אוזניית Poly Voyager 5200 UC במבחן

תמיר עיואן
12-11-2024 20:17

אחד השינויים המשמעותיים שעבר על מקומות העבודה הוא שפגישות שבעבר נערכו כפרונטליות בלבד, עברו באופן כמעט בלעדי לשיחות ועידה מקוונות. בנוסף, חברות רב לאומיות החלו לקצץ במפגשים פיזיים בין נציגים ממדינות שונות, והחליפו אותם בשיחות זום מרובות משתתפים.

לאיכות השמע בשיחות ועידה מקוונות יש השפעה מכרעת על הפרודוקטיביות בשיחה. תופעות כגון רעשי רקע, מיקרופון באיכות ירודה, קולות הד, או מיקרופונים פתוחים שלא לצורך, עלולים לפגום במהלך התקין של המפגש הוירטואלי, לפגיעה בהעברת המסרים כנדרש, ובמיקרים קיצוניים אפילו לכדי הפסקתה בטרם עת. אלו מאיתנו שעובדים מהבית יודעים שלאוזניות שלנו יש השפעה אדירה על הביצועים שלנו.

אוזניות המיועדות במיוחד לשיחות ועידה יכללו לרוב גם מיקרופון BOOM מאורך, שמגיע קרוב לאיזור הלחי, ונועד להתמקד הקולות שבוקעים מפיו של הדובר, וכך למקסם את איכות השמע.

Poly

Poly נוסדה ממיזוג של Plantronics האמריקאית שהתמחתה בקונספט של אוזניה עם מיקרופון, לבין Polycom שידועה במגוון פיתרונות לשיחות ועידה. האיחוד יצר את HP Poly שפיתחה שלל פטנטים לאורך השנים, כדי לבודד רעשים, לצלם ולהתמקד באובייקט, ואפילו לעקוב אחריו בחלל.

ההיסטוריה של Plantronics החלה עוד בשנת 1961, כששני טייסים מקימים את חברת Pacific Plantronics שהתמקדה בתחילה במוצרי אלקטרוניקה למטוסים. שנה לאחר מכן החלה החברה לספק אוזניות לנאס"א, ליונייטד איירליינס, ול- FAA עבור בקרי טיסה. עד היום Plantronics מהווה ספקית האוזניות היחידה של ה-FAA. כשניל ארמסטרונג צעד על הירח ואמר "זה צעד אחד קטן לאדם...", מילותיו הועברו דרך אוזניות Plantronics, והשימוש בהם המשיך גם במשימות מעבורת החלל. מאז כבשה החברה גם את עולם הטלפוניה המשרדית, תוך שהיא מציגה מידי מספר שנים חידושים שעד לאותה העת נראו בלתי אפשריים. ב-2004 צירפה לאוזניותיה את דונגל ה-USB שאיפשר שילוב אלחוטי לאוזניות למחשב, כשדגם ה- Legend הופך פופולרי מאד בקרב לקוחות פרטיים ומוסדיים כאחד.

Voyager 5200 UC

את ה- Voyager על גילגוליה אני מכיר אישית מכיוון שלאורך השנים רכשתי עבור מכר שלל אוזניות מדגם ה- Legend אותה החליף ה- 5200 UC, פשוט מכיוון שהוא מצא אותן הכי טובות עבורו. כשראיתי את ה- Voyager 5200 UC באירוע HP Poly עליו כתבתי כאן, ביקשתי אותן לסקירה, מכיוון שחשוב היה לדעתי שאנשים נוספים יכירו את הדגם הזה, הכה פופולרי בעולם.

לאורך השנים יצא לי לבדוק מגוון רחב של אוזניות אלחוטיות, שלרוב דומות זו לזו בעיצוב. ה- Voyager 5200 UC של Poly ייחודיות בכך שהן שומרות על מסורת המיקרופון BOOM המאורך, שמתברר שאין לו תחליף במידה ורוצים איכות שיחה בלתי מתפשרת.

Voyager 5200 UC

Voyager 5200 UC

עיצוב

אם יש דבר בולט ב- Voyager 5200 UC, הרי הוא העיצוב שמתאים בול למי שמבלה את רוב היום בשיחות טלפון. החל מהמיקרופון המאורך דרך הסוללה שיושבת מאחורי האוזן החיצונית, הלחצנים הבולטים, דונגל ה- USB לשיחות במחשב, והאריזה ששומרת על האוזניה ואף טוענת אותה ביעילות.

האוזניה שוקלת כ- 20 גרם, אולם העובדה שהיא יושבת מעל האוזן גורמת לכך שהיא כלל לא מורגשת.

