אוזניות Nothing ear B171 במבחן
בואו נודה על האמת, יש חברות שדי בהודעה על השקת מוצר, כדי לגרום למתחרים לזוז בכיסא בחוסר נחת. כזו היא Nothing. אם פיספסתם את שלל דגמי הסלולרי והאוזניות שהושקו על ידה החל משנת 2021, הרי שמדובר בחברה שניכר שחושבת מחוץ לקופסא. המייסד שלה Carl Pei, היה בן 24 כשהקים את חברת OnePlus האגדית ב- 2013. מאז הקמתה, משקיעה NOTHING בפיתוח מוצרים בעיצוב חדשני, תוך שימוש באסטרטגיות שיווק כמו שרק היא יודעת לעשות.
כדי להמחיש את רמת ההתרגשות שעל גליה נישאת NOTHING, נציין שמספיק שהיחצנים יטפטפו מידע מינימלי על מוצר חדש, כדי שקהל האוהדים יעצים אותו באופן ויראלי. כך היה עם ה- ear (1), כשהחידוש העיקרי היה בעיקר בשל העיצוב השקוף שהובטח לרוכשים.
NOTHING מבטיחה קונספט שמבוסס על פילוסופיית העיצוב המינימליסטי, כלומר ללא כל "מיתוג מיותר" ובמקום זאת לספק "אסתטיקה בסיסית" שתתאים לדרישה של NOTHING "לשנות את השוק" ש"מתחנן לשינוי".
אם בעבר הסימון שלהם היה (1) Ear ואחרי זה (2)Ear , כעת החליטה Nothing לעשות סדר מכיוון שיש כאן כבר יותר מידי דגמים ולכן מעתה יקראו להם פשוט ear, ולצידו מספר דגם.
רק לפני כשבוע הכרזנו כאן על הולדת ה- Nothing ear B171, והנה הוא לפנינו.
Ear B171
מכיוון שכל האוזניות של Nothing עברו אצלי בסקירה, אני יכול לסכם בביטחון שהעיצוב של ה- B171 נותר דומה מאד לזה של הדורות הקודמים שלה.Nothing שומרת על הקלף החזק שלה עם העיצוב השקוף המרהיב.
אוזניות בעיצוב שקוף
עיצוב
העיצוב של Nothing מתחיל כבר מאריזת הקרטון המיסתורית, כמעט נטולת הפרטים, שבקושי מעידה על מה שיש בתוכה. כדי לפתוח אותה פשוט מושכים פס קריעה מובנה, והיא נפתחת. בהתאם לטרנד הירוק, כל מרכיבי האריזה עשויה מחומרים שניתנים למיחזור.
אריזת קרטון פשוטה נטולת פרטים
עם פתיחתה, מגלים את ה- B171 שמעוצבות כך שניתן לראות את הרכיבים באופן ברור ומאד אסתטי. כל אוזניה שוקלת רק 4.6 גרם, משקל מזערי שמאפשר ענידה למשך זמן רב.
עיצוב אסתטי ומשקל נוצה
חומרה
הדרייברים ב-B171 הם קרמיים וקוטרם 11 מ"מ. הקישוריות שלהם כוללת בלוטות' בגרסה 5.3 כדי להתחבר למקורות, ותומך בקודקים כמו LHDC 5.0 ו-LDAC . ה-LHDC מספק את איכות סטרימינג גבוהה ביותר עד 24bit/192kHz, ואילו ה-LDAC באיכות של 24bit/96kHz. הסיבה ששניהם נמצאים כאן, היא שה-LDAC נתמך במכשירים רבים יותר מה- LHDC. כדאי לזכור שרק בעלי האנדרואיד נהנים מקודקים אלו, ובעלי האייפון לא יוכלו לנצלם. מכשירי אפל עדיין מתחברים בבלוטות' רק בקודקים AAC ו-SBC.
עמידות
העמידות בפני מים ואבק כבר הפך לפופולרי ביותר בין יצרניות אוזניות ה- TWS, ולכן לא פלא שגם ה- B171 מספקות עמידות זו. אבל Nothing הלכו צעד אחד קדימה, וכך בנוסף לדירוג IP54 של האוזניות, גם מארז הטעינה עמיד, בדירוג IP55. כך, גם אם אתם מזיעים באימון, או הולכים בין טיפות הגשם, השימוש ב- B171 אפשרי.
Multipoint
ה- B171 תומך בתכונת ה- MultiPoint, שמאפשרת לחבר שני מקורות לאוזניות, וכך לקפץ ביניהם לפי הצורך.
שליטה
ה"מקלות" שמתארכים מכל אוזניה בעלי משטח רגיש למגע, כך שברגע שמבינים היכן ללחוץ, השליטה פשוטה וקלה לתפעול. למרות שמדובר במגע על המקלות, היא אינה מזיזה את האוזניות מהאוזן.
אפליקציה
אפליקציית Nothing X כוללת אקולייזר בשתי רמות: עמודות בסיסי שמתאים אם רוצים רק לשלוט בבאסים, מיד או טרבל או מתקדם שמאפשר לשלוט באופן רחב יותר בגוון הסאונד.
אני עברתי היישר לאקולייזר המתקדם, שמאפשר להתאים את הסאונד ממש כפי רצונכם. אפשר להתאים את עוצמת הבאסים, בפונקציית Bass Enhance החדשה, בעלת חמש רמות, מהרגוע לעוצמתי.
אפליקציית Nothing X
באפליקציית Nothing X ניתן להתאים את התפקיד של כל לחצן, למרות שאני מוצא את פקודות ברירת המחדל נוחות:
- בשיחה:
-
לחיצה בודדת עונה לשיחה ובמידה ואתם כבר בשיחה היא מנתקת אותה
-
לחיצה כפולה דוחה שיחה
-
- במוסיקה:
-
לחיצה בודדת מפעילה המוסיקה או מפסיקה אותה.
-
לחיצה כפולה מעבירה שיר קדימה
-
לחיצה משולשת מעבירה שיר אחורה
-
לחיצה ממושכת עוברת בין מצבי סינון רעשים
-
פרופיל סאונד אישי
על מנת לבדל את עצמה מהאחרות, Nothing מספקת בדיקת התאמה של מתאמי הסיליקון על מנת להבטיח שתעלת השמע באוזן אטומה. לאחר מכן תתבקשו לבצע בדיקת שמע שמבוססת על MIMI Hearing, אפליקציית בדיקת שמע בתקן של מיכשור רפואי. מדובר ברמה הגבוהה ביותר כיום לפונקציות בדיקת השמע שלא בבתי חולים. הבדיקה נעשיית כאשר המשתמש מציין אם הוא "שומע" או "לא שומע" מגוון צלילים שמושמעים בתדרים שונים, וכך יוצר תעודת זהות של השמע שלו.
מכיוון שה-B171 מנתחות את רגישות השמע של המשתמש לתדרים השונים, הן יכוונו את האקולייזר בהתאם ויבצעו איזון דינמי בזמן אמיתי. כך כל שיר שתשמעו יעבור התאמה אישית מלאה.
אני העדפתי את הצליל של האוזניות עם פרופיל הצליל האישי מופעל, מה שלא תמיד קורה עם תכונות מסוג זה.
ANC
בידוד הרעשים של ה- B171 משולב וכולל בידוד פאסיבי, בשילוב עם ANC. כדי לוודא שהבידוד הפאסיבי מיטבי, אלגוריתם ה-Smart ANC החדש יעביר אתכם בדיקת אטימה באפליקציה לזיהוי דליפת רעש, ולאחריו תותאם רמת ביטול הרעשים בהתאם. ה- B171 כולל גם Adaptive ANC, שמתאים עצמו אוטומטית, בין שלוש רמות: גבוהה, בינונית ונמוכה. אני מצאתי צורך לעדכן את רמת ה- ANC בהתאם לשימוש., ולא להשאירה כל הזמן במצב הגבוה.
בידוד רעשים פאסיבי ואקטיבי כאחד
סאונד
בכל פעם שאני מתנסה באוזניות של Nothing, אני מוצא את גוון הסאונד שלהם פשוט מהנה. מבחן השמיעה של MIMI מזכיר לנו שאנו כבר לא צעירים, וה-B171 מתקנים את הסאונד בהתאם. התוצאה מבחינתי היתה שיפור חווית ההאזנה. כדאי לזכור שלמרות שקיים גם אקולייזר, לא ניתן לשלב בין תיקון הסאונד עם MIMI, ועליו לבצע תיקונים באקולייזר. או זה, או זה. אני העדפתי את התיקון של MIMI על פני האקולייזר.
הסאונד עם הדרייברים הקרמיים מפתיעים ביותר ביחס לאוזניות TWS. לדוגמא, הגיטרות של אריק קלפטון עםTears in Heaven, נשמעות בסאונד גדול ועמוק, ההפרדה מול כלי ההקשה ברורה, מה שמספק תחושה נהדרת של מוסיקה טבעית.
איכות שיחה
ה- B171 כולל את טכנולוגיית Clear Voice המתקדמת ביותר של Nothing עם עיצוב חדש של המיקרופון, שכולל נתיב אוויר נוסף חדש נוסף על ״המקל״ כך שלרוח יש מסלול ברור יותר, מה שמפחית הפרעות רוח. התוצאה אצלי היתה איכות שיחה מעולה, גם בתנאי רוח עירנית.
סוללה
ה- B171 מחזיקות עד 8.5 שעות, ומארז הטעינה מספק 4 מחזורי טעינה נוספים, שמביאים את השימוש עד ל-40.5 שעות.
ניתן לטעון את מארז הטעינה באמצעות חיבור קוי של USB Type-C, או בטעינה אלחוטית. הטעינה המהירה מאפשרת ל-B171 לספק זמן שיא של 10 שעות האזנה לאחר 10 דקות טעינה קוית בלבד.
סיכום
זוהי השנה השלישית ש- Nothing משחררת אוזניות, ובכל פעם היא מפתיעה. החל מעיצוב שקוף, פשטות בהפעלה, אפליקציה נוחה במיוחד, שלל תקנים חדישים ומעל לכל איכות סאונד שעולה בכל שנה. בתחילת הדרך עוד היו מי שהרימו גבה וחשבו שמדובר בעוד בלון יחצני, אבל Nothing מוכיחה שוב שעיצוב שקוף ומראה מינימליסטי, בשילוב חומרה בקצה העליון, מהווים מתכון מנצח. רוצים אוזניות שונות מהסטנדרט וביצועים מפתיעים? ה- Ear B171 של Nothing עשוי להיות מועמד ראוי.
מחיר: 629 ש"ח
יבואן: באג