סיכום אירוע HP - הדור הבא של AI ופתרונות היברידיים
הבוקר נערך אירוע עיתונאים של חברת HP, בו הכריזה על הטמעת הבינה המלאכותית (AI) במוצריה, ושילוב עם מוצרי Poly, המספקת פתרונות וידאו ואודיו
האירוע התקיים באולם NAMEL TLV שבנמל תל אביב.
NAMEL TLV
ראשון הדוברים היה שי פרומקס מנהל המחשוב ב-HP ישראל, שציין שהשנה החולפת הייתה הטובה ביותר מבחינת מכירות שוק המחשוב העיסקי בישראל. לדבריו, ברבעון ממוצע נמכרים כ- 80,000 עד 100,000 מחשבים ללקוחות מוסדיים, ואילו ברבעון הראשון של שנת 2024 השוק הכפיל את עצמו ל-200,000 מחשבים, בעיקר בגלל דרישה אדירה של גופי הביטחון, ביניהם תעשיות ביטחוניות והצבא. ממשלת ארה"ב אישרה לישראל הצטיידות בסכום גדול, וחלקו מומש לרכישת מחשבים. חריגה נוספת בדרישה הייתה ממשרדי החינוך והאוצר עבור המפונים.
לעומת זאת, הלקוחות הביתיים דווקא מציגים האטה מסוימת ברכישה, במיוחד ממרץ 2024 ועד היום, כזו שמאתגרת את היבואניות.
גם ברמה העולמית מדינות רבות מתקשות לשמור על גידול במכירות מחשבים, אולם מילת המפתח AI מסוגלת לעשות את ההבדל, וכל חברה שמעוניינת להעלות את המכירות שלה, תציין בשיחה תקופתית עם המשקיעים שהיא מטמיעה AI, וזה כבר מעלה את המניה.
לדבריו גם אם חלק מהלקוחות לא ישתמשו בזמן הקרוב ב- AI, יתווספו אליהם רכיבים תומכי AI, כדוגמת מעבד NPU. חברת HP טוענת שלמרות שכבר עתה יש הטמעה של כלי AI במחשוב, עד כה הם ברובם מבוססי ענן, דבר שכולל חסרונות רבים: הצורך להעלות מידע לענן עלול ליצור בעיית אבטחת מידע, העובדה שזה רק בענן, גורמת לכך שהזמינות של כלי ה- AI תהיה רק במידה ואנו בחיבור במקוון, ובנוסף עבודה בענן עולה כסף.
שי פרומקס מנהל המחשוב ב-HP ישראל
גם שוק ה-consumer בישראל נע סביב 80,000-100,000 מחשבים בשנה, ו-HP מתכוונת להשקיע גם בו, ולעדכן את המיתוג של קווי המוצרים כדי שההבדלים ביניהם יהיו ברורים יותר.
לאחריו עלה שגיא פרום, שמשמש כיועץ הטכנולוגי של HP לתחום המחשוב האישי הארגוני. לדבריו, הארגונים חווים כבר מספר שנים שינוים שהופכים את העבודה להיברידית. ב- HP ישנם כ- 70,000 עובדים ב-180 מדינות, וחלק גדול מהם כלל לא מגיעים למשרד, ולמעשה עברו לגור רחוק מהמשרד במיוחד בשל העובדה שעכשיו הם יכולים.
שגיא פרום, מנהל הטכנולוגיות ב- HP
מהפכת ה- AI משפיעה על עולם המחשוב האישי, האודיו וידאו וההדפסה. בחודש מרץ האחרון השיקה HP במסגרת הגל הראשון של ה- AI, מעל 100 מוצרי מחשוב מבוססי מעבדי אינטל ו-AMD שכוללים ארכיטקטורת AI. כעת נמצאת HP בגל השני, ההשקה האחרונה של קואלקום מעבדי NPU עם 45 TOPS, כך שיוכל להריץ כלי AI הרבה יותר חזקים. השינוי הזה משפיע על HP מכיוון שבעת תיכנון מחשב, נלקחת בחשבון היכולת שלו לענות על דרישות גם בעוד 6 שנים מהיום.
