מוצרי-על במבחן משולב! OLED Samsung S95D בגודל 77 אינטש עם מקרן קול HW-Q990D
בואו נודה על האמת: עד לאחרונה ידענו שטכנולוגיה OLED מהווה פשרה בין תמונה עם שחורים מוחלטים וצבעים אמיתיים, לבין עוצמת הארה נמוכה יחסית, המחייבת צפיה בחלל שאינו מואר היטב. ככלל, קיימות שתי דרכים עיקריות להתמודדות עם עוצמת הארה נמוכה ב- OLED:
-
פנלים מסוג WRGB-OLED המוסיפים תת פיקסל לבן לצד כל פיקסל עם צבעי היסוד. ניתן לדמות זאת לפנס המאיר לכיווננו באור לבן, מה שכמובן מגדיל את עוצמת ההארה, אולם גם משפיע על דיוק הצבע ועוצמתו.
-
פנלים מסוג QD-OLED שמפיקים עוצמת הארה גבוהה של כל אחד משלושת צבעי היסוד, תוך שמירה על דיוק הצבע, ללא צורך ב"חיזוקו" עם תת-פיקסל לבן
על הנייר, טכנולוגיית ה- QD-OLED מהווה האופציה המועדפת, מכיוון שהיא מטפלת ישירות בחיסרון המובנה של אור לבן בפנלים מסוג WRGB-OLED, ושומרת על החשוב מכל: דיוק צבע.
את פריצת הדרך בעולם ה- QD-OLED ביצעה סמסונג, כשהשיקה באופן מסחרי לפני כשנתיים את טלוויזיית ה- QD-OLED. לכן כשראיתי את ה- S95D באירוע ההשקה של טלוויזיות סמסונג, ידעתי שזוהי טלוויזיה שארצה לסקור.
סמסונג
אם יש דבר שאני אוהב במיוחד, זו חדשנות. במידה ואתם שואלים את עצמכם איך אפשר עוד לחדש בתחום ותיק כל כך כמו מסכי טלוויזיה, אזי נכונה לכם הפתעה. התחום הזה כה תחרותי, שחדשנות היא שם המשחק, וסמסונג מובילה אותו כבר 18 שנים ברצף.
חברת מחקרי השוק Omdia דיווחה שבשנת 2023 תפסה סמסונג נתח של 30.1% משוק הטלוויזיות העולמי, ובכך חיזקה את מעמדה כמובילת השוק ברצף משנת 2006.
ההצלחה זו היא בעיקר בשל החלטתה האסטרטגית של סמסונג להתמקד בקטגוריות המסכים הגדולים ומסכי הפרימיום, אותם מובילים מסכי ה- QLED וה-OLED של החברה.
S95D
הבחירה שלי לסקור את ה- S95D היתה פשוטה. מדובר במסך הדגל בסדרת ה- OLED של סמסונג, כזה שכולל חידושים מהותיים ונועזים ביותר שייצרה מעולם. לזה יכולות להיות רק שתי תוצאות: הצלחה אדירה, או שמא ההיפך הגמור. מוכנים?
עיצוב
אסתטיקה חשובה לכם? אם כן, אז כדאי שתדעו שה-S95D פשוט נראית נפלא. אחד היתרונות הבולטים של סמסונג, היא היכולת לייצר מסך דקיק, מקצה עד קצה, ללא בטן או גיבנת.
גב מסך חלק ללא גיבנת
הודות למארז ה-One connect הכה דקיק שמתחבר לטלוויזיה באמצעות כבל שקוף אחד, רק כבל אחד מתחבר ל-S95D.
חיבור כבל בודד לטלוויזיה
שאר החיבורים כגון חשמל, מקורות HDMI, כבל רשת ואנטנה, מבוצעים ישירות לרכזת ה-One connect. הגישה הזו מאפשרת רק בסמסונג להתקין את ה- OLED בקו אפס עם הקיר, כשעוביה של הטלוויזיה הוא 1 ס"מ בלבד! סמסונג קוראת לזה Ultra Slim, אבל בפועל מדובר בתוצאה מרהיבה ביותר.
