידה לאוזן, ומשכך לא יגרמו ללחץ על האוזן, לרגישים שבינינו. כדי לאפשר ניידות, הן מסופקות עם נרתיק בד בסיסי שיגן עליהן מפני אבק, אבל כמובן שלא מפני נזקים כגון נפילה או מים.
האוזניות כוללות דרייברים בקוטר 40 מ"מ ומיקרופון מדגםClearCast Gen 2 דו כיווני מתקפל.
Arctis Nova Pro Wireless X
שליטה
ה-Arctis Nova Pro Wireless X מצוידים בלחצני בקרה רבים. כל אוזניה כוללת מספר לחצנים פיזיים, קלים לזיהוי ושבלחיצה עליהם מתקבל משוב קולי. ויסות עוצמת השמע נשלט באמצעות גלגלת עוצמת שמע ולצידה לחצן להשתקת המיקרופון. כדי שהחיווי יהיה ברור, האוזניות מספקות צליל חוזר כאשר המיקרופון מושתק. בנוסף, נורת הלד בקצהו הופכת אדומה כשהוא מושתק.
האוזניה השמאלית כוללת:
-
לחצן הפעלה
-
בלחיצה אחת מפעיל ומכבה את ANC\
-
בלחיצה כפולה הוא מפעיל מצב דיבור שמגביר את הצלילים מסביב כך נוכל לשמוע טוב יותר את הסביבה מבלי להסיר את האוזניות.
-
לחיצה ממושכת מכבה ומדליקה את האוזניות
-
-
לחצן השתקת מיקרופון
-
גלגלת לוויסות עוצמת השמע
האוזניה הימנית כוללת לחצן בלוטות' ששולט גם על השמעת שירים ומענה לשיחות.
בנוסף, האוזניות כוללות מכשיר DAC נפרד שמאפשר לקבוע את עוצמת המיקרופון וקולות הרקע, וכך לווסת במידה ואחד הערוצים חזק מהאחר. עם זאת, מכיוון שה- DAC כולל רק שני לחצנים, כדאי להכיר את השימוש בו טרם התחלת משחק, כדי לא להיות מופתע. לטענת היצרן, הדור החדש GameDAC Gen 2 מעלה את חווית הסאונד באמצעות צליל Hi-Res מוגבר וללא עיוות קול.
אוזניות משולבות DAC
תאימות
אמנם בדקתי את ה- Arctis Nova Pro Wireless X רק בחיבור למחשב PC ו- XBOX, אולם הן מסוגלות להתחבר לכל סוגי המקורות: PC, Nintendo Switch, XBOX, טלפון סלולרי ואפילו למקינטוש. בנוסף, אם תרצו לחברן ל-PS4 או PS5, תוכלו לעשות זאת באמצעות אלחוטי עם הדונגל המשדר האלחוטי שלהם.
בגרסת ה- XBOX, ניתן להשתמש ב-DAC גם כשמחוברים לקונסולת XBOX, כך שתוכלו לשלוט במיקרופון, ב- ChatMix ובחיבורים. עם זאת, אפליקציות Sonar ו- GG לא נתמכות בקונסולות, כך שאם תרצו להתאים את הסאונד, תידרשו לעשות זאת באמצעות ה-DAC.
אוזניות רב שימושיות המתחברות למגוון מקורות
סאונד
הדרייברים ב- Arctis Nova Pro Wireless X בקוטר 40 מ"מ, והם מספקים גוון הצליל של מאד ניטרלי עם באסים במינון הנכון כך שידגישו גם את האפקטים הדרמתיים במהלך המשחק. אלו אמנם לא אוזניות אודיופיליות, אבל גם המיד מאוזנים, כך ששירה וכלי מיתר נשמעים מהימנים. עם זאת, התדרים הגבוהים עלולים להישמע מעט חזק מידי בעוצמת שמע גבוהה, מה שניתן להתאמה באמצעות האקולייזר והתוכנה הנלווית במידה ואתם משחקים במחשב.
איזון הסאונד באמצעות האקולייזר
מכיוון שמדובר באוזניות שמיועדות גם לצ'אטים, בחנתי את גם את הסאונד של קולות אדם, והתוצאה היתה מאד משכנעת: הם נשמעים ברורים וצלולים. בימת הקול היתה גדולה וחשתי כאילו הצלילים מגיעים מרמקולים הממוקמים בחדר סביבי ולא מאוזניות על האוזניים שלי. התוצאה היתה חווית אודיו סוחפת ביותר.
ל- Arctis Nova Pro Wireless X יש גם אפקט סראונד (spatial audio) שנוצר באמצעות התוכנה של Steelseries. ניתן לשנות את ההגדרות כך שיתאימו לגיימינג או להאזנה לסרטים.
ניטרול רעשים
ל- Arctis Nova Pro Wireless X יש ניטרול רעשים אקטיבי, בנוסף על הבידוד הפאסיבי שהן מספקות. מבדיקתי מצאתי שהוא יעיל ומסוגל לחסום רעשי רקע כמו שיחות של אנשים מסביב וקולות מונוטוניים כמו מאוורר או מזגן רועש. עם זאת, הן אינם מנטרלים לחלוטין רעשי מכוניות. הערך המוסף של ANC משמעותי למי שנמצא בחלל פתוח ובסביבת אחרים, על מנת לאפשר חוויה עוצמתית ללא הסחות דעת מהסביבה.
