סמסונג S23 Ultra במבחן

תמיר עיואן
21-03-2023 06:12

בעלי מקצוע רבים, סטודנטים, אמנים ורבים אחרים מוצאים לעתים קרובות את הערך המוסף ואת הנוחות שבסמארטפון משולב עט סטיילוס יוקרתי. הערכים המוספים מגיעים לידי ביטוי בדיוק הגבוה שמקנה העט, וביכולת הכתיבה הקליגרפית, משהו שפשוט לא ניתן לעשות באמצעות אצבע.

לא רבים יודעים, אבל אינכם צריכים להיות מקצוענים כדי לחוות את הערך המוסף שך סמארטפון משולב בעט סטיילוס. קיימות מספר חברות המציעות מכשירים סלולריים המנצלים את הסטיילוס ליותר מסתם שירבוט על המסך, ולכן כדאי לדעת במה לבחור.

סמסונג

מאז השיקה את הסלולרים המתקפלים, בתצורת ה- Fold וה- Flip, החלה סמסונג מפתחת שני קוים מוצרים מקבילים: המתקפלים, והלא מתקפלים בסדרות ה- S וה- A. זאת ועוד, בנובמבר אשתקד, הודיעה סמסונג שמספר הסמארטפונים Z Fold ו- Z Flip שמכרה, גדל ב- 105%, כלומר יותר מהוכפל משנה לשנה. לאור העובדה שתחזוקת שני קווי מוצרים הדורשים פיתוח נפרד אינה תהליך יעיל כלכלית, מצפות יצרניות סלולר רבות שהעלייה התלולה בביקושים תהפוך בעתיד הלא רחוק את הסמארטפונים המתקפלים למוצרים הנבחרים על ידי הלקוחות.

למרות האמור, הסמארטפונים הלא מתקפלים מהווים עדיין נתח השוק העיקרי שלה, ומשכך השיקה סמסונג גם השנה את הסדרה הלא מתקפלת החדשה.

S23 Ultra

ב- 30.1 השיקה סמסונג את סדרת הסמארטפונים החדשה S23 באירוע שאת עיקריו ניתן לקרוא כאן. ההשקה כללה את ה- S23, S23 Plus וגם את ה- S23 Ultra. השם "אולטרה" כבר אומר הכל; הסמארטפון הזה מיועד לאנשים שרוצים טלפון קצה. מכיוון שסמסונג הציגו חידושים רבים ב- S23 Ultra, בהשוואה ל- S22 Ultra, ביניהם זום גדול יותר ממה שרוב האנשים יצטרכו, עט S-Pen המאוחסן בתוך המכשיר ומסך עצום בגודל 6.8 אינטש שגדול יותר משני אלה של האייפון פרו מקס 14, ומה- Pixel 7 Pro, ביקשתי לקבל אותו לידי על מנת לעמוד על השיפורים מקרוב. כאן המקום גם להזכיר שעם הכרזתו של ה- S22 Ultra, בוצע לראשונה איחוד אולטימטיבי בין סדרת ה- Note לבין סדרת ה- Ultra היוקרתית.

עיצוב

ה-S23 Ultra ממוצב כאח החזק והגדול ביותר במשפחת S23. הוא נבדל מאחיו הקטנים יותר גם בעיצוב המרובע שלו, תוספת ה-S Pen המובנית בתוכו והמצלמות הנוספות שלו. מבחינת עיצוב הוא דומה מאד ל-S22 Ultra שהושק לפני שנה ונסקר כאן. מידותיו זהות, 7.8 על 16.4 ס"מ, ועוביו רק 9 מ"מ. משקלו 234 גרם, כ- 6 גרם יותר מה-S22 Ultra. העיצוב שלו דמוי סנדוויץ: 2 זכוכיות Gorilla Glass Victus+ בחזיתו ובגבו, כאשר את צידיו עוטפת מסגרת Armor aluminum.