שלל חיבורים ישירות לרכזת One Connect
אפשרי כמובן לתלות אותה עם מתקן רגיל בעלות של 100 ש"ח, אבל כדי להשיג התקנה בקו אפס עם הקיר, יש לרכוש מסמסונג מתקן תליה Slim fit ייעודי. לטלוויזיות בגודל עד 65 אינטש – 400 ש"ח, ולטלוויזיות בגודל 75 אינטש ומעלה – 600 ש"ח.
אני בחרתי לתלות אותה על הקיר בסלון, בסמוך לויטרינה ברוחב 4 מטרים שטופת שמש בכיוון דרום, כדי לבחון אותה בסלון ישראלי טיפוסי. הברגים של מתקן התליה נמצאים בשליש התחתון של הטלוויזיה, עובדה שכדאי לקחת בחשבון כשעוברים מיצרן טלוויזיה אחד לאחר, כדי לוודא שהטלוויזיה החדשה נותרת על הקיר בגובה הרצוי.
אם תבחרו להציבה על מזנון, אזי הרגלית המתכתית שלה בנויה כך שניתן להציב את ה- One Connect בגבו, וכך להסתירו.
המסגרת של ה-S95D דקה במיוחד בפרופיל של ס"מ 1 בלבד, מה שמקנה לה מראה של תמונה על הקיר, וזו תכונה ייחודית לדגם זה של סמסונג, חסר הגיבנת.
שוליי המסגרת המתכתית שלה אמנם דקיקים, אבל התמונה בפועל מתחילה בצדדים ובראשה בעומק של 8 מ"מ מהקצה, ובחלקה התחתון 14 מ"מ מהקצה.
התקנה
תהליך ההתקנה של הטלוויזיה הופך פשוט וקצר משנה לשנה. מחברים למסך רק את כבלי אנטנה, רשת ומקורות בחיבור HDMI ככל שקיימים, ולאחר שמדליקים אותה נפתח לפנינו ממשק בעיברית. במידה ובחרתם להתחבר לאינטרנט אלחוטית, תתבקשו לספק את סיסמת הרשת, להכניס את החשבון של סמסונג במידה וכבר יש לכם, לסרוק ערוצים, לזהות מקורות וזהו!
התקנה פשוטה ומהירה
מיד עם ההפעלה של הטלוויזיה נקבל שלל הסכמים אשר עלינו לאשר, בטרם הטלוויזיה תתחיל לפעול. אחד מהם הוא הסכמה לקבלת פרסומות עתידיות שסמסונג שומרת לעצמה את האפשרות להציג לנו.
שלל הסכמים כולל הסכמה לקבלת פרסומות
תקשורת וחיבורים
התקנים האלחוטיים של ה- S95D זהים לאלו שראינו בשנה שעברה: תקן Wi-Fi 5 ובלוטות' 5.2 . כך ניתן לחבר בקלות אוזניות בלוטות' או מקרן קול ללא צורך בחיווט.
גם חיבורי ה- HDMI זהים לדגמי השנה הקודמת, עם HDMI 2.1 בכל ארבעת החיבורים, כך שנוכל לחבר במקביל את מקרן הקול וקונסולת הגיימרים שלנו לחיבורים תומכי eARC. הגיימרים שבינינו ישמחו לגלות שכל ארבעת חיבורי ה-HDMI כוללים תמיכה ב- PS5 ו- XBOX Series X באיכות 4K.
ה-S95D מותאם לגיימינג, עם תמיכה ב- 144 הרץ, שכולל VRR (variable refresh rate) ו- ALLM (Auto Low Latency Mode). בנוסף, אלו מבינינו שירצו לחבר לטלוויזיה זו מקרן קול כדאי שידעו שרק חיבור HDMI מספר 3 תומך ב- eARC. בנוסף, יש לו 3 חיבורי USB Type-A ו-USB Type-C אחד.
שלט רחוק
השלט הרחוק נותר זהה לזה שבשנה שעברה, ועם זאת חדשני באופן כה מתקדם, שאף אחת מהמתחרות לא מצליחה לעמוד בפשטות ונוחות השימוש, כמו גם ביכולתו להיטען באופן סולארי. השימוש ראשוני בו לא דורש טעינה ובהמשך הוא נטען מחדש בקרני האור.