מיתוג מחדש של מוצרי המחשוב של HP
כחלק מהאסטרטגיה, החליטה HP לעשות שינוי במיתוג קווי המוצרים שלה:
-
ללקוחות הפרטיים מוחזר המותג OMNI
-
ללקוחות העסקיים יישארו המותגים Elite ו-Pro
HP רואה ב-AI PC מחשב שכולל מעבד NPU, ולחצן Copilot בלוח המקשים, בשילוב עם מעבדים הכוללים (Tera "trillion" Operations Per Second) TeraOPS או פשוט TOPS. מעבדים אלו עם יכולות הרבה יותר גבוהות, מיועדים ל-Knowledge Creators שצריכים את עוצמת המחשוב הזו כדי להריץ מודלים של AI כיישום מקומי.
על בסיס מעבדי קואלקום הכוללים 45 TOPS, השיקה HP בסוף חודש מאי האחרון מחשבים חדשים לשוק המוסדי והפרטי.
HP משלבת במחשביה פתרונות אבטחת מידע שחלקם מסופקים חינם במחשב, ואחרים בתשלום נפרד. כך לדוגמא, אם פתחתם קובץ אקסל נגוע בווירוס, הוא לא יפגע במערכת ההפעלה, מכיוון ש-HP מבודדת אותו לחלוטין, ולכן גם אם נעבוד עליו, הוא לא אמור לפגוע במחשב.
לדבריו, בעולם קיים חשש גדול מהיכולת של המחשוב הקוואנטי לפרוץ אלגוריתמים של הצפנה בכלי אבטחה במחשבים, כך שכל ההגנות שנבנו למחשבים עלולות ליפול. HP מציעה כבר היום כלים של Analytical Security Controller שמוגן בהצפנה פוסט קוונטית, וכך מחשבים של HP יהיו מוגנים גם מהתקפות ממחשבים קוונטים.
לבסוף עלה דן אנגל שמרכז את הפעילות של HP POLY בישראל, יוון, טורקיה ומזרח אירופה, החטיבה שאחראית על מוצרי האודיו וידאו של HP. לדבריו הקורונה חקקה בעולם התעסוקה את הצורך בכלי תקשורת שעד לאותה העת היו nice to have. במשך שנים זיהתה HP את המגמה הזו, ולכן רכשה את חברת POLY בשנת 2022.
POLY נוסדה ממיזוג של Plantronics האמריקאית שהתמחתה בקונספט של אוזניה עם מיקרופון בתחילה ל-NASA, לבין POLYCOM שידועה במגוון פתרונות לשיחות ועידה.
שלל פתרונות מבית POLY
HP POLY פיתחה שלל פטנטים לאורך השנים, כדי לבודד רעשים, לצלם ולהתמקד באובייקט, ואפילו לעקוב אחריו בחלל. בהדגמה הוצג כיצד ניתן לבודד אדם שמבצע שיחת זום, מאדם לצידו שמקליד במקלדת. בהמשך הודגמה היכולת למסגר סאונד של איזור פיזי שמעבר לו, לא ניתן יהיה לשמוע את הדובר. לשם כך הודגם רעש ממקדחה שנעלם מיד לאחר שיצא מהטווח שהוגדר לו.
דן אנגל – HP POLY
בשלב השאלות שאלתי מהו חלקה של HP במוצרי ה- AI שהיא משווקת? מכיוון שעד כה הוצג שהיא מוסיפה את לחצן ה- Copilot ואת המעבדים של היצרניות השונות, אבל לא הרבה מעבר לכך. נעניתי על ידי שי פרומקס ש-HP מספקת חבילת כלי אבטחה, כלי אודיו ווידאו ואפילו כלים המוטמעים במדפסות מבוססי AI, שמשלימים את חווית הלקוח.
במענה לתשובתו, שאלתי האם אנו לא מבלבלים בין מושגים, ומחליפים בין תיקון באמצעות אלגוריתמים שהיה קיים מזה שנים, לבין המונח בינה מלאכותית (AI) בעל השלכות כבירות יותר מתיקון בסיסי עם אלגוריתמים. האם זה לא נוח לנו להשתמש במונח AI כתחליף לשם אלגוריתם, מכיוון שזה סקסי ולכן מוכר יותר. בתשובה נעניתי ששימוש באלגוריתמים גם הוא נחשב AI וזו האבולוציה השיווקית.