מסגרת Armor aluminum

מסגרת Armor aluminum

סמסונג מציעה את ה- S23 Ultra בארבעה צבעים אופציונלים: קרם (הצבע שהתקבל לסקירה), ירוק, לבנדר ושחור. סמסונג מציינת שהיא משתמשת בצבעים ממוחזרים בגב המכשיר. המסגרת של ה- Ultra מחודדת בקצות המכשיר, עם עיגול קל ביותר, מאפיין שעשוי להיתפס פחות אטרקטיבי לחלק מהמשתמשים, מכיוון שההכנסה וההוצאה של המכשיר בכיס המכנס לא תמיד נוחה. למרות שהזכוכית הקדמית מעוגלת, התצוגה האפקטיבית במסך ה- S23 Ultra אינה משתמשת בכל הקצוות המעוגלים, כפי שהיה נהוג ב- S22 Ultra. התכונה הזו משפרת את היכולת להחזיק את המכשיר, מבלי להפעיל בטעות את מסך המגע.

אם כבר נוגעים באופן החזקתו, אזי הזכוכית בחזיתו ובגבו, ומסגרת האלומיניום הביאו לידי כך שזה מכשיר חלק ביותר. עד כדי כך חלק שכמעט בלתי אפשרי לקיים עימו שיחה כאשר הוא מוחזק בין הכתף לאוזן. גם האחיזה בו ביד אחת חלקלקה מאד, ולכן כדי לוודא שהוא לא יישמט מידכם, כדאי מאד שתרכשו באותו המעמד גם מגן אחורי, שיקל על האחיזה שלו.

הלחצנים שלו נמצאים כולם בצד ימין של המסגרת: לחצן ההפעלה ובורר עוצמת השמע נמצאים כולם בצד ימין. לחצן ההפעלה מעט קטן יחסית למקובל. בתחתיתו נמצא את החריץ לאיחסון ה-S Pen, רמקול ה"יורה" כלפי מטה, כניסת USB-C ומגירת ה- SIM. קורא טביעות האצבע מובנה כרגיל בתצוגה.

אם נסכם את העיצוב, אז הוא מרגיש מאד יוקרתי, וכרגיל גודלו עשוי להוות יתרון לאלו הנדרשים לצג גדול עם עט סטיילוס אקטיבי.

כיתוב חופשי על המסך

כיתוב חופשי על המסך

חומרת ליבה

ה-S23 Ultra ממלא את תפקידו כדגם העל של סמסונג, ולפיכך כולל את חומרת הקצה שניתן לבקש ממעבד, מאיץ גרפי וזכרונות:

מעבד: Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm). סמסונג טוענת שעבדה בשיתוף פעולה עם קואלקום, על מנת לבצע over clocking שלו וכך לאפשר ביצועים גבוהים יותר מהמקובל למעבד זה. על כך בפרק הביצועים

מאיץ גרפי: Adreno 740 שהושק רק בנובמבר האחרון במשולב עם המעבד. קוואלקום מציינת שה-Adreno 740 מציע ביצועים משופרים ב- 25% בהשוואה לקודמו ה- Adreno 730 שהיה ב- S22 Ultra. יש הטוענים שהוא גם מהיר יותר מה- Apple A16 GPU שמוטמע באייפון 14.

זיכרון איחסון: החל מ- 256 ג'יגה ועד 1 טרה.

זיכרון RAM: בין 8 ל-12 ג'יגה, יותר מהמקובל בסמארטפונים אחרים. הדגם הבסיסי שכולל איחסון של 256 ג'יגה, כולל רק 8 ג'יגה RAM, אולם החל מ- 512 ג'יגה איחסון, הוא מתקבל עם 12 ג'יגה RAM.

תצוגה

ל-S23 Ultra יש תצוגה איכותית ביותר. המסך אמנם לא עבר שינוים מהותיים ביחס ל- S22 Ultra, ועדיין החוויה אדירה. מדובר בצג דינמי מסוג AMOLED 2X Infinity-O בגודל 6.8 אינטש עם קצב רענון אדפטיבי של 120 הרץ, שמאזן בין קצב ריענון מקסימלי, לשמירה על חיי הסוללה.