בגבו יש תאים סולאריים שמאפשרים לנו לטעון אותו באמצעות תאורת השמש ואפילו תאורה ממקור חשמלי. ואם זה לא מספיק, אז השלט משדר בבלוטות' ולא באינפרה אדום כמו חלק מהמתחרים, ולכן פועל גם ללא צורך בכיוון ישירות לטלוויזיה.
עם זאת, מדובר בשלט כה קטן ודקיק, שלא פעם חשתי שהוא עלול להיאבד בקלות בין כריות הספה.
יש לו לחצנים ייעודיים לפתיחה מהירה של אפליקציות נטפליקס, דיסני פלוס ואמזון פריים TV, אבל לחצן אחד היה חסר לי: לחצן TV לגישה ישירה ומהירה של שידורי טלוויזיה. במקום זאת, יש ללחוץ על לחצן הבית וממנו לנווט למקור הרצוי.
מערכת הפעלה
סמסונג משפצרת את פלטפורמת Tizen לגרסה 8 וניכר שבכל שנה היא משנה אותו במקצת. מגוון האפליקציות המקומי מלא, וכולל את כל ספקיות התוכן המקומיות: פרטנר TV, סטינג TV, Free TV וסלקום TV. גם ערוצי השידור הישראליים מיוצגים עם 12 פלוס, כאן BOX, רשת 13 החדשה וערוץ 14. בגזרת האפליקציות הגלובליות נמצא את אפל TV, נטפליקס, אמזון פריים TV ודיסני פלוס. מערכת ההפעלה מגיבה מהר יחסית, אולם חלק מהאפליקציות כדוגמת 12 פלוס, מגיבה פחות מהר.
חלוקת התכנים במסך הבית בנויה כך שהאפליקציות וההצעות לצפיה בתכנים, מופיעים בדף הראשי, ואילו גישה למקורות אפשרית רק מהמסך הצידי. הגישה להתקנים מחוברים תיתכן רק דרך התפריט הצידי, וכך לדוגמא, אם רציתם לגשת להתקן USB או לסרטים ברשת הביתית, תידרשו לנווט עם השלט שלוש פעמים עד שתגיעו לתפריט מקורות, מכיוון שהשלט אינו כולל קיצור דרך למקורות המחוברים לטלוויזיה.
ההזרמה של סרטים ממחשבים אחרים ברשת פשוטה ומתבצעת בקלות באמצעות התקנת תוכנת DLNA חינמית כגון Serviio, או PLEX על מחשב ברשת הביתית. במידה ותבחרו ב- Serviio, תמצאו אותה בלשונית המקורות, ללא צורך בהתקנת אפליקציה בטלוויזיה. בחירה ב- PLEX, לעומת זאת, תדרוש גם התקנה שלה גם בטלוויזיה.
מצב גיימינג
סמסונג שידרגה את ה-Game Bar, שמספק גישה מהירה לתכונות המסך שקשורות בתצוגה. התמיכה ב-AMD FreeSync Premium Pro, בתדר של עד 144 הרץ ומצב 'Super Ultrawide GameView' שמאפשר לגיימרים לשחק ביחס תמונה במיוחד, 21:9 או אפילו 32:9. מרגע שהטלוויזיה מזהה שכניסת ה- HDMI הפעילה מחוברת למחשב, או קונסולה כגון פלייסטיישן או XBOX, הטלוויזיה עוברת אוטומטית למצב גיימינג, ומקפיצה מתחתית המסך את סרגל הכלים החדש לגיימרים. כדי להקפיצו ידנית, יש ללחוץ ממושכות על לחצן ה-Play בשלט.
הסרגל המעודכן כולל שליטה בהגדרות תמונה כגון יחס תמונה והגדרות צבע, וכן צפיה בנתונים כגון רזולוציה, מספר פריימים לשניה, HDR ו-VRR. בחיבור למחשב מספק המסך רזולוציה של 4K עד קצב ריענון תמונה של 144 הרץ.
צפיה ב-HDR בתכנים מהמחשב
תמונה
הגענו לעיקר, ובמקרה של ה- S95D זה גם החלק המסקרן ביותר. מכיוון שהמסך הזה הוא QD-OLED, אז הצמדתי אליו מיקרוסקופ אלקטרוני, על מנת לעמוד על התנהגות הפיקסלים.
