אוזניות Razer Black Shark v2 Pro במבחן

תמיר עיואן
19-07-2022 10:33

רבים מנסים לשפר את חווית השימוש במחשב ובעיקר של המשחק עימו, באמצעות שיפור האמצעים הויזואליים, כגון כרטיס מסך חדש או מסך משודרג, אולם שוכחים שלאיכות השמע ערך מוסף לא פחות חשוב. סאונד צורם וחוסר יכולת לתקשר עם החברים במשחק אונליין, יכולים להרוס בקלות את ההנאה. בנוסף, במקרה של פיצוצים או ירי במשחק, אוזניות צורמות עלולות אפילו לפגוע בחוש השמיעה.

אומרים שגיימרים ואודיופילים חולקים דרישה עיקרית משותפת: שלאוזניות שלהם יהיה סאונד יוצא מהכלל. בעוד אודיופילים יעריכו סאונד איכותי כדי ליהנות ממוזיקה, גיימרים נזקקים לכך לשם החוויה מהמשחק לפרקי זמן ארוכים במיוחד, וכן שיהיו נוחות במיוחד ויכללו מיקרופון איכותי שירגישו חופשי לדבר במשחקי רשת בדיסקורד אל תוך הלילה.

חוטי או אלחוטי, זו השאלה

מכיוון שאמינות של אוזניות מהווה מרכיב קריטי לניצחון במשחקים ולחוויית משחק סוחפת, חלק מהגיימרים לא יוותרו על אוזניות חוטיות, ואילו אחרים יעדיפו את הניידות והחופש שמציעות האוזניות אלחוטיות. כדאי לדעת שלשניהם יתרונות וחסרונות:

אלו שמצדדים באוזניות חוטיות, יציינו שזה בגלל הפשטות בשימוש, איכות הצליל, חוסר הצורך להטעין אותם, והמחיר הנמוך יותר בהשוואה לאלחוטיות. אוזניות חוטיות ניתנות לחיבור לכל מחשב, באמצעות חיבור 3.5 מ"מ או USB.

הטיעונים הללו החזיקו יפה עד לשנים האחרונות, בהם חלה מהפכה בטכנולוגיה ובמחיר. עם הטמעתה של טכנולוגיית ה- 2.4 ג'יגה הרץ, נפתרו בעיות האמינות והדיליי, הניתוקים וההפרעות, מהן סבלו האוזניות האלחוטיות שעבדו עם פרוטוקול בלוטות' מיושן. שלבו זאת עם קודקים מעודכנים, משך שימוש ארוך יותר בין טעינות ומחירים נמוכים יותר, וקיבלתם שינוי מגמה שהביא רבים מהגיימרים המובילים לצדד בשימוש באוזניות אלחוטיות.

עדיין מתלבטים? קיימים דגמים של אוזניות שמאפשרים לנו ליהנות מכל העולמות, ממש כמו הדגם הנסקר כאן. עם מגוון רחב כל כך של יצרניות בשוק, כדאי לדעת במה להתמקד.

Razer

Razer Inc, להלן "רייזר", היא יצרן גלובלי שבסיסו בסינגפור, המפתח ומייצר ציוד היקפי למחשבים, ובמיוחד לגיימרים. החברה נוסדה בתחילה בארה"ב בשנת 1998, על מנת לפתח ולשווק עכברים לגיימרים, אולם לאחר שחברת האם שלה הפסיקה פעילותה שנתיים מאוחר יותר בשל בעיות כלכליות, היא נוסדה מחדש ב-2005 על ידי Min-Liang Tan, ו-Robert Krakoff, לאחר שרכשו את הזכויות למותג Razer.

המוצרים שלה מכוונים בדרך כלל לגיימרים וכוללים מחשבים ניידים וטאבלטים לגיימרים, וכן ציוד היקפי למחשבים כגון עכברים, מקלדות, עכברים ומשטחים לעכבר. מוצריה נקראים על שם בעלי חיים טורפים או ארסיים, כגון נחשים, חרקים, עכבישים, יצורים ימיים וחתולים.

BlackShark V2 Pro

הרייזר BlackShark V2 Pro האלחוטיים מושקים מספר חודשים לאחר ה-BlackShark V2, שמוכרות בסצינת הגיימרים כאוזניות משחקים מעולות במחיר משתלם במיוחד.