הצג של האולטרה מסוגל לשנות באופן דינמי את קצב הרענון שלו מ-1 עד ל-120 הרץ, בהתאם לאופי הפעילות והתצוגה, על מנת לחסוך בסוללה בעת של מינימום צורך, או לאפשר גלילה חלקה כשהדבר נדרש. רזולוציית המסך היא QHD, או במילים אחרות 2K, כלומר 3088 על 1440 פיקסלים, עם צפיפות פיקסלים של 501 פיקסלים לאינטש (PPI). לשם השוואה, ל-iPhone 14 Pro Max צפיפות פיקסלים נמוכה הרבה יותר, של 460ppi. אגב, לאחיו הקטנים יותר, שהושקו באותו המעמד, רזולוציה נמוכה יותר, של 1080 על 2040 פיקסלים.

ההבדל האמיתי בין הצג של ה- S23 Ultra ל- S22 Ultra, היא בהירות הצג. עם בהירות של עד 1,750 ניטים, התוצאה בהירה הרבה יותר בהשוואה לזו של ה- S22 Ultra, שעומדת על 1,200 ניטים. תשתמשו ב- S23 Ultra ותגלו שאין שום בעיה להשתמש בו גם במצב של קרני שמש ישירה. התצוגה שלו פשוט ברורה ואינה מסתנוורת גם בתנאי התאורה בוהקים ביותר.

במידה ואינכם נדרשים לרזולוציה המקסימלית, וברצונכם לשמור על חיי סוללה ארוכים יותר, סמסונג מאפשרת להקטין את הרזולוציה גם ל- 1080 ואפילו ל- 720p.

במידה ואתם אוהבים שהמסך חלק ללא הפרעות, תגלו שמצלמת הסלפי עדיין נראית כעיגול שחור במרכז חלקו העליון של הצג.

עט

בדומה לדור הקודם, גם השנה ה-S Pen ממשיך ליצור את הבידול העיקרי בין ה-S23 Ultra לשאר דיגמי ה-S23. על מנת לאפשר נוחות מקסימלית בשימוש, ה-S Pen נכנס לחריץ בקצה התחתון השמאלי של הסמארטפון. בלחיצה קטנה בראשו הוא קופץ החוצה. כדי לאפשר שליפתו בקלות, יש לו מגרעת בראשו, המקלה על האחיזה בו.

עט מובנה בגוף הסמארטפון

עט מובנה בגוף הסמארטפון

ה-S Pen הוא עט קטנטן. כדי להעצים החוויה בשימוש, ה- S23 Ultra משמיע צליל מלאכותי בעת שליפתו והחדרתו חזרה. על מנת לעזור באחיזה נוחה שלו, הוא מעוצב בצורך מלבן מעוגל בפינותיו, וכולל גימור מט. בזכות קישור הבלוטות' של העט לטלפון, הלחצן בצידו מאפשר מגוון פעולות, מעבר לפעולת כתיבה, וביניהם מעבר בין דפי מצגת של Power Point וצילום באמצעות המצלמה, ממש שלט בכף ידכם. בשימוש בעט החוויה נוחה ביותר, וממש מתקבלת ההרגשה שכותבים על הזכוכית.

חבילת האפליקציות הייחודיות ל- S Pen, זהה לחלוטין לזו שהתקבלה גם ב-S22. ביניהן תמצאו אפליקציות לצרכים פופולריים כמו תרגום אונליין של טקסט שסימנתם ותמלול טקסט שכתבתם באופן חופשי.

צילום

גם השנה, בחרה סמסונג למצב את מכשיר הדגל שלה כבל המצלמה האולטימטיבית. לכן לא פלא שהשקיעה את מרב המשאבים על מנת להתמקד בשיפור יכולות הצילום של ה- S23 Ultra. אני אמנם לא צלם מקצועי, אבל לאחר שימוש ב-S23 Ultra ברור היה לי שיכולות הצילום שלו קיפצו עוד שלב מעלה, במיוחד בתנאי תאורה בעייתיים.