הדגמה ראשונה בהגדלה של פי 300, מציגה את מבנה הפיקסלים של ה- QD-OLED: אדום, כחול וירוק. ההדגמה הזו מבהירה את ההבדל המהותי בין QD-OLED העושה שימוש רק בצבעים אמיתיים, ולא מגדיל עוצמת ההארה באמצעות עירבוב עם אור לבן. בנוסף, ניתן להיווכח ביכולת של ה-S95D לכבות לחלוטין את הפיקסלים במידה הצורך, ובכך להשיג את השחור המוחלט:
בהדגמה השניה בהגדלה של פי 1,600, ניתן להיווכח גם באפקט שמייצרת שכבת ה- Glare Free שמקשה על פוקוס מלא על הפיקסלים. התוצאה היא פיקסלים מעט מעורפלים, אבל זה אינו מורגש בעת הצפיה בטלוויזיה.
בנוסף, ניתן לראות את הסידור הייחודי של התת-פיקסלים במסך הזה: במקום שכל שלושת התת-פיקסלים יהיו ברצף, אחד לצד השני, כל פיקסל יוצר מבנה משולש.
כשמביטים בתמונה, מבינים מדוע סמסונג נמצאת במקום הראשון במכירות טלוויזיות בעולם. ה- S95D מספקת לחלוטין את הסחורה. עם תמונה דינאמית ריאליסטית ומוארת. האישור של PANTONE מוודא שאכן היא מספקת 100% צבע ותאימות למקור שצולם. הודות ל- 4K AI Upscaling ב- HDR או SDR, בצפיה בעידן פלוס או מקור אחר, התוכן נראה חד וברור, וככל שאיכותו המקורית גבוהה יותר, הוא מאפשר לטלוויזיה למצות את הפוטנציאל והופך למהמם באיכותו. המספר האדיר של 8.3 מיליון פיקסלים המוארים באופן עצמאי מספקים שחור עמוק מאד, ובמקביל גם בהירות וניגודיות גבוהים ביותר.
אם בעבר חשבתם שרכישת OLED כרוכה בצורך להחשיך החדר, להגיף וילונות או לסגור התריס כדי ליהנות מעומק הצבעים ומהשחורים, זה כלל אינו המצב ב- S95D. כפי שהדגמתי בסלון מואר היטב עם ויטרינה לכיוון דרום, המסך הזה מתאים גם לחללים מוארים מאד ואפילו עם שמש ישירה. התמונה עוצמתית וצבעונית ועם קונטרסט חזק במיוחד, בכל תנאי סביבה. על הטכנולוגיות הללו שולט המעבד NQ (Neural Quantum) 4 AI Gen2 בעל 20 מנגנוני ניתוח עיצבי שמבצע Upscaling לתמונה ומשביח אותה בבינה מלאכותית.
סמסונג הטמיעה גם שלושה מצבי תמונה ממוטב שמספק תמונה מוארת במיוחד, נוחות עיניים יותר רגוע, והתאמה אישית מבוססת בינה מלאכותית. זהו. אין יותר את המצבים דינאמי, סטנדרטי או Film Maker. אני העדפתי את מצב הצפיה מבוסס הבינה המלאכותית., אולם זה ענין עשוי להשתנות בין אנשים.
חווית צפיה
אם נעזוב לרגע את התיאוריה ונעבור לפרקטיקה, סמסונג עושה השנה מהפך שרלוונטי במיוחד למדינה שטופת שמש כמו ישראל. זו גם הסיבה שבחרתי דווקא לתלות את הטלוויזיה הזו על קיר הצמוד לוויטרינה ענקית הפונה לכיוון דרום ושוטפת את הסלון בשמש ישירה. לכאורה, מדובר באויב הגדול ביותר של טלוויזיות ה- OLED, שעד כה ידענו שסובלות מהשתקפויות ומיכולת הארה מוגבלת. מה רבה היתה ההפתעה ב- S95D. חסל סדר השתקפויות!