באריזה

  • אוזניות

  • כבל טעינה USB to Micro USB

  • כבל שמע אנלוגי 3.5 מ"מ

  • משדר USB אלחוטי

  • מיקרופון שניתן להסרה

  • שקית בד לאיחסון

  • מדריך למשתמש

עיצוב

כיסוי האוזן ב-BlackShark V2 Pro מעוצב כאליפסה שעשוייה כולה מפלסטיק קשיח במיוחד, בגימור מט, מה שמקנה להם מראה אלגנטי. האוזניות זמינות בצבעים שחור, לבן ומשולב.

שחור, לבן ו- Six Siege Special Edition

שחור, לבן ו- Six Siege Special Edition

המיקרופון ניתן להסרה, כך שבמידה ואינכם נדרשים לדבר עם אחרים, תוכלו לנתקו. עם ענידתם על האוזניים, המשקל של 320 גרם גורם לי להרגיש שהן קלות על הראש, מכסות לחלוטין את האוזן, לא לוחצות יתר על המידה וריפוד הבד שלהם רך ונוח. כריות האוזניים כוללות קצף זיכרון, השומר על צורתו. הקשת שלהן לא מורגשת באופן מוגזם על הראש, וגם כיסוי האוזן לוחץ במידה הנדרשת בלבד. מרגע ששמתי אותם על הראש, מצאתי אותם יציבים מאד, לא זזים ולכן אידיאליים לגיימרים. עם זאת, מוטות המתכת שמאזנים את גובה האוזניות על הראש, מרגישים מעט דקים.

כריות אוזניים נוחות במיוחד

כריות אוזניים נוחות במיוחד

השליטה בהן פשוטה וברורה: ל-BlackShark V2 Pro יש ערכת שליטה קלה לשימוש:

  • לחצן הדלקה וכיבוי

  • לחצן השתקה – הוא אמנם בדיוק באותו הגודל של לחצן הכיבוי, אבל קשה להתבלבל ביניהם כי המשוב בלחיצה שונה

  • חוגת בקרת עוצמת עוצמת

  • חיבור למיקרופון

  • חיבור Micro USB לטעינה

  • חיבור TRRS אנלוגי לחיבור האוזניות באופן חוטי

לחצני שליטה

לחצני שליטה

מהעיצוב ניתן להסיק שהם לא מותאמים להתניידות כיוון שאינם מתקפלים או מסתובבים כך שהאיחסון שלהם יהיה פחות נפחי. עם זאת, המיקרופון שלהם ניתן לניתוק, מה שהופך אותם לקומפקטיים יותר לאחסון. שקית הבד עימם, מרמזת שהיצרן לא תכנן שתניידו אותם באופן תדיר.

בשונה מחלק מהמתחרים, לא תמצאו כאן נורות לד או תאורת RGB, אלא מיקוד מלא בעיקר: כאוזניות שמע לגיימרים. עם זאת, קיים לוגו עדין של רייזר, שבולט ממש מעט.

סאונד

הבעיה בדרייברים מסורתיים, היא שיועדו לטווח תדרים מסוים. לעומת זאת, הדרייברים שהותקנו באוזניות אלה הם משולבים, מסוג Triforce 50mm. הם בנויים מאלומיניום שמספק קשיחות ותגובה מהירה ושחזור קול מדויק, של תדרי השמע הגבוהים, המיד והבאסים. התוצאה, באסים עמוקים, צליל מיד שמשחזר באופן אמין את קולות הדיבור, עם טרבל חד, הכל בחבילה אחת. המיד שלהם גם מאוזן, כך שהם מתאימים לדיבור אדם.

תוסיפו לכך תמיכה ב- THX Spatial Audio, התומכים ב- 7.1 ערוצים, וקיבלתם חווית סראונד שעוזרת לגיימר להתמצא במרחב.

דרייבר משולב

דרייבר משולב

התוצאה אותה חשתי היא הגברה של תדרי הבאסים הנמוכים כך שפיצוצים, ירי או תופים נשמעים נכון יותר. בנוסף, קול אדם נשמע ברור וטבעי, גם כאשר נשמעים קולות רקע של המשחק.

היכולת לשמור פרופילי משחק מותאמים של THX נוחה במיוחד, כי לכל אחד מאיתנו עשוים להיות העדפות שונות בנוגע לסאונד. לדוגמא, בחירה ב- THX Environmental Mode לבין מצב THX Competitive Mode.