מבט מעמיק יותר במיקרופון, מגלה שהוא מסתובב על צירו, כך שניתן לענוד את האוזניה על אוזן ימין או שמאל, לבחירת המשתמש. בנוסף, החיבור שבין המיקרופון לסוללה, מסתובב על צירו ומאפשר איחסון שטוח של האוזניה בנרתיק. המתאם לאוזן גם כן נשלף וניתן להחלפה, כך שנוכל להמשיך להשתמש בהן לאורך שנים ארוכות.

מארז הטעינה גדול באופן משמעותי מהרגיל, אולם הוא שטוח ולכן איחסונו אינו מהווה קושי. ה- Voyager 5200 UC מיועדות לשימוש משרדי או עיסקי, ולכן הן אינן מוגנות לחלוטין בפני מים, אולם כוללות עמידה בתקן IPX4, שמקנה להן עמידות בפני זיעה או שפריץ של מים.

מארז הטעינה גדול

מארז הטעינה גדול

ה- Voyager 5200 UC מגיעות עם זוג מתאמים נוסף לאוזן החיצונית, למרות שאין צורך להחדירן לתעלה, אלא פשוט שישבו בקירבתה. למרות שיש להן מיקרופון ארוך ואין להן קשת מאחורי האוזן, הן מאד יציבות על האוזן, יתרון מהותי בעבור מי שרוצה להתרכז בשיחה במקום בייצובן על האוזן.

תשומת הלב שקיימים שני דגמים שהשם שלהם דומה:

  • ה-Voyager 5200 UC שמאפשר להתחבר במקביל למחשב שלכם באמצעות דונגל BT700 USB, ולסמארטפון בחיבור בלוטות' – הדגם שנסקר כאן.

  • ה-Voyager 5200 Office שמתחבר לטלפון השולחני במשרד באמצעות כבל, ולמחשב שלכם באמצעות כבל USB.

באריזה

האריזה כוללת בנוסף על האוזניה, גם מארז טעינה, מיקרופון נתיק, כבל USB-C קצרצר, שלוש זוגות מתאמים לתעלת האוזן וכבל USB עם מתאם ל-Type-C.

תכולת אריזה

תכולת אריזה

חומרה וטכנולוגיות

למרות המראה התמים לכאורה, ה- Voyager 5200 UC כוללות שלל טכנולוגיות שמספקות יחדיו את הביצועים עליהן אתמקד בהמשך:

  • בלוטות' 5.0 התומך בפרוטוקול BLE, כלומר באנרגיה נמוכה.

  • דרייבר בקוטר 13.6 מ"מ

  • טכנולוגיית WindSmart מובנית על ה- BOOM שמזהה את כיוון הרוח ורעשי הסביבה, על מנת לספק איכות שיחה מיטבית.

  • ארבעה מיקרופונים משולבים ב-DSP אדפטיבי עובדים יחד כדי לבטל רעשי רקע כגון כלי רכב או שיחות מסביב.

  • Smart Sensor, חיישן חכם שמזהה אוטומטית אם ענדנו את האוזניה, ומכוון את אודיו של השיחה למקור דרכו אנו משוחחים.

  • עיצוב ייחודי שנועד להתאים למגוון רחב של צורות אוזן חיצונית, כך שניתן יהיה להרגיש בנוח לאורך היום.

  • מצב mute דינמי שמתריע כאשר האוזניה מושתקת, וכאשר המיקרופון חוזר לעבוד.

שליטה

ניתן לשלוט באוזניה באמצעות הלחצנים האפורים שבראשה, היכולים לדלג בין שירים, או להשהות את השמעתם. כשמאלי, שמחתי מאד למצוא שניתן להשתמש באוזניה גם באוזן שמאל וגם בימין. פשוט מסובבים את בסיס האוזניה על צירה, ומכוונים את המיקרופון לכיוון הפה.

על מנת להשתיק את המיקרופון, פשוט מרימים אותו כלפי מעלה. במידה והשתקתם אותו כשאתם מחוברים למחשב, דונגל ה- USB מאיר באור אדום. לעומת זאת, כשהאוזניה משדרת, הדונגל זורח באור כחול.

האוזניה מכריזה על שמות המתקשרים, עונה אוטומטית לשיחה נכנסת במידה ואומרים “Answer”, ודוחה את השיחה במידה ואומרים “Ignore”.

אפליקציה

בשונה מהיצרניות האחרות, Poly מספקת כלים ייחודיים למשתמש ולמנהל ה- IT. תוכנתPoly Lens Admin Cloud מספקת לאנשי IT שליטה על מוצרי Poly המחוברים, כך שניתן באופן מרוכז לעדכנם.

אפליקציית Poly Lens בסמארטפון מאפשרת לעדכן את גרסת התוכנה של האוזניה, לנהל את הגדרות המכשיר ושולחת תזכורות לשמור על מיקוד ואנרגיה לאורך כל היום, למרות שלל שיחות הטלפון.

בשונה מאפליקציות של יצרניות אחרות, Poly Lens מספקת תכונות שממש תפורות על מי שמקיים שיחות ועידה תכופות: תזכורות חוזרות על מיקרופון מושתק, התראה קולית בעת השתקה והסרת השתקה, התראה בעת כניסת שיחה נוספת, קבלה ודחיית שיחה נכנסת באמצעות פקודה קולית, צלצולים שונים לכל מקור, חיישן המזהה אוטומטית ענידה והסרת האוזניה.

אפליקציית Poly Lens

אפליקציית Poly Lens

סוללה

ה- Voyager 5200 UC כוללת סוללה בהספק של 120 מילי אמפר לשעה, מאפשרת כ- 7 שעות שיחה ברצף ועוד 14 שעות באמצעות טעינה ממארז הטעינה. משך זמן הטעינה הנדרש כשעה וחצי. בנוסף, אהבתי את העובדה שלא חייבים להכניס את האוזניה למארז הטעינה על מנת לטעון אותה. המארז של ה- Voyager 5200 UC כולל גם עמדת טעינה חיצונית עם מגע מגנטי ישירות לאוזניה, כך שלא חייבים לקפל אותה בתוכו לצורך הטעינה.

חווית שימוש

אומרים שאין חכם כבעל נסיון. נראה כאילו המשפט הזה נתפר על ה- Voyager 5200 UC. בהתנסות שלי מצאתי את הייתרון המשמעותי שלהם במהירות החיבור למקור, וכאן ה- Voyager 5200 UC לוקחת את המקום הראשון בקלות, מכיוון שהוא מתבצע בתוך שניה אחת. בנוסף, מיד עם החיבור, הקריינית המובנית באוזניה מספרת לאיזה מקור היא מחוברת (לסמארטפון בבלוטות' או למחשב בדונגל USB) ואת מספר השעות השימוש שנותרו עד לטעינה הבאה.

בחנתי אותן באוזן ימין ושמאל, בשיחת טלפון ובחיבור למחשב, והמשוב שקיבלתי הוא ששומעים אותי ממש כאילו אני מדבר ישירות דרך הסמארטפון. לאורך ההתנסות השיחה היתה צלולה ונקיה מרעשים. בנוסף, שינוים קלים במיקום המיקרופון לא השפיעו על איכותה.

גוון הקול של ה- Voyager 5200 UC מאוזן ומתאים במיוחד לשיחות טלפון. האפליקציה לא מאפשרת להתאים את הסאונד להעדפות המשתמש.

צריך להתרגל לאופן בו מקפלים את האוזניה לתוך מארז הטעינה, אבל מרגע שמתרגלים, מדובר בפעולה פשוטה ביותר. כנ"ל לגבי הלחצנים להגברת והנמכת עוצמת השמע: הם קטנים, אבל מכיוון הם נמצאים באיזור חלק למגע, האיתור שלהם מהיר. ליכולת לענוד את האוזניה באוזן ימין או שמאל, יתרון משמעותי לשמאליים.

לסיכום

ה- Voyager 5200 UC של Poly ממשיכה מסורת ארוכה של אוזניות למשתמשים מיקצועיים, ומההתנסות שלי עימה היא עושה בדיוק את מה שמצופה ממנה: חיים קלים ונוחים כך שניתן להתרכז בשיחה, במקום באוזניה. עם עיצוב נוח, מיקרופון BOOM מנטרל רעשים, שעות שיחה רבות, חיווי קולי חכם וקישוריות יציבה למחשב ולסמארטפון, ניתן להבין מדוע יש ל- Voyager 5200 UC כל כך הרבה משתמשים אדוקים בעולם. היא אמנם לא מושלמת, מכיוון שלא ניתן להחליף בין פרופילי שמע, אבל זוהי אוזניה שעיקר שימושה הוא לשיחות קוליות, הרי שלפרופילים משמעות נמוכה.

לסיכום, אם חיפשתם אוזניה מיקצועית שתאפשר לכם להתמקד בשיחות הועידה ולשכוח שאתם עונדים אוזניה, ה- Voyager 5200 UC של Poly עשויה בהחלט להוות מועמדת ראויה.

יצרן: Poly

מחיר: 700 ש"ח

 

מעבר לתגובות בפורום