שעון חכם Samsung Watch 6 במבחן
זה רשמי! תעשיית השעונים ה"רגילים" האופנתיים עומדת בפני סכנה להיכחד, וה"אשמים" הם השעונים החכמים, כשבראשם אפל וסמסונג. נכון לשנת 2019, הן מהוות מותגי השעונים המובילים בעולם. ההשתלטות התבררה עוד ב-2018, כאשר השעונים החכמים גברו מקביליהם המסורתיים. מדובר בהיקף מכירות של כ- 6 מיליארד דולר, כשה"נזק" המשמעותי בשעונים האופנתיים היא בעיקר אצל שעוני הנשים.
בשנה שעברה הובילה אותו אפל עם שעונים תואמי iOS שתופסים כ-30 אחוז מהשוק, וסמסונג יצרנית שעונים התומכים בסמארטפון אנדרואיד עם כ-10 אחוז ו- Huawi עם כ- 7 אחוז.
נתח שוק יצרני שעונים חכמים – מקור אתר Statistica.com
מגמה חשובה נוספת היא שאם בעבר הגבולות בין שעונים חכמים לשעוני ספורט היו ברורים, הרי שלאחרונה הם מיטשטשים. יצרניות שבעבר היו בנישת הספורט, השכילו להוסיף תכונות חכמות, וההיפך – שעונים חכמים רבים כוללים יותר ויותר פונקציות ספורט.
אלו העושים בהם שימוש, יספרו לכם שהם נעזרים בשעונים החכמים בכל עת: להצגת שיחה נכנסת או הודעת טקסט על צג השעון, מדידת קלוריות ומרחק בפעילות ספורטיבית, ניטור מדדי בריאות כגון דופק ולחץ דם, ואפילו זיהוי חשד לפירפור פרוזדורים וניטור אחוז חמצן בדם. לאחרונה נוספה גם האפשרות לארנק דיגיטלי ואפילו כטלפון סלולרי תוך שימוש ב- eSIM. אמנם רוב התכונות לעיל נמצאות כבר בסלולרי, אולם לשם כך יש לקחת אותו עימכם, או לפחות להביט בו, וזה הרבה יותר פשוט לעשות זאת עם שעון בפרק כף היד.
חשוב לדעת שלא כל השעונים החכמים זהים בתכונותיהם. לשעונים רבים ממשקים שונים זה מזה, מגוון אפליקציות שונה, ותאימות אחרת לאפליקציות ואביזרים. בנוסף, לחלקם יש סוללות שבקושי יחזיקו מעמד ליום אחד, ואחרים עשויים להחזיק זמן רב יותר ללא טעינה. ויש כמובן את נושא העיצוב, שכולל מסך תצוגה איכותי, רצועות ניתנות להחלפה ובשלל צבעים. לכן כדאי לדעת במה להתמקד.
סמסונג
סמסונג אמנם כוכב מוביל בעולמות הסלולר והטלוויזיות, אבל החל מ- 2018 מבססת את מעמדה כמובילת שוק האנדרואיד גם בעולם השעונים החכמים, ומאז בכל שנה בחודש אוגוסט היא משיקה סדרת שעונים חכמים. זו השנה השישית בה סמסונג משיקה שעון חכם בסדרת Galaxy Watch, באירוע שניסקר כאן, ביחד עם השקת המכשירים המתקפלים.
Watch 6
ה- Watch 6 הושק השנה בשתי גרסאות, עם מסך 40 ו- 44 מ"מ. כאחד שהולך כבר שנים עם שעון ספורט, אני משתוקק למצוא שעון אחר שיענה על החסרונות שקיימים בשעון שלי, ולכן שמחתי לקבל לידי את ה-Watch 6.
Watch 6
באריזה
באריזת ה-Watch 6 תמצאו את השעון, משטח טעינה מגנטי בחיבור USB-C למקור החשמל ומדריך קצר. בדומה לסמארטפונים שלה, סמסונג לא מספקת עם השעון שנאי לטעינת השעון.
עיצוב
לסקירה זו, סמסונג שלחה את Watch 6 עם המסך הקטן יותר בקוטר 40 מ"מ, בצבע לבן, ללא קישוריות LTE. הזהב עדין, עם גוון שמפניה שלדעתי הוא צדדי מספיק כדי להתאים לכל מתכת אחרת שאולי תרצו לענוד לצדו. אני מאד התחברתי לגודל הזה, מכיוון שבשונה ממסך 44 מ"מ, הוא מרגיש יותר כמו שעון אופנתי בגודל נורמלי, ולא עם צג ענק שמשתלט על פרק כף היד. אם תשוו אותו ל-Watch 5 תגלו שהם מאד דומים בעיצוב הפשוט והמינימליסטי, אבל ל-Watch 6 גבול התצוגה דק יותר, ולכן אפקטיבית המסך טיפה יותר גדול.