המיקרופון מסוג HyperClear Supercardioid Mic שמסוגל לסנן רעשים שמגיעים מאחורי הגיימר ומצידיו, תוך ריכוז הרגישות לדברי המשתמש. בכל הנוגע לבידוד רעשים, הם לא חוסמים תדרי רעש או דיבור באופן מלא.

ספציפיקציות

 

טעינה

משך זמן הטעינה של הסוללה כ- 3 שעות, אולם זמן השימוש בהם כ- 24 שעות עד להתרוקנותה. אינדיקציה לגבי סטטוס הטעינה ניתן לקבל באמצעות נורת הלד שצמודה לחיבור ה- USB Type-C:

  • ירוק: טעון באופן מלא

  • אדום: מתחת ל-30 אחוז טעינה

  • אדום מהבהב: מתחת ל-10 אחוז

רוצים יותר מדויק? אפליקציית Synapse מספקת אינדיקציה מדויקת על מידת הטעינה.

אפליקציה

ה- BlackShark V2 Pro עובדת עם Synapse 3, אפליקציה שמספקת תמיכה בסאונד סראונד וירטואלי של THX, ואפשרות לכוון האקולייזר עבור השמע.

Synapse 3

חווית שימוש

החיבור פשוט. מחברים הדונגל USB שתומך ב- HyperSpeed 2.4GHz ומחזיקים את לחצן ההפעלה עד שאוזניות מתחברות. כיוונון עוצמת השמע פשוטה: חוגת עוצמת הקול נעצרת באמצע, וכך מרגישים כמה הגברנו באופן אינטואיטיבי יותר. חיבור ה- Micro USB מעט מאכזב, כיוון שקיימים רבים עם USB Type C, אולם זה לא עקרוני לשימוש.

איך שלא מסובבים זאת, חווית השימוש מענגת. הסאונד מיטבי, במיוחד קולות אדם נשמעים טבעיים. התוצאה היתה דומה בחיבור חוטי ואלחוטי. האטימה הפאסיבית מסננת חלק מהרעשים.

אפליקציית THX Spatial אמנם עולה כ- 20 דולר, אבל היא מתקבלת בחינם למי שרוכש את ה- BlackShark V2 Pro. תורידו אותה ותזכו לפינוק מכיוון שזו הדרך היחידה להפיק צליל היקפי של 7.1. תשומת הלב ש- THX Spatial זמינה רק למשחקי מחשב, ולא לקונסולות. משחקים תומכים כמו כגון Fortnite עשוים להישמע טוב יותר. ניתן בנוסף לכוון באמצעות האקולייזר באפליקציית Synapse.

בשימוש לאורך מספר שעות חשתי שה- BlackShark V2 Pro עשוים לחמם את האוזן, מכיוון שאינם פתוחים, ועם זאת, איוורור מידי פעם עשוי להקל על המצב.

סיכום

ה- BlackShark V2 Pro מהווים פיתרון מעולה לגיימרים שמחפשים ליהנות מכל העולמות: ניתן להשתמש בהם באופן חוטי או אלחוטי. בנוסף, הם מתאימים לשימוש עם מחשבים אישיים, וגם עם קונסולות כגון PS4 ו- PS5. מבחינת נוחות ועיצוב, הן בדיוק מה שגיימר ממוצע יחפש: אפשרויות אין קץ להתאמה אישית באמצעות תוכנת Razer Synapse, דונגל USB באריזה, שכולל תמיכה בבלוטות' וגלי 2.4 ג'יגה הרץ, התאמת הסאונד ורגישות המיקרופון, ואפילו שידרוג הסאונד ל- THX ללא תשלום נוסף. הם אמנם אינם מבודדים רעשי סביבה באופן אופטימלי, אבל אני מוצא אותם נוחים מאד ועם חיי סוללה אידיאליים.

בכל משחק שעימו שיחקתי, הדי פיצוצים או ירי הדגימו שהבאסים שלהם מוסיפים את אפקט ה"בום" לחוויה. נסו אותם בסצנות אקשן, ותרגישו פחות או יותר מה שחובב קולנוע ביתי חש כשהוא מוסיף סאב וופר למערך הרמקולים: תרצו לחזור על הקטעים הללו שוב ושוב. איכות הצליל שלהם טובה מאד, החל משמע של משחקים ועד להאזנה למוזיקה. עם משך זמן שימוש של 24 שעות, מדובר בחיי הסוללה יותר ממספקים למשחקים לתוך הלילה.

יבואן: בנדא

מחיר: 800 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום