סמסונג גלקסי S22 ULTRA במבחן
סמארטפון יוקרתי מהווה סמל סטטוס. אחד מהם הוא תוספת עט הסטיילוס, שמאפשר רישום הערות, ליצור אמנות דיגיטלית, לגלוש באינטרנט, לפתור שאלות מתמטיות, לחתום על מסמכים באינטרנט ואפילו לשלוט במחשב הביתי באמצעות אפליקציות מתאימות כמו TeamViewer או AnyDesk.
סמארטפון יוקרתי נקשר גם עם מסך ענק וחיי סוללה ממושכים מהרגיל, מה שהופך את האיחסון שלו בכיס המכנס למאתגר במיוחד. מזה שנים המונח סמארטפון יוקרתי הפך ההיפך מקומפקטי, ולכן עלול לדרוש שתי ידיים לצורך תפעולו. כבונוס, הוא כולל גם מצלמות משוכללות יותר, עם יותר עדשות והחיישנים הטובים ביותר בשוק.
סמסונג ואפל משיקות בכל שנה דגם פרימיום של סלולרי בגודל Super-Size. באייפון זה ה-Pro Max 13, ובסמסונג זה התחיל בגלקסי NOTE, ה- Galaxy Z Fold 3 המתקפל, ולאחרונה גם דגם ה- S21 Ultra שהושק אשתקד.
ב- 9.2 השיקה סמסונג את סדרת הסמארטפונים החדשה S22, שכוללת את ה- S22 שאת סקירתו ניתן לקרוא כאן, את ה- S22 Plus שדומה בתכונותיו ל- S22 אולם כולל מסך וסוללה גדולים יותר, ואת ה- S22 Ultra, המהווה לראשונה את האיחוד האולטימטיבי בין סדרת ה- Note לבין סדרת ה- Ultra היוקרתית.
Galaxy S22 Ultra (להלן "אולטרה")
עיצוב
האולטרה משלב בין פשטות, לבין עיצוב יוצא דופן. הוא מעוצב בקוים חדים ומרובעים, המשווים לו מראה מינימליסטי ומלוטש. הצג בגודל 6.8 אינטש מעוגל קלות בקצותיו, קצת יותר גדול מה-iPhone Pro Max 13 שגודלו 6.7 אינטש, ועם זאת האולטרה קל יותר מה-Pro Max 13. האולטרה מרגיש בכף היד יציב, בין השאר מכיוון שהוא כולל מסגרת אלומיניום עם גב זכוכית +Gorilla Glass Victus.
המסגרת עשויה יציקת Armor Aluminum שעושה רושם עמיד ביותר. הזכוכית האחורית עמידה בפני טביעות אצבע. המכשיר כולל דירוג עמידות במים ואבק מסוג IP68. מכשירים המגובים בתקן זה עמידים בפני אבק, לכלוך וחול, ועמידים בטבילה עד לעומק מרבי של 1.5 מ' מתחת למים מתוקים למשך עד שלושים דקות. לא מומלץ לטבול אותם בים או בבריכה. תשומת הלב שעל פי סמסונג, נזקי מים או אבק אינם מכוסים באחריות.
הוא זמין בצבעים שחור ולבן, אולם גם בירוק ובורדו.
שלל צבעים טכניקולור
מבחינת מימדים הוא עצום. אורכו 16 ס"מ ורוחבו 8 ס"מ, מה שדורש תיאום ציפיות בנוגע למיקום שלו באוזן. אחרי שהתנסיתי ב- S22 הרגיל, קטן המימדים, מענה ראשון לשיחה עם האולטרה הרגיש לי קצת מוזר לקיים עימו שיחה על האוזן. הוא אמנם גדול כמו האייפון Pro Max 13, אבל גם קל יותר ממנו. הקצוות המעוגלים מקלים על האחיזה בו, אבל היעדר הפינות הופך אותן חלקלק ולכן כמעט בלתי אפשרי לקיים איתו שיחה על האוזן ללא שנאחוז בו ביד.
בדומה ל- S22 הרגיל, גם דגם זה מגיע ללא מטען וללא מגן אחורי שהיה נהוג בעבר, ומשכך ניתן לרכוש אותם בנפרד באתר סמסונג. לכן גם אריזת הקרטון שלו מיניאטורית בעובייה בהשוואה לאריזות דגמי העבר של סמסונג.
קישוריות
אם אתם מאלו שמשקיעים בראוטר עדכני ומתקדם, תשמחו לגלות שהאולטרה תומך בטכנולוגיית ה- Wi Fi העדכנית Wi-Fi 6E, שלדברי סמסונג היא מהירה פי שניים מ-Wi-Fi 6. פרוטוקול הבלוטות' שלו הוא 5.2
איכות שיחה
לעיתים אנו שוכחים שהסמארטפון נועד בראש ובראשונה לשיחה. איכות השיחה הייתה מעולה. ניתן היה לשמוע את הצד השני בבירור, והמשוב מהצד השני היה תמיד שאני נשמע ברור באותה מידה. מכיוון שהקו שלי לא תומך ב- 5G, לא יכולתי לבחון את ביצועיו בתדר זה.