האמת שבכל פעם שמחזיקים מכשיר דגל כזה ביד, עולה המחשבה כיצד הצליחו לדחוס למכשיר כה דק יכולות צילום כה מתקדמות. סמסונג עושה שוב את הלא יאמן, ומשפרת שוב את רכיבי הצילום. אם ה- S22 Ultra כלל חיישן של 108 מגה פיקסל, הרי שהשנה הוטמע ב- S23 Ultra חיישן של 200 מגה פיקסל. ראוי לציין שהצילום ביחס תמונה של 16:9 או Full, כלומר 21:9, מצלם באיכות מקסימלית של 12.5 מגה פיקסל, ורק ביחס תמונה של 3:4 הצילום ניתן לבחור ב- 50 מגה פיקסל או 200 מגה פיקסל. העדשה הראשית כוללת כמובן ייצוב תמונה אופטי, בנוסף על מיקוד בלייזר.

מערך המצלמות האחורי כולל:

  • מצלמת 200 מגה פיקסל רחבה עם מייצב תמונה אופטי – זו היחידה ששופרה בהשוואה ל- S22 Ultra

  • מצלמת 10 מגה פיקסל מסוג טלפוטו פריסקופ עם זום אופטי כפול 10

  • מצלמת 10 מגה פיקסל מסוג טלפוטו עם זום אופטי כפול 3

  • מצלמת 12 מגה פיקסל בצילום Ultra-Wide של 120 מעלות ומייצב תמונה super steady

שלל מצלמות מתקדמות בגב המכשיר

שלל מצלמות מתקדמות בגב המכשיר

למרות שחוץ ממצלמת ה- 200 מגה, שלוש המצלמות האחוריות הנוספות בעצם זהות לאלו הקיימות ב- S22 Ultra, מצלמת הסלפי שופרה משמעותית: בשילוב התוכנה המעודכנת, מתאפשרים מספר מצבי צילום מעודכנים, כמו פיקסל אדפטיבי, מסגור אוטומטי, תצוגת במאי שמאפשרת תצוגה בו זמנית של כל העדשות בבת אחת על הצג, צילום ברזולוציה גבוהה, חשיפה גבוהה, צילום לילה, דיוקן לילה, וסופר HDR. במילים אחרות, סמסונג השקיעה המון בתוכנה הנלווית לצילום, וכך השיגה ערך מוסף רב, גם ללא שינוים דרמתיים בחומרה.

עם ה-S23 Ultra מגיעה גם אפליקציית Expert Raw שמשולבת כעת באפליקציית המצלמה המקורית לאחר שתורידו אותה לראשונה. צילום ב-raw מאפשר לצלמים לערוך את הגרסה המלאה והלא דחוסה של תמונה, מה שמעניק להם יותר גמישות ונתונים לעבוד איתם מבחינת צבעים וחשיפה.

השיפורים המשמעותיים ביותר שמצאתי בתמונות שצולמו עם ה- 200 מגה-פיקסל בהשוואה לאלו שצילמתי בעבר עם ה- 108 מגה-פיקסל של ה-S22 Ultra שסקרתי כאן היו ביחס לצבעים: הם היו יותר עזים ונראו שופעים יותר ב- S23 Ultra בהשוואה ל- S22 Ultra. ההבדלים ברזולוציה מורגשים רק לאחר שעושים זום, ואז קולטים את עוצמת הפרטים הנוספים.

בצילום הוידאו חל שיפור קל. בצילום 8K ניתן לבחור בנוסף ל-24 פריימים לשניה, גם ב- 30 פריימים לשניה, אבל רק אם בוחרים ללא זום כלל. שאר הנתונים זהים לאלו שקיימים ב- S22 Ultra: צילום 4K@30/60fps ו- 1080p@30/60/240fps.

התוצאה בפועל פשוט יוצאת מהכלל. צילמתי את אותם אובייקטים במגוון תנאי תאורה, והתוצאה היתה מעולה בכל הזדמנות. עיבוד התמונה שה -S23 Ultra מבצע לאחר הצילום משפר את הצבעים ומשפר אפילו את תוצאת ה- HDR.