תמונה מוארת תעלים לחלוטין כל השתקפות של שמש ישירה או גוף תאורה. כדי להעצים את ההשתקפות, צילמתי בכוונה את ה- S95D כך שאנסה לראות את אור השמש דרך מסך הטלוויזיה. התוצאה מולכם: אפס השתקפות.
בשלב הבא, צילמתי את הטלוויזיה כשחלק ניכר ממנה מציג תמונה שחורה. התוצאה היא שה-S95D פשוט מפזר את קרני האור באופן שמונע השתקפות, ומקטין באופן דרמתי את קרן האור, גם אם מדובר בקרני אור ישירות. אפקט ה- Glare Free כה ניכר בהשוואה לטלוויזיות ה-OLED של המתחרים אותם סקרתי רק לאחרונה, שהתנהגו כמראה שמאפשרת לראות ולזהות אובייקטים כאילו הטלוויזיה היא בעצם מראה.
פתחתי בסרט Bad Boys: Ride or Die, סרט שהעלילה שלו מתבססת בעיקר על דיאלוגים ילדותיים בין ויל סמית למרטין לורנס, אבל מספק תמורה לאגרה בכל הקשור לאפקטים אור-קוליים. איכות התמונה ב- HDR מרהיבה, הבאסים מרעידים את החלל, והסצינות המהירות מציגות את יכולתה של ה-S95D לשלוט בתמונה. למרות שהסצינות רוויות תנועות מהירות, מעבד ה- NQ4 AI Gen2 סיפק את הסחורה. בסצינת השוד בקיוסק ניתן היה ממש לחוש את מרקם עורו של מרטין לורנס, עת הוא מתקרב למצלמה.
Bad Boys: Ride or Die
עברתי ל- Young Woman and the Sea, סרט שמזכיר לכולנו איזה שינוי עברנו כחברה במאה השנים האחרונות, ואת האתגרים הבלתי אנושיים שאנשים מסוגלים להציב לעצמם. הסרט משלב סצינות תקריב שמציגות את השלמות בה מוצגת התמונה ב- S95D.
Young Woman and the Sea
סגרתי את ההתרשמות עם הפרק הראשון בסדרה Presumed Innocent שמדגים כיצד יכול כל אדם להסתבך עד מעל לראש, אם מסמנים אותו בפרקליטות. הסדרה שמשלבת בין הפתעות אין קץ במשפט, לבין דיאלוגים סתמיים עם כוכבי המשנה, ליהנות משלל סצינות של אלומת אור בגב השחקנים ובמקביל לשמור על ניגודיות מפתיעה.
Presumed Innocent
לסיכום חווית הצפיה, נראה שסמסונג אכן מספקים עם ה- S95D איכות צפיה עילאית בכל התכנים שהדגמתי עימה, לתוצאה טבעית ומרגשת.
כזכור סמסונג לא תומכת בטלוויזיות שלה בתקן דולבי וויז'ן. לכן, במידה ותחליטו בכל זאת לצפות בסרט שהוקלט בפורמט דולבי ויז'ן, ואינו כולל תמיכה ב- HDR, תקבלו סרט בגוון ירוק.
גוון ירוק בסרטים בפורמט Dolby Vision
נגן הוידאו המובנה ב- S95D נוח ואינטואיטיבי לשימוש. עד רזולוציות 1080p הוא מסוגל לעבור בין סצינות בקלות, אולם ניכר שהוא מתקשה בדילוג בין סצינות של סרטים ברזולוציית 4K.
בנוסף, הטלוויזיות של סמסונג אינן תומכות באופן גורף בפורמטי אודיו של DTS, DTS-MA, DTS-X ומשכך, במידה ותרצו לצפות בסרטים בפורמט זה, תקבלו על המסך את ההודעה: "נתוני אודיו אלו אינם נתמכים" והסרט ינגן ללא קול:
גם אם תחברו ל-S95D מקרן קול שתומך בפורמטי אודיו של DTS, כדוגמת HW-Q990D כפי שאני חיברתי, ותנסו לצפות בסרט בפורמט אודיו DTS דרך הנגן הפנימי של ה- S95D, תקבלו את אותה ההודעה. הדרך היחידה לעקוף זאת ובכל זאת ליהנות מצפיה בסרט בפורמט DTS, היא לחבר למקרן הקול סטרימר חיצוני.
SmartThings מובנה
השנה לראשונה יכולתי ליהנות מהערך המוסף של טלוויזיה שמתממשקת למכשירים נוספים בבית. מכיוון שכל קו המסכים של סמסונג כולל את Smart HUB של אפליקציית SmartThings, הקישור לסמארטפון של סמסונג הוא מיידי. כך לדוגמא, בעת שיחת טלפון, קופצת בסלולרי הודעה שמאפשרת להשתיק את הטלוויזיה כדי לקיים שיחת טלפון ללא הפרעה. אם אתם באמצע צפיה בתכנית באחת האפליקציות כגון Apple TV, Netflix או אפילו מזרימים סרט מהרשת הביתית, בנוסף להשתקת השמע, הטלוויזיה תעצור את הסרט! האמת, הופתעתי. ניסיתי וזה עובד בכל פעם! מישהו בסמסונג באמת חשב כיצד להפוך לנו את החיים לפשוטים יותר. עם סיום השיחה, עוצמת השמע בטלוויזיה חוזרת להיות כפי שהיתה, והסרט שב לנגן מאותה הנקודה בה עצר, ללא כל התערבותכם. באופן דומה, תוכלו לקבוע שרמקולים, שואב רובוטי, או מקרן של סמסונג, ישתיקו עצמם בעת השיחה ויחזרו לעבוד מיד לאחריה.
השתקת הטלוויזיה מהסמארטפון שלכם
הקישור לסמארטפון הופך אותו לשלט נוסף של הטלוויזיה. כל תכונות ההגדרות, כל האפליקציות שמותקנות בטלוויזיה, החלפת ערוצים ושינוי עוצמת השמע – הכל גם מהסמארטפון, בממשק ברור ואפקטיבי.
בנוסף, אם איבדתם את הסלולרי, תוכלו לבקש מהטלוויזיה להתקשר אליו ולגרום לו להשמיע קולות איתור. אני מוצא את השירות הזה סופר שימושי, מכיוון שלא פעם איבדתי את הסלולרי בבית, כשאין לי מכשיר נוסף כדי לצלצל אליו וכך לאתר אותו.
SmartThings עובדת כבר משנה שעברה עם שלל פרוטוקולים של Google Assistant, Amazon Alexa, Zigbee. כולם חתמו על פרוטוקול משותף בשם MATTER, שמהווה איחוד של כל הפרוטוקולים יחדיו. התוצאה היא אלפי אביזרים שמתממשקים לטלוויזיית סמסונג. החל מאביזרי קצה זולים כגון מודולים שניתן לרכוש בעלי אקספרס, ועד לאביזרים יוקרתיים כגון מנעול חשמלי לדלת ואינטרקום משולב מצלמה. כך ניתן לקבוע תרחישים נוחים בבית, כדוגמת הדלקת וכיבוי אורות מתוזמנים, פתיחה וסגירה של תריס חשמלי, וכו'.
עידן פלוס
בעלי אנטנות עידן פלוס ישמחו לגלות שהקליטה במרבב הראשון (DVB-T1) והשני (DVB-T2), מיטבית. זאת בשונה מהסוני XR77A80L שנסקרה כאן שבפועל קלטה רק את המרבב הראשון. ה- S95D מציגה לוח שידורים ברור, המאפשר צפיה בשידור חי וגם הקלטה מתוזמנת לדיסק און קי חיצוני שתתקעו בגב הטלוויזיה.
לוח שידורים נוח לשימוש
בינה מלאכותית
סמסונג הכריזה באירוע ההשקה על טלוויזיות AI, והדבר ניכר לאורך התפריט והממשק של ה- S95D. בממשק בחירה ממש דומה לזה של LG שסקרתי כאן, גם ה- S95D מציגה תמונות ומבקשת מהצופה לבחור בתמונה המועדפת עליו. לאחר סידרת תמונות בהן בחרתי בכל פעם שתיים עדיפות עלי, הבינה המלאכותית של סמסונג מצאה את סגנון התמונה המועדף עליי.
