עכבר Razer Deathadder v2 X Hyperspeed במבחן
עכבר למחשב מהווה אחד האביזרים המורכבים בציוד ההיקפי הנלווה. שימוש ארוך טווח בעכבר באיכות ירודה או כזה שאינו תואם למימדי כף ידו של המשתמש, עלול להביא אפילו לכדי מחלות פרקים כרוניות. אצל גיימרים שמשחקים פרקי זמן ממושכים במיוחד, הבעיה נכונה שבעתיים. כמובן, שגיימרים מזדמנים ומי שבקושי משתמשים בעכבר לא חייבים להשקיע בעכבר ייעודי, אבל מי שמשחקים הרבה, בין אם בשביל הכיף, או בשל העובדה שהם מפתחים משחקים, כדאי שיחשבו על רכישת עכבר ייעודי.
אם אתם גיימרים מכורים, הדברים שנאמרו מעלה בוודאי מוכרים לכם, קרוב לוודאי גם מהתנסות אישית. לכן חשוב שלכל אחד מאיתנו יהיה את הציוד ההיקפי הטוב ביותר לצרכים הייחודיים שלו.
בין התכונות שכדאי להתמקד בהן בבואנו לבחור עכבר לגיימרים, נמצאים:
-
DPI (נקודות לאינטש) - המרחק שצריך להזיז פיזית את העכבר על מנת לזוז אינטש אחד במסך. מקובל שערך נוח הוא 400CPI. זה דירוג שקובע עד כמה העכבר רגיש לתנועה, כמו גם למהירות שבה הוא נע על פני השטח. דירוג DPI גבוה אומר שהסמן ינוע מהר יותר על פני מסכים וכן ינוע באופן מדויק יותר.
-
Polling rate: מספר הפעמים בשניה שהעכבר מדווח למחשב על מיקומו במסך. נתון זה חשוב לגיימרים מכיוון שבמשחקים בהם למהירות יש יתרון, Polling rate גבוה מביא לתנועה חלקה יותר של סמן העכבר על צג המחשב.
-
לחצנים - עכברים עם לחצנים מרובים אהובים על גיימרים מכיוון שהם יכולים לבצע יותר פקודות מבלי להזיז את הידיים. עכברים אלה עוזרים להניח את היד והאצבעות עם מעט תזוזה, מה שמונע מהם להתעייף; זה שימושי במיוחד כאשר משחקים כמו League of Legends או Call Of Duty.
-
מראה – לחלק מהעכברים לגיימרים יש עיצוב עתידני מלוטש עם אורות RGB, מה שעשוי להתאים מבחינה אסתטית לאלו שהמחשב שלהם נראה באופן דומה. גיימרים גם יעריכו שקיימת התאמה עם המקלדת.
-
התאמה אישית – רבים מהגיימרים ירצו להתאים אישית את העכבר לצרכיהם. זו הסיבה שעכברים רבים מגיעים בשילוב תוכנה ייעודית לכך.
אלחוטי או קווי?
עכברים לגיימרים עברו שינוים אדירים בשנים האחרונות. את השינוי המשמעותי ביותר עברו העכברים האלחוטיים. יצרנים מובילים פיתחו טכנולוגיות חדשות להפחית את הזמן שלקח מרגע ההקלקה, או מרגע הזזת העכבר, ועד להשפעתם על מסך התצוגה. בנוסף, זמן השימוש בין טעינה אחת לאחרת הוארך, כמו גם יציבות החיבור האלחוטי. כל זה הביא לידי כך שיצרניות עכברים לגיימרים יישרו קו בביצועי עכברי גיימינג אלחוטיים וחוטיים.
לכן בעוד שיהיו גיימרים שמעדיפים עכברים חוטיים, רבים אחרים שידרגו עצמם לעכבר האלחוטי.
אז במה נבחר?