ה-Watch 6 כולל צג עם חוגה דיגיטלית, מארז אלומיניום ורצועת ספורט ידידותית סיליקון נעימה ורכה המתאימה גם למים. החוגה הדיגיטלית מסוגלת זאת לעומת ה- Watch 6 Classic שמשודרג עם חוגה סביב המסך שמסגרת מסתובבת פיזית (במקום מסגרת מגע), מארז נירוסטה מבריק ועמיד יותר, ורצועת עור אקולוגית היברידית בעלת מראה קלאסי יותר. פרט להבדלים אלו, ל-Watch 6 ול-Watch 6 Classic יש את אותן תכונות. לסקירה, כאמור, הגיע ה- Watch 6.
מסך ה- Super AMOLED ב- Watch 6מאד בהיר (עד 2,000 ניטים) ומרהיב בצבעיו. אני אהבתי זאת מאד, כי כך יכולתי לקרוא ב- watch 6 טקסט קטן גם ללא משקפי קריאה, וגם אם השמש מסנוורת. בנוסף ה- watch 6 מאפשר הפעלת מסך תמידית, אבל מנסיוני היא זוללת סוללה בקצב אדיר ביחס למצב החסכוני בו הצג כבה במידה ואינו בשימוש.
הרזולוציה במסכים שופרה השנה: במסך של 40 מ"מ הרזולוציה עלתה ל- 432 על 432 פיקסלים (במקום 396 על 396), ואילו ה- 44 מ"מ ברזולוציה של 480 על 480 פיקסלים (במקום 450 על 450 בדור הקודם). בשל השוליים הכה דקים, האייקונים על המסך נראים גדולים יותר בהשוואה לדור הקודם.
החלקה על מסך המגע מאפשרת מעבר בין תפריטים. ההתנסות שלי עם מסך המגע הדגימה את היעילות הגבוהה בה הוא עובד וכן את הבהירות הגבוהה שלו ביחס למתחרים. ניתן גם להשבית את מסך המגע במידה ואתם חוששים ממגע בטעות, אולם אז יש לפתוח את המסך בלחיצה ממושכת על לחצן צד ייעודי.
חידוש נוסף ב- Watch 6 לעומת קודמו הן הרצועות של השעון: במקום ללחוץ על פסי המתכת בצדדיו, משחררים את הרצועה באמצעות לחצן מרכזי בחלקה הפנימי של הרצועה. המטרה כאן לאפשר למשתמש להחליף בקלות את הרצועה בהתאם לצורך האופנתי. בפועל, בהתנסותי, הלחיצה הנדרשת עמוקה וחזקה יותר ממה שצריך לצפות, בכדי להחליף רצועה.
חומרה
ה- Watch 6 על דגמיו השונים, כולל מעבד Exynos W930 כפול ליבה 1.4 ג'יגה הרץ מתוצרת סמסונג. מדובר בשדרוג מהמעבד שהיה ב-Watch 5. השעונים כוללים 2 ג'יגה RAM ו-16 ג'יגה בייט זיכרון איחסון.
אבל החגיגה האמיתית דווקא בגיזרת החיישנים: ה-Watch 6 מציע את אותם חיישנים מדויקים ממש כמו ב- Watch 5, הכוללים: חיישני קצב לב אופטיים וחשמליים, חיישן ביו-אלקטרי שמודד התנגדות לצורך מדידות אחוז שומן בגוף, חיישני טמפרטורה ותאורה, מד תאוצה, ברומטר וג'ירוסקופ. התוצאה היא שלל בדיקות שלצורך ביצוען נדרשים לרוב מכשירים שונים ונפחיים הרבה יותר מהשעון הדקיק של סמסונג.
שלל חיישנים מוטמעים ב- Watch 6
סוללה
הגענו ללב העניין: שעונים חכמים נדרשים בטעינה. ה-Watch 6 אמור לספק בשורה בעניין, מכיוון שיש לו סוללה בהספק של 300 מילי אמפר (על צג של 40 מ"מ), ו-425 מילי אמפר (על צג בגודל 44 מ"מ). מדובר בסוללה גדולה יותר מזו של ה- Watch 5. הטעינה שלו מבוצעת באמצעות משטח טעינה ייעודי מגנטי, פיתרון נוח מאד בהשוואה למתחרים שדורשים חיבור פיזי. טעינה מאפס ל-100% אורכת כשעה.
לטענת היצרן זמן העבודה המקסימלי של השעון הוא כ- 40 שעות, אבל בהתנסותי הסוללה נגמרת בקצב מהיר. לאחר כשעתיים של פעילות ספורטיבית עם מסך כבוי, הסוללה ירדה ל-75%. כשענדתי את השעון בהגדרת always on, הסוללה נגמרה תוך כ- 24 שעות.
ה-Watch 6 מאפשר לעבור גם למצב חסכוני במידה ואתם רחוקים ממטען, באמצעות מעבר לתצוגה חסכונית, ביטול ה-Wi-Fi, ביטול הדלקת התצוגה עם סיבוב השעון, הפחתת מהירות המעבד והקטנת בהירות המסך. ניתן גם לעבור למצב שעון בלבד, שמשבית הכל מלבד השעון וכך יאריך משמעותית את משך השימוש בו.
בקיצור, יש מחיר לכך שהתצוגה ב-Watch 6 טובה ובהירה יותר, שמאפשרת לראות טקסט גם בשמש ישירה. ולכן אם אתם מתכוונים להפעיל השעון והחיישנים הנלווים לו, לשוחח דרכו בטלפון, ולנטר פעילות ספורטיבית עימו, תתכוננו להטעין אותו כל יום.
סוללה גדולה יותר
תאימות לאפליקציות חיצוניות
למרות שסמסונג עושה שימוש ב-play store של גוגל, ה- Watch 6 אינו תואם באופן ישיר לאפליקציות של לפחות חלק מקופות החולים בישראל, למרות תאימות מלאה לשעוני המתחרים. אני בדקתי רק את כללית ולאומית, המהוות כ-60% מכלל המבוטחים. כדי לאפשר בכל זאת את התאימות לכללית, יש לכבות את מעקב health באפליקציית סמסונג, ולעקוב רק עם Google Fit, פעולה שגורמת לנו לוותר על תכונות חשובות שמסונכרנות עם השעון.
תמיכה עקיפה דרך Google Fit
מערכת הפעלה
ה-Watch 6 בעל מערכת ההפעלה Wear OS4 והממשק הייחודי UI 5 של סמסונג. משכך, הוא כולל מפות Google, Google Assistant, Google Pay, Messages, Keep Notes ואפליקציות נוספות מבית גוגל. בנוסף, נמצא אפליקציות של סמסונג כגוןSamsung Pay, Samsung Messages, Samsung Health, Bixby.
חשוב לציין שה- Watch 6 עובד עם סמארטפונים של סמסונג גלקסי שכוללים את מערכת ההפעלה אנדרואיד 10 ומעלה. למרות שבאופן תיאורטי ניתן לקשר בין ה-Watch 6 לסמארטפונים שאינם של סמסונג, חלק מתכונות הניטור של המדדים הרפואיים יפעלו רק עם סמארטפונים של סמסונג. ה- One UI 5 מספק חידושים בתחום הגישה למספרי חירום, ניטור הרגלי שינה כגון נחירות ואינדיקציות על טווחי דופק מותאמים אישית. השדרוג ל-One UI 5 זמין החל מסדרות Watch 4 ומעלה.
הניווט בממשק מבוצע על ידי שני לחצנים הממוקמים בצד ימין של ה-Watch 5 Pro: מקש בית ומקש חזרה, ובנוסף באמצעות החוגה הדיגיטלית המאפשרת לנווט במהירות בין התפריטים.
ה-Watch 6 מנוהל באמצעות שלוש אפליקציות חינמיות של סמסונג: Galaxy Wearable ו-Samsung Health. כדי להפיק את המיטב מהשעון, כדאי ששלושתן יותקנו בסלולרי שלכם.
-
Galaxy Wearable: מאפשר לעדכן את טפט התצוגה בשעון.
-
:Samsung Healthהאפליקציה שאוספת הנתונים שנמדדו על ידי השעון כגון מספר צעדים, דפוסי שינה, ופעילויות ספורט.
-
Samsung Health Monitor: האפליקציה שאוספת מדדים רפואיים כגון דופק, לחץ דם וא.ק.ג. עם דוחות שניתן לשלוח לרופא שלכם.
לדעתי, במידה וסמסונג יאחדו בין שלושת האפליקציות לאחת, במקום לנווט ביניהן, ניהול השעון עשוי להיות עוד יותר פשוט.
ניטור לחץ דם וקצב סינוס
עמידות
ה- Watch 6 כולל דירוג IP68, כלומר עמיד בפני מים ואבק.
חווית שימוש יומי
ההגדרה הראשונית של ה-Watch 6 פשוטה מאד. עם הדלקת ה-Watch 6 בקרבת הסמארטפון, קופצת התראה בטלפון שהוא מזהה את השעון. מכאן הצימוד ממש מהיר.
אלו שזו הפעם הראשונה שלהם עם שעון של סמסונג, יופנו להגדיר אותו באמצעות האפליקציה Galaxy Wearable. מכיוון שכבר התנסיתי ב- Watch 5, ההתקנה של ה- Watch 6 היתה פשוט זריזה. סמסונג ייבאה מהחשבון שלי את כל ההגדרות לשעון, והוא היה מוכן לשימוש.
אחד הדברים הראשונים שבדקתי היה מהירות התגובה שלו, ולשמחתי הוא מגיב יחסית מהר. האפליקציות נפתחות בקצב שניתן לצפות משבב שנמצא בתוך שעון כה קטן, ומה שממש הפליא אותי היא המהירות בה ניתן לגלול התצוגה באמצעות הסיבוב בחוגה הדיגיטלית. זה פשוט טס כך.
המיקרופון המובנה מאפשר לשוחח עם המתקשרים דרך השעון, וההקלטות המתקבלות עימו איכותיות. עם זאת, כדי להקשיב צריך ממש להצמיד את הרמקול לאוזן, במידה והסביבה אינה שקטה מאד.
מגוון האפליקציות פשוט עצום והן מאד שימושיות. החל מחיוג דרך השעון, וואטסאפ, מזג אויר, יומן, שעון עצר, דפדפן, גישה וגלריית צילומי המסך של השעון, תצוגה של המצלמה של הטלפון בשעון וצילום תמונות ווידאו באמצעות לחיצה על השעון ומצפן. לצד האפליקציות הפרודוקטיביות, תמצאו גם שירותי מוסיקה בסטרימינג כגון Deezer וספוטיפיי. בנוסף לאפליקציות המותקנות ב-Watch 6, החנות של Google Play מאפשרת הורדה ישירות לשעון של מבחר רחב של אפליקציות צד ג'.
השימוש דרך וואטסאפ מאפשר להקליד הודעה או להקליט שמע, אבל לא ניתן להקריא לשעון הודעה ולצפות שהוא יהפוך אותה לטקסט כדי לחסוך את ההקלדה. המקלדת בשעון מסוג T9, כלומר כל לחצן עם 3 אותיות.
במידה ואתם מצפים שהשעון יתחיל מיד בניטור פעילות גופנית, אזי נדרש לפני כן לאשר הרשאות גישה דרך השעון, על מנת שהניטור יתחיל.
ניכר שסמסונג השקיעו מחשבה רבה על מנת שהשימוש בשעון יהיה כמה שיותר חוויתי. לדוגמא, השעון תומך במחוות, כגון מענה או דחיית שיחות טלפון והפעלת אפליקציות מסוימות באמצעות הנעת פרק כף היד. בבדיקתי, המחוות האלה עובדות מצוין למרות שלא השתמשתי בהם בתדירות גבוהה.
השנה שסמסונג הוסיפה ניטור שינה, כולל ניטור נחירות. כשבדקתי את הניטור, מצאתי שהשעון נוח בשביל לענוד אותו לאורך כל הלילה. כדי התרשם ממדידת איכות השינה שלי, ענדתי ה-Watch 6 במהלך השינה. לשעון יש חיישן טמפרטורה שמודד את טמפרטורת העור במהלך השינה, ממש כמו מדחום. עם ההתעוררות בבוקר, מקבלים ציון לאיכות השינה כדי לעזור להבין האם אנו ישנים מספיק טוב. מדד איכות השינה נקבע על ידי משך זמן השינה ומחזורי השינה. המשוב מפורט ביותר.
כדי לעקוב אחר הנחירות במהלך השינה, יש לענוד את ה-Watch 6 על היד ולשים את הסמארטפון קרוב. כשהשעון יזהה שנרדמתם, המיקרופון של הטלפון יאזין לנחירות ויקליט אותן. בבוקר, השעון ידווח על מספר הדקות בהם נחרתם.
חווית שימוש בפעילות ספורטיבית
ה-Watch 6 עוקב באופן אוטומטי אחרי הפעילות שלכם, כדוגמת פרק הזמן שבו אתם הולכים, ומחשב את הקלוריות ששרפתם. במידה ואתם מבצעים פעילות ספורטיבית תוכלו להפעיל המעקב באופן ייזום. אני התנסיתי בפעילויות של הליכה, אופניים ושחיה. ניתן לשנות את התצוגה כך שהפעילות האהובה עליכם תופיע בראש הרשימה. כדי לאמוד את הדיוק של המדדים שמוצגים ב- Watch 6, השתמשתי במקביל בשעון הגארמין שלי בשילוב רצועת דופק חזה. לשמחתי, במידה ועונדים השעון כשהוא מהודק לפרק כף היד, מדידת הדופק מאד מדויקת.
השעון היה מדויק מאד במדידת הליכה עם הכלבים ברחבי השכונה. במהלך ההליכה הוא מכריז בכל קילומטר על הדופק הממוצע. השעון עוצר את המדידה כשהוא חש בהפסקתי את ההליכה, ומחדש אותה אוטומטית עם חידוש ההליכה.
גם ברכיבה על האופניים, שבמהלכה קצב הלב שלי עלה גם מעל 160 פעימות לדקה, הוא ניטר את הדופק באופן מדויק, בהשוואה לרצועת החזה למדידת הדופק.
ניטור רכיבה על אופניים
בשחיה בבריכה התברר שהשעון מתקשה להפעיל את לחצני השליטה בתוך המים, כשסימן שעלי ללחוץ על הלחצן על מנת לרוקן את המיל ממנו, בטרם ניתן יהיה להפעיל הלחצן שוב. לכן במידה ורוצים להפעילו לשחיה, עדיף להפעיל המדידה בטרם הכניסה לבריכה, ולהפסיק הניטור לאחר היציאה ממנה.
ניטור פעילות שחיה בבריכה
ה-Watch 6 מזהה ועוקב באופן אוטומטי אחר הפעילות הגופנית, כדוגמת הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים, גם אם שכחתם להפעיל את ניטור האימון. מצאתי תכונת ניטור אוטומטית זו מאד נוחה, מכיוון שאין חובה להפעיל הניטור באופן ידני.
לאחר שהלכתם כ-10 דקות, השעון יתריע לכם שהוא עוקב אחר האימון ויעלה את הנתונים הסטטיסטיים שלכם בזמן אמת על המסך. כאשר אתה מפסיק להתאמן, זה מסיים אוטומטית את הפגישה. לטיולים, הוא עוקב אחר נתונים סטטיסטיים כמו שריפת הקלוריות שלך, מרחק, משך זמן, אובדן זיעה משוער, אזורי דופק וצעדים, כמו גם הקדנס הממוצע והמקסימלי שלך, דופק, קצב ומהירות.
ניטור צעידה
סיכום
ה- Watch 6 מספק שלל שיפורים מהדור הקודם ועשוי מאד להתאים לאנשים פעילים, שעושים קצת ספורט, או לאלו המעוניינים במוטיבציה לעשות פעילויות ספורטיביות. לדוגמא, אם אתם מטיילים עם הכלב, ה- Watch 6 יתרגם זאת להוצאה קלורית, יספק סטטיסטיקות ויוסיף משמעות נוספת להליכה שלכם. בשחיה בבריכה השעון יספור לכם את הבריכות, יתעד במדויק את המרחק וקצב השחיה, וכך תוכלו לבחון אם השתפרתם.
השיפורים ב- Watch 6 מול הדור הקודם כוללים תצוגה אפקטיבית גדולה יותר עם מראה בוהק יותר, ממשק נוח יותר לניווט עם החוגה הדיגיטלית, צג מגע שמגיב בזריזות ורצועות קלות יותר להחלפה. שפע התכונות שהוא מציע לצורך ניטור שינה ומדדי בריאות מעורר השתאות, מכיוון שמכשירי המדידה המקובלים לשם כך הרבה יותר נפחיים. המראה שלו ספורט-אלגנט, כך שבניגוד למתחרים, הוא לא מחייב החלפתו במידה ואתם מעוניינים להמשיך לפגישת עבודה לאחר אימון. הוא כמובן אינו מושלם, מכיוון שמשך חיי הסוללה אורכים בממוצע יממה, כך שרוב המשתמשים הפעילים יידרשו להטעינו מידי יום.
לסיכום, אם חיפשתם שעון חכם המשלב מדידת אימוני ספורט עם מדדי בריאות מתקדמים, ויש לכם סמאטרפון של סמסונג, כדאי שתקחו בחשבון את ה- Watch 6.
יבואן: סאני והמפעילות הסלולריות
מחיר: 1,150 ש"ח לגרסת 40 מ"מ ללא LTE