בנוסף, סמסונג הטמיעה מערכת מבוססת בינה מלאכותית המזהה את אופי הסצנות, וכך מתאימה את העדפות התמונה הרלוונטיות לסצינה.
סאונד
כדי ליהנות מאיכות סאונד מקסימלית, בחרתי לצרף לסקירה את מקרן הקול הבכיר ביותר של סמסונג: ה- HW-Q990D.
מקרן הקול HW-Q990D
איכות הסאונד ב- S95D אמנם גבוהה, אבל כדי להפיק את המיטב מחוויית האודיו-וידאו, ביקשתי לקבל לידי גם את דגם-העל של מקרן הקול של סמסונג: ה- HW-Q990D. מבחינות רבות מדובר במוצר שכולל את כל מה שנרצה במקרן קול: תמיכה מלאה ב- HDMI 2.1 בכל הכניסות, כך שנוכל לחבר אליו גם קונסולות וליהנות מ-4K ב-120 הרץ, תכונת SpaceFit Sound Pro שמתאימה את הסאונד לאקוסטיקה בחלל שלכם, וזוג רמקולים אחוריים תלת כיווניים, שמספקים את אפקט הסראונד.
תכולת אריזה HW-Q990D
חובבי האסתטיקה ואלו שאין להם חיווט רמקולים מוכן בבית, ייהנו מכך שמדובר במוצר שדורש רק חיבור לחשמל. כל השאר עובד אלחוטית, כולל הסאב וופר והחיבור לטלוויזיה שמתאפשר גם ב- HDMI. בפורמט אודיו 11.1.4, הוא מקרן הקול דרייברים כה רבים, שפיזור הצלילים מבוצע בכל המרחב. הדרייברים שאחראים על ה-Atmos מחולקים כך ששניים נמצאים במקרן הקול, ושנים נוספים ברמקולי הסראונד, שמחזירים את גלי הקול מהתקרה.
HW-Q990D
החיבורים הפיזיים כוללים שתי כניסות HDMI למקורות חיצוניים, יציאת HDMI לחיבור לטלוויזיה, שתומכת ב- eARC להשגת פס הקול ישירות מהטלוויזיה ותמיכה ב- +HDR10 וב- DolbyVision. בעלי ציוד ותיק יותר שעשו עד כה שימוש בחיבור אופטי, יגלו שבדגם זה אין כניסה אופטית אלא רק חיבורי HDMI.
כניסות HDMI בלבד
השלט רחוק של מקרן הקול דומה לזה שהיה שתי דורות לפני השלט הנוכחי של הטלוויזיות של סמסונג: עם סוללות וללא טעינה סולארית.
שלט רחוק למקרן הקול
אפליקציית SmartThings מככבת גם כאן, וכוללת שליטה על עוצמת השמע, מעבר בין מקורות, בין מצבי סאונד, כיוון האקולייזר, עוצמת הסאב וופר ומצב לילה שמרסן את עוצמת תדרי ה- LFE של הסאב.
שליטה מלאה באמצעות אפליקציית SmartThings
ל- HW-Q990D יש מספר מצבי סאונד מובנים:
-
Game: אמור לשפר את חוויית המשחק על ידי הפעלת הסאב וופר עם רמקולי האטמוס שיורים כלפי התקרה
-
Adaptive Sound: פורמט סאונד מסתגל שמאפשר לכם לשמוע קולות בבירור אפילו בעוצמות קול נמוכות כך שאפילו שיחות שקטות ישמעו
-
Surround: בהתאם לפורמט הסראונד המושמע בפס הקול
-
standard שנשמע מאד ניטרלי.
בנוסף, ה- HW-Q990D כולל תכונת ה- Q-Symphony עימה מקרן הקול מסונכרן עם רמקולי הטלוויזיה המובנים – בו זמנית, באופן שמתקבלת במת סאונד גדולה וסוחפת עוד יותר. התכונה הזו, שהיתה במשך שנים בלעדית רק לסמסונג, החלה להיות מוטמעת לאחרונה גם במקרני הקול של LG תחת השם WOW, ובמקרני קול סוני תחת השם Acoustic Center Sync.
החיבור בין כל המרכיבים, מקרן הקול, הסאב ורמקולי הסראונד פשוט ביותר. כל שנדרש הוא לחברם לחשמל. במידת הצורך, ניתן גם ללחוץ על כפתור הצימוד המצוי באחוריו של כל רמקול, אולם אצלי הצימוד היה מיידי. במידה ולא ניתקתם את מקרן הקול מהחשמל, החיבור האוטומטי שלו מחדש לטלוויזיה מבוצע מיידית. עם זאת, בכל הדלקה שלו כורז מקרן הקול שאין חיבור Wi-Fi, אולם שניה לאחר מכן הוא מתחבר. מקרן הקול והסאב יכבו את עצמם אוטומטית במידה וכיביתם את הטלוויזיה.
השימוש בסאב וופר אלחוטי וברמקולים אחוריים מקלים מאד על מיקומם והתקנתם, מכיוון שאין צורך בכבלים ארוכים העוברים לקדמת החדר. למרות האמור, נדרש לחבר כל רמקול לשקע חשמל בקיר מכיוון שהם בעלי הגברה מובנית.
אז איך שומעים?
איכות הצליל של ה- HW-Q990D מרשימה מאד וסוחפת. הצליל עוצמתי ביותר ומסוגל למלא גם חדרי מגורים ענקיים, תוך שהוא עוטף וסוחף, עם עומק בס, וטרבל משתנים בהתאם לבחירתכם. רמקולי הסראונד שלו עוזרים למקם בצורה מדויקת יותר אובייקטים כמו קולות מהסביבה. התדרים בערוצי הסראונד נוטים מעט לטרבל. הבאסים גועשים בסצנות רוויות אקשן, והדיאלוגים משוחזרים בצורה ברורה.
השתמשתי בו בשידור טלוויזיה רגיל של עידן פלוס, תכנים מיוטיוב, ובסרטים בעלי פסי קול רב ערוצי, וההנאה ממנו גדלה ככל שפסי הקול היו איכותיים יותר.
לסיכום
לאורך ההתנסות בשני מוצרי הדגל של סמסונג, ה- S95D וה-HW-Q990D, ניתן היה להיווכח מדוע מזה 18 שנים סמסונג מובילה את שוק הטלוויזיות בעולם. היא פשוט מצליחה בכל שנה להפתיע ולחדש תוך הטמעת טכנולוגיות ושירותים בלעדיים שמספקים ערך מוסף מקסימלי לצרכן. החל מפנל QD-OLED שמייתר את הצורך בהארת המסך עם פיקסל לבן, דרך ציפוי Glare Free שמבטל לחלוטין את החזרי האור במסכי OLED, וכלה בשלל תכונות בינה מלאכותית שהופכות את החיים שלנו לפשוטים יותר. תוסיפו לזה ממשק קל להפעלה, שלט סולארי נוח ואינטואיטיבי לשימוש ועיצוב יוקרתי, וקיבלתם טלוויזיה שקשה לעמוד בפניה. מקרן הקול HW-Q990D מזכיר לנו שרק השילוב של שניהם מאפשר ליהנות ממקסימום פוטנציאל: Q-Symphony שמשלב ומסנכרן את רמקולי הטלוויזיה עם מקרן הקול, פורמט דולבי אטמוס גם בחיבור Wi-Fi אלחוטי ושליטה מלאה של מקרן הקול בשלט הטלוויזיה ובאפליקציית SmartThings.
אמנם לא הכל מושלם, מכיוון שהייתי מצפה שהנגן הפנימי יאפשר דילוג בין סצינות בסרטי 4K מהרשת הביתית בקלות רבה יותר, שהמעבר בתפריט ובשלט לשידורי טלוויזיה יהיה קצר יותר ושהטלוויזיה תתמוך ב-DTS ו-DolbyVision, אבל יתכן מאד וחלקן יטופל בעדכון גרסת תוכנה בעתיד.
לסיכום, אם חיפשנו את הקרם דלה קרם בטלוויזיות ה- OLED, ניכר שהגענו ליעד. ה- S95D בשילוב מקרן הקול HW-Q990D עשויים להיות התשובה.
יבואן: סמליין
S95D בגודל 77 אינטש. מחיר: 18,990
מקרן קול HW-Q990D. מחיר: 6,490