שלל מצלמות מתקדמות בגב המכשיר

צילום בתאורה חלשה במיוחד

צילום תקריב

צילום תקריב

צמרת עץ בזום אופטי כפול 10

צמרת עץ בזום אופטי כפול 10

צילום תקריב ביום

צילום תקריב ביום

ממשק

אם יש משהו חוויתי ב-S23 Ultra הרי זה הממשק. אני מציין זאת כי יש לי S22 Plus שהושק רק לפני שנה, והממשק בו אינו זהה ופחות חוויתי. ה- S23 Ultra מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 13, והממשק הייחודי של סמסונג UI 5.1, שמהווה שכבה נוספת על מערכת ההפעלה.

שכבת הממשק UI 5.1 כוללת שינויים קלים שהופכים את השימוש בטלפון לנוח יותר. לדוגמא, בעת הפעלת טיימר מוצג מסך קטן עם הספירה לאחור, פיתרון מועיל, אם רוצים לדעת כמה זמן נותר, בלי להיכנס לתפריט. בנוסף, ניתן להתאים פעולות מסוימות בהתאם למקום או השעה, ונוספו ווידג'טים חדשים. אם בעבר ה- UI של סמסונג היתה מיתוג ותו לא, ההשקעה האדירה שלה בתוכנה הביאה כיום לערכים מוספים שלא ניתן להתעלם מהם.

כפי שהבטיחה גם בעבר, סמסונג מחויבת לספק ארבעה שדרוגי מערכת הפעלה, עד לאנדרואיד 17, וכן לספק חמש שנים של עדכוני אבטחה.

קישוריות

ה- S23 Ultra כולל לראשונה גם מודם מסוג Snapdragon X70, שמטפל בקישוריות 5G ו- Wi-Fi. מכיוון שאין לי סים עם תמיכה ב- 5G, לא יכולתי להתרשם מיכולותיו אלה. עם זאת, בבדיקת איכות החיבור לרשת ה- Wi-Fi, הגעתי למהירות מקסימלית יציבה של 1,200 מגה לשניה. ה- S23 Ultra תומך ב-Wi-Fi 6E שמהווה התקן העדכני ביותר שזמין לחומרה בישראל, זאת למרות שרק לאחרונה הוכרז כבר ה- Wi-Fi 7. מדובר במהירות אדירה ביחס למתחרים, שאינם כוללים תמיכה בתקן ה- Wi-Fi 6E. לכל אורך השימוש בו, הוא שמר על תקשורת יציבה מול הנתב.

ה- S23 Ultra תומך בבלוטות' 5.3, העדכני ביותר, מאפשר לסמארטפון לשמור על חיבורים יציב ובו בעת לזלול פחות חשמל מהסוללה. קישרתי אותו לאוזניות, לרמקולים אלחוטיים ולשעון ספורט, ללא כל בעיה.

מבחינת תמיכה בקודקים, ה- S23 Ultra לא תומך בקודק ברזולוציה גבוהה כגון AptX HD, אלא רק ב- AAC וב- AptX.

איכות שיחה

האמת, מרוב הפונקציות לעיתים שוכחים שהמכשיר מיועד בראש ובראשונה לשיחות טלפון. כאן נכונה לי הפתעה אמיתית. למרות שבאיזור שלי יש למפעיל הסלולרי שלי קליטה סלולרית גרועה יחסית, שגורמת לניתוקי שיחות תכופים מהרגיל, ה-S23 Ultra סיפק קליטה יציבה ורציפה. הצד השני בשיחה ציין תמיד שאיכות השיחה היתה מעולה, גם בסביבה רועשת יחסית. ספיקר הסטריאו שלו מכוון רק כלפי מטה. הוא אמנם אינו תחליף לרמקול בלוטות', אבל הוא מספיק עוצמתי לקיום שיחות ללא צורך להצמיד המכשיר לאוזן.

עמידות

כדי לודא שמכשיר כה יקר לא ינזק מטיפות מים, סמסונג הקנתה לו עמידות IP68: כלומר הגנה מלאה מפני אבק, והגנה מפני טבילה במים, גם לאורך זמן.

