אוזניות גיימניג Steelseries Arctis Nova Pro במבחן
כל גיימר מתחיל יודע שעל מנת להעצים ההנאה במהלך משחק, עליו לבחור באוזניות איכותיות, ובמידה והוא משחק במשחקים קבוצתיים, שווה שיכוון לאוזניות גיימינג משולבות מיקרופון. ללא אביזר חשוב זה, יתקשה הגיימר הממוצע להקשיב לפס הקול, להתרחשות במהלך המשחק, וכמובן לתאם אסטרטגיות שיעזרו לקבוצה שלו לנצח את המשחק, או לכל הפחות להביא לכדי הנאה מקסימלית. זו גם הסיבה שאוזניות לגיימרים עשויות לשמש גם לצרכי תקשורת משרדית בשיחות ועידה או בעבודה אונליין.
את האוזניות הללו ניתן לחלק ל:
-
אוזניות חוטיות
-
אוזניות אלחוטיות
מכיוון שרציפות האודיו חשובה במהלך המשחק, חלק מהגיימרים לא יוותרו על אוזניות חוטיות, ואילו אחרים יעדיפו את הניידות והחופש שמציעות האוזניות אלחוטיות. עם זאת, חשוב לזכור שלשניהם יתרונות וחסרונות:
מי שישובו לבחור באוזניות החוטיות, ינמקו זאת בשל איכות הצליל, הימנעות מהטענה חוזרת של הסוללה והעלות הנמוכה ביחס לאוזניות אלחוטיות. עם זאת, בשנים האחרונות חלו שינוים טכנולוגיים שהביאו לידי כך שחלק ניכר מהחסרונות של אוזניות האלחוטיות התמוססו. למרות האמור, יצרניות האוזניות ממשיכות לייצר ולשווק אוזניות חוטיות בהיקף דומה לזה שבעבר. מכיוון שמספר היצרניות כה רב, חשוב לדעת במה להתמקד.
Steelseries
במידה ושאלתם את עצמכם הגיעה Steelseries למקום בו היא נמצאת היום, כדאי שנתחיל בהתחלה. בשנת 2004, במקביל להשקת עכברים לגיימרים, השיקה SteelSeries לראשונה את האוזניות הראשונות הייעודיות לגיימרים, ומאז ועד היום היא פיתחה את הנושא, כך שגיימרים יוכלו לתקשר בקלות ובמשך שעות רבות ברצף עם חבריהם. מאז ועד היום הושקו אינספור דגמי אוזניות, והיום לפנינו הקולקציה החדשה.
Arctis Nova Pro
אוזניות Arctis Nova Pro מהווים את דגם העל הנוכחי של היצרן. הם אמנם הוכרזו עוד במאי השנה, אבל רק לאחרונה הושקו בישראל באירוע שסוקר בהרחבה כאן, והנה כעת הם לפנינו.
באריזה
-
אוזניות
-
GameDAC Gen 2
-
כבל USB-A ל- USB-C באורך מטר אחד
-
כבל TRRS
-
כיסוי למיקרופון להקטין את רעשי האויר
-
נרתיק לכיסוי האוזניות
-
מדריך למשתמש
עיצוב
מבחינת מראה הן נראות ממש דומות לדגמים המוכרים של היצרן. יש להם קשת עשויה פלסטיק מבריק בשילוב עם רצועת בד שמקילה על היכולת לפזר את משקל האוזניות על הראש. בדומה לשאר היצרניות, ה- Arctis Nova Pro מגיעות רק בצבע שחור. מכיוון שמדובר באוזניות חוטיות, הן קלות יותר ממקבילתן האלחוטית, ולכן שוקלות רק 300 גרם. הריפוד סביבו האוזניים מרגיש נעים מאד ורך, אולם הוא עשוי חומר פלסטי ולא אריג בד.
בצבע שחור בלבד ועם מקרופון מתקפל
אלו מביננו שרגישים ללחץ שהאוזניות עלולות לייצר על האוזניים, ישמחו לגלות שהן לא נצמדות יתר על המידה לאוזן. כדי לאפשר ניידות, הן מסופקות עם נרתיק בד בסיסי שיגן עליהן מפני אבק, אבל כמובן שלא מפני נזקים כגון נפילה או מים.
האוזניות כוללות דרייברים בקוטר 40 מ"מ ומיקרופון מדגםClearCast Gen 2 דו כיווני מתקפל.