זיכרון
מכיוון שמכשירי סמסונג בסדרת S22 אינם כוללים כרטיס הרחבת זיכרון, הזיכרון המובנה מהווה כל הזיכרון שישמש אתכם לאיחסון. לכן סמסונג, כמו אפל, מוכרים לנו מגוון מכשירים, עם זיכרון מורחב בהתאם לכיס. האולטרה מגיע עם זיכרון לאיחסון בסיסי של 128 ג'יגה, אולם ניתן לרכוש גם מכשיר עם 256 ג'יגה, 512 ג'יגה ואפילו 1 טרה בייט.
תצוגה
האולטרה מספק מסך תצוגה משודרג. הרזולוציה המקסימלית שלו היא WQHD כלומר 3088 על 1440. בנוסף הוא תומך בקצב רענון דינמי של 120 הרץ, שמחליק את התמונה בעת גלילה. מצב הבהירות הדינאמית מתאים את בהירות המסך תוך כדי תנועה לאורך כל היום, גם באור שמש חזק מאוד. לקחתי את האולטרה לחצר לצפיה בשמש ישירה ביחד עם ה-iPhone Pro Max 13 שברשותי, והתוצאה חדה וברורה: התצוגה של ה-Galaxy S22 Ultra הייתה בהירה וברורה יותר באופן ניכר מהאייפון בעת צפיה בסרטון זהה ביו-טיוב כשהמסכים שטופים בשמש ישירה. הצג של האולטרה סיפק צבעים עשירים בזוויות צפייה רחבות ותנועה חלקה במהלך הצפיה.
S Pen
אלו שיחזיקו אותו לראשונה ישאלו את עצמם אם זה בעצם סמסונג גלקסי NOTE החדש, מכיוון שסמסונג ביטלה השנה את סדרת הנוט, ואיחדה אותה עם האולטרה. העט סוף סוף מושחל בתוך הסמארטפון וניתן להקפיץ אותו ממנו בלחיצה עדיפה על קצהו. הוא קטן, דק ומרגיש כל כך קל, שפשוט חששתי להותיר אותו מחוץ לאולטרה. עם ה-S Pen תוכלו לרשום הערות על המסך גם כאשר הוא נעול.
עט מובנה במכשיר
השימוש בעט מאפשר כתיבת הערות, בחירה עימו בכל דבר על המסך וציור על גבי צילום מסך או על גבי תמונה שצילמנו.
לאולטרה יש את ה-S Pen עם התנועה החלקה ביותר בו התנסיתי, יתכן בשל זמן תגובה מהיר במיוחד שיש לה. העובדה שהעט מאוחסן בתוך הסלולרי מקילה מאד על זמינותו. בעת רישום על המסך, המגע של העט על המסך מייצר צליל מהרמקול של שיפשוף, כאילו כותבים על נייר.
לאלו שמעולם לא התנסו בעט עם סמארטפון, התוספת של העט עלולה להראות בשלב הראשון לא טבעי, אבל מהר מאד יגלו שמדובר בכלי שימושי, שלמרות גודלו הקטן הוא כלי יעיל לציור וכתיבה.
מצלמה
סמסונג ממצבת גם הפעם את האולטרה בראש הסמארטפונים עם המצלמות הטובות ביותר. מהתנסותי מצאתי שהצילום עימו מספק תמונות מעולות גם בתנאי הארה בעייתיים. האולטרה כולל את השיפורים הבאים בחומרת מצלמת ה- wide angle, ביחס ל- S22 הרגיל:
-
מצלמת 108 מגה פיקסל לעומת 50 מגה פיקסל
-
גודל פיקסל של 8μm לעומת 1.0μm
-
יחס גודל חיישן 1/1.33" לעומת 1/1.56"
בנוסף, הוא כולל עדשת Super Clear Glass לצילום סרטוני לילה ברורים יותר.
יתרה מכך, הוא כולל גם עדשה אולטרה-רחבה (ultra-wide) של 12 מגה פיקסל, ועדשת טלה-פוטו של 10 מגה פיקסל שכוללת זום אופטי כפול 10 וזום דיגיטלי כפול 100.
הצילום הבא נועד להדגים את יכולות ההפרדה של האולטרה. ניתן ממש לחוש את הנוצות על גופה של סימה הג'אקו.
לפניכם צילום אותה תמונה בזום כפול 1 ובזום כפול 10. האמת, מדהים. ממש כאילו יש לי עדשת תקריב מיקצועית.
צילום בזום כפול 1
צילום בזום אופטי כפול 10
סמסונג משפרת את איכות התמונות בחושך באמצעות טכנולוגיית פיקסלים אדפטיבית (adaptive pixel technology) שמשלבת תשעה פיקסלים לאחד וכך משפרת את תאורת התמונות בחושך.