סוללה

למרות שבדרך כלל סמסונג משפרת את הספק הסוללה של הסמארטפונים שהיא משיקה, הפעם ל- S23 Ultra יש את אותה סוללה שקיימת ב- S22 Ultra. בשני המקרים מדובר בנפח של 5,000 מילי-אמפר. יתכן שבשל החומרה החדישה, כדוגמת מעבד Snapdragon 8 Gen 2ובלוטות' בגרסה 5.3 עדכנית יותר שזוללים פחות חשמל, הסוללה גם תיגמר לאט יותר. במשך השימוש בו הטענתי את המכשיר פעם ביום וחצי. המכשיר תומך בטעינה מהירה, באמצעות מטען בהספק מקסימלי של 45 וואט.

ביצועים

אם יש דבר שלא הפתיע אותי, הוא שה-S23 Ultra מוצב בראש הטבלה של סמארטפוני האנדרואיד, ומבחינת ביצועים הוא עוקף בגדול את ה- S22 Ultra שהושק רק לפי שנה. אמנם מה שחשוב יותר מכל המספרים האלה, כמובן, הוא איך הטלפון מסתדר בעולם האמיתי, אבל הבדיקות שאפליקציות ייעודיות מבצעות, מסוגלות לתת לנו מושג על ביצועיו בפועל. ראוי לציין שהדגם שקיבלתי כולל 12 ג'יגה RAM, ומשכך הדגם שכולל 8 ג'יגה עשוי להיות עם ביצועים מעט יותר איטיים, למרות שהוא כולל את אותו המעבד.

הסמסונג גלקסי S23 אולטרה כולל מעבד SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm) של קואלקום. המעבד הגרפי מסוג Adreno 740. מבדיקתי באפליקציית Geekbench 5, שמודדת את הביצועים שלו, הגלקסי S23 Ultra קיבל ציון ליבה בודדת של 1,953, המהווה שיפור עצום ביחס ל- 1,239 שקיבל ה- S22 Ultra בסקירה שביצעתי בשנה שעברה. ציון ריבוי הליבות גם כן קפץ דרמטית מ- 3,393 ב- S22 Ultra, ל- 5,044 ב- S23 Ultra.

ציון ריבוי הליבות קפץ דרמטית

בדיקות ה- GPU גם כיכבו עם ציון של 9,186. לכל אורך השימוש בו, ה- S23 Ultra לא הרגיש חם בשום שלב: לא בשיחה וגם לא לאחר טעינה.

בדיקות ה- GPU גם כיכבו עם ציון של 9,186

סיכום

לאחר התנסות ארוכה עם הסמסונג גלקסי S23 Ultra, ניתן הכריז עליו בקלות כמכשיר האנדרואיד החזק ביותר של סמסונג כיום. הצג שלו מספק רזולוציה אדירה של WQHD+ של 3088 על 1440, וצג בהיר במיוחד, התצוגה הטובה שראיתי בסמארטפון. למרות שרק חלק מהמצלמות שלו עודכנו ביחס לקודמו, בזכות שיפורי תוכנה הן מספקות תוצאה מעולה וטובה יותר במיוחד בתאורה חלשה. תוסיפו לכך זום אופטי כפול 10, קישוריות מתקדמת, ממשק חדשני, סוללה בנפח 5,000 מילי אמפר ועט סטיילוס אקטיבית, וקיבלתם חבילה מנצחת. אם נשפוט את ה- Galaxy S23 Ultra על פי יכולותיו, ניתן לכנות אותו בשם "סמארטפון האנדרואיד הטוב ביותר אי פעם". הוא אמנם גדול פיזית, ולכן לא פשוט להפעלה בכף יד אחת, אבל מי שזקוק לו, ימצא בו פיתרון אופטימלי, בתמורה לתג מחיר מתאים.

מחיר: 6,499 ₪ לנפח 1 טרה

יבואן: סאני תקשורת

 

מעבר לתגובות בפורום