Razer
רייזר היא אחת החברות שהתמקדה כל כולה בציוד במיוחד לגיימרים. היא נוסדה בשנת 1998, על מנת לפתח ולשווק עכברים לגיימרים והמוצרים שלה כיום מכוונים בדרך כלל לגיימרים וכוללים מחשבים ניידים וטאבלטים ייעודיים לגיימרים וציוד היקפי למחשבים כגון עכברים, מקלדות, עכברים ומשטחים לעכבר. מוצריה נקראים על שם בעלי חיים טורפים או ארסיים, כגון נחשים, חרקים, עכבישים, יצורים ימיים וחתולים.
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
מאז שנת 2006, בה הושק עכבר ה- Deathadder הראשון, מכרה רייזר יותר מ-13 מיליון עכברי גיימרים מסדרה זו. לאחרונה השיקה את גרסת v2 X Hyperspeed, והנה הוא לפנינו.
באריזה
-
עכבר
-
סוללה AAA
-
דונגל מובנה בעכבר
-
הוראות שימוש
עיצוב
ה- DeathAdder V2 X HyperSpeedשל רייזר מעוצב בהתאמה לימנים בלבד. מימדיו 13 ס"מ אורך, 7 ס"מ רוחב וגובהו 4 ס"מ, ומשכך הוא מתאים למגוון אחיזות: Palm Grip, Fingertip Grip וגם Claw Grip. הוא עשוי שלד פלסטיק שחור בגימור מט מוצק מאד עם עיטור מבריק של הלוגו של רייזר, ובמרווח שחוצץ בין לחצן שמאל לימין. מרימים את הכיסוי שלו, על מנת להחליף את הסוללה ולאחסן את הדונגל USB.
משקלו כ- 100 גרם, מעט כבד ביחס למתחרים, למרות שסוללת ה- AAA שלו קלילה. הוא בנוי היטב, אולם הפלסטיק שלו מעט גמיש מהמצופה. לאחר שימוש בו לזמן ממושך, מצאתי שהוא לא מרעיש.
מבחינת שליטה, אנו מסודרים, כי בשילוב 2 הלחצנים בקצה ו-2 לחצני צד, יש לנו 7 לחצנים שניתן לתכנת.
המיקום של לחצני התאמת ה- CPI מעט שונה מהמצופה, כיוון שצריך להרחיק את האצבעות לקצה השמאלי העליון של העכבר. אני מציין זאת כיוון שכדאי לשים לב שלא לפגוע בהם בטעות במהלך משחק, ומצד שני, לאלו מביניכם עם אצבעות קצרות יחסית, ההגעה ללחצני ה- CPI עלולה להיות אתגר. בנוסף, אין דפנות גומי בצידיו, כדי למנוע החלקה, אבל הפלסטיק במרקם מט עוזר למנוע החלקה ולשפר את האחיזה.
לחצני CPI בציד השמאלי הקידמי של העכבר
ה- Polling rate שלו ניתן לשינוי בין 125, 500 ו- 1000 הרץ. בנוסף, ניתן להתאים את גובה ההרמה שלו באמצעות התוכנה, מכיוון שהוא לא מוגדר למרחק הנמוך ביותר שלו כברירת מחדל.
חומרה
-
Mechanical Switches Gen 2: הלחצנים של ה-Deathadder בעלי מגעים בציפוי זהב כדי שיהיו עמידים יותר ועם תוחלת חיים ארוכה יותר של עד 60 מיליון הקלקות.
-
5G Advanced Optical Sensor: שחיישן משופר שנועד לעקוב אחר התנועה שלנו ולהעבירם ללא טעויות למחשב.
-
רגליות PTFE: בתחתיתו תמצאו מגלשי PTFE = polytetrafluoroethylene: פולימר המורכב מפחמן ופלואור, בעל צבע לבן ומרקם חלקלק. הוא עמיד בחום ובריאקציות כימיות ויש לו מקדם חיכוך נמוך במיוחד, מה שהופך אותו לאידיאלי כרגליות לעכבר. בהמשך קיבל את השם המסחרי טפלון.
-
זיכרון מובנה בעכבר: הזיכרון נועד לשמור את ההגדרות בתוכנת Synapse גם אם תעברו למחשב אחר. בנוסף, כל הלחצנים שלו ניתנים לתכנות, וניתן גם להגדיר לחצן Hypershift שמכפיל הפונקצינליות של כל לחצן. בתחתית ה- DeathAdder V2 X HyperSpeed תמצאו בורר למעבר בין מצב בלוטות', ו- Hyperspeed, או כיבוי העכבר.
-
ה-V2 X Hyperspeed מגיע עם חיישן אופטי שמגיע עד 14,000DPI שהוכיח את עצמו בביצועים במשחקים בהם התגובה של המשתתף צריכה להיות מהירה.
תוכנה
כפי שאנו מכירים גם מהסקירה של אוזניות Black Shark v2 Pro ושל המקלדת Black Widow V3 Pro, שסקרתי כאן, תוכנת Razer Synapse 3 משדרגת לחלוטין את חווית השימוש במוצרי רייזר, והדבר נכון גם לעכבר. ה- V2 X Hyperspeed אמנם לא כולל תאורת RGB, ולכן אין מה לשלוט עליו בתוכנה, ועדיין ההתאמות שיתכנו באמצעות תוכנת ה-Synapse, הן רבות. תוכלו להתאים את גובה הרמת ה- DeathAdder V2 X HyperSpeed בלי לפגוע בתנועתו, את הגדרות ה-CPI וה- polling rate. את ההגדרות תוכלו לשמור בעכבר, וכך גם אם אתם עוברים למחשב אחר, ה- DeathAdder V2 X HyperSpeed ימשיך לשמור על העדפותיכם.
ניתן להקצות פקודות לכל אחד משבעת הלחצנים שלו, ואני מצאתי את זה מאד נוח. לדוגמא, ניתן למפות כלי נשק כך שכל אחד יתאים ללחצן אחר.
ולבסוף, ה-Synapse מאפשר גם להקצות לחצן בעכבר לשם להחלפת פרופילים בלחיצה קלה אחת. זו תכונה מאוד שימושית שמאפשרת לעבור פרופילים בהתאם למשחק שבו אתם משחקים כעת.
תוכנת Synapse
משך שימוש
רייזר מציינים שמשך השימוש בעכבר עשוי להגיע עד 235 שעות עם מקלט ה-USB בטכנולוגיית Hyperspeed, או 615 שעות בתדר בלוטות'. ניתן להשתמש בו עם סוללת AA אחת או סוללת AAA אחת, אולם לא בשניהם בו-זמנית. נורת הלד תהבהב באדום פעמיים ברצף מידי פעם, במידה ורמת הסוללה נמוכה מ-5%, כך שלא תופתעו באמצע משחק.
חווית שימוש
אם אתם ימנים, קרוב לודאי שהוא יהיה מאד נוח לכם. הוא סופר יציב, מגיב מהר בכל המשחקים בהם ניסיתי אותו. החוויה הכוללת היתה מהנה ביותר בטכנולוגיית Hyperspeed. לעומת זאת, בחיבור בלוטות' הוא מגיב מעט לאט יותר, ופחות בעקביות, לכן הייתי ממליץ למשחקים להשתמש ב- Hyperspeed.
סיכום
את ה-DeathAdder V2 X HyperSpeed ניתן להפעיל אלחוטית בלבד והוא עובד נפלא. הקישוריות שלו בדונגל ה- USB אפשרית בבלוטות' או Hyperspeed, ומבחינת ביצועים מצאתי שהתגובה שלו מהירה ביותר ושניתן להתאימו לסגנונות משחק רבים. הוא הרגיש לי בנוי באופן מעולה, והמבנה שלו מתאים לגדלי ידיים מגוונים. ההיעדר של תאורת RGB נוצצת הופכת אותו בקלות לעכבר רב-תכליתי שלא יביך אתכם במידה ותרצו להשתמש בו גם לשימוש עיסקי או משרדי. לסיכום, אם חיפשתם עכבר דו שימושי, אלחוטי, נוח, בעל פעולות מדויקות וגמישות אינסופית בהפעלה, ה-DeathAdder V2 X HyperSpeed, עשוי להיות בחירה נפלאה.
יבואן: בנדא
מחיר: 220 ש"ח