כדי לבחון את איכות התמונה בלילה, ניסיתי לצלם בתאורה גרועה תוך הפעלת מצב לילה ובלעדיו.
צילום עם הפעלת מצב לילה
צילום ללא הפעלת מצב לילה
כדאי לשים לב שהמצלמות בולטות בגב המכשיר, ומכיוון שהן מפוזרות רק בפינת המכשיר, הצבתו על גבו אינה יציבה על משטח.
צבר מצלמות בולטות בגב המכשיר
צילום וידאו
האולטרה מסוגל לצלם וידאו ברזולוציה מקסימלית של 8K בקצב רענון של 24 פריימים לשנייה, וכולל מייצב עדשה מובנה. הפעלת המייצב מבטלת את הזום.
כדי לבחון את איכות הווידאו צילמתי את הקיר שממולי בעודי נמצא במרחק של כ- 5 מטרים ממנו. האולטרה עושה עבודה מדהימה מתיעוד פרטים בקיר הבריקים שבסלון, תוך כדי התקרבות - גם אם הזום עצמו גורם לתמונה להיות מעט קופצנית ולכן דורש ייצוב טוב עם כף היד.
מייצב העדשה סיפק צילומים חלקים אפילו כשצעדתי בזריזות במעלה מדרגות, ללא תנועות מריחה האופייניות לצילום ללא מייצב עדשה.
מעבד
הסמסונג גלקסי S22 אולטרה כולל מעבד ARM V8 שזהה בדיוק למעבד שקיים בגלקסי S22 הרגיל שנסקר כאן לאחרונה. גם המעבד הגרפי של האולטרה זהה לזה של ה- S22 הרגיל. אולם בשונה מה- S22 הרגיל, האולטרה כולל זיכרון RAM של 10 ג'יגה.
מבדיקתי באפליקציית Geekbench 5, שמודדת את הביצועים שלו, הגלקסי S22 Ultra קיבל ציון ליבה בודדת של 1,239 וציון ריבוי ליבות של 3,393. זו עליה משמעותית ביחס ל- S21 ועליה דרמטית ביחס למתחרים כמו שיומי POCO F3.
נזכיר שה- S22 הרגיל קיבל אצלי 1218 ו- 3383, כלומר כמעט ציון זהה. מפליא בהתייחס לכך שמדובר במוצר פרימיום, מול מוצר הבסיס של אותה סידרה.
לשם השוואה, ה-iPhone Pro Max 13 הגיע אצלי ל-1,736 ו-4,935, ציונים גבוהים משמעותית מאלו של האולטרה.
סוללה
ה-S22 אולטרה כולל סוללה גדולה של 5,000 מילי אמפר, בדיוק כפי שיש ב- S21 אולטרה, אותו החליף. הסוללה החזיקה לי בקלות יותר מיום עבודה בשימוש אינטנסיבי, עם מצב תצוגה אדפטיבי מופעל שמגדיל את התדר עד ל 120 הרץ. את הטעינה ניתן לבצע עם מטען בהספק מקסימלי של 45 וואט, שמהווה שידרוג ביחס ל- 25 וואט שמציע ה- S21 אולטרה, אותו הוא יורש. סמסונג מבטיחה שתגיעו ל-50% טעינה תוך 20 דקות, שזה כ-10 דקות מהר יותר מה-S21 אולטרה.
יתכן שבשל הימים הקרים שעוברים עלינו, אבל המכשיר לא הרגיש חם בשום שלב. לא בשיחה ולא לאחר טעינה.
ממשק
הממשק של האולטרה היא תוכנת OneUI 4.1 של סמסונג, הפועלת על גבי אנדרואיד 12. לטענת סמסונג גרסת הממשק הנוכחי אינטואיטיבי ושימושי יותר מגרסאותיו הקודמות. לדעתי, בעלי אנדרואיד עשויים למצוא בשינוים הבדלים מינוריים.
סיכום
הסמסונג גלקסי S22 אולטרה הוא מכשיר האנדרואיד החזק ביותר של סמסונג כיום. הצג שלו מספק רזולוציה אדירה של WQHD וצג בהיר במיוחד, התצוגה הטובה שראיתי בסמארטפון, והמצלמות מספקות תוצאה מעולה במיוחד בתאורה חלשה. תוסיפו לכך זום אופטי כפול 10, וחיי סוללה ארוכים יותר, וקיבלתם חבילה מנצחת. חובבי האייפון מוצאים שהוא מהיר יותר מה-S22 Ultra בבדיקות Benchmark, אולם מהירות אינה הגורם היחיד שמעודד חובבי אנדרואיד שלא להמיר את דתם ל-IOS, וביניהם אני.
אם הייתי שופט את ה-Samsung Galaxy S22 Ultra על יכולותיו, יכולתי לקרוא לו סמארטפון האנדרואיד הטוב ביותר אי פעם.
מחירים:
4,800 ₪ ל-256 ג'יגה
5,200 ₪ ל-512 ג'יגה
יבואן: סמליין