שליטה
על האוזניות נמצא רק שני לחצנים, הממוקמים על האוזנייה השמאלית. ויסות עוצמת השמע נשלט באמצעות גלגלת עוצמת שמע ולצידה לחצן להשתקת המיקרופון. כדי שהחיווי יהיה ברור, האוזניות מספקות צליל חוזר כאשר המיקרופון מושתק. בנוסף, נורת הלד בקצהו הופכת אדומה כשהוא מושתק.
גלגלת עוצמת שמע
השנה האוזניות כוללות גם DAC משופר לגרסה 2, שמאפשר שליטה נוספת עליהן. באמצעותו ניתן לשלוט באקולייזר, לקבוע את עוצמת המיקרופון וקולות הרקע, וכך לווסת במידה ואחד הערוצים חזק מהאחר. עם זאת, מכיוון שה- DAC כולל רק שני לחצנים, כדאי להכיר את השימוש בו טרם התחלת משחק, כדי לא להיות מופתע.
אוזניות משולבות DAC
לטענת היצרן, הדור החדש GameDAC Gen 2 מעלה את חווית הסאונד באמצעות צליל Hi-Res מוגבר וללא עיוות קול.
סאונד
גוון הצליל של ה- Arctis Nova Pro דומה לזה של האוזניות הקודמות להן, ניטרלי עם אקסטרה באסים שידגישו את האפקטים הדרמתיים במהלך המשחק. אלו כמובן לא אוזניות אודיופיליות, ומשכך התדרים הגבוהים עלולים להישמע מעט צורמים בעוצמת שמע גבוה. עם זאת, השילוב עם ה- DAC מאפשר לווסת אל הסאונד לפי טעם המשתמש.
איזון הסאונד באמצעות האקולייזר
מכיוון שמדובר באוזניות שמיועדות גם לצ'אטים, בדקתי אותם עם קולות אדם, והתוצאה היתה ממש טובה: השחקנים נשמעים ברורים וצלולים. בימת הקול נשמעת רחבה וההרגשה כאילו הצלילים מגיעים מרמקולים הממוקמים בחדר סביבי ולא מאוזניות הממוקמות על האוזניים שלי, והתוצאה חווית אודיו סוחפת ביותר.
ל-SteelSeries Arctis Nova Pro יש גם אפקט סראונד שנוצר באמצעות התוכנה של Steelseries. ניתן לשנות את ההגדרות כך שיתאימו לגיימינג או להאזנה לסרטים.
ניטרול רעשים
בניגוד לדגם האלחוטי, ל-Arctis Nova Pro אין ניטרול רעשים אקטיבי והתוצאה בהתאם. האוזניות אינן מסוגלות לנטרל רעשי רכבים או קולות אדם. זה אמנם לא אמור להיות משמעותי למי שנמצא בחדר סגור ומבודד, אולם רלוונטי אם בכוונתכם להשתמש בהם בסביבת אחרים.
תוכנה
כידוע, Steelseries אינה מסתפקת במכירת חומרה בלבד, ונותנת ערך מוסף אדיר ללקוחותיה באמצעות התוכנות שנלוות למוצריה. כך גם באוזניות שמקבלות תוספת במשולב עם SteelSeries Engine, שמהווה חלק מחבילת התוכנה SteelSeries GG.
אפליקציות SteelSeries GG ו-Sonar מהוות ערך מוסף מצוין. ה-GG מהווה התוכנה המרכזית שכוללת הגדרות שמע מוכנות מראש. בנוסף, ניתן לשלוט בנפרד על עוצמת השמע של המשחק, מזו של המיקרופון. תוכנת ה- Sonar, כוללת אקולייזר רב ערוצי שכולל הגדרות שמע מומלצות, לצד אפשרות לעדכון ידני.
סיכום
השקת אוזניות חדשות ל-Steelseries זו תמיד חגיגה. לקח מספר שנים והיצרן עדכן את קו האוזניות שלו לגיימרים. ה-Arctis Nova Pro אמנם אינן אלחוטיות ולא כוללות ניטרול רעשים אקטיבי, אבל התוצאה הסונית הכוללת שלהן טובה מאד ובשורה התחתונה הן עושות את העבודה המצופה מהן. לתוכנת SteelSeries GG יש ערך מוסף גבוה מכיוון שהיא מאפשרת הדמיית סאונד עוטף מכל הצדדים, וכן הגדרות שמע מאוזנות כברירת מחדל. לסיכום, אם החלטתם לשדרג את האוזניות והקו שלכם הוא חוטי, ה- Arctis Nova Pro עשוי להוות מועמד ראוי.
יבואן: ביקונקט
מחיר: 1,290 ש"ח