גם המיקרופון מסוגל לנטרל באופן יעיל את רעשי הסביבה, באמצעות טכנולוגיית ClearCast Gen 2. ניתן היה להבין אותי גם כשהסביבה שלי היתה רועשת, ערך מוסף משמעותי במידה ורוצים לשחק בחלל פתוח ולא באיזור מבודד לחלוטין.
סוללה
בניגוד לאוזניות חוטיות שאינן דורשות טעינה, ה-Arctis Nova Pro Wireless X אמנם מחייבות טעינה מידי פעם, אבל היצרן מצא דרך נפלאה לשמור על רציפות בשימוש. SteelSeries מספקת שתי סוללות, כשכל אחת מחזיקה כ- 18 שעות ברציפות עם בלוטות' מופעל. לעומת זאת, היא תחזיק כ- 22 שעות בשימוש ב-DAC וללא הפעלת הבלוטות'. חיי הסוללה עשויים כמובן להשתנות בהתאם לעוצמת השמע ואופי השימוש.
ישנן שתי דרכים להטעין את הסוללות:
-
להטעין סוללה אחת בתחנת העגינה תוך כדי שימוש בשנייה
-
להטעין ישירות באמצעות האוזניות כשהן מחוברות באמצעות יציאת ה-USB שבאוזן שמאל. חשוב להדגיש שבמידה ותטעינו את הסוללה באמצעות חיבור USB לאוזניות, לא ניתן להשתמש בהן באותה העת.
החלפת הסוללות ניתנת לביצוע גם כאשר האוזניות נמצאות על הראש, ובמידה ומבצעים זאת מספיק בזריזות, האוזניות שומרות על החיבור האלחוטי האחרון, וכך ניתן להמשיך לשחק ללא הפסקה עוד ועוד.
תוכנה
כידוע, Steelseries אינה מסתפקת במכירת חומרה בלבד, ונותנת ערך מוסף אדיר ללקוחותיה באמצעות התוכנות שנלוות למוצריה. כך גם באוזניות שמקבלות תוספת במשולב עם SteelSeries Engine, שמהווה חלק מחבילת התוכנה SteelSeries GG.
אפליקציות SteelSeries GG ו- Sonar מהוות ערך מוסף מצוין, אולם הן אינן זמינות בשימוש בקונסולה כגון XBOX. לפיכך, כל השינוים שתבצעו בהן, לא ישפיעו בעת השימוש בקונסולה, אלא רק בעת חיבור למחשב. למרות זאת, עדיין ניתן לבצע שינוים באמצעות ה-DAC.
ה-GG מהווה התוכנה המרכזית שכוללת הגדרות שמע מוכנות מראש. בנוסף, ניתן לשלוט בנפרד על עוצמת השמע של המשחק, מזו של המיקרופון. תוכנת ה- Sonar, כוללת אקולייזר רב ערוצי שכולל הגדרות שמע מומלצות ושליטה בביטול הרעשים.
האוזניות תומכות גם בפורמט דולבי אטמוס, אולם מדובר בתוסף שנדרש בתשלום. הוא נועד לשפר את האודיו, וניתן לכיבוי או הפעלה בלבד, ללא כיוונים נוספים.
חיבור אלחוטי
ה-Arctis Nova Pro Wireless X כוללות חיבור בלוטות' 5.0 שמצאתי אותו מאד יציב. בשום שלב לא סבלתי מניתוקים. בנוסף, ניתן לחבר אותן לקונסולה ולסמארטפון בו זמנית, וכך להאזין במקביל לסאונד של המשחק ולמוזיקה בסלולרי.
בנוסף על הבלוטות', ה-Arctis Nova Pro Wireless X תומכות גם בחיבור בתדר Wi-Fi בנוסף על הבלוטות'. ניתן לקבוע שתי אפשרויות להגדרה ב-DAC: 'מהירות' ו'טווח'. השימוש במצב 'מהירות' שומר על זמן תגבה מהיר במיוחד, מה שמבטיח סינכרון טוב במיוחד בין השמע והוידאו במשחקים. מצב 'טווח' מגדיל את מרחק הקליטה, אולם גם את הדיליי במקצת, אולם באופן לא ממש מורגש במהלך משחק. מצב זה נוח במידה ואתם יושבים לשחק באופן מרוחק מול הטלוויזיה.
סיכום
Arctis Nova Pro Wireless X שלSteelSeries, ממוצבות כדגם העל של אוזניות הגיימרים האלחוטיות, עם כל החיבורים האפשריים, וכל מה שניתן לספק: משדר אלחוטי עם התאמה אישית, ביטול רעשים אקטיבי, תמיכה בסאונד ברזולוציה גבוהה, ואפילו סוללות שניתנות להחלפה בלי שהבלוטות' ישכח את המקור אליו חוברו. ניתן להתחבר עימם בבלוטות' במקביל לחיבור ב- 2.4 ג'יגה הרץ, כך שאפשרי להישאר מחוברים לסמארטפון ולקונסולה בו זמנית. גרסת ה- Arctis Pro Wireless X, מתאימה לאלו מבינינו שאוהבים לנדוד בין מקורות: היא תומכת בחיבור ל- PC, Nintendo Switch, XBOX, טלפון סלולרי ואפילו למקינטוש.
לסיכום, אם אתם מאלו שמסמנים דגם-על ובסוף קונים אותו, ה- Arctis Nova Pro Wireless X שלSteelSeries, צריך להיות ברשימת הקניות שלכם.
יבואן: ביקונקט
מחיר: 1,